Keresés

Részletes keresés

Kisgazda Creative Commons License 2000.07.10 0 0 77
Hát az SZDSZ-nek van is mit sajnálnia, nem véletlen köszöni hatalmas plakátokon
(sajnos a mi nevünkben is) Göncznek. Gondolom Mádl ellen a lehető legtöbbet megteszik
majd. Az, hogy kikből lett töpörtyű azon Csepeli is elgondolkodhatna. Az SZDSZ vezetői továbbá a hozzájuk tartozó "független gondolkodók" TGM-től Vásárhelyiig ma már hangos kis szélsőségek és ennek megfelelő létszámú és típusú a hallgatóságuk is.
Előzmény: Almaital Returns (75)
pindiy Creative Commons License 2000.07.10 0 0 76
Kedves Almaital
A tények azért stimmelnek, a vélemény meg szabad.
Előzmény: Almaital Returns (75)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.09 0 0 75
Tudod elolvastam Konrád "Láthatatla Hang"-ját, vagy Csepelinek az antiszemitizmusról írt hosszú fejtegetéseit

Csepelit nem szabad komolyan venni. Ô éppannyira degenerált, mint Kornis, Vásárhelyi vagy Szabó Miklós (“a szépbajuszú SZDSZ-es történész” Bayeresen). Egy aprócska példa Csepeli uszító, degenerált cikkeire az SZDSZava május 22-i számából (Mádl Ferenc vs. Göncz Töpörtyű Árpád):

Ma még fel sem tudjuk becsülni, mekkora veszteség éri a magyar demokráciát azon a napon, amikor a köztársaság elnöke átadja helyét utódjának, aki bizonyára finom gondolkodású, humánus érzelmu úriember, de 1956 után az útja állami jóváhagyással Strasbourgba vezetett, szemben az eloddel. Aki ugyanazokban az években, ugyanazon állam jóváhagyásával vendéghallgatóként a hazai börtönegyetemen tanult, ahol egyébként Bibó István tanított politológiát.

A különbséget érezni fogjuk.

Előzmény: Gonda László (73)
Gonda László Creative Commons License 2000.07.09 0 0 73
Kedves Piroska!

Velem lehet beszélgetni mindenről, és én majdnem mindent megértek, mert mindig az embert keresem mögötte. De Te sem kerülheted meg azt, hogy egy ilyen emberről mint V.M. véleményt mondjál ha már itt írsz, amit aztán vállanod is kell.

Kérlek mond meg nekem, szabad egy ilyen embernek a közéletben bármilyen szerepet vállalnia?

Tudod elolvastam Konrád "Láthatatla Hang"-ját, vagy Csepelinek az antiszemitizmusról írt hosszú fejtegetéseit (címe nem ugrik be), de egyet sehol nem találtam, hogy a zsidók is ugyanolyan hús-vár-lélek emberek mint mi, és ugyanolyan gyarlók mint mi, véletlenűl nem zsidók. Ha majd eljutnak odáig, hogy egy V.M. származása miatt (nem zsidósága miatt) különösen rossz hatással van azokra, megyőződéses és ingadozók, akik érveket keresnek arra, hogy bizonyítsák, lám milyen erkölcstelenek a zsidók. Tudom aki egészen elembertelenedett, annak nincs szüksége érvekre. De mint ahogyan egy magyar ember külföldön is képviseli hazáját, népét ugyanúgy fontos minden zsidó viselkedése. A kettős mérce rendkívűl káros. Látom az elmúlt tíz évben a hatását.

Aggódom!

Előzmény: Törölt nick (65)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.09 0 0 72
Pontosabban Gonda László erkölcsi érzéke ellen. Vagy Gonda László lenne az erkölcs magyarországi letéteményese?

Ezerszer inkább, mint Te vagy elvtársaid, V.Miklós/Mária…

Ez a topic már régi ismerôs,ez pedig egy új topic, mely VM ÉS-beli hányadékát tárgyalja. Melegen ajánlott!

Előzmény: Triste (69)
Gonda László Creative Commons License 2000.07.09 0 0 71
Nem igazán barátságos Triste.

Az említett ujságokban most jelentek meg Vásárhelyi Máriával interjuk. Elöszőr hazugságot terjeszt holland ujság számára, majd miután fölfigyelnek rá, "tiszta véletlen", akkor mindenkinek elmond minden "erkölcsi letéteményességét", de amiért itt is megszólították arról semmit.

"Pontosabban Gonda László erkölcsi érzéke ellen. Vagy Gonda László lenne az erkölcs magyarországi letéteményese?"

Miért szerinted valami nem általánosan elfogadott értékrendről írtam? Miért Te hogyan, milyen fogodzkodók mentén igazodsz el az életedben? Talán a sátánizmus a te vezérfonalad? Vagy csak hupsz bele a nagyvilágba és semmi esetre sem csinálsz egy kis hazugságból, rágalomból, emberi méltóság megalázásából stb. problémát?

Tusz és akarsz válaszolni ezekre.

Előzmény: Triste (69)
Readyman Creative Commons License 2000.07.09 0 0 70
Vásárhelyi Miklóst életútja alapján mindig is egy köpönyegforgató szarházi gyilkosnak tartottam,Pócspetriért,Mindszentiért,a Nagy Imre perben játszott szerepéért.Egy hiteltelen alak ezért kellett Sorosnak.
Előzmény: Törölt nick (68)
Triste Creative Commons License 2000.07.09 0 0 69
"168 óra, És, Népszabi...stb. Ez egy stratégiai támadás az erkölcs ellen!"

Pontosabban Gonda László erkölcsi érzéke ellen. Vagy Gonda László lenne az erkölcs magyarországi letéteményese?

Előzmény: Gonda László (64)
Gonda László Creative Commons License 2000.07.09 0 0 64
Kedves Piroska!

Hálátlan szerepre vállalkozól. Vagy van egy erkölcs, vagy kortól független etika, vagy nincs.
Azt hiszem világos, hogy van. Akkor miért nem vonatkozik ez egyes kiválasztott emberekre? Azokra akik az erkölcs nevében kioktatnak minket, hülyének nézik embertátsaikat.

Ha a Te édesanyádat, -apádat, -testvéredet alázták volna meg emberi méltóságában, vagy őket tüntették volna el a deszka koporsókba és jeltelen sírokba, akkor is bibliai idézeteket javasolnál büntetés helyet?

V.M. erkölcsileg elitélendő és büntetendő cselekmények sorát követte el. Fölbűjtás gyilkosságra, "rufmord"!

A "szemet szemért..." pedig nem jelenik meg ilyenkor?

A jövőt mérgezik, mérgezed, mert minden kimondatlan igazság méreggé válik. Akit védeni akarsz bűnös. Azoknak ártasz akik nem bűnösek. A gyilkos és áldozat között az igazság nem középen van. V.M gyilkosságra fölbújtó, heccelő és feljelentő és gerinctelen ember volt. Az egész Soros igyekezetnek ártott. Gyanussá válik. Ha meg bamba magyarnak nézve a tények ismerőit azon meggyőzésben izzadnak, hogy a másik vak és nem lát helyesen, akkor rombolják az erkölcsöket az erkölcsi érzéket.

Megmondom miért védik, véded. Azért mert zsidóként a bosszú szelleme szállta meg őt is a háború után és ezért próbáljátok megvédeni. Hogy úgy mondjam bocsánatos, érthető bűnt követet el, gondoljátok. Ártatlanokat mások bűnéért gyilkolni olyan bűn amelyek ártatlanokr hullott vissza. Ezért is volt '56 és mi lesz még ha ez így folxtatódik. Honnan ez az erkölcsi érzék hiánya?

Addig nem lesz a zsidóságnak békéje, amig önmagát nem vizsgálja és önmagát a zsidók közössége nem teszi részben felelőssé, hogy annyi helyen nem szerették, szeretik őket. Itt is érvényes a "milliók egy miatt". Az ártatlan és szeretetre méltó zsídó többségnek árt a kisebbségük a legjobban. Többek között Vásárhelyi Márta viselkedése és mondatainak, véleményének hatásait teljesen ignorálja. Teljesen felelőtlen, vagy aljas szándékok machinátora, akkor pedig az isten iraglmazzon neki. Most már biztosan tudom, hogy bizonyos aljas emberek a gyűlölet légkörében akarják aljas céljaikat elérni. A Bánó ügyek tették elöszőr világossá, hogy mi a célja a hazugságoknak. Egy hamis módszertan megszállottai hisznek a hazugságok nemes hatásában. A cél szentesíti az eszközt alapon. Őrület!!!

Ha valakit fasisztának, nácinak, "lámpaernyőkészítőnek" stb. neveznek ma, azt az emberi méltóságában alázzák meg. Ha meg nem igaz, akkor meg a tragédia akkor következik majd be amikor nem lesz már mivel riasztani az embereket, mert akikre eddig illesztették korunk legsúlyosabb szavait, azok cselekdetei nem fedték a szavak súlyát. Mégcsak a szándékok sem, hanem csak vélemények megfogalmazása, kritika már kiváltja ezt az öngerjesztő hisztériát.

Bűnös embert bűntelenné mozsdatni csakis ártatlanok beláthatatlan veszélyeknek kitevésével lehet.

Ahogy elnézem: 168 óra, És, Népszabi...stb. Ez egy stratégiai támadás az erkölcs ellen! Több évtizedes rombolás után.

Ahol tisztátalanok az erkölcsök ott a célok nem lehetnek tiszták.

Vásárhelyi Márta viselkedése ujabb bizonyíték az apa erkölcsi defektusára. Isten elött bünhődni fog, ha megérdemli. De ott már nem tud tőlünk bűnbocsánatot kapni. Szarik ránk, mert azt hiszi nekünk is kettős erkölcsünk van, vagy mi nem érdemeljük meg a HitGyüli Német logikája szerint minden európai nép bűnös. Felelőtlen uszítók.

Van ő és a a hamis illuziója, vagyunk mi a félrevezethetők, szerintük. De attól még létezik egy valóság. Ami még kezelhető. De meddig?

Nem. Nem és nem létezik kétféle erkölcs, nem létezik kétféle ember. A kiválasztott és a töltelék.

Előzmény: Törölt nick (63)
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.08 0 0 59
Kedves Piroska!

Vásárhelyi múltja eléggé közismert. Én azt hiszem, az ilyenekről mindig magabiztosan
kell ítéletet mondani, hiszen senki nem kívánja azt, hogy követői legyenek.

Előzmény: Törölt nick (54)
speaker Creative Commons License 2000.07.08 0 0 57
Ennek az öreg tatának már egy jól kiszáradt vekni is elég lenne.
Előzmény: Törölt nick (56)
rezső Creative Commons License 1999.12.17 0 0 51
Furcsa, hogy a jeszenszky levél, Puliszka díj idején nem kereste elő senki.

Most Wishfor sztrovacsek ismereteinek bővitése okából kotortam elő.

nevtelen Creative Commons License 1999.07.05 0 0 50
Kedves Derek!

Úgy látszik, elvesztettem a fonalat. A Vásárhelyi névhez itt, eddig a következő "intézmények" kapcsolódtak:

Mussolini fasiszta pártja,
MKP
KMP
MDP
ÁVH
Szabad Nép
SZDSZ
Soros Alapitvány.

Szép lista, nem mondom, de mi köze a fentiek közül bármelyiknek a szociáldemokráciához? Hogy kerül a csizma az asztalra?

kibic Creative Commons License 1999.07.04 0 0 49
Kedves Csoma!
Így már persze más, amit korábban írtál az ezek szerint csak pontatlan fogalmazás volt, mert az másodszori olvasásra is azt jelenti, hogy v.m. ávós volt.
Az meg perszer megint más dolog, hogy egy hithű kommunista akár erkölcsi kötelességnek is gondolhatja a feljelentést ilyen kérdésben. Ez már az ő értékrendjéből is fakadhat, amit persze nekünk nem kell elfogadni, de nem árt szem előtt tartani, mielőtt ítélkeznénk.
Előzmény: csoma (35)
jégtörő Creative Commons License 1999.07.04 0 0 48
Én elfogadom azt amit Te szociáldemokráciának tartasz, korábbi hozzászólásaid alapján.
Na ezekhez nincs köze az MSZP-nek.
Ja, hogy ezt szeretnék elhitetni magukról? Bűvésztrükknek lehet, hogy jó, de szerintem arra sem, mert nagyon nylkvánvaló a csalás.
Előzmény: Derek (47)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 47
"ó, de mi köze van az MSZMP-MSZP-nek az igazi szociáldemokráciához? "
Es miben kulonbozik tole?
Ha elmondod , hogy te mit ertesz igazi szocialdemokrata alatt akkor en elmondom , hogy mennyire felel meg ennek az MSZP most, de ha en nem tudom, hogy szerinted mi az akkor nem tudok mondani semmit.
Előzmény: jégtörő (46)
jégtörő Creative Commons License 1999.07.04 0 0 46
Jó, de mi köze van az MSZMP-MSZP-nek az igazi szociáldemokráciához?
A háromszínű szekfű ezt a kérdést nem válaszolja meg.
Előzmény: Derek (45)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 45
"Azt meg tényleg nem tudtam, hogy a polgárosodást a szocdemek hirdették meg, de ezzel szerintem nem vagyok
egyedül. Ez nagy marhaságnak tűnik, és ezért ezt most nem is hiszem el neked."

Pedig eppen ez volt az egyik legsulyosabb vad ellenuk a kommunistak reszerol, hogy a munkasosztalyt be akarjak emelni a polgarsagba, el akarjak polgarositani es ezert tartottak oket osztalyaruloknak, opportunistaknak, szocialfasisztaknak es meg volt par jelzo.

Előzmény: jégtörő (41)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 44
"A kérdésedre a válasz. Én (és szerintem minden normális ember) olyan társadalmat szeretnék, ahol Petőfivel szólva, "
a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet".

Rendben, ez egy nagyon szep cel, de megis mi az elkepzelesed ennek az eleresere.Valami konkretumot. Bar Petofi mintha valami piros zaszlokrol is irt volna, meg vilagszabadsagrol.

Előzmény: jégtörő (43)
jégtörő Creative Commons License 1999.07.04 0 0 43
Bocsánat, nem én fanyalgok. Itt most a baloldal fanyalog, a mostani kormányt szidva.

A kérdésedre a válasz. Én (és szerintem minden normális ember) olyan társadalmat szeretnék, ahol Petőfivel szólva, " a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet".
Na most ennek mikor lesz realitása? Ezért semmiféle szocdem és kommunista trükköknek nem óhajtok bedőlni az életem hatralévő részében, és ettől hozzátartózóimat és ismerőseimet is (beleértve az Index asztaltársait) meg kívánom óvni.

Előzmény: Derek (42)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 42
"Szóval azért olyan szar ez a világ, mert a szocdemek ezt harcolták ki."
OK akkor meseld el, hogy te milyen tarsadalmat szeretnel, mert eddig csak fanyalogtal, de konkretumot nem irtal.Szoval neked nem kell fizetett szabadsag, tarsadalombiztositas, szavazati jog, mert hat ez valami voros dolog.
Előzmény: jégtörő (41)
jégtörő Creative Commons License 1999.07.04 0 0 41
Szóval azért olyan szar ez a világ, mert a szocdemek ezt harcolták ki. Ennyire rossz véleményem azért nem volt róluk.

Te összekevered a szociáldemokráciát a szakszervezeti mozgalmakkal. illetve ha a kettő azonos, akkor még szomorúbb a helyzet.

Azt meg tényleg nem tudtam, hogy a polgárosodást a szocdemek hirdették meg, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Ez nagy marhaságnak tűnik, és ezért ezt most nem is hiszem el neked.

Előzmény: Derek (40)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 40
"A Te szocdem gyökereid az eddigi tapasztalatok szerint szebben virágzó és hasznosabb növényektők
szívták el a táperőt. Ezért én nem haragszom rád, a gyomnövényeknek is élni kell."

Ugyan mar meseld el hogy milyen mas novenyek elol szivott el akar a magyar , vagy az europai szocialdemokracia barmit is.Miert faj neked az, hogy kiharcoltak azt, hogy pl a melosnak legyen fizetett szabadsaga, egeszsegugyi biztositasa, nyugdija, szavazati joga , szakszervezete, ingyenes oktatas, legalabb az alap szinteken. Rendes lakasa.Hiszen az, hogy a nyugat-europai kapitalizmus olyan lett amilyen az szaz ev szakszervezeti es szocialista mozgalmainak koszonheto. Ettol meg elhetett a liberalizmus, a keresztenydemokracia.Vagy neked ellenedre van egy igazsagosabb tarsadalom, ahol azok is reszesednek a javakbol akik a verejtekuket es veruket is adjak, nem csak az osok jogan szerzett(vagy rabolt) vagyonnal es elojogokkal rendelkezok? Amit irsz az egyszeru tudatlansag vagy gonoszkodas. Ha nem tudnad a polgarosodast a szocdemek hirdettek meg , hogy a kiszolgaltatott berrabszolgabol polgart csinaljanak. Ezt sem Orban talalta ki, en 8 eves voltam amikor ezt eloszor hallottam

Előzmény: jégtörő (38)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 39
"hidd el, nem rossz szándékkal írtam a "jobboldali szociládemokráciát","
Tudom es nem is ugy vettem. Akkor egesz mas stilusban valaszoltam volna:-))) Nem csoda , hogy elterjedt ez a szohasznalat, hiszen ezt sujkoltak
evtizedeken keresztul. Merthat azert igencsak furcsa lenne egy Monus Illest, Kethly Annat jobboldalinak titulalni. Gondolom Tony Blair is igencsak rosszneven venne egy ilyen cimket.
Előzmény: csoma (37)
jégtörő Creative Commons License 1999.07.04 0 0 38
Vásárhelyi életútja arra példa, hogy nem érdemes becsületesen élni.
Legalábbis ezen a földön. Itt jelenthet vigaszt a túlvilágban való hit.

Kedves Derek!
A nagyapám nem volt magányos. Miből gondolod, hogy komoly párbeszédet csak elvtársi körökban, és témákról lehet lehet folytatni? A Te szocdem gyökereid az eddigi tapasztalatok szerint szebben virágzó és hasznosabb növényektők szívták el a táperőt. Ezért én nem haragszom rád, a gyomnövényeknek is élni kell.

csoma Creative Commons License 1999.07.04 0 0 37
Kedves Derek,

hidd el, nem rossz szándékkal írtam a "jobboldali szociládemokráciát", csak - lehetséges - felületesen olvastam ezt a mondatodat: "Nekem konnyű volt, mert eleve 1948-tól az egész család szovjetellenes, jobboldali szocdemnek lett deklarálva a hatalom által, és a perifériára került."

Elnézést, nem vettem észre korábban az árnyalatot!

Most is él ez a megkülönböztetés?

Üdv.

Előzmény: Derek (33)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 36
"Ez a feljelentés "pusztán" annyit igazol, hogy V.M. a Rákosi rendszer elkötelezett híve volt, de ezt bizonyította az
idézett cikkeivel is. "
Pontosan es nagyon sokan voltak masok is. Eorsi Istvantol, Nagy Imren keresztul sok 56 utan kivegzett kommunistaig. Akik 53 utan szembefordultak vele azok mind kommunistak voltak, mert a tobbiek mar elotte is ellene voltak, csak ok nem voltak abban a helyzetben, hogy a szavuk hallhato is legyen. Orultek hogy eltek.
Előzmény: kibic (34)
csoma Creative Commons License 1999.07.04 0 0 35
Kedves kibic,

én nem vagyok ítélőbíró, azt majd a történészek teszik meg (koronként a saját szájuk íze szerint...).

"Csak tisztán a logikus érvelés védelmében" azonban azt kell mondanom: a Vásárhelyi-féle feljelentés előtt az áll, hogy "Szabad Nép". Tehát vélhetően az akkori "céges papíron" írt. Ez pedig nem teljesen ugyanaz, mint amikor valaki azt írja kedves névtelen feljelentési levele szignójául: "netuddki". Ez, ahogy olvasom, annak idején nem volt vicces, gondolom, némi kölcsönhatásban volt az idézett szerv, és az "elődlap" egymással... Úgy is mondhatnánk: szinte lopkodhatták egymástól az "információt". (Merre az út, kit kell "leleplezni", mit álmodott meg ma a "vezér"?)

Nekem ez a feljelentő levél nem azt igazolja, hogy Vásárhelyi az ÁVH-nál alkalmazásban állt. Ennél sokkal rosszabbat: nem habozott odafordulni, hiszen nem volt "hivatali kötelezettsége".

Üdv.

Előzmény: kibic (34)
kibic Creative Commons License 1999.07.04 0 0 34
Csak tisztán a logikus érvelés védelmében jelzem, hogy ez az általad idézett dokumentum pont azt nem bizonyítja, amit bizonyítani szándékszol vele.
Az, hogy valaki valakit valakinél feljelent, az nem jelenti, hogy annál a szervezetnél alkalmazott.
Tudtommal az ÁVH szép számmal kapott feljelentő leveleket nem csak ávh-soktól is.
Ez a feljelentés "pusztán" annyit igazol, hogy V.M. a Rákosi rendszer elkötelezett híve volt, de ezt bizonyította az idézett cikkeivel is.
Előzmény: csoma (20)
Derek Creative Commons License 1999.07.04 0 0 33
"Ennél sokkal érdekesebb számomra az, hogy ezzel a jobboldali szocdem múltaddal, amely alappillére az európai
szociáldemokráciának,"

Csak meg egy dolog utoljara:A jobboldali szocialdemokrata kifejezes , bar en is hasznaltam az egyszeruseg kedveert hulyeseg. A szocialdemokracia a baloldal legnagyobb halmaza. A jobboldali az akkori politikaban egyszeruen csak azt jelentette:jobboldali szocdem az aki nem hajlando egyuttmukodni a kommunistakkal, baloldali az aki igen.

Előzmény: csoma (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!