Keresés

Részletes keresés

Harpoon Creative Commons License 1999.07.07 0 0 69
Tisztelt Dzsabb!

Van neked családod, feleséged, gyerekeid? Már bocsánatot kérek, de abból a pénzből amit az ember hazavisz általaban (magyar családmodell) 3-4 éhes szájat kell "betömni" meg ruházni stb. Mindezt olyan adórendszer mellett, ahol úgy tekintenek a keresőre, mintha egyedül éldegélne egy lakatlan szigeten és csak saját magat tartaná el!
Szerintem éppen fordítva kellene tenni: a potlékokat eltörölni (siralmas összegü alamizsna) és a családi adózást bevezetni! Ez az ami igazi reform lenne, ráadasul teljesen igazsagos megoldas minden jovedelemkategoriában, mert a tényleges megélhetési költségeket veszi figyelembe!

Dzsabb Creative Commons License 1999.07.07 0 0 68
Kedves Harpoon!

Úgy gondolom, hogy Mo-n a családi adózás bevezethetetlen.
Egyébként a családi kedvezmény-t /ez a hivatalos neve a gyermekkedvezménynek/ megosztva is igénybe lehet venni, de természetesen egyszerre csak az egyik szülőnél, azt hiszem ez így korrekt. Én eleve a gyermekkedvezmény bevezetésével nem értek egyet. Szerintem ezt a pénzt a családi pótlék emelésére kellett volna fordítani.

Harpoon Creative Commons License 1999.07.07 0 0 67
Üdv, csak egy apró kérdés:
a családi adózást mikor tervezi bevezetni a kormány, amikor is a család összes jövedelmét az eltartottak számával összevetve veszik figyelembe? Mert most, ha jól tudom, a gyerekek utáni kedvezmény csak az egyik keresö veheti igénybe!
(Ez konkrét választási igéret volt!)
Dzsabb Creative Commons License 1999.07.07 0 0 66
Még mindig nem jó, szóval;

adókedvezmény adójóvírás

Dzsabb Creative Commons License 1999.07.07 0 0 65
Az előbb elírtam;
adókedvezményadójóváírás
bocs...
Dzsabb Creative Commons License 1999.07.07 0 0 64
Kedves picur!
Kérdésedre elég nehéz választ adni a konkrét adatok nélkül, mindenesetre az 1999. évi adótörvény az 1 millió feletti jövedelm esetén nem engedi érvényesíteni az adókedvezményt, így ha 999999 ft. az éves jövedelmed, ez kb 36000 ft-al több nettóban, mint ha 1000001 lenne a bruttó!!!
Ez a nagy helyzet, szerintem ezt nem igazán gondolták meg, persze ez majd az év végi bevallásoknál jön elő igazán.
Előzmény: picur (60)
speaker Creative Commons License 1999.07.07 0 0 63
Lehet, hogy nem olvastál elég figyelmesen? (Mentdégedre: én is gyakran beleesek ebbe a hibába a nagy hőség okán.)
Előzmény: picur (61)
Disznófejű Nagyúr Creative Commons License 1999.07.07 0 0 62
Picúr: a kérdéseiddel szerintem bátran fordulj ide: http://index.hu/adotanacs/
Előzmény: picur (60)
picur Creative Commons License 1999.07.07 0 0 61
speaker te egyszeruen irigy vagy. Biztos a partkatonai fizetesed tul alacsony, ezert probalsz masnak is keresztbe tenni (dogojjon a szomszed tehene is.)
Ha majd egyszer te is eljutsz arra a szintre, ahol normalis fizetest kapsz (mondjuk 180eHUF+ brutto, mert abbol mar mondjuk meg lehet elni), akkor rajossz, hogy ezert dolgozni is kell.
Es ha valaki megkapja a 200-300eHUF nettot, azt en nem sajnalom. En is bennvagyok nem napi 8 orat, meg hetvegeket is.

Ja persze. Ha mar tanultam, akkor szeretnem, ha visszajonne a befektetett melom, es nem esne jol, ha a fizetesem 60%-at elvinne az allam, mert szerinted igy helyes.
Vegul de nem utolso sorban: amennyiben tobbet hagynak nekem (kevesebb az adom) valoszinuleg azt a penzt elkoltom. Meghozza olyan cikkekre, amin ott az afa es a tobbi. Tehat ugyanazt a penzt visszakapja az allam, csak ugy, hogy onkent es dalolva adom...

Előzmény: speaker (49)
picur Creative Commons License 1999.07.07 0 0 60
And67 huje vagyok a gazdasaghoz, adozashoz (minden evben irok egy egyszeru kis scriptet magamnak, az kiszamolja az adomat). Ugy nagy vonalakban vagyok kivancsi, hogy ha evi mondjuk 1 milla alatt van a bruttom, meg evi mondjuk 1 milla felett, akkor mennyire jarok jol.
Pusztan ez a kerdesem :)
Előzmény: And67 (47)
Dzsabb Creative Commons License 1999.07.07 0 0 59
Kedves ANGYAL!

Vedd észre, hogy törvényhozásunk évek óta jön ezzel a szöveggel, hogy "Európai jogharmonizáció". Anno az általános adó bevezetésekor 1988-ban az akkor vezetés illetve a PM-ben felállított adócsoport kizárólag a mai Európai Unió tagállamaiban viszgálódott, és alkotta meg az adótörvényeket. A 1999-es adótörvényváltozásoknak egyetlen olyan része volt, amire a jogharmonizáció miatt volt szükség, ez pedig az ÁFA törvény besorolási rendje /ITJ számról VTSZ számra/. Nem hinném, hogy emiatt a besorolás változás miatt bárki is felháborodott volna /persze kivéve az amúgy is állandóan hangoskodókat/. Sokkal inkább felháborító volt az adójóváírás csökkentése /néhol megvonása/, a befektetési adóhitel csorbítása, a %-os Eü. hozzájárulás bevezetése, stb... /ezekben az intézkedésekben én nem találok jogharmonizációt?/
Kedves speaker!

"az elmúlt 4 évben szokta meg népünk"

Én nem emlékszem, hogy az Antal kormány alatt a kereskedők sűrűbben adtak volna nyugtát? Itt kellene igazán meghúzni az ellenőrzéseket, a bevétellel lehet ma a legjobban manipulálni.

mulatt Creative Commons License 1999.07.07 0 0 58
Persze azért megpróbálom és nem baj, ha lezöldfüleseznek. Vannak dolgok, amit másképp kell elintézni.

Persze várom speaker linkjeit a több mint kéthónapja megigért, megállapodott 60 millió forint folyósításáról. Persze lehet, hogy a gyereket is büntetik, mint a városokat, akiknél a szülők rossz helyre voksoltak.

Persze a stílus maga az ember. No nem speaker, mert Ő még nem tompika.

Előzmény: KukacAV (48)
virge3d Creative Commons License 1999.07.06 0 0 57
"(Lenin beszélt lassan, RÖVID, egyszerű mondatokkal, kétszáz szavas szókinccsel, és az eccerű nép zabálta rendesen. Ovi igen jó tanítványnak bizonyult,"

Horngyuszinak meg tanulnia sem kellett a primitív demagógiát, mert eleve olyan volt... :)

Előzmény: KukacAV (48)
mulatt Creative Commons License 1999.07.06 0 0 56
Más topic-okban hozzászólásaidat mások tényleg szégyenteljesnek tartották. Gondold végig. Egyszer a fiam 11 évesen azt mondta a tanulással nehezebben bírkózó húgának, hogy az a baj, hogy nem érted amit olvasol. Szerintem Neked is túl gyors a kezed, mintahogy oviról megállapította HE tanítóasszony.
Különösen figyelj arra, hogy mit kaptál az ISM ... topicban egy sehol eddig nem hozzászólótól.
Nincs elég történeti ismeretem ahhoz, hogy múltbeli alteregot találjak neked. engem apám ilyen helyzetben Bükefalos-nak nevezett. Persze akkor csak 10 éves boltam. (Te lehetsz Bükefallos is)
Előzmény: speaker (55)
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 55
Olvastam, de mást is.
Én úgy látom, hogy bizony az adócsalás, kikerülés, bulizás igazi liberálbolsi műfaj, így nem csodálkozom, hogy most, hogy végre kemény, de tisztességes vezetőség van az APEH-nál, az Andrassew félék különösen cidriznek. A furcsa csak az, hogy bár a leváltott bolsi kormány idején a köznép szintén tartott az APEH-től, de azért sem akkor, sem most rettegésről nem volt szó, de az eléggé irritált mindenkit, hogy a manifeszt adócsalók 4 évig valósággal kérkedtek azzal, hogy őket baj nem érheti. Nem is érte. Hát bizony, változnak az idők!
Mindezekután csak azt nem értem, nekem miért kellene szégyellni magam?
Előzmény: mulatt (53)
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 54
Írod:"A második lakás (pl. a bérbeadásra vett) méltányos mértékű megadóztatása viszont jogos lenne. "
Ez megint fábol vaskarika. Miért nem a második lakásból származó jövedelmet adóztatják meg? (Értve alatta a bérbeadással keletkező folyamatos, vagy az eladással keletkező egyszeri jövedelmet?) vagy ha ezt megadóztatják, és szerintem ez van most, akkor miféle újabb indok lehetne adók kivetésére ezzel kapcsolatban? Ez ne haragudj, egy kicsit szocis nekem, hogy a második lakást igen, (és miért nem a harmadikat, negyediket, vagy huszonegyediket?)
Szerintem az adó morált kellene egyedül javítani, azaz sokkal nagyobb veszélynek kitenni az adó kikerülőket és feleslegessé válna minden új adófajta, mely csak újabb kiskapu, ügyeskedések forrása amúgyis.

Előzmény: Geyza (52)
mulatt Creative Commons License 1999.07.06 0 0 53
Persze megint nincsennek tények.
Rándulj át az INTERNETTO-ra és olvasd el ANDRASEW IVÁN cikkét, és utánna ismét SZÉGYELD magad.
Előzmény: speaker (51)
Geyza Creative Commons License 1999.07.06 0 0 52
Mivel 1 millió alatt nem lehet új autót kapni, 10 millió alatt pedig Bp-en egyre nehezebb új lakást venni, biztos igazad van...

Az ingatlan- és a vagyonadó csak arra jó, hogy az "egyszerű nép" örüljön, mert ki van elégítve az irígysége.

Pozitív hatása 0, ugyanis:

1. Az ingatlanokat különböző nevekre iratják: megint kénytelen lesz a nép különféle sumákolásokkal foglalkozni, mint a szocializmus idején (amikor pl. egy embernek csak 1 lakása és 1 nyaralója lehetett).

2. A nagy vagyonokat külföldre viszik és ott ruházzák be. Jól kitolnak a magyar állammal, de ha ilyen marha, meg is érdemli. (Bízom benne, hogy nem lesz ekkora marha.)

Egyébként a dolog teljesen igazságtalan is lenne, ugyanis adóztatni csak a jövedelmet lehet. Az az ingatlan, amiben lakom vagy az autó, csak viszi a pénzt, nem hozza!
A második lakás (pl. a bérbeadásra vett) méltányos mértékű megadóztatása viszont jogos lenne.

Géza

Előzmény: jean-sol-partre (34)
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 51
Azt, hogy mi viszi előre vagy félre, azt minden vitatkozó (szvsz) máskép látja.
Előzmény: And67 (50)
And67 Creative Commons License 1999.07.06 0 0 50
Lehet, hogy a hivatkozott hozzászólás révén illeszkedik, de nem vitte előbbre a témát, csak félre.
Előzmény: speaker (49)
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 49
A hivatkozott hozzászólás révén illeszkedik. A Simicska fikázása meg szerinted, hogy illeszkedik az új adórendszer témájához?
Az adórendszernél maradva én a sokkal magasaabb felső kulcsokat tartanék indokoltnak, mert a az egymillió feletti max. 40 % nevetséges. Már egyszer kifejtettem, hogy olyan országban, ahol még mindig az eredeti tőkefelhalmozás zajlik, sokkal nagyobb adókulcsokat szoktak alkalmazni,hogy atársadalmi igazságtalanságokat és a végeletes jövedelmi viszonyokat mérsékeljék. Én sok tekintetben ezt is vártam a FIDESZ kormánytól. Jelenleg ugyanis nem a középosztályok megerősítése, hanem a bolsi milliárdosok pátyolgatása folyik.
Előzmény: mulatt (46)
KukacAV Creative Commons License 1999.07.06 0 0 48
Kedves mulatt!

Biztos zöldfülű vagy itt a listán, ha Speakerre észérvekkel próbálsz hatni. Szegénynek vszínű nincs barátnője (esetleg sokat verte kiskorában apukája, vagy az egyik nagybácsija "eljátszott" vele a kertben hétvégenként) és ezért itt fröcsög boldog-boldogtalanra. Van egy jó módszer, amivel el lehet zavarni a beszélgetésről: kérj tőle tényeket illetve kérd meg, bizonyítsa állításait. Ez eddig bevált :). A múltkor is közölte az új családpolgározó tervezetről, hogy az a zsidó törvények egyenes fordítása. Kértünk bizonyítékot - két perc múlva már hetedhét topicon túl járt... :)

Az adózásról:

Eleve nem kellett volna elhinni azokat a lenini stílusban előadott ígéreteket, akkor most nem csalódnánk ekkorát. (Lenin beszélt lassan, RÖVID, egyszerű mondatokkal, kétszáz szavas szókinccsel, és az eccerű nép zabálta rendesen. Ovi igen jó tanítványnak bizonyult, persze most csak gonoszkodom.)

Előzmény: mulatt (46)
And67 Creative Commons License 1999.07.06 0 0 47
Kedves picur!

Az egészet?! Melyik rész érdekel és mit nem értesz? Szerintem ugyanis logikus levezetés, de ha gondolod, részletesebb magyarázatot is kereshetünk.

Előzmény: picur (42)
mulatt Creative Commons License 1999.07.06 0 0 46
Kedves speaker!

Elmagyaráznád hozzászólásod miként illeszkedik az új adórendszer témájához.
Ha fáradt vagy ne a kezed, hanem a _NYELVED_ járjon.
Simicska holnap jöhet. Miért kezdődik a nickneved szintén s-sel?
A gyermekeim iskoláiban a legnagyobb sérés lesimicskázni a másikat.
Nekik még van erkölcsi érzékük, ja a fideszes samesz gyereke is simicskázik.

Előzmény: speaker (45)
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 45
Ezt a szörnyű szoclib adó-erkölcstelenséget az elmúlt 4 évben szokta meg népünk, és legalább 12 év kell, mire elfelejti. Addig nem szabad a jelenlegi kormánykoalíciónak változni. Ha mégis változik, és azok visszatérnek, a szoclib újabb bukása után megint kezdhetjük az adócsalásról, adókikerülésről és más törvénytelenségekről való leszokást.
Előzmény: Dzsabb (39)
vogel Creative Commons License 1999.07.06 0 0 44
Az új adórendszer egy vaklárma. Senki sem gondolja komolyan, viszont sikereket lehet elkönyvelni azzal, hogy lám-lám minden marad a régiben, MÉGSEM EMELÜNK ugye milyen jó fejek vagyunk?
John Zero Creative Commons License 1999.07.06 0 0 43
Uj adorendszer:

Mennyit keresett tavaly?
Fizesse be!

picur Creative Commons License 1999.07.06 0 0 42
valaki aki ert hozza, elemezze mar ki nekem az index cimlapjan levo irast az adozasrol. koszike
ANGYAL Creative Commons License 1999.07.06 0 0 41
Új adórendszer azért kell, mert Európához való (jövőbeli) csatlakozásunk fejében bizonyos harmonizációs intézkedéseket meg kell tenni. Persze egyes dolgokat nem azonnal, ráérünk a csatlakozás előtt (gondolják).
Véleményed többi részével maximálisan egyetértek. Óriási szemléletváltásra van szükség, de ennek fölülről kellene elindulnia!
Előzmény: Dzsabb (39)
picur Creative Commons License 1999.07.06 0 0 40
Hat... en szeretnem, ha rendesen behajtananak, de ehhez szerintem azert az is szukseges lenne, hogy ne a fizetesem 50+%-a legyen levonva...
Előzmény: Dzsabb (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!