Keresés

Részletes keresés

cobranco Creative Commons License 2020.04.18 0 0 17

Korzika nyugati partvidékén végigfutó sziklába vájt párkányút, nemcsak egyike Európa leggjeinek, de,benne van a világ Top 10-ébe is.

 

"Utazóink, borongós hangulatban vágnak neki a mai feladatnak. Az út menti városokból csak úgy sugárzik a történelem, bárcsak a nap sugározna így. Jönnek sorba a várak, sziklaszigetek, kilátópontok, tengerpartok, kalandoraink azt sem tudják, hova kapkodják a fejüket. Az, hogy végül az idő jóra fordul-e, csobbannak-e a világhírű Calvi-öbölben, kezet ráznak-e Kolombusz Kristóffal, a híres-hirhedt panorámaút, hozza-e az elvárásokat, nem marad kérdés azoknak, akik rákattintanak a „Play” gombra…" :)

 

Éjjel-nappal Korzika 4.rész: "Vörös mennyország" 2019.FullHD 1080p

 

Útvonal:

Lozari beach-S.Vincentu-Tour de Seleccia-I'le de Rousse-Algajola-Lumio-Raffali-Calvi-Punta de la Revellata-Torre Mozza-Argentella-Crovani beach

 

Túrabeszámoló:

http://cobranco.hu/turabeszamolocorse_19.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/2396276787120365

 

Térkép:

https://drive.google.com/open?id=1yxNN39ZHuUxfpTubEGUmhOddEACSoorN&usp=sharing

cobranco Creative Commons License 2020.03.27 0 0 16

Az 1 km-re jutó sziklakanyonok száma dél-Franciaországban a legnagyobb Európában. Korzika, Provence közelsége miatt szintén kapott ebből az adottságból, mégpedig rendesen.

 

Tartalom:

Utazóink látogatást tesznek e vad sziklavilágban, majd átvágnak nyugat-Európa legnagyobb sivatagán. Hogy ezt 40 fokban, víz nélkül mennyire fogják élvezni, úgy, hogy még egy kiadós eltévedést is bekapnak bónuszként, valamint,ezek után összejön-e a naplementés gyertyafényes vacsora az „álom-tengerparton”, csak azok tudhatják meg, akik végignézik ezt az epizódot…is.

 

Éjjel-nappal Korzika 3.rész: "Sziklasziget foglyai" 2019.FullHD 1080p

 

Útvonal:

Moltifao-Gorges de l'Asco-Foret d’Asco-Ponte Rosso-Columbano-Novella-Desert de Agriates-Ostricioni delta-Anse di Peraiola-Lozari beach

 

Túrabeszámoló:

http://cobranco.hu/turabeszamolocorse_19.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/2394529953961715

 

Térkép:

https://drive.google.com/open?id=1yxNN39ZHuUxfpTubEGUmhOddEACSoorN&usp=sharing

 

Kellemes időtöltést!!

cobranco Creative Commons License 2020.03.06 0 0 15

Seneca,az idők kezdete után x évvel a „borzalmak szigetének” nevezte Korzikát,miután egy római légió élén a szigetre érkezett.Ennek fényében,itt a következő rész:

 

A tartalomból:

Cél,eljutni a sziget nyugati oldaláról a nyugati,ami elsőre hülyén hangzik,de,ha hozzátesszük,hogy közben utazóink érintik a keleti partot is,akkor már inkább rémisztő.Lesz itt minden,tenger,nagyváros,sivatag,dzsungel és elképesztően vad,holdbéli táj.

Kalandoraink erejük végén próbálják teljesíteni a kitűzött feladatot

 

Éjjel-nappal Korzika 2.rész: "Kegyetlen sziget" 2019. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Arbo-Nonza-Convent-Negru-Farinola-Patrimonio-St.Florent-Oletta-Omletta-Col de St.Stephano/392m/-Defile de Lancone-Murato-Col de Bigorno/932m/-Lento-Canavaggia-Ponte Rosso-Mulivecchi di Asco

 

Túrabeszámoló:

http://cobranco.hu/turabeszamolocorse_19.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/2394529953961715

 

Térkép:

https://drive.google.com/open?id=1yxNN39ZHuUxfpTubEGUmhOddEACSoorN&usp=sharing

cobranco Creative Commons License 2020.02.15 0 0 14

Korzika,a végletek szigete.,melyet„mini kontinens”-ként is emlegetnek,nemcsak történelmi és kulturális értékei,de természeti csodái is dobogósak.

A mediterrán sziget késő tavasszal a legszebb,amikor még minden zöld,virágok amerre csak a szem ellát,a víz,a hőmérséklet már tökéletes,de még nincs tömeg.

Tavaly tavasszal egy kerékpáros kalandtúra keretében bejártuk a sziget nagy részét,az eseményeket „roadmovie” formájában rögzítettem.A különleges látványvilágon kívül,sport,gasztronomia,strandteszt,valamint egyedi kommentár is színesíti a tartalmat.

 

Az első részben,a lejutás viszontagságai/maratoni,autózás,tengeren hánykolódás borzolja majd a kedélyeket,de a fáradtság megéri,kalandoraink már az első napon belekóstolhatnak az igazi mediterrán hangulatba,díszletként pedig Cap Corse,„Európa mutatóújja” mutatja be magát/hogy ezzel a gyötrelmes képzavarral éljek/…nem kis sikert aratva.

 

Éjjel-nappal Korzika 1.rész: "Kalandok szigete" 2019. FullHD 1080p

 

Útvonal:

Bastia-Miomo-Erbalunga-Sisco-Piatracorbara-Tour d"Osso-Mascinaggio-Moulin Mattei- Porto Centuri-Pigno-Canelle-Arbo

 

Az útifimhez írásos beszámoló,akit érdekel itt találja...

http://cobranco.hu/turabeszamolocorse_19.html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook.com/cobranco.zoltan/posts/2394529953961715

 

Térkép:

https://drive.google.com/open?id=1yxNN39ZHuUxfpTubEGUmhOddEACSoorN&usp=sharing

mixijoe Creative Commons License 2019.01.28 0 0 13

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni...a fórumon olvastam valamikor egy magyar erdekeltsegű  családi szallásról..akik itt élnek es az árban  meg egy   Fiat Punto is benne volt:) Hol találom meg.. milyen elérhetősegük van, stb. Köszönöm

KerGe Creative Commons License 2004.04.18 0 0 12
Köszi, épp azt olvasgatom, közben megtaláltam. :)
panka Creative Commons License 2004.04.18 0 0 11
Előzmény: KerGe (10)
KerGe Creative Commons License 2004.04.18 0 0 10
Ezt sajna nem tudom. :)
Előzmény: panka (9)
panka Creative Commons License 2004.04.18 0 0 9
mondjátok, nem az utazásban lenne ennek a topiknak a helye?
KerGe Creative Commons License 2004.04.18 0 0 8
Volt valaki tavaly Korzikán? Érdekelne pár élménybeszámoló, mi is ezt néztük ki egy kis nyaralásra...

KerGe

keszilvi Creative Commons License 2002.01.02 0 0 7
Sziasztok!
Mi 2002 júniusa körül terveznénk korzikai nyaralást. Sok csodálatos dolgot hallottunk már a szigetről, szeretnénk idén mi is ellátogatni oda. Eddig adott egy búvár búvártárs nélkül és egy botanikus, + 1 autó valamint korlátozott anyagi lehetőségek. Keresünk olyan társaságot, akikhez csatlakozhatnánk, esetleg jártak már a szigeten, beszélnek franciául v. olaszul. Sok konkrét tervünk még nincs, szívesen hallanánk bármilyen lehetőségről!
rDave Creative Commons License 2000.08.12 0 0 6
Én is készülődök Korzikára, akinek még van bármilyen élménye tapasztalata ne tartsa magában!
Marcel Creative Commons License 1999.09.29 0 0 5
Bár azt hiszem, a t.gazdi már Korzikán vakarózik (néhol sok a szúnyog), érdemes körüljárni a témát. Egyetértek Pinkyvel, Korzika valóban dögös hely. Júliusban töltöttem ott egy hetet.
Első megközelítésben azt kell mondani, hogy minden csodálatos, amit a természet alkotott és amit a XIX. századig a korzikaiak. De ahová a franciák keze betette a lábát, sok helyen gusztustalan.
A keletieknek árusított appartmanházak drágák és sz@rak. De a keletieknek ez meg kell, hogy feleljen, úgyis másodrendű vendégek, ezek a házak Korzikán olcsónak számítanak. Bastia kifejezetten csúnya város, pedig természeti adottságai alapján szép lehetne. Sok ház erkélyén láthatók bódébudik, mivel a lakásokban nem volt saját WC.
Számunkra Cap Corse jelentette a legkellemesebb meglepetést. Ez a sziget északi nyúlványa. 120 km, és kocsival 4-5 órába telik végigjárni, ha az ember siet. Mi két napot töltöttünk ott, mivel sok öbölben megálltunk búvárkodni (muréna, polip, stb. mindenhol látható), az öblökben sok helyen egymás mellett van a homokos és köves tengerpart.
A szerpentines útról nagyszerű panoráma nyílik. Sok helyen közvetlenül alattunk 50-250 méterre csapkodják a hullámok a sziklákat (védőkorlát sok helyen nincs). Az utak a hegyek közt 1,5-2,5 sávosak, így néha tolatni is kell, ha jönnek szembe.
Bonifaciot a világ legszebb városaként hirdetik, van is benne valami. Főidényben sajnos sok a túrista, ezért a hangulata némileg kommersz, de vizuálisan nagy élmény, főleg a környékbeli hajókázás.
A Bonifacio melletti megalitok rendkívül izgalmasak a magamfajta elmélkedést kedvelő embernek.
Porto Vecchio is szép, de a könyvek a Földközi-tenger legszebb kikötőjeként emlegetik, annyira azért nem voltam kinyúlva tőle.
A Livorno-Bastia hajóút csodálatos éjszaka is és nappal is. Valamilyen szárazföld mindíg látható, Elba, Pianosa, távcsővel Montechristo, stb.
Marcel
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 4
Hali!

Szerintem Korzika abszolúte rulez hely. Én három éve voltam, úgy, hogy egy tudományos konferencia volt, arra elnyertem támogatást, mart pár haverral kivettunk egy apartmant, és meghosszabbítottuk a nyaralást. A legjobb a dologban az volt, hogy nullszaldósra, sőt egy két ezer nyerességgel jöttem ki :-)

Amúgy rendkívül szép hely, sok filmet, videokamerát vigyél. Az északnyugati területek a legszebbek, de a többi sem kutya.
Fantasztikus, hogy a tengerparttól kezdve a magashegységekik minden van azon a kis vacak szigeten.

Arra vigyázz, hogy a közlekedés nem triviális, térkép, GPS, stb. legyen. Amúgy is horror minden, hihetetlen közlekedés van, ahol lehet, 120-szal nyomulnak a helyiek afalvakban, a kocsit lazán leparkolják a vározban az út közepén a záróvonalon, stb.stb.
Máshol viszont keskeny,emelkedős, kanyargós hegyi utak vannak, 30-40-es átlagnál nem lehet többet csinálni, ez fontos az utak tervezésénél.

A benzin jó drága, úgyhogy ittass meg még Olaszban.

Saját magad itatására: borokból jó fajták vannak, de nem feltétlenül kell beugrani az út menti pincékből integető öregeknek, olcsóbban és jobbat is lehet kapni.

Egyébként összességében nem a legolcsóbb hely Európában.

A kompra vigyél meleg ruhát, mert indulásnál mindenki kiül a fedélzetre, aztán ahogy kifut a hajó, a nyílt tengeren kifagy belőlük a sz*r is. Pedig én júliusban voltam, akkor ishideg volt. Rutinosabbak hegymászó hatizsákban aludtak a fedélzeten.

Francia és vagy olasz tudás erősen ajánlott,ha a helyi erőkkel is akarsz kommunikálni.

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 3
Ja és természetesen az üzemanyag költség, ami szintén nem elhanyagolható !
Előzmény: alexandrosz (2)
alexandrosz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 2
Hello yzy !

Apartmanban leszünk, 6 személyre kb. 150.000.- összesen. Úszómedi, jacuzzi, grill sütő,stb.) Ez elfogadható. A komp: ún. "Jackpot" tarifával 60.000 Ft / 4fő autóval. Nem Jacpot esetén ez kb. 75.000 (oda-vissza) Magyarországon a Korzika Holidays értékesít utakat, a Mahartnál tudsz kompjegyet venni.

Előzmény: yzy (1)
yzy Creative Commons License 1999.07.01 0 0 1
Oda én is mennék, kíváncsian várom a beszámolókat, különös tekintettel a komp- és a szálodaárakra.
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.01 0 0 0
alexandrosz polgártárs,
menjél inkább két hétre, a 10 nap az úgy nullás, ahogy ez a topik is :)
xpt
Előzmény: alexandrosz (-)
alexandrosz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nyár végén Korzikára készülök, hogy ott töltsek el 10 kellemes napot. Milyenek a tapasztalatok? Milyen a hely? Aki volt már ott, kérem írjon ide fontos, ill. hasznos infókat !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!