Azt írják, hogy a júliusban kötött biztosítasok adatai alapján Horvátország lett a legnépszerűbb uticél a magyar kiutazók körében, Horvátország megelőzte a júniusban még első Olaszországot.
Ez szép és jó, csak azt nem értem, hogy honnan tudják a júliusi adatokat?!?!
Még csak július 16-a van, még egy fél hónap hátravan júliusból...
A főutak teljesen rendben vannak, de néha egy-egy útfelújításba bele lehet futni, ott a kerülő szakasz poros murvás, gödrös.
Forgalmi eng.+ néha állítólag kérnek a kötelező biztosításhoz kapcsolódó zöldkártyát, ami ma már csak fehér. Ezt a biztosítók online küldik kérésre, ki kell nyomtatni és kész.
2011 óta évente járok délre Bosznián keresztül, még sosem lállított meg rendőr.
Makarska környékére megyünk idén nyaralni, Kecskemétről. A kérdésem az lenne,hogy ha Bosznia felé megyünk,akkor mire számítsunk?Milyen az út minősége a bosnyákoknál?Milyen papírral kell rendelkezni az autóhoz,amit kérhetnek a határon?
Tapasztalataim szerint a horvát kempingekben igen is van turnusváltás, csak nem hivatalosan.
Mi az érkezést mindig pénteken délelőttre időzítjük, mivel akkor már pakolgatnak, elndulnak haza azok a németek, lengyelek, akik hétfőn már mennek melózni. Szombaton, valamikor hazaérnek, vasárnap kipihenik az út fáradalmait, és újult erővel kezdhetnek dolgozni. :-)
Ezzel a taktikával általában gond nélkül sikerül jó helyet találni.
Kempinghez szoktunk, ott nincs turnusváltás, amit ki kell kerülni, úgyhogy idén az volt a stratégia, hogy nagyon korán indulunk (3 óra), s későn jövünk vissza, hogy a tumultusból kimaradjunk. Ez be is jött, odafelé semmi nagy sor nem volt a kapuknál, se a kompnél, visszafelé (ebéd után indultunk) csak az utsó, határ előtti fizetőkapunál volt egy 700m-es sor, de gyorsan lement. A belső sávban volt érdemes araszolni, mert onnan 3 kapu nyílt, míg a külsőből kettő, s ebből az egyik az ENC volt.
CroGabiék apartmanja amúgy tök jó helyen van, de maradok továbbra is kempinges, ott nincs kötöttség. :-) Losinj nagyon tetszett, marha szép hely, rengeteg látnivaló, fasza strandok. Negatívumot nem nagyon tudok, a pincérek többsége "bunyek", ahogy a feleségem fogalmazott, de ez engem nem érdekel.. Homerx olvtárs által ajánlott Jidro büfében viszont kedvesek voltak, a kaja is finom volt, csak sokára hozták. :-)
Bringát csak én használtam, s párszor majd beszartam, olyan szintek vannak, szal azt gyakorlott cangásnak ajánlom. Vagy rásegítéssel.
AZ autóm évi 50-60 napot áll KRK-n magyar rendszámmal egy nyilvános parkolóban. Nem mondom hogy örülök amikor a dagadt disznónk bemond valami (miénk a tenger) című fasságot meg a Dodik baromság de eddig még nem volt baj.
AZért a szomszédoknak nyalni kell. Idén már sok srb autót is láttam.
Viszont ez itt Észak és Délen teljesen már a helyzet. Itt a zágrábi emberek Split alatt lévő népekről ennyit mondanak : "Afrika, árammal. " :-)
Júli 5 Thompson koncert Zágrábban lesz banzáj bőven. szóval óvatosan