Keresés

Részletes keresés

Káun Creative Commons License 2023.12.10 0 0 23

Évente többször jelentenek be vilagvégét , most is.Habár 24 éve nem írtak ide, én szeretem megtörni a csendet.Tegnap szintén beírtam egy 15 éve csendes topicba.Ez 24 évig bírta csendben.Csodalom hogy nem zarták le.

Nem.lesz vilagvége a mi életünkben.Rengrteg  természeti krízis is van a világon, ugyanis szinte csak természeti oka lehet az apokalipszis nak.

Sajnos nálunk az emberek negativizmusa, oda vezetett hogy sokan várják a vilagvégét.Mi haragszunk a kormányra, őket hozzuk ki hibásnak ,bár ha valamiről, erről a klímaváltozásról, természeti dolgokért nem ők a felelősek.Arról nem tehet ember. Mivel a Politikus is ember, ezért ő sem.Sokmindent elrontottak, hibáztak de erről nem tehetnek.Nem az3rt születünk erre a világra, hogy a dolog végét várjuk.Én sajnos olyan városban élek ahol elég hangulattalan, negatív , pozitív dolgokat nem nagyon találni. ÉN AZT a taktikát választottam, hogy ne foglalkozom vele.Helyi politika, ha lenne, se érdekelne.Szegény a város, de engem az okadék emberek jobban ,,nyomnak le,,mint a gazdasági helyzet.

A koronavírus egy jel volt 2020 ban, hogy változás kellene.De ezt is leraztuk magunkról gyorsan, ma már nem beszédtéma.Pedig vilagjárvany, és sok életet követelt.Nem arról van szó hogy engem érintett volna, de sok ismerősöm meghalt.Akar fiatalon is.

Persze nálunk az egészségügy se áll készen, a virusokra, ennek is volt köszönhető hogy ilyen  sokan meghaltak nálunk. Ilyen Lerohadt egészségügy kevés helyen van mint itt.

Alapból nem kell várni a vilagvégét, nem az3rt születtünk.Sajnos ma már a fiatalokon is látni hogy kisültek, közönbsösek a dolgok iránt.Én is fiatal vagyok, de én is látom ezt.

Sajnos amit most leírtam azt nem vagy rövid ideig tanították nekem.Sajat tapasztalat a nagy része.

Aki vilagvégében hisz, az altalában nem fél tőle, hanem várja nálunk.Ez azóta van mióta szabadon élünk, nem Kádári stb elnyomás alatt.(aminek számtalan pozitív hozadéka volt) jobb volt az életszínvonal mint most.A mai tolvaj, cinikus, emberekkel nem foglalkozó,csak saját érdeküket néző, kizsakmanyoló kormányok oka az ország elszegényedése.az emberek ezért frusztráltak, nem látnak sok reményt w jóra.De akkor is pozitív szemlélettel kellene élni.Sok minden nincs nálunk ami 10 ből 8 országban van,,pl terrorizmus, földrengés stb nincs nálunk.Biztonsagilag verünk sok európai országot.Migransok által elkövetett bűncselekmények száma is alacsony, míg Franciaországban egész városok langolnak miattuk.

Na ennyi.lehetne örülni sok mindennek.

 

 

Törőlt_nick Creative Commons License 1999.07.08 0 0 22
A média teljesen rájátszik mostanában erre a "világvége-várás" hisztériára pedig semmi olyan nem történik mostanság ami ne esett volna már meg előtte is!
etalon Creative Commons License 1999.06.29 0 0 21
Namármost!
Van ugye olyan, hogy g8. Mostanában ugye úgy mondják csak a tv-ben hogy a vezető nagyhatalmak, meg Oroszország ugye. A másik: jön Amerikában az elnökválasztás, és ugye pl a Hilöri is jelölteti magát aki ugye nő. Namármost, ha megválasztják, és az Oroszokat meg kirugják, akkor lesz-e hasonlóság e között, meg a Babiloni kúrva között? Mer akkor ez a világvége.
Jajjédesjóistenemmileszvelünk???
) Creative Commons License 1999.06.29 0 0 20
larzen,
Nem a bug a programozo legnagyobb ellensege... A "vevő" az. Nem azert taroltak es taroljak 2-szamjegyen az evet, mert ugy sokkal gyorsabb, (Egy ideje ugyanis mar akar 64-bitet is lehetne egyszerre kezelni)
egyszeruen kevesebb helyet foglal, magyarul olcsobb. (Profi programozo ilyet soha nem kodolna le, de az szinten sokba kerul...)
Tudok olyan hardverről, ami még a piacon sincs de gyarilag van ben "Y2K". (datumlefagyas? X. ho Y.-an. NEM 9999-re gondolok, sot...)
És a kütyü majdan egy veszélyes üzemként számontartott gépezetet fog "segiteni".
De mire a sok hibaüzenet és önkorrekciós vészleállás kiakasztja a rendszert menet közben, addigra már elavult lesz a "host". (Ettől persze ugyanugy fog működik...)
Előzmény: larzen (18)
larzen Creative Commons License 1999.06.29 0 0 19
Ha én lennék a magyar tévé, akkor éjfélkor poénból fél perc hangyafocit adnék Gönz papa előtt.
larzen Creative Commons License 1999.06.29 0 0 18
Kedves Mr. Spock!

Mint kifejtetted, Te is írtál már programot. Akkor bizonyára megtapasztaltad a programozók legádázabb ellenségét, a bugokat. Amikor látszólag mindennek működnie kell, de mégsem működik. Az ilyen hibák felderítése nagyon sok energiát igényel. Minél nagyobb a program, annál inkább valószínű, hogy az ember kifog egy-egy makacsabbat. Márpedig ha módosítani kell egy programot,. hogy az Y2K kompatibilis legyen, akkor bele-belekerülhet egy-egy bug, aminek nem láthatóak a következményei.
A másik dolog, hogy vajon tudjuk-e, hogy hol kell keresni a hibát? Mert nem biztos, hogy csak a klasszikus programokat kell megvizsgálnunk. Mondjuk mi van akkor, ha pl. egy modern, számítógépes vezérlésű liftet arra programoztak be, hogy félévente téemkázzák őket, különben leáll. És mondjuk beleépítettek egy olyan harverórát, ami csak két számjegyen tárolja az évet. Vagy mondjuk nem is programmal vezérelt, hanem csak egy-két egyszerűbb IC valósítja meg primitív programját. Az ilyen kis beágyazott rendszerekben elég nehéz kijavítani bármilyen hibát is.
Egyszer már mondtam pontatlan dolgot, sajnos most is kénytelen vagyok megtenni. Egy amerikai légitársaság vagy repülésügyi hivatal vagy vmi ehhez hasonló bejelentette, hogy 2002-re fog végezni az Y2K projectjével. Király.
Most nem mondom, hogy én bepánikoltam, de azért igencsak meggondolnám, hogy repülőn köszöntsem-e a 2000. évet, ha úgy adódna, hogy akkor repülnöm kellene. Élelmiszerkészletet meg nem halmozok fel, inkább marad a jó kis konditerem. :-)))

Előzmény: Mr Spock (15)
John Zero Creative Commons License 1999.06.29 0 0 17
Mr. Spock:
Egyetertek...
De asszem en meg novemberben bevasarlok egy adag konzervet ;))

Amugy szerintem nem lesz semmi. Szilveszterkor mindenki bulizik, ejfelkor valoszinuleg foldon, egy-egy lakasban vagy diszkoban, ott meg megy tovabb 23:59.59 utan is az ido, buli. Masnap meg ugyis egesz nap alszunk, aztan ami elromlott, az fokozatosan helyre fog jonni.
Mondjuk annyit meg meg lehetett volna tenni, hogy 2000 januar egesz elso hetet munkaszuneti nappa nyilvanitani.
Ha valami gaz van, akkor behivjak a szereloket otthonrol, a tobbiek meg ulhetnenek a seggukon, amig rendben nem lesz minden ;)

Előzmény: Mr Spock (15)
rolling Creative Commons License 1999.06.29 0 0 16
A világvége már ott van a másik topicban: "Világvége vagy véletlen - mi van az idővel?" Úgy látszik, 2 vége van a világnak... :-))
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.29 0 0 15
Kedves Mindenki,

Pint irta a legjelentosebb kijelentest:

Arról nem szól a fáma, hogy vajon miér lenne áramkimaradás a y2k prob miatt.

En egy fel-amator computer programmozo vagyok hobby-kent (amugy orvos vagyok). 1991-ben irtam egy orvosi rendelo "szuper-program"-ot, ami mindent csinal, meg a paciensek klinikai adatait is nyilvantartja, vegulis egy papir nelkul rendelot kepes futtatni. Nem adtam el, kizarolag magamnak csinaltam (hosszu es komplikalt hogy miert). Es a hir igaz. Amikor a Y2K-vel kapcsolatos dolgok elindultak, rajottem hogy en is csak az utolso 2 szamjegyet hasznaltam, ugyhogy a programmal problema lesz. Persze nekem konnyu volt kiprobalni, en vagyok az egyetlen felhasznalo. Szoval beutottem 2000 Jan 1 datumot es vegigmentem az osszes kulcs-reszen. Igen, volt problema. DE....a program nem allt le, nem-datum-kritikus reszek tovabb futottak, es meg a datum-kritikus reszek is tovabb futottak, csak rosszul. Mert meg en is, mint amator, tettem be "error-trapping" funkciokat, ami biztositja a program folytatolagos mukodeset, AKARMILYEN hiba elofordul. Nem tudom elkepzelni, hogy profik annak idejen nem csinaltak ugyanezt. Es akkor jon be a jogos kerdes: miert lenne aramkimaradas a y2k problema miatt? Miert allna le az aramszolgaltatas, mert a computer megzavarodott a datummal kapcsolatban? Nem logikus. Az ilyen jellegu hibak tipikusan nem arra vezetnek, hogy a program behuzza a fekeket es megall. Ezert nem hiszem, hogy a Y2K problema olyan szeleskoru es olyan alapveto funkciokimaradasokra vezetne, mint amilyeket a remhirek igernek. Lesz problema? Persze hogy lesz. Igen, lehet hogy a bankod nem fogja tudni mennyi kamat jar. Meg sok mas datummal logikusan osszefuggo funkcio esetleg nem fog rendesen mukodni. De olyan mint kozszolgaltatasok, aram, viz, gaz, mittudomen, miert ne mukodne? Miert kapcsolodna ki akarmelyik, meg ha valami komputer nem is tudja hogy "hanyadika van"?

Ami persze majdnem biztosan lesz, az panik, es az osszes azzal kapcsolatos esetleges problema. Emberek Decemberben el fogjak kezdeni "kifosztani" az uzleteket, aruhiany, a penzet mindenki meg fogja probalni kivenni a bankokbol, emiatt nagy anyagi zavarok, stb., tehat a Y2K problema zome a panik kovetkezmenye lesz.

Gabor

Előzmény: pint (12)
larzen Creative Commons License 1999.06.29 0 0 14
Nehogy valaki ebből arra következtessen, hogy nekem tetszett a Mad Max 3.!
larzen Creative Commons License 1999.06.29 0 0 13
Igazad van, csak fél füllel hallottam. Persze akkor meg minek pofázok..
Amúgy egy jó kis Mad Max 3. féle posztcivilizációs időszak milyen jó lenne. Már úúúúgy unom a jelenlegi civilizációt.
Előzmény: pint (12)
pint Creative Commons License 1999.06.29 0 0 12
A világvége már a spájzban van.

larzen: az a szennyvizes, az azé nem úgy volt ám. Azt tesztelték, hogy mi van, ha kimarad az áram. Merhogy hátha a y2k bug miatt kimarad. Arról nem szól a fáma, hogy vajon miér lenne áramkimaradás a y2k prob miatt.

kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 11
Jön az jön! Ha megígérte akkor biztos, hogy jön, olyan még nem volt, hogy ne jött volna.
Év elején egy bizonyos vallású országban már el is jött, ahogy azt megjósolták. Azóta sem hallani felőle, ott már biztosan bevégeztetett.
Egyébként meg ki a f...t érdekel eljön-e? Tudsz rajta változtatni? Nem!
kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 10
Jön az jön! Ha megígérte akkor biztos, hogy jön, olyan még nem volt, hogy ne jött volna.
Év elején egy bizonyos vallású országban már el is jött, ahogy azt megjósolták. Azóta sem hallani felőle, ott már biztosan bevégeztetett.
Egyébként meg ki a f...t érdekel eljön-e? Tudsz rajta változtatni? Nem!
Újlaki Creative Commons License 1999.06.29 0 0 9
Ha világvége, akkor lélekvándorlás...

A Föld reinkarnációja a Jupiter egyik holdja lesz. Kicsi, sötét és hideg.

Mi meg mind jégkockaként reinkarnálódunk.

depeche babee Creative Commons License 1999.06.29 0 0 8
Nehogy már szilveszterkor legyen világvége! Akkor kidobtam az ablakon egy rahedli pénzt avval, hogy vettem New Yorkból hazafelé is repülőjegyet!
Nostradamus Creative Commons License 1999.06.28 0 0 7
Választani? Lehet. De minek. Úgy járunk, mint a Parlamenttel vagy a szilveszteri kabaréval.
Az előző jobb volt...
Előzmény: DomiG (6)
DomiG Creative Commons License 1999.06.28 0 0 6
Ha jön a vége ennek, akkor jön a következő eleje is. Mi lesz vajon a kettő között a különbség és melyik lesz jobb? Miért? Lehet-e netán választani?
Nostradamus Creative Commons License 1999.06.28 0 0 5
A konditerem tulajdonosának biztos... :-)
Előzmény: larzen (4)
larzen Creative Commons License 1999.06.28 0 0 4
Az Y2K probléma legrövidítheti ezt a 4milliárd évet. Ma olvastam egy olyan cikket miszerint egy amerikai szennyvíztisztítóba frankón kifolyatta a tisztítatlan vizet a folyóba a 2000. év teszt miatt, meg volt valami durvább egy atomreaktorral, de arra már nem figyeltem. Én azonban nem aggódok.
Ha megpusztulok akkor nics miért aggódni. Ha túlélem és anarchia lesz, akkor meg főleg nem aggódok, mert vagyok elég erős a túléléshez.
Járjatok sokat idén konditerembe, ha féltek. Jó befektetés. :)
Nostradamus Creative Commons License 1999.06.28 0 0 3
Az mindjárt itt van! Érdemes egyáltalán addig a kis ideig egyáltalán dolgozni? Inkább hitelt veszek fel. Úgysem lesz kinek visszafizetni... :-)
Előzmény: Újlaki (2)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.28 0 0 2
Hát bizony, jön-jövöget... Leglábbis számunkra. Alig négymilliárd év, és a nap kihuny...
Előzmény: Nostradamus (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.28 0 0 1
Jön jön biza ! Eccer majdcsak ideér. Remélem jó soká lesz!

Big

Denevér Creative Commons License 1999.06.28 0 0 0
Igen, de még odébb van. (Most 0 az esélye.)
Nostradamus Creative Commons License 1999.06.28 0 0 topiknyitó
Olyan régen jósoltam meg, hogy már magam sem tudom: lesz az idén világ vége, vagy nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!