Halihó!
Egy éves sűlyedéséből emelem ki a topicot, hiszen itt az újabb TOUR és az újabb botrányok vagy botránykák. 4 embert nem engedtek elindulni, és nem vezetik be a vérvételt az UCI miatt.
No comment
Hamba
Na igen. Virenque fel volt haborodva,de Virenque maga nem bukott le. Csak a csapata. Csapattarsai elismertek, hogy tudtak a doppingolasrol, oket eltiltotak fel evre. Virenque meguszta. Akkor most ki volt a hulye? ;)
Tessék skacok (vagy csak én): Lance,Amstrong
Kigyógyul a rákból, sárga trikós lesz, de előtte még valami doppinglistás kenőccsel kenegeti az ágyék-gyulladását...
Én közel tíz évig itthon tekertem...
Itthon se volt mindenki tiszta, de a mi kis versenyeink kint egy ifi-verseny szintjét nem ütik meg. Ma direkt otthon maradtam nézni a gyilkos pireneusi napot (4 I.kat, 1 II.kat). Szóval 25-30 fokban 5 óra 10 percig nyomni mint egy állat... Nem hiszek a csodákban. Nem hiszek a doppingtesztekben. Ha nem tudják kiszűrni az összes doppingolót, akkor meg minek? Felnőtt sportolók, döntsenek a sorsukról.
Megjegyzem: a programozók napi 2liter kávéját is be lehetne tiltani...
Na igen. Virenque fel volt haborodva,de Virenque maga nem bukott le. Csak a csapata. Csapattarsai elismertek, hogy tudtak a doppingolasrol, oket eltiltotak fel evre. Virenque meguszta. Akkor most ki volt a hulye? ;)
Tessék skacok (vagy csak én): Lance,Amstrong
Kigyógyul a rákból, sárga trikós lesz, de előtte még valami doppinglistás kenőccsel kenegeti az ágyék-gyulladását...
Én közel tíz évig itthon tekertem...
Itthon se volt mindenki tiszta, de a mi kis versenyeink kint egy ifi-verseny szintjét nem ütik meg. Ma direkt otthon maradtam nézni a gyilkos pireneusi napot (4 I.kat, 1 II.kat). Szóval 25-30 fokban 5 óra 10 percig nyomni mint egy állat... Nem hiszek a csodákban. Nem hiszek a doppingtesztekben. Ha nem tudják kiszűrni az összes doppingolót, akkor meg minek? Felnőtt sportolók, döntsenek a sorsukról.
Megjegyzem: a programozók napi 2liter kávéját is be lehetne tiltani...
Persze az a bolond Jean-Marie Leblanc (és tsai) meg dopping nélkül is elvárja, hogy a hegyi etapokon is hozza a mezőny a 38-as átlagot. Én inkább őt zavarnám fel egy-két jobb emelkedőre, ilyenekre normális ember nem képes.
Másrészt valóban akkor tessék leállítani valakit, ha egyértleműen bizonyítható, hogy szándékosan és tudtával doppingolt. Addig ne keverjenek senkit hírbe. Nem csoda, hogy Indurain is azt mondja, hogy aktív versenyzőként bojkottálná az ilyen körülméynek között zajló versenyeket. Őt is mennyit cseszegették, mert sok kávét ivott. Ez szerintetek dopping ?
Itt nem is leginkább a használt szerekről van szó, hanem azok mennyiségéről. Ez meg teljesen önkényes mehgatározás eredménye (ld. a maratonfutóknál a megengedett heamatokritszint 52%. Lehet, hogy Pantani-nak is inkább futnia kellene ?).
A sok barom Tour-szervező most eljátsza a nagy igazságosztó lovag szerepét, de közben ők (is) hajszolták ide az egész sportágat.
Egyébként én amatőr bringásként nem szedek semmit (legfeljebb C-vitamin meg tésztahegyek...), de elfogadom, hogy a profik teljesen más helyzetben vannak.
Hamba, ez egy nagyon bonyolult kerdes. A gond az, hogy miota ennyi penzt olnek a Tour-fele versenyekbe, tul sok penz mulik rajta, hogy ki nyer. (nemcsak a versenyzo penze, hanem a szponzore, a csapatae, edzoe, orvose, stb. is). Marpedig egy csapat felallitasa rengeteg penz, es ha egy ember elkezd kokszolni, akkor ott a tobbiek eleve eselytelenek. Es ezt nem engedhetik meg maguknak. Ezert rossz, hogy a sport elvesztette az amator jelleget. (globalisan ertve az utolso mondatot!)
Szóval nem tudom, ki hogy van vele, én ismerek jópár profit, szerintük lehetetlen ennyire nyomni cucc nélkül. Ők (a kokszoló kerékpárosok) mégsem húzzák meg magukat (pl Virenque) hanem nagy a szájuk, hogy milyen igazságtalanságok érik őket. Nem igaz, hogy mindenki megy Virenque-kel, majd kiderül, hogy ő doppingolt, és a többiek, persze "tisztán" ugyanolyan tempót mennek, mint a lebukott kollega. Mountain bike detto. Ez olyan, mintha a bűnözök kikérnék maguknak a büntetést és azt, hogy bűnözöként kezeljék őket