Keresés

Részletes keresés

Zsoldos Creative Commons License 2001.10.05 0 0 19
Tegnap a piros 7esen hering-üzemmódban, tankönyvek a kezemben, "autóstáska" a csúklómon lógott. Könnyebb lettem egy irattárcával, benne személyi, jogsi, tb-kártya, adókártya, bérlet, kb 15 befizetett csekk igazolószelvénye (közte a gk. kötelezö biztosításé) és családi képek. Megdölt egy teóriám. Idáig azt hittem, hogy nagyobb darab emberekkel nem kekeckednek. Úgy látszik túl bamba volt a tekintetem. Bejött nekik.
Geitenbeffer Creative Commons License 2001.01.28 0 0 18
Hát, beszékelek...

Most kapom az ICQ-n... egy jóbarátomat 3 etnikum körbevette, majd LEFOGTA az ucán, és kiszedték a zsebéből a telefonját...

:((

Geitenbeffer Creative Commons License 2001.01.28 0 0 17
Én egyetlenegyszer követtem el azt a hibát, hogy kabát belső zsebébe raktam a pénztárcámat ... aznap ki is zsebeltek :(

A Keletiben ültem haverokkal az átjáróban, a kávézóban, és ráterítettem a kabátomat a székem támlájára.

Egyszer csak szemem sarkában látom, hogy jobbra mögöttem valaki ólálkodik... egy arab gyerek jött felém széles mosollyal, elment mögöttem, vigyor still on, én mit sem sejt, ok, elment.

Csekkolom a tárcát... úgy elvitte a kis ganéj, hogy 4en ültük körbe az asztalt, és még figyeltem is.

Ügyes, ügyes...

:)

mr.sanders Creative Commons License 2001.01.28 0 0 16
Emberek!
Ideje felfrissíteni ezt a topicot, mert ma úgy kizsebeltek, hogy öröm volt nézni.
Először is: beismerem, hibáztam, felelőtlen voltam, mert elkerülhető lett volna, ezért nem kérek lecsesző hozzászólásokat.
Remélem tanulságos lesz mindenki számára.
Továbbá, aki olvassa, figyeljen a személyleírásra, mert könnyen találkozhat ő is velük.
Ma délután 3 óra tájban az Október 6-a utcai kínai kajáldában voltunk.
A kabátomat felakasztottam a mellettem álló fogasra. A melsö zsebében pénz volt egy borítékban (elég sok) amivel tartoztam valakinek.
Már elfogyasztottam a szecsuánit és beszélgettem a cimborámmal, amikor bejött két etnikum.
Egy hosszú szőke hajú csaj (hidrogénszőke) és egy rövid hajú kan, pufi dzseki, sport nadrág.
A csajszin kissé lógott, de bevágott farban. Igazándiból nem is figyeltem az arcukat, mert egyrészt beszélgettünk, másrészt meg ügyesen helyezték a fejüket is, de a szemem sarkából figyeltem őket. Sajnos nem gondoltam rá időben, hogy ezek zsebesek is lehetnek.
Az ablaknak háttal ültem és háttal annak az asztalnak is, ahol fészkelődtek.
A cimborám elmondása szerint, aki viszont szembe ült, nem látszódott, hogy a kabátomhoz érnek.
A csaj még ételt is hozott magának, de nem ült le, hanem 1 perc múlva elindultak kifelé.
Ekkor esett le, hogy ezek nem enni jöttek.
Felugrottam, megnéztem a kabátomat, persze a cipzár kihúzva, boríték sehol.
Ekkor kirohantunk utánuk, de nem láttam sehol őket. Persze, hogy felvették a nyúlcipőt. Egy arctól tudtuk meg, hogy abba a Sötét színű Fiat Brava-ba ültek be, ami akkor kanyarodott be ezerrel az Arany János utcába. A kocsi már járó motorral várhatta őket. Persze a rendszám nem lett meg.
Kihívtuk a yardot, de mivel semmi nyom, ezért veszett fejsze nyele az egész.
Szóval ha láttok egy ilyen párt mozgolódni valamelyik gyorsétteremben, akkor legjobb, ha bezáratjátok a bejáratot, hogy ne tudjanak kimenni. Aztán úgyis kiderül, hogy valakinek eltűnt valamije.
Sajnos nekem elég sokba került a mai ebéd, ezért nagyon figyeljetek ti is.
Kabát a székre, zsebek befelé, úgy hogy a rálátás meglegyen, de az a legjobb, ha nincsen ilyenkor nálatok nagyobb összeg, a pénztárca meg az ing vagy nadrágzsebben, táska ölben.
Egy pár napig valószínüleg nem lesz jó a kedvem.

Békesség!

sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 15
Igen, ezért háborodok fel annyira, mert fényes nappal, forgalmas helyen zsebelnek, ahol sok ember van. Persze senki nem akar segíteni. Amíg a betörők, autófeltörők stb. a "viszonylag" vagyonos embereket fosztják ki, adig a zsebes a nyugdíjas nénitől is elemeli a bukszát (tőlük igen könnyen tudnak lopni), ahol együtt tartja szegényke az egész havi pénzét.
Előzmény: Törölt nick (13)
vivijúú Creative Commons License 1999.07.01 0 0 14
A rutinosabbja (mint azt már írtam) még azelőtt mondja be, hogy kinyitotta volna az ajtókat.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.01 0 0 13
A buszvezető/villamosvezető is csak addig mondja be, amíg meg nem fenyegetik. Volt már rá példa, hogy a végállomáson kiszedték a fülkéjéből szegénykét... :-((
Nem egyszerű a helyzet, már fényes nappal, mindenki szeme láttára lopnak csalnak és hazudnak.
vivijúú Creative Commons License 1999.07.01 0 0 12
Sajna a rend őre is csak akkor kapcsolhatja le őket, ha tettenérés tényállásának fennforgása van.
De olyan jó látni, amikor egy ilyen figyelmeztetés után lógó orral távozik a brazi turistacsoport a buszról-villamosról, mert látják, hogy felkészülve várták őket, és soktíz szembár figyel rájuk...
sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 11
Igen, a vaásárcsarnokban is be szokták mondani, meg nagyobb élelmiszeráruházakban is. De mi lenne, ha inkább rögtön lekapcsolnák az illetőket, ha már úgyis ismerik?
Előzmény: vivijúú (10)
vivijúú Creative Commons License 1999.07.01 0 0 10
Csak egyféleképpen lehet védekezni zsebesek ellen: a zsebekben csak papírzsepi legyen (esetleg penge). Érték, igazolvány csakis egy táska belső fakkjában, lezárva. A táska (még a hátitáska is) mindig előtted legyen. Ez esetben már csak elrabolni tudják, de az már nem ennek a topiknak a témája.
1épként, hogy ne csak szidjuk a békávét: normálisabb (és rutinosabb) busz-villamosvezetők bemondják, ha már ismert zsebesek szállnak fel (természetesen még mielőtt felszállnának). Akit ennek ellenére lenyúlnak, az meg is érdemli.
juci Creative Commons License 1999.07.01 0 0 9
Juj de lyó, meginn egy kispapa!! Mars gyorsan a szülés, terhességbe!!! :))))

ÚÚtálom a zsebeseket meg a kocsifeltörőket!!! Istenem, ha eccer egy zsebes autóját ellopnák! Vagy kizsebelnének egy autótolvajt, de szép is lenne!

Előzmény: sasanz (8)
sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 8
Azért vigyázni kell a ványadtakkal is. Barátnőm az Astorián ment fel a villamoshoz, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki KÖNYÉKIG a táskájában matat. Egy lány volt, mellette két ványadt fickó, gondolom a betanítás stádiuma zajlott, egyébként délután 2 óra volt. Nem tudott mit csinálni, elrántotta a táskát és felszaladt a lépcsőn. Amikor elmesélte, azt mondtam neki, jól tette, ne nagyon hősködjön ilyenkor, pláne ne fogja meg a kezét az illetőnek, mert az esetleg lelőki a lépcsőn, ami nem lenne szerencsés, már csak azért sem, mert kisbabát várunk. Azt hallottam, ha rajtakapják őket, képesek ilyenre, csak hogy eltereljék a figyelmet magukról.
Előzmény: juci (6)
originalqszi Creative Commons License 1999.07.01 0 0 7
bácsikám, dolgoztam:DDDDDD
Más topicjában kotorásztam:-))))))
Zsebesek ellen sajnos nehezen lehet védekezni:((((( szorosan kell fogni mindent!!!!! bizony 4-5 kéz is elkellene! Igaz a harmadik kéz már ott kotorászik a zsebedben:DDDDD
Előzmény: Rémusz bácsi (1)
juci Creative Commons License 1999.07.01 0 0 6
Két vánnyadt egyedről volt szó, émmeg 180 cm magas vagyok, meg hát fényes nappal is vót. Nem biztos, hogy minden körülmények között hősködnék. Vagy mondjuk odamész, és mekkérdezed az illetőt, hány óra van, vagy ilyesmi.
Előzmény: sasanz (5)
sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 5
És nem féltél? Leányzó létedre? Mondjuk nem vagyok egy vadállat kinézetű, de eddig meg tudtam védeni magam. Bár a 47-esen a 3 palival nem bírtam volna el, az biztos.
Előzmény: juci (2)
juci Creative Commons License 1999.07.01 0 0 4
Szerintem az éberség lehet az egyetlen járható út. Nem lankadhatsz egy pillanatra sem, legalábbis itt Bp-en. Szomorú, de télleg így van.
Előzmény: sasanz (3)
sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 3
Az bizony jó, de lehet-e biztos tanácsot adni arra, hogy ne is tudjanak próbálkozni?
Előzmény: originalqszi (0)
juci Creative Commons License 1999.07.01 0 0 2
Valami exotikus zsebesek jöttek eccer szorosan mögöttem a Ferenc körúti aluljáró lépcsőjén. Az uram éppen lyókor nézett hátra, ők meg elkezdtek fütyörészve körbenézelődni (klásszikusan).

Eccer én is láttam 6-os villamoson hátizsákba könyégig elmerülő etnikumot, és szóltam a zsák gazdájának. Mekköszönte, de nem igazán érdekelte. Öt perc múlva fojtatódott a kincsvadászat, de akkor már nem szóltam. Hadd tanujjon!

Előzmény: sasanz (-)
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.07.01 0 0 1
Ez volt minden idők leghosszabb reakcióidejű nullázása. Sandán figyeltem, ki lesz az első Ébredő Magyar.

Szasz. Rémusz.

Előzmény: originalqszi (0)
originalqszi Creative Commons License 1999.07.01 0 0 0
Az a jó, ha 0-át találnak a zsebedben:-)))))
sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 topiknyitó
Az elmúlt 5 napban több közvetlen élményem is volt zsebesekkel, ez váltotta ki bennem a topicnyitást.(Budapesten élek)
Jó lenne, ha mindenki elmondaná ilyen élményét, hogy védettebbek legyünk a zsebesek ellen.
Az én történeteim:
Éppen felvételi után utaztam a 47-es villamoson, amikor észrevettem, hogy 3 pali meg egy nő szorosan közrefog egy lányt, akinek egyik vállán lógott a hátizsákja, s az egyik pali kezdett volna benne kotorászni, de ezt megakadályoztam azzal, hogy figyelmeztettem a lányt. Igencsak haragudtam akkor rájuk, mert előző nap próbáltak kizsbelni. Illetve a barátnőmet, akivel egy gyorséttermben ültünk. A táskája a székre akasztva (földre nem teszi, aztalra nem fért). Bjött az illető és leült a barátnőm széke mögé. Rögtön kiszúrtam, hogy a táskára utazik, ezért szóltam barátnőmnek, hogy vegye el a táskát a székről. A pali még hátrasandított, de mivel nem volt ott a táska, meg én is el kezdtem szövegelni neki, ahogy jött, el is ment. Alig mentünk ki az étteremből, az aluljáró lépcsőjénél két másik hapi akart próbálkozni, szerencsére sikertelenül. Pedig nem látszik rajtunk valami nagy gazdagság, bankkártyám is jelentősen mínuszban volt, hónap vége lévén. Ez már azért több a soknál. Ja, a hely az Astoria.
Szóval van hasonló tapasztalatotok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!