Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2016.01.31 0 0 6017

És akkor itt van még ehhez Attila tegnapi megjegyzése is a FB-on :o)))

 

Előzmény: cirrocumulus (6016)
cirrocumulus Creative Commons License 2016.01.31 0 0 6016

Végre, végre, itt van a Marsbéli krónikákból készülő balett első előzetese :o)))

 

Jegyek itt: http://www.opera.hu/musor/megtekint/megbolydult-bolygo-marsbeli-kronikak-2015/eloadas-201604281900/

 

 

Istenhozottazelmémben Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6015
Szerintem semmi elkeserítő dolog nincs sem az én írásomban,sem ülünkahordotetején írásában! Csak magamat tudom ismételni megvettem a DVD-t,és nagyon tetszik a két kis apróságtól eltekintve az ominózus LP változaton megjelent vokál kórus hangzás,és a beszélő Alien kis szövegelésének hiányát leszámítva,de ezt is feltételesen jegyeztem meg,mert mint írtam, Attila jól megoldotta fuvola szólammal a kórust helyettesítendő.
Hogy ezért nem Írtak volna ebbe a topicba azt kétlem! Kritikát,véleményt miért ne lehetne írni! Ráadásul sem az én írásom,sem a másik nem kritika!
Előzmény: cirrocumulus (6014)
cirrocumulus Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6014

Szerintem nem a FB az oka ennek a nagy csöndnek, hanem "köszönhető" ez 2 db hozzászólásnak, amelyek engem olyannyira lelohasztottak, elkeserítettek, hogy képtelen vagyok bármit is írni, kitenni (egyelőre). :o(((((((((

Gyanítom, nemcsak én vagyok így ezzel........

localhost Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6013

Én magam is sajnálom egy kicsit.
Minden héten több alkalommal is benézek, de inkább csak olvasok...
Más idők, más szelek.

Előzmény: ülünkahordótetején (6011)
Youwine Creative Commons License 2016.01.21 0 0 6012

 

DVD : szép, jó, remek

 

koncert : megbetegedtem, a 10 eFt-os jegy ment a kukába, egyetlen ismerősömnek se kellett

 

Előzmény: Istenhozottazelmémben (6010)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2016.01.20 0 0 6011

Én is sajnálom, hogy a topic így leállt... ennek oka szerintem a FB, gyakorlatilag a diskurzusok átvonultak a közösségi médiára, így szanaszét szóródva lehet csak követni a dolgokat. Kár, mert ez a topic segített lineárisan megőrízni a Solaris körüli eseményeket.  

Istenhozottazelmémben Creative Commons License 2016.01.15 0 0 6010
Nagyon leállt,és lefagyott ez a topic!!! Ez azt jelenti hogy semmi sem történik a Solaris háza táján? A tavalyi megjelent új koncert DVD,CD is mintha nem is lenne! Senki sem írta le a véleményét vele kapcsolatban! Nagyobb volt a füstje mint a lángja? Tudjuk hogy majd lesz a balett változata a Marsbéli Krónikáknak de erről sem tudható sok minden! Vagy tényleg kis zőld emberkék fognak piruletezni balerina szoknyában?

Youwine Creative Commons License 2015.11.23 0 0 6009

 

Részletes beszámoló:

 

http://www.hardrock.hu/?q=node/30471

 

Hogy ez mennyire 70-80%-ban a tavalyi, döntse el ki-ki maga.

 

Előzmény: ülünkahordótetején (6007)
Istenhozottazelmémben Creative Commons License 2015.11.20 0 0 6008
Most lehet hogy engem is megköveznek de egyetértek veled!
Én megrendeltem az új Solaris Live DVD-t és maximálisan elégedett vagyok vele! Nekem apróságok hiányoznak de ez megbocsájtható a zenekarnak elvégre nehéz lett volna egy Magyar Rádió kórust hirtelen elővarázsolni! Arra a bizonyos kórus karra vártam a MK 1.most meg nem mondom hányadik tétel,de ezzel a kórussal is zárul a MK szvit! Vártam hogy felcsendül az a jó kis oroszos kórus, de sajnos nem! Attila helyette nagyszerűen megoldotta fuvola szólammal,de nekem ez mégis nagyon hiányzott! Nem tudom a Gerdesits Ferenc,Demeter György,Ulmann Zsuzsa a kisujjukból rázták volna ki azt a kórus részt de ez most elmaradt! Biztos van rá magyarázat! A másik dolog ami nagy űrt hagyott bennem az amikor a nyitányban a "hülye nevetések mellett,nem szólaltak meg az "alienek"az az ominózus :"megrepedt tükrök,kormos acélfalak,halott szeméthegyek,és szennyes tavak.Te azt mondod hogy itt élt valaha az ember!" na ez nekem szintén hiányzott!
Előzmény: ülünkahordótetején (6007)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2015.11.19 0 0 6007

Igen, a WTMB az nagyon érdekes lenne!!! Nem tudom, egy olyan fura érzésem van, hogy a zenekar nagyon nehezen engedi el az új dolgokat. Helyette inkább a biztosra mennek... a koncerteken is...  A vasárnapi koncerten nem voltam, de a repertoár alapján 70-80%-ban a tavalyi koncert újrajátszása volt. Biztos megköveztek ezért, de a Solaris és társzenekarai munkásságában a Live CD-k, DVD-k is túlontúl szép számmal vannak. Én az utóbbi két koncertet és a Live DVD-t simán becseréltem volna a WTMB-re...

Ennek ellenére legőszintébb tiszteletem és elismerésem a zenekaré, hiszen minőségi minden, amit előadnak/kiadnak, csupán én továbbra is azt gondolom, hogy a sok életműkoncert és múltidézés végén már a jövőbenézés senkit sem érdekel.... Lehet, hogy én túl fiatal vagyok, de megnézném végre a Solarist egy leszakadt bárban, cigifüstben, és civilizálatlanul, verejtékben úszva, elborultan játszva, egy valódi rockkoncert formájában... na ezt a múltat kellene egyszer még feltámasztani...

   

cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.19 0 0 6006

WTMB ...

Csak Robi a megmondhatója, hogy ez most éppen milyen fázisban van és végre mikor jelenik meg! Milyen régóta vágyakozunk már utána :o)

 

Viszont nagy dícséret is illeti a Srácokat!

Mert ilyen még soha nem fordult elő a pályafutásuk során, hogy rekordgyorsasággal, a koncertet követően 1 évvel máris megjelentetik a koncertjük kép- és hanganyagát!

Márpedig most ez történt: a vasárnapi koncerten már meg is vehettük az idén tavasszal Artisjus-díjjal kitüntetett tavalyi Marsbélis koncertjük DVD-jét és CD-jét :o)))
Csodálatos kiadványok, mindenféle értelemben!

 

És már a honlapon is megrendelhetőek!

 

 

Az Artisjus-díjról pedig itt találtok egy képgalériát:

Artisjus-díj 2015: Az év könnyűzenei produkciója
MARSBÉLI KRÓNIKÁK koncert 2014 - (MűPa, 2014.10.26.)

"Az év könnyűzenei produkciója díjat a Solaris zenekar kapta, amely harminc éve megjelent Marsbéli krónikák című lemezének anyagát mutatta be újra a Művészetek Palotájában. A koncert három egységet alkotott: a legendás progresszív rock lemez híres szerzeményei, jól ismert Solaris dalok, valamint néhány szerzemény az együttes új, Marsbéli krónikák 2 című albumáról. Az 1980-ban alakult Solaris zenekar előbb lett igazán híres progrock zenekar külföldön, mint idehaza. 1984-ben jelent meg első nagylemezük, amely Ray Bradbury klasszikus kisregényének zenei víziója. A lemezt néhány évvel később egy japán kiadói szerződésnek köszönhetően Magyarországon kívül is terjeszteni kezdték, és hamarosan a progresszív rock klasszikus darabjává vált. Méltatásában Szabó Áron „Vasaló” így fogalmazott: „…zenéjük nem a megszokott pop-rock sémákat követi, de még csak nem is egyszerűen a progresszív rock bevett elemeit használja, hanem a klasszikus zenétől, a hanggeneráláson át effekteken keresztül mindent, amit csak a zenei ínyencek megkívánhatnak.” "

Előzmény: Istenhozottazelmémben (6005)
Istenhozottazelmémben Creative Commons License 2015.11.16 0 0 6005

Nagyon Szuper! A szimpla DVD változat már most hozzáférhető?

Egy nagyon fontos kérdésem maradt és ez a nick nevem is!Senki nem beszélt arról hogy végül is mi lett a tényleg "hányattatott"(ezt a jelzőt a Solaris honlapon olvastam a lemez beharangozójában) sorsú Erdész Robi szólóanyaggal? Valami szeptemberi megjelenés volt ígérve,de a koncertre való készülődés miatt ez elcsúszni látszik! Bakelit lemezt tudjuk jövőre várhatjuk úgy mint Attilla Progrock 55 szülinapi lemezét is! Ezek mind nagyszerű dolgok,és tényleg nem szeretném a telhetetlenségnek még csak a látszatát sem adni .

Előzmény: cirrocumulus (6002)
T. Thick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 6004

cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.14 0 1 6003

Ez hihetetlen! 

Nem tudom nem kitenni - maximális tiszteletem a Srácoknak ezért az együttérzésért, a Párizsban történtek miatt!

 

Ma délután 14 óra 23 perckor megváltoztatták a FB-Oldaluk borítóképét!!!

 

 

Előzmény: cirrocumulus (6000)
cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.13 0 1 6002

Dedikáltatni valóóók :o))))

A DVD+CD változat november 25-ére lesz kész.

 

Epsilon Creative Commons License 2015.11.12 0 0 6001
Koszi az infot. Sajnalom hogy meg tovabb kell varni.
Előzmény: cirrocumulus (5999)
cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.12 0 0 6000

 

Természetesen dedikálás is lesz a koncert után, akárcsak tavaly :o)

Remélhetőleg idén is jó hosszú sorral :o)))

És egy segítségkérés a Srácoktól, egy orosházai rajongótársunknak lenne szüksége segítségre!
Valaki jön esetleg arról a környékről, illetve ötletek (az utazást, ill. az anyagiakat illetően)?
Tegnap este írták ki az alábbit a FB-on:
https://www.facebook.com/solaris.egyuttes/posts/928968880517574

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretnénk kérni!

 

Van egy rajongótársatok (ő is ismerősünk itt a FB-on) aki Orosházán lakik, de mozgássérült, viszont nagyon szeretne eljutni a koncertünkre! Élete nagy álma valósulna meg azzal, ha ott lehetne!
Van-e olyan közöttetek (főként orosházi vagy környékbeli), aki vásárnap jön a koncertünkre, autóval jön és a koncert után vissza is utazik?
Ez a rajongótársatok nem kerekesszékes, csak mankóval jár és keressük azt a jószívű rajongónkat, aki hozni és hazavinni tudná őt

 

Vagy esetleg az ismerőseitek között tudtok-e valakit (Orosházán vagy a közelében), aki jön a koncertünkre és tudna ebben a dologban segíteni?
Az illető anyagilag nem tud beszállni az útiköltségbe a rokkantnyugdíja miatt, a magunk részéről ezen a keresésen kívül vendégül látjuk a koncerten.

 

Előre is köszönünk minden jó szándékot vagy ötletet!

Sziasztok,
Solaris Zenekar

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.12 0 0 5999

Szia!

 

Az tavaszra csúszik, ugyanúgy, mint Attilának a Progrock 55 c. válogatáslemeze.
Az LP-ről ezt az infót kaptuk a FB-on"
"A Moiras kiadó a jövő évre halasztotta a megjelenést a kiadáshoz szükséges pályázati kiírás késői megjelenése miatt. frown hangulatjel 
A várható időpont: 2016. március."

 

És itt van egy egészen friss interjú Attilával :o)

Kompozíciók fuvolára és barátságra: Interjú Dr. Kollár Attilával (Solaris)

Előzmény: Epsilon (5998)
Epsilon Creative Commons License 2015.11.11 0 0 5998
A bakelit Kronikak 2 megjelent mar?
Youwine Creative Commons License 2015.11.10 0 0 5997

 

Ez valami elképesztően jó.

 

Előzmény: cirrocumulus (5996)
cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.10 0 0 5996

Martian Chronicles Live / Marsbéli Krónikák a Művészetek Palotájában - DVD

 

Itt van a koncert napjára megjelenő új Solaris-DVD előzetese :o)))

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.07 0 0 5995

Most vasárnap (november 8-án) délután 2 rádiós interjú is lesz :o))

 

- 15:30-kor folytatódik a múlt vasárnap kezdődött riportsorozat a Kossuth Rádióban, a beszélgetés vezetője: Gellért András.

A műsorban megszólal Tereh István a Solaris menedzsere, Erdész Róbert billentyűs-zeneszerző, a Solaris vezetője, dr. Kollár Attila radiológus, klinikai főorvos, fuvolista, Kisszabó Gábor a Solaris egykori basszusgitárosa, Bogdán Csaba a Solaris gitárosa.

 

http://www.mediaklikk.hu/2015/11/05/progressziv-piaristak-solarisa-solaris-2-resz/

A műsor ismertetője:

"A reverenda látványa senkit se tévesszen meg! Még véletlenül se higgye azt bárki, hogy aki ilyen ruhát visel biztosan egyházi személy, vagy papnak készülő gimnazista. Mert bizony a reverenda álcaként is szolgálhat, és könnyen kiderülhet, hogy akit látunk valójában egy lányos arcú nyughatatlan szoknyavadász, önkívületbe kerülő basszusgitáros, vagy éppen a távoli bolygó a Solaris után sóvárgó, titokban leskelődő rajongó. Mai történetünk főszereplői sokáig Istent keresték, de rövid időn belül rájöttek, nem ez az ő küldetésük. A szép lányok hívása mindennél erősebbnek bizonyult, majd egy idő után még merészebb vágyak kerítették őket hatalmukba. A progresszív piaristák a távoli Solarist szerették volna megérinteni."

 

* * * 

 

- 17:05-kor pedig egy Lánchíd Rádió-beli interjú hangzik el a "Szigorúan nyilvános" c. adásban.

A beszélgetés résztvevői: Attila és Tereh Öcsi.

Műsorvezető: Bizse Ferenc
http://lanchidradio.hu/lanchidradiomusorok/szigoruan-nyilvanos-941459

cirrocumulus Creative Commons License 2015.11.01 0 0 5994

Ma, vasárnap délután is volt interjú :o))) - most a Kossuth rádióban.

"A Metró klubtól a Szigetig" c. műsorban 3 részes Solaris-sorozatot készített Gellért András.

Ma délután volt az 1. rész, amelyben Bosival (mint rajongó), valamint Robival, Attilával és Tereh Öcsivel beszélgetett.

Nagyon felkészült belőlük, nagyon jó volt ez az 1. rész :o)

Itt hallgatható meg:

http://www.mediaklikk.hu/2015/10/28/a-metro-klubtol-a-szigetig-kelenfoldrol-a-marsra-solaris-1-resz/

 

 

* * *

 

És a hétfői nap sem fog eltelni SOLARIS-interjúk nélkül :o)))
Attila és Öcsi lesznek a vendégek a Poptarisznyában!

A műsor hivatalos beharangozója:

"Ismét rocklegendák a Poptarisznya.hu internetes rádióban!

2 óra az idén 35 esztendős SOLARIS együttessel!

2015. november 2-án, hétfőn 20 órától 22-ig Kollár Attila és Tereh István beszélgetnek Sándor Andrással, MINŐSÉGI ZENÉK mellett.

Az adás a www.poptarisznya.hu oldalon hallható és "látható" is."

 

Attila beharangozója a FB-on:

"November 2-án, hétfőn este egy "kicsit hosszabb" esti mese következik: Tereh Öcsivel igyekszünk válaszolni a felmerülő kérdésekre a Poptarisznya.hu internetes rádióban.... persze a Solaris Együttes zenéje is fel-fel tűnik majd! :o)))"

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.10.31 0 0 5993

Közeledik november 15-e :o)))

Sűrűsödnek a Solaris-interjúk :o)

Ma délelőtt 2 is volt!

Kora délelőtt Attila és Robi voltak a Duna Tv Család-barát Magazinjának vendégei.

Nemcsak interjút adtak, hanem akusztikusan eljátszották a "Ha felszáll a köd"-öt :o)))

Ennek pedig olyan jó visszhangja volt a FB-on, hogy Attila fölvetette: lehet, hogy ebben a változatban ráteszik a még készülőben lévő Progrock55 c. albumára!

Szerintem tök jó ötlet :o)

 

Az interjú ezen a linken látható az 54'48"-1:00'52" közötti részben:

http://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2015-10-31-i-adas-3/

 

 

 

Késő délelőtt pedig Tereh Öcsi az m1 'Ma délelőtt' műsorának vendége volt.

Ebben az interjúban már a jövő tavaszról is szó esett :o)

Az interjú itt nézhető meg, 47'40"-53'45" között:
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2015-10-31-i-adas/

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.10.24 0 0 5992

Szuper :o)))

Előzmény: Youwine (5991)
Youwine Creative Commons License 2015.10.21 0 0 5991

 

Múlt héten végre megvevődött a jegyem a MOM-ba.

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.10.11 0 0 5990

Attiláék ismét játszanak, tök jó :o)))

Térkép: https://goo.gl/6jY8aj

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.10.06 0 0 5989

Ma az ATV Start+ műsorában adott interjút Erdész Robi és Tereh Öcsi!
Katt ide:

http://www.atv.hu/videok/video-20151006-35-eves-a-solaris-egyuttes

 

cirrocumulus Creative Commons License 2015.09.23 0 0 5988

És itt van a következő INVOCATIO koncert :o)
Idén is fellépnek Attiláék az Ars Sacra Fesztiválon

 

A Fesztivál eseményein ingyenes a részvétel.
Térkép: https://goo.gl/K9q2fF

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!