Keresés

Részletes keresés

pointless Creative Commons License 2006.08.11 0 0 52
Pont 7 éve volt, gyorsan elszaladt az idő....
A_Z Creative Commons License 1999.08.11 0 0 51
Egy alig hasznalt, ujszeru UV szuros szemuveg elado !! a kovetkezo napfogyira, 81 ev inflaciomentes aron.
A vedoszemuveg serulesmentes foliaval van ellatva.
A kovetkezo napfogyatkozasig szimulalornak is kitunoen hasznalhato. Utmutatot lasd a napfogyi-kamuban.
szalmabála Creative Commons License 1999.07.04 0 0 50
Lalcus!

Nagyon irigyellek, mert legszívesebben én is felmennék arra az említett magas hegyre, csak sajna (?) éppen a Rábán egy kenuban fekve, hideg sörrel a kezemben, mindenféle hegesztő-, kormozott-, gázálarcos-és egyéb szemüvegekben, a folyó jótékony sodrásától vezérelve beleúszok a nyugat-dunántúli középvonalba (Körmend, és Sárvár között), ahol 2p 22mp 58 szmp-ig élvezhetem a totalitást. A Greatest Eclipse Point szó szerint a Legnagyobb Fogyatkozás Pontját jelenti. Magyarul a leghosszabb ideig onnan lesz látható (kb. 2p 24 mp).

Állat lesz az egész!

Aki lemarad, az se pánikoljon, 2002. dec. 4-én az Indiai óceán déli részén, 2003. nov. 23-án az Antarktiszon, 2005. ápr. 8-án Közép Amerikában lesz.

Nézzétek a térképet: http://www.mti.hu/napfogyatkozas/1997_2020.htm

Előzmény: lalcus (44)
kesztyűskéz Creative Commons License 1999.07.03 0 0 49
T.Asztalosok!
Higgyetek Babenek! OZORA a nyerő hely!!!
Fidusznak:
Siófokon a teljesség időtartama: 2m22s
Pakson a teljesség időtartama: 2m22s
Siófok és Paks egyaránt a középvonalon fekszik. Ozora pedig éppen közöttük, ugyanezen a vonalon. Valóban rossz a SOLIPSE oldalon közzétett 2m56s, de a legrosszabb esetben is 2m22s-ig élvezhető Ozoráról a "sötétség délben" /ami Magyarországi viszonylatban mégiscsak a legjobb eset, ugye :-)).
Az ideszervezett nemzetközi fesztivál elég ezoterikusnak igérkezik, dehát az egész esemény az, nem?!
Szóval aug. 9-15-ig OZORA!!!
SOLIPSE fesztivál!!! A beugró elég húzós 150 dolcsi, de kelet-európaiaknak (nekünk is) 7.100 HUNforintért árulja a TICKET Express!!! Én ott leszek!
kaviat Creative Commons License 1999.07.02 0 0 48
gyerekek rossz híreket kell közöljek :(( nekem nem lesz jó ez a nagy napfogyis tali, mivel pont akkor jön az unokatesóm, aki 1 - 2 évente jön haza látogatóba... szóval nagy családi banzáj lesz... pillanatnyilag még azt se tudom hogy a balatonon, vagy valahol máshol fogunk e ünnepelni /napot/, de valszeg összekötjük a napfogyit a családlátogatással.. me a culpa... ebből is látszik, hogy nekem csak a szájam jár :((( amit hallottam utazási irodás ismerőseimtől : minden standard hely, pl:siófok, nagyobb balatoni helyek, teljesen full-on lesznek. már hónapokkal ezelött le foglalódott a free helyek zöme.. szóval ha lehet, akkor érdemes a túristazónáktól jó messze napfogyókúrázni... a másik, a közlekedés: elképzelésem szerint, minden útvonal tele lesz kocsikkal, dugó maximus.. szóval autókázni is jó korán érdemes indúlni, a vonatokról nem is beszélve..

.kav]4t

Mijafranc Creative Commons License 1999.07.02 0 0 47
T Újlaki!

Egy Concorde tetejét kifurkálni még mindig olcsóbb, mint egy csillagászati műholdat összepakolni és pályára állítani...

(Nem csak a Concorde-nál, hanem egy Boeing-nél is kiverték a plafont)

Előzmény: Újlaki (40)
Mijafranc Creative Commons License 1999.07.02 0 0 46
Hali !

Valszeg, Dunapataj felé veszem az irányt és a solti-töltésről keresek valami csendes földutat ahol le lehet pakolni.Viszek egy 150/600-as Newton típusú csillagászati távcsövet, fényképezőgépet (hagyományosat és -ha sikerül- CCD-set is, meg kisebb-nagyobb kukkerokat ).Azután lubic a Szelidi-tóban.
Érdekel valakit ?

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.07.02 0 0 45
Nézzük meg és kész. Ha épp nem szakivitáztok, esetleg kollektévedhetnénk. :-) Mondjuk van egy csomó hely, amit ti ismertek, én meg nem, sőt, talán mások sem. Megosztaná valaki a tippjeit, hogy hová kellene menni?

Engem tényleg érdekelne...

lalcus Creative Commons License 1999.07.02 0 0 44
Viszont a várból lehet látni, hogy a sötétség közeledik, mintegy
kétszeres hangsebességgel.
Szóval, ha tehetitek, keressetek magas helyet.

Sziasztok, mi Romaniabol a Paring hegyseg legmagassabb csucsarol (2519m) nezzuk majd a remenyteli napfogyatkozast. Egyebkent ez a csucs van a legkozelebb a Greatest Eclipse Point-hoz (40km).
Felsotetitene valaki, hogy pontosan mi is az a Greatest Eclipse Point. Talan ahonnan a legtovabb latszik a jelenseg???
Lalcus

Előzmény: larzen (5)
ribizli Creative Commons License 1999.07.02 0 0 43
Mindenkitől bocs, akire nem vonatkozik:
nem hiszem, hogy azért nyílt volna ez a topic, hogy itt vitatkozzatok nyelvtani problémákon, meg hogy ki mit tud térképpel, vagy anélkül.
Sokkal inkább arról van szó, hogy néhány lelkes Törzsasztaltárs _közös_, _mindenkinek_szóló_ napfogyatkozás-néző túrát/ bulit/ akármit _szervez_. Persze, nagyon jó, ha a helyszínhez tippeket adtok, de ne térjünk el a topic témájától, kérem!
Fidusz, köszi az információkat, nézz be rendszeresen! :-)
kaviat is csak megjelenik előbb-utóbb...
ribizli
Újlaki Creative Commons License 1999.07.02 0 0 42
Csak azért írtam, mert én amúgy is ott leszek.

Ha tényleg érdekel a grammatika, nézz be a fordítós témába néha.

Előzmény: nyelvtan (41)
nyelvtan Creative Commons License 1999.07.02 0 0 41
Nem kell ezért Le Havre-ba menni. :)

Nem talpalattnyi (ennek nincs is értelme), hanem talpalatnyi.

Előzmény: Újlaki (23)
Újlaki Creative Commons License 1999.07.02 0 0 40
Nem vagyok csillagász, de azt hiszem, hogy kis különbség, mekkora annak a koronográfnak a korongja, 10 cm vagy csaknem 3500 km. Az sem mindegy, hogy a légkör által összekutyult napfényből takarunk-e ki valamit, vagy előbb kitakarjuk a felesleget, és aztán kutyulunk.

Különben biztosan nem szálltak volna be – talán a 80-es években? – abba a nem éppen olcsó mulatságba, hogy az egyik Concorde-ot – talán az egyik prototípus-példányt – átalakítsák, tetejét kifurkálva mindenféle műszereket tegyenek bele, hogy aztán a napfogyatkozás foltjába belerepülve, néhány percről néhány óróra (?) nyújthassák maguknak a ritka élményt.

Előzmény: Fidusz (39)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 39
Ma már nem kell ehhez napfogyi. Koronográfot haználnak, meg műholdakat (pl. SOHO)
Előzmény: nagya (38)
nagya Creative Commons License 1999.07.01 0 0 38
Azért a mért adatokat sosem árt pontosítani. De nem vagyok igazán szakértő.
Élménynek viszont biztos szuper lesz.
Előzmény: Fidusz (37)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 37
Szeriintem ma már a csillagászok nem túl sok újat tudnak meg egy napfogyiból. Inkább csak egy kellemes élmény - de annak nem utolsó...
Előzmény: nagya (36)
nagya Creative Commons License 1999.07.01 0 0 36
Szerintem egyszerűen az a jó az egészben, hogy ilyenkor sejthetünk valamit a világegyetemhez viszonyított méreteinkről. Másrészt meg nekem minden érdekes, amiről tudom, hogy többet nem fogom látni.
Remélem, hasznos adatokkal bővülnek a csillagászok adatbázisai. Más "csillagjósok" boldogulása nem érdekel.
freemind Creative Commons License 1999.07.01 0 0 35
Hogy nem véletlen abban igazad van. Hogy egyes napvadászok mit képesek, semmit sem jelent. Mind mind magukat kergetik, és ha neked lenne pénzed biztos te is mindegyiket kergetnéd nemde?
Ezzel saját magadat kergedet, de mint a kutya aki a farka után fut, soha nem kapod el, csak ha befelé fordulsz. Pont erről szól a napfogyi.
Előzmény: Fidusz (33)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 34
.. kedvéért.
Előzmény: Fidusz (33)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 33
Szerintem nem az állítólagos asztrológiai "konstellációk" miatt kell a napfogyit megnézni, hanem mert olyan csodálatias élmény lesz. Nem véletlen, hogy egyes napvadászok akár tízezer km-t is képesek megtenni egy teljes napfogyatkozás
Előzmény: freemind (32)
freemind Creative Commons License 1999.07.01 0 0 32
Az idei teljes napfogyatkozás amellett hogy életünk megismételhetetlen percei közé fog tartozni, egy tágabb összefüggésben jóval többet jelent néhány percnyi felfokozott izgalmi állapotnál, mely kérkedés és Ugye milyen klassz volt? tpusú emlékké fajul. Asztrológiai vonatkozásban a mostani napfogyatkozás csodálatos vizulális, rajtunk kívül látható élményénél fogva pontosan ellentétesen saját belső folyamataink figyelésére, alakítására kelle hogy ösztönözzön minket. A nyári napfogyatkozás és az azt kísérő konstelláció által jelzett eseménynek egyik ismérve éppen az, hogy olyan folyamatba kényszerítik az embert, amelyet a kóros extrovertáció fogalmával jelölhetünk. Az egymásnak feszülő erők kifordító erőkként jelennek meg, s ha nem teszünk ellene, akkor egyre távolabb kerülünk attól a lehetőségtől hogy ezeket az erőket tudatosan kontrolállhassuk. Maga a nafogyatkozás is egy olyan tendencia jelölője, amelyben a szellemi elv sérül, amikor a világosság és tudatosság forrását elfedik és elsötétítik az alacsonyabb rendő érzeti és formai világhoz kapcsolódó törekvések, indíttatások. Vagyis belső folyamataink figyelése, irányítása és kontrollja helyett a külső történések és események kötik magukhoz érzékelésünket és tapasztalásunkat, s ezzel párhuzamosan hajlamosak vagyunk elfelejteni a belső folyamatok prioritását. Például minden ember békét, biztonságot és nyugalmat szeretne. Ezt azonban a külső feltételektől, társadalmi és politikai környezetétől reméli, ráadásul úgy, hogy közben a belső folyamatokra a békétlenség, a bizonytalanság és nyugatalnság jellemző. Nos ez teljes lehetetlenség.
Békétlen és nyughatatlan emberek soha sem fognak tudni békét és nyugodt körülményeket létrehozni. Azoknak akik a hagyomány szellemében és a hagyomány eszközeivel(például az asztrológiával) egy belső tökéletesedés és rendeződés útjára léptek, kiváltképen meg kell tudni fogniuk ezeket az extrovertációs folyamatokat és tudatosítaniuk kell azt a tényt hogy a boldogságot és a békét nem a külső körülmények teremtik meg az ember számára, hanem a külső körülmények helyes belső megélése. Csak a belső rendezettség, az önismeret és önuarlom, valamint a tudatosság teremthet békét és nyugalmat. A nafogyatkozás által jelölt tudattalan folyamatokkal csaa a tudatosság állítható szembe, csak a tudatos tökéletesedési szándék és törekvés képes az embert megtartani az ilyen időkben. Általánosságban is elmondható hogy minden jel és jelenség fontos, amivle életünk során találkozunk, hiszen a világ ami körülvesz az a saját belső folyamataink megalvadt állapota, tükörképe. Ezért fontos hát hogy belül oldjuk fel eme kötöttségeket, jelen esetben a napfogyatkozásra és az azt követő konstellációra támaszkodva.
Tudatosság tudatosság tudatosság
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 31
Na mindegy, hagyjuk a vitát! A lényeg: ne a fővárosból nézzétek a Napot, hanem valahol a Szombathely-Siófok-Szeged-Makó tengely mentén a Nap helyét!
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 30
Bocs, de arról volt szó, hogy 50km-re délre van Siófoktól. Mivel Siófok pont a középvonalon fekszik, a teljesség sávja pedig 110 km széles, ezért nem valószínű, hogy Ozora is a középvonalon fekszik (vagy pedig nem délre, hanem DK-re)... Egyébként körülbelülre tudom, hogy nagyjából merre van Ozora.
Siófok: 2p22mp, Tamási 2p 12mp, Szekszárd 1p43mp, Dombóvár 0p57mp
Előzmény: Intern Otto (28)
netter Creative Commons License 1999.07.01 0 0 29
én meg csak azt, hogy a dolgozik tárgyas ragozású tehát : dolgozoM
Intern Otto Creative Commons License 1999.07.01 0 0 28
Én meg csak azt akartam mondani, hogy térkép nélkül is milyen jól tájékozódsz!
Előzmény: Fidusz (27)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 27
Csak azt szeretném mondani, hogy érdemes a legközepére menni, mert olyan élményről van szó, ahol minden másodperc számít. Semmi májerség, csak nektek akarok jót...
Előzmény: Intern Otto (24)
Babe Creative Commons License 1999.07.01 0 0 26
Fidusz,
mondom térképet...! :)
Fidusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 25
Kerestem térképet, de nem találtam. A 2p56mp, akkor is hülyeség...
Előzmény: Babe (22)
Intern Otto Creative Commons License 1999.07.01 0 0 24
Hé Babe,
ne cukkold mán fel magad, ennek a Fidusz gyereknek tutkó igaza van. Olyan nagy a szája, és annyira otthon van a témában, hogy biztos egy igazi nagy májerrel van dolgunk! ;)
Vigasztalásképpen: az én érdeklődésemet felkeltetted.
Újlaki Creative Commons License 1999.07.01 0 0 23
Le Havre-ban megbeszéljük a talpalatot is... :-)
Előzmény: treasure (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!