Keresés

Részletes keresés

Réka70 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 28

Ha anyuka elhagyta a házat, az előny az apukának, mert anyuka a visszatérés szándéka nélkül öntként elhagyta a házat. Ha nem költözött volna el, akkor járt volna neki pénz, amiért elhagyja a házat mindamellett, hogy a tulajdonjoga még megmarad.

csöszke 63 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 27

A házból való kitételben semmi nehéz nincs. Az hogy elment, önként, az sem előny. Sajnos, vagy nem ez így van. Én két kiskorúval maradtam, az exem önként elment, és két év múlva kaptam egy levelet, hogy kettő hónapom van kifizetni őt, ha ez nem történik meg, vagy ő fizet ki engem, vagy eladásra kerül a lakás.

Az időt most az adja, hogy ha anyuka nem tudja kifizetni őket a házból, és ők sem az anyukát, akkor az eladás most nem megy egyik napról a másikra, évek is eltelhetnek. Kitenni nem lehet őket, anyuka annyit tehet, ha akar visszaköltözik az eladásig... Ha nincs közös megegyezés megállapítanak (a bíróság)  egy úgynevezett tax árat, és ha valaki azt hajlandó megfizetni, nem mondhatnak nemet az eladásra. Bármelyik félnek elővásárlási joga van. Ennyi.

Előzmény: egyszervolt_ (26)
egyszervolt_ Creative Commons License 2011.12.31 0 0 26

Kedves Bandi!

 

Nem vagyok ügyvéd, szerintem keressetek egyet, egy jó válópereset. 

A ház felét csak akkor viheti anyukád, ha az közösen szerzett tulajdon apukáddal fele fele arányban. Ennek utána kellene néznetek. 

 

Válás esetén meg kellene egyezni, ez a legköltségkímélőbb megoldás. HA nem egyeznek meg, akkor is elválasztják őket, akkor viszont a bíróság dönt minden ingó és ingatlan ügyében, a per elhúzódhat és esetleg sokkal többe kerül, mint egy közös megegyezés.

 

Ha ti kiskorúak vagytok és apukátokkal maradtok, a házból, ha egyelőre nem tudjátok eladni, nehezen lehet titeket kitenni. Az anyukád önként elment onnan, elhagyta a házat, ez nektek most előny. 


Sok minden körülményt nem írál le. Szerintem fontos lenne egy jó ügyvéd, nagyon sok pénzt mete megspórolni azzal, hogy nem mentek bele minden olyan dolgoba ami esetleg a ti hátrányotok lenne. Keressetek egyet.

Előzmény: bandi0499 (23)
boroka211 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 24

Kedves Fórumozók!

 

Végzős pszichológushallgató vagyok, a szakdolgozatomat a megbocsátás pszichológiájáról írom. Kérlek titeket, hogy segítsétek munkámat az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével.

 

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/485101882/

 

Nagyon köszönöm! :)

bandi0499 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 23

Üdvözlök mindenkit!

 

Segítséget szeretnék kérni.

Szüleim el fognak válni, anyukám akar igazából válni már el is költözött egy férfihoz,akivel kb 2hónapja van kapcsolata mint elismerte a végén ,és igényt tart a ház felére amiben most lakunk.

A ház közös néven van a szüleimnek.

Van-e arra lehetőség hogy ne kelljen eladni a házat a válás végén? Mert anyut kifizetni nem tudjuk, a házat meg ha eladjuk és anyut kifizetjük a maradék pénzből négyen nem tudunk hová menni.

 

Valamint közös megegyezéssel akar válni anyu, mi történik ha apu ebbe nem megy bele?  Azért hogy védje a házat és a maradék családot hogy ne kerüljünk az utcára.

Akkor is elválasztják őket? Kinek kell fizetni a perköltséget a végén?

 

Köszönöm a válaszokat!

 

 

 

Krisztina72 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 22

Hogy jutottál el idáig?

Mi volt az a pont amikor a válás mellett döntöttél?

Vannak-e gyerekeid?

30 elött vagy után vagy?

Hány évig voltatok házasok?

 

Lehet, hogy sorstársak leszünk:(

 

Üdv Kriszta

Előzmény: gaboca (-)
timokeri Creative Commons License 2006.07.15 0 0 21
Szia!
A bank nem nézi, hogy milyen a családi állapotod. Az a lényeg, hogy a hitel mire irányul...ha közös vagyonnal kapcsolatos, akkor kell a férj adóstársként, még akkor is ha elváltatok.
Én most fizettem ki exet, a kölcsönöm egyik része erre irányult. A kölcsönöm másik része arra, hogy az évekkel korábban közösen felvett és még fennálló állami kölcsönt kiváltsam - és ehhez már ő is kellett adóstársnak, hiszen előbb ezt fizettem ki az egyedül felvett kölcsönömből - és ekkor még közös volt a tulajdon.
Előzmény: Philippa (18)
endel Creative Commons License 2006.06.25 0 0 20
Gondolom ha egy pár rosszul él annak lehetnek különböző fokozatai, szerintem egy jó házasságért harcolni, lemondani, kompromisszumkésznek kell lenni.
Előzmény: Törölt nick (16)
endel Creative Commons License 2006.06.25 0 0 19
Gondolom ez attól is függ milyen hitelt akartak felvenni. Ha együtt nyújtották be akkor együtt is kezelik az ügyet, nem tudom nem vagyok szakember de azt gondolom hogy egy másfajta hitellé kellene minősiteni mint pl. személyi hitel, de akkor nyilván változnak a konstrukciók és a feltételek is, de önmagában bárki felvehet egyedül is hitelt ha megfelel
Előzmény: Philippa (18)
Philippa Creative Commons License 2006.02.18 0 0 18

Ide is beteszem, hátha valaki tud segíteni:

 

Adott egy anyuka, egyedül is hitelképes, lakása van, stb. Beadott egy hitelre kérelmet (férj egyetértett), azonban most úgy döntöttek, válnak, és kérdéses, hogy a férj (mint adóstárs) aláírja-e a hitelszerződést. A kérdéseim: mindenképp kötelező a házastársat bevonni a hitelfelvételbe? (amúgyis az anyuka fizette volna vissza a hitelt) Ha igen, mikortól kérhet egyedül is hitelt, ha már beadta a válókeresetet, vagy ha már kimondták a jogerős válást?

Faxni Creative Commons License 2005.11.24 0 0 17
A kettő nem zárja ki egymást, hanem összefügg. Épp azért szoktunk elválni, mert nem úgy élünk, egymást megbecsülve. Mert nem tudunk szeretni, vagy ha tudunk is, nem tudjuk hogyan is kéne ezt kimutatni. Aztán rájövünk, hogy sz..r de akkor már rencerint veszett fejsze nyele.
Előzmény: Törölt nick (16)
Feketehegy Creative Commons License 2005.05.31 0 0 14
Szerintem ez megmutatja, mennyire hülyén gondolkodunk a párkapcsolatokról. Lehet maradinak nevezni a bibliai házasságképet, de az biztos, hogy sokkal kevésbé sérülékeny az első, ténylegesen feltétlen szereteten(itt szúrjuk el manapság) nyugvó szövetségi-hűségi tásas együttélés, mint a sokadik nagy Ő-vel való romantikus viszony, amiből problémák esetén simán ki lehet szállni. Szerintem a szeretet döntés.
Előzmény: feri9 (1)
Mondom Creative Commons License 2005.05.25 0 0 13

Szeretsz, Édesem?
Szeretlek!
Akkor is szeretni fogsz, ha nem lesz ennyi pénzem?
Igen, akkor is, csak hiányozni fogsz egy kicsit...

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.25 0 0 12

25 éves koráig, ha tanul vagy egyéb módon munkakerülő :-)

Hacsak meg nem változtatták. De megkereshető: www.magyarország.hu/ugyintezo

 

Előzmény: Mikolt (10)
Megdobbent Creative Commons License 2005.01.25 0 0 11
Nnna, es azota mizujs? kicsit borulatonak tunt az 1 honap utani erdeklodes a valasrol :) Mondj valamit, ha meg nem lettel kipaterolva egy olyan lakasba, ahol nincs net :))))
Előzmény: gaboca (-)
Mikolt Creative Commons License 2004.08.22 0 0 10
illetve amig nem lesz sajat keresete, illetve (asszem) huszonketto (??) eves korig.
gerion Creative Commons License 2004.08.14 0 0 9
De tudtommal csak az első diploma megszerzéséig kell kötelezően szponzorálni.
Előzmény: Kaktusz02 (7)
Feri 44 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 8
Amíg fel nem nő a gyerek.

Előzmény: keresoffi (6)
Kaktusz02 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 7
Szerintem amíg a gyermek nappali tagozatos iskolába jár.
Előzmény: keresoffi (6)
keresoffi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 6
Sziasztok ! mit tudtok meddig kell gyerektartast fizetni ?
_cseszo Creative Commons License 2004.04.10 0 0 5
Bingo! Hát ezt valóban nem vettem észre-)))
Előzmény: gerion27 (4)
gerion27 Creative Commons License 2004.04.10 0 0 4
Ha megnézed az eredeti felvetést, és a Te reakciódat, a kettő között kvázi 5 év telt el. :)) A hazai statisztikákat figyelembe véve, lehet, azóta már újra elvált a szerencsétlen.
Előzmény: _cseszo (2)
_cseszo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 3
Bocs rosszul írtam " SZEPEN ELVALNI" a címe
_cseszo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 2
van egy Szepen valni topic már ott sok ilyet olvashatsz
Előzmény: gaboca (-)
feri9 Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1
Szóval, komolyra fordítva a szót, van ám már erről egy topic, de mindegy.
Amúgy tényleg nem volt még jogi értelemben vett válásom (nem is lehetett volna, mert még nem nősültem meg; talán azért, hogy ne kelljen elválnom). Ezzel együtt, én minden egyes elválásnál/szakításnál/nevezd-ahogy-akarod egy kicsit mindig meghaltam, pedig egy kivétellel mindig én kezdeményeztem a befejezést. Ja, amikor nem én kezdeményeztem, akkor meg szinte teljesen meghaltam. Szóval, együtt van az ember valakivel hosszab-rövidebb ideig (esetemben inkább hosszabb), aztán egyszercsak vége, mindig valami más miatt. És akkor nincs tovább. Úgy tűnik pedig, hogy az élet folytatódik, minden megy tovább, a villamosok járnak, az alattam lakó még mindig bunkó, de ez csak a látszat, mert valami teljesen elmúlt, és ez a valami egy darab belőlem (is). Ez a halál, kicsiben. És ez független attól, hogy haragban vagy csendes elfáradásban múlt ki a tűz; a lényeg, hogy nincs. És aztán persze rájön az ember, hogy a másik életének ő már nem része (még ha maga is akarta így), és ez piszkosul tud fájni. Mert biztos neki is fáj a dolog, de hogy jön hozzá, hogy aztán feleségül menjen valakihez? Exbarátnőim körében elhatalmasadott ez a tendencia, hogy utánam férjhez mennek; némelyik még gyereket is szült. Ez már végképp felfoghatatlan. Hiszen egyszer ezt mi terveztük, nem? És persze a mindenkori aktuális barátnőben is valamennyire benne él mindegyik korábbi - szerintem, legalábbis. Ettől lesz nehéz a dolog.
Hát nem tudom, válaszoltam-e a kérdésre; bocs, ha nem, de ez jutott eszembe.
Előzmény: gaboca (-)
feri9 Creative Commons License 1999.06.24 0 0 0
Nulla problémám van ezen a téren!
Előzmény: gaboca (-)
gaboca Creative Commons License 1999.06.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok.
Sac/kb 1 hónapja nem viselem a né-t a nevem után.
Szeretném tudni,ki hogyan éli át válását?Vajon korunk rohanó világának áldozatai vagyunk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!