Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2008.04.12 0 0 258
Voodu, vudu, imakommandó, babaszurkálás, agykontroll és a kereszténység is űzi?

Ami viszont érdekes. Egy volt alkoholista, depressziós virtus szerző agykontrollal tanított rontást próbál beleszugerálni szerzőtársaiba. Hozzászólásaiban fenyegeti meg őket. Ennek alapja, hogy José Silva állítólag agykontrol módszerek rák vírusokat tudott létrehozni kísérleti patkánykban. (szerintem legenda, és kamu)

Most egy cikkben próbál mosakodni:

Mióta használ vudu varázslásokat egy európai keresztény?!
http://otrolahatra.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=42543

Ami aligha fog neki menni, mert a kereszténység teli van vudu elemekkel, amely ebben a cikkbe olvasható:

VUDU ÉS A KERESZTÉNYSÉG
http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=42657

Ja és a társalkodót mindenképpen nézzétek még meg:

http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=room&aid=42657
apiszok! Creative Commons License 2007.11.10 0 0 257
Sajnálom azokat az embereket, akik vakon és süketen botorkálnak egy vezér után, és nem veszik észre, hogy rajtuk tapos, amikor nem akar a sárban menni, és fennhangon sulykolja beléjük, hogy ettől mennyire boldogok, ők meg büszkén ragyognak ettől a boldogságtól...
És máglyára azzal, aki látni merészel...
Előzmény: apiszok! (256)
apiszok! Creative Commons License 2007.11.10 0 0 256
Sajnos látom.

Amikor először vázolta fel valaki ezt az effektust, azt hittem, nem komoly, ennyi embert nem lehet így agyravágni, elvégre egy felnőtt embernek ítélőképessége is van.

Ráadásul úgy nőttem föl, hogy ilyen csoportok szempontjából szó szerint nulla befolyás ért.

Aztán (kíváncsi ember lévén) megfordultam néhány helyen, mert érdekeltek más koncepciók is, meismerendő mások gondolkodásmódját.

És rájöttem, micsoda tömegeknek nincs ítélőképességük.

És szomorúvá tett...
Előzmény: hipster1 (255)
hipster1 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 255

Na szóval ez úgy néz ki, mintha... képzeljünk el egy elmegyógyintézetet. Ott lakik a Józsi. Ő a Napóleon Mindenki azt várja tőle, hogy ennek megfelelően él/gondolkozik/beszél/cselekszik. Hozza a formáját, amennyire az ápolók engedik kibontakozni szegényt.

Van egy másik intézmény. Ott meg valaki Dávid. Úgy imádkozik... már ami az ellenség lenullázását illeti. Mindenki azt várja tőle, hogy ennek megfelelően hozza a formáját, mert az Úr felkentje (közben mindnyájan megfeledkeznek Krisztusról)

Előzmény: apiszok! (254)
apiszok! Creative Commons License 2007.11.09 0 0 254
De hogy jön valaki ahhoz, hogy intézmény- és jogszerűsítse pontosan egy úgynevezett "Jézus szellemében" alapított vallásban, hogy kiközösítsen, kiátkozzon, ellene imádkozzon, stb, stb....

Lehidalok.

Jézus tanítását szembeköpni, ez azért nem semmi. De hogy ezt még Jézus égisze alatt is, ahhoz azért bőr kell.

És ehhez összeszedni mindent, sorról sorra, ami "legitimizálhatja" a dolgot, mert "ne viccelj, látod ott is ezt csinálták"....

Végül is a technika használható. Vegyük a Bibliát, vágjuk darabokra versek szerint, szedjük ki azokat a verseket, amelyek nekünk jól jöhetnek, sztakkor mehet a szekér.
Előzmény: hipster1 (253)
hipster1 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 253

It's a sad thing.

Az ima kommandó az olyan, hogy amikor a pásztor észreveszi, hogy egy juh eltévelyedik és otthagyja a nyájat, farkasért kezd kiáltozni embereivel, hogy jöjjön még gyorsabban a farkas és tépje szét  brutálisan az eltévedt bárányt.

Tudom, miről beszélsz, sajnos. Azt is, hogy ez a gyüliben nem egyszerűen általános, hanem _elvárás. És ez szörnyű.

Előzmény: Kútáso (249)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.09 0 0 250
Miért nem inkább kutatásolsz...?
Előzmény: Kútáso (249)
Kútáso Creative Commons License 2007.11.09 0 0 249
Az ima kommandó az olyan, hogy amikor a pásztor észreveszi, hogy egy juh eltévelyedik és otthagyja a nyájat, farkasért kezd kiáltozni embereivel, hogy jöjjön még gyorsabban a farkas és tépje szét  brutálisan az eltévedt bárányt.

Elrettentő hatása van így a többi rendes juh számára, akik nem akarnak a szakadárok sorsára jutni.

Vannak egyes partizánok, vagy önálló aktivisták is aki történetesen lehet a hozzád közel álló barát, vagy akár a feleséged vagy akár az anyósod is, akkor, ha te lelazultál, ő pedig Hites maradt.

A veled történő baleseteket vagy betegségeket ezután bizonyságként kezelik.

Ezt egyébként ezt nem feltétlen rossz szándékból teszik, hanem azt gondolják, ha megver az Isten, akkor megtérsz és újra megint Hites leszel.

A vallási rendszer védelmeként szolgál ez, hasonlóan, mint annak idején a katolikusoknál az inkvizíció.

Három dolog miatt nem kell félni tőle:

1.

Ha a vakok szemeit nem tudják megnyitni, valószínű, hogy fekete máglyával sem fognak tudnak megölni téged.

2.

Jézus azt tanította, hogy NE FÉLJ!

3.

Ha hiszel Jézus vérének védelmében, akkor még, ha maga Simon mágus átkozna is téged, az sem tudna áthatolni azon.

Nem szabad elítélni őket, mert sokan nem tudják, mit cselekszenek, és sok Saulus válik Paulussá az idő folyamán.

Nem egy ember kért már bocsánatot azért, mert részt vett ilyesmibe és az atyafiait  gyötörte szellemi módon.

apiszok! Creative Commons License 2007.11.08 0 0 246
Jesszusom.
Előzmény: faithful (236)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.11.07 0 0 245
Next, nincs kedved felelni a topic címében feltett kérdésre?
WNOX Creative Commons License 2006.07.27 0 0 244

Imakommandó:

A hajnali órákban, mikor gyanútlanul alszanak az emberek, egyszercsak váratlanul betörik az ajtót és artikulálatlan hangon, borzalmas hangerővel üvöltözni kezdenek: Megkötözlek Téged a Jézus nevében....

FSZApecsétje Creative Commons License 2006.07.27 0 0 243
Volt ,van, lesz!
faithful Creative Commons License 2002.04.24 0 0 242
Sőt.
Előzmény: tanú (239)
tanító Creative Commons License 2002.04.24 0 0 241
kedves tanú!

én eddig nem vettem részt a fórumban, csak néha beleolvasgattam a különböző topic-okba...
a legjobban az nem tetszik, ha a vitában valamelyik fél valótlanságot állít (akár tudatosan, akár egyszerű tévedésből vagy tudatlanságból teszi azt).
ezért gondoltam, hogy felhivjam a te figyelmedet is arra, hogy a "ki kezdte..." kérdésre a helyes választ oly módon lehet megadni, hogy összehasonlítjuk események időpontjait, és a korábbi időpontban történt cselekvés a kezdő (tehát az okozó), a későbbi időpontban történt pedig a következmény (tehát okozat) természetű cselekvés.

Javaslom, hogy a fenti elv szigorú betartásával vizsgáld meg újra a HGY és a BAGY közötti viták történetét, és biztos vagyok benne, hogy Te is megtalálod a helyes választ....

a legjobb kivánságokkal
tanító

mojzi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 240
Szia Gátőr!

Tanu, vagy te egyáltalán, vagy csak hamis tanu módjára kötözködni jársz ide?
Nem nagyon foglalkoznak veled az álltalad nyitott topicban, ezért ide jársz kötözködni? Nyugodjál már le végre védd az Autonóm Gyülekezetet, ha ez neked jó és ne macerálj másokat, mert még úgy járhatsz, mint az az ominózus tanu Bacsó Péter nagyszerű filmjében.

tanú Creative Commons License 2002.04.24 0 0 239
Kedves faithful!

Hozzászólásodban (40) ezt írod:
„Nem NS, és a HGy indított hecckampányt a Bagy ellen, hanem a Bagy vezetői + Bartus László indított támadást a Hgy ellen.”
Fenntartod-e még ezt az állításodat, amit ’99 június 29-én írtál le?
Vagy már Te is belátod azt, ami eddig is világos volt?
Vagyis azt, hogy pontosan NS, és a HGy indított hecckampányt a Bagy ellen!
Nehéz lenne tagadni! (TV, Hetek, Uj Exodus, agymosás a pulpitusról, stb.)

Előzmény: faithful (39)
SPENDER_ Creative Commons License 2002.04.24 0 0 238
Az a mennyei négy fal, ami körülvesz, hamarosan kedvenc zsoltáraimmal lesz kidekorálva, meg tán az ágy fölé kerül egy Dávid-csillag is. De még eltervezem, megadizájnosra akarom. A zsoltárok áll legközelebb hozzám. Antiszemitakorszakomban egy agressziv zsidót láttam Dávidban, és mikor megértettem a zsoltárokat: pl némelyik üzenete:Szabaditás, onnanstól kezdve a kedvenceim lettek.
Spender slágerlista:
1. Zsoltárok
2. Példabeszédek
3. Evangéliumok
Utánna minden könyv. :)
Előzmény: rez (232)
belll Creative Commons License 2002.04.23 0 0 237
Valszeg rez is erre gondolt, mert ezt hallgatta meg Isten.
"És adjon Isten olyan kormányt, amelyik lehetőséget ad erre." :))
üdv
belll
Előzmény: faithful (236)
faithful Creative Commons License 2002.04.22 0 0 236
Természetesen A Gyülekezetre gondoltam. Krisztus Testére, AZ Egyházra. Azokra a kihívott emberekre, akiket Jézus személyesen ismer. Akik az Ő akaratában járnak, és keresik Isten országát. :-))

Ezen belül pedig a Hit Gyülekezete szerintem MO-n a legjobb gyülekezet, és a legjobb egyház.

És a legkisebb nagyegyház. :-)

Előzmény: rez (235)
rez Creative Commons License 2002.04.21 0 0 235
Kedves Faithful!

Irtad:
Egyébként én momentán azért imádkozok, hogy Isten akarata legyen meg Mo-n: minnél többen ujjászülessenek, megtérjenek, megszabaduljanak, és sok százezer embernek legyen lehet?sége arra, hogy a gyülekezet tagjává váljon, és beépüljön az egyházba. És adjon Isten ojan kormányt, amelyik lehet?séget ad erre.

Teljesen egyetertek veled!!!

Egy pici apro reszletet majd meg tisztaznunk kell... Melyik gyulekezetre es melyik egyhazra is gondoltal Te? :-)

Békesség!
Rez

faithful Creative Commons License 2002.04.20 0 0 234
Kedves Rez,

Kérlek, ne haragudj, de a te viselkedésedet a pszichiátria paranoiának nevezi.

Természetesen nagyon egyszer?en megbizonyosodhatnál arról, hogy mit is csinál a Hit Gyülekezete, amikor éppen éli mindennapi hitéletét. Csak 1) meg kellene nézned hétr?l hétre a "Vidám Vasárnap" cím? közvetítést az ATV-n, 2) valamint el kellene olvasnod a Gyülekezet kiadványait, például a HETEK c. lapot, valamint az Új Exodus cím? kiacványt. 3) esetleg látogathatnád az istentiszteleteket.

Egyébként én momentán azért imádkozok, hogy Isten akarata legyen meg Mo-n: minnél többen ujjászülessenek, megtérjenek, megszabaduljanak, és sok százezer embernek legyen lehet?sége arra, hogy a gyülekezet tagjává váljon, és beépüljön az egyházba. És adjon Isten ojan kormányt, amelyik lehet?séget ad erre.

Szia, áldjon meg téged az Úr, és szabadítson meg!

Előzmény: rez (233)
rez Creative Commons License 2002.04.20 0 0 233
Vajon miert imadkozik most az imakommando?
rez Creative Commons License 2002.04.11 0 0 232
Ha Ha Ha!

Vagy Bru-hu-hu?

AlSpendi meselj nekunk az Igazi Spendi lakasarol...

Ja es Faithful szerintem neked kulon engedelyt kene kerned mikor ezen a nicken majomkodsz...

Előzmény: SPENDER_ (231)
SPENDER_ Creative Commons License 2002.03.29 0 0 231
Tudod, mi lenne röhej, Rez ? Ha kiderülne, hogy egy 5m2 kis szobában lax, kizárólag egy polc van az egész szobában, és azon kizárólag egy könyv: Bartus László: Fesz van.
Vagy, egy 30 m2 szobában lax, tele szép bútorokkal, szekrénnyel... ami tele van könyvekkel... és a könyveknek cime:... :)

Nem tom, én ilyennek tudlak elképzelni.

Előzmény: rez (226)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 230
Rez!
Jogy a fenébe van az, hogy a jogosultságod ebben a pillanatban "CSAK OLVASÁS", és te mégis írsz? Vagy már azóta le is vagy tiltva? Vagy ez a jogosultsági valami nem is jelent semmit?
Előzmény: rez (228)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.27 0 0 229
Lefogadom, hogy a magyarok valami ilyen miatt vesztettek el a vb dontot fociban a nemetek ellen, mert valaki beimadkozta a golokat
Előzmény: Törölt nick (225)
rez Creative Commons License 2002.03.27 0 0 228
huh, ezt megusztam... :-)
Előzmény: esefi (227)
esefi Creative Commons License 2002.03.27 0 0 227
rendben
itt maradhat
Előzmény: rez (226)
rez Creative Commons License 2002.03.27 0 0 226
Halika!

Mivel egy HitGYulis moderator Semsei Ferenc nem engedi, hogy topicot nyissak a kovetkezo cimmel:

Átkozza-e politikai ellenfeleit a HitGYulekezete?

Ezert kenytelen voltam azt egy masik forumon megnyitni. Ez pedig a kovetkezo cimen erheto el:

http://www.mno.hu/index.mno?pg=3&action=showtopic&kat_id=18

Az izgatna, hogy MOST a valasztasok kozeledtevel mukodik-e imakommando, amely embereket es csaladjaikat atkozza, partallasukra tekintettel?

A topicnyito az MNO-n igy szol:

---------
Sziasztok!

A hires-hirhedt "Fesz van" cimu konyv szerzoje azt allitotta, hogy az 1998-as valasztasok idejen a HitGYulekezetenek egy imakommando nevu csoportja embereket es csaladjaikat partallasuk miatt atkozta. Ez az atok allitolag abbol allt, hogy azert imadkoztak, hogy ezeknek az embereknek es csaladjaiknak baja essek. Korabbi vitaimbol az derult ki, hogy egyes HitGyulisek ugygondoljak, hogy ez a fajta atkozgatas Bibliai tett, es David atokzsoltarara hivatkoznak.

No most gondolom nehanyak zsbeben kinyilik a bicska, de arra kernek minden hozzaszolot, hogy a pusztan HitGYuli fikazo irasokat mellozzuk inne, es kizarolag a lenyeghez szoljunk hozza.

Egyebkent egy kicsit eltoprengve a dolgokon es erdelyi ismeroseimtol hallottakat idevetve van azert mas egyhazban is hasonloan megkerdojelezheto, vagy inkabb elgondolkodtato dolog, peldaul:

-Harcban gyozelemert imadkozni. (mondjuk ez azert nemfekete magia)

- Allitolag Romaniaban az Ortodox papok gyakorolnak jopenzert feketemagiat. (a HGY meg politikai hatalomert tenne ugyanezt?)

No varom a hozzaszolasokat!

Es FIGYELEM!!! NO FIKAZAS! Please...

Udv!
Rez
-------------

Koszonettel es udvozlettel:
Rez

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.21 0 0 225
hello

Vannak olyan csoportok a Földön, akik meghatározott célokért szellemi segitséget és energiákat veszenk igénybe.
Csak sajnos az a baj hogy nem mindig jó céllal és motivációval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!