Sziasztok.A kürt problémához még hozzá tartozik hogy amikor 1 es és gyújtás álláson van vagy jár a motor és hiába nyomom a kürtöt nem szól,viszont ha nyomva tartom és közben leállítom s kocsit és tekerem a kulcsot majd a végén kihúzom akkor abban a pillanatban megszólal a kürt ahogy bekattan a kormányzár.Mi lehet a baj szerintetek,Test kábel vagy szalag kábel vagy bsi?Köszi a választ.
2007 es 1.4 benzines berlingón néha csak leállított motornál szól a kürt.Ez bsi hiba lehet.Volt valakinek ilyen hiba?Mi lett a megoldás?Köszönöm a segítséget.Sziasztok.
Bemérettem a porlasztókat is 3 db nem volt 100%-os ,1 igen. Az ember szerint nem emiatt van a probléma utána cserélgettem mindent a 3 porlasztót is, az eredmény változatlan. Profi kiolvasóval olvastattam semmi csak széttárta a kezét ( teszteltük is ha lehúztam valamelyik porlasztóról a csatit rögtön beírta) Csati fel indítás 2000-nél a P1197. De volt ugy is, hogy 2000-nél betorpant,a gázt tartva utána felengedte 3500-ig is amig el nem vettem forgott simán.
Többször tapasztaltam, hogy ha megmelegszik rendesen kitörlöm a hibát és nem írja vissza akárhogy rugdosom terheletlenül álló helyben, de ha elindulok vele és terhelem rögtön beírja a hibát ja és lehet fontos az is hogy hibakód után elkezd füstölni.
A BSM az a motortéri biztosítéktábla. (mint ami a képen is van) A rajta levő típusszám (L03) a legfontosabb, olyan kell bele. Esetleg nagyobb számú még jó lehet, mert elvileg lefele kompatibilisek, a nagyobb számúaknál több az elérhető szolgáltatás.
Ezt az egységet nem kell tanítani, csak simán csere és kész.
Amit tanítani kell az a BSI és az az utastérben van. Ahhoz passzolnak a kulcsok illetve immo chipek és a motorvezérlő azzal van párosítva. Ha "szettet" akarsz cserélni, akkor ahhoz a kulcsok kellenek, a motorvezérlő és a BSI. A BSM nem kell feltétlenül. Aztán a szett vásárlásánál még fontos elkérni hozzá az eredeti immo kódot is (azt az autóhoz adják amikor megveszi a vevő), mert ha az nincsen meg, később problémás lesz a beszerzése. Lekérdezni ugyanis csak az eredeti forgalmival a tulaj tudj a márkaszerviztől. Ennek hiányában a vezérlőből kell kiolvastatni szakértővel, egy kb. 3-szoros áron, mint a lekérdezés kerülne jobb helyeken. A kód a későbbi tanításokhoz kellhet.
A bontott BSI-ből is ugyanolyan típusszámú jó bele és a motorvezérlőnél is fontosak a számok. Más - nem PSA - típusoké nem szokott jó lenni, mert ott már mindegyikbe bele szokott nyúlni a saját gyártója, van, hogy tök más vezérlő van benne, de pl. Peugeot-hoz általában lehet találni Citroën megfelelőt és fordítva.
A bontottal még az szokott a gond lenni, hogyha nem pont ugyanolyan típusú és nem pont ugyanolyan felszereltségű autóból kerül ki a szett, akkor az "átültetés" után nem feltétlenül fog minden régi funkció működni. Jobb esetben ezeket fel lehet neki tanítani utólag.
A neten vett szűz vezérlőt fel kell tanítani diaggal az autóban maradt vezérlővel. (tehát ha pl. motorvezérlőt cserélsz, akkor a régi BSI-vel kell összetanítani)
Ehhez meg kelleni fog az adott autó (amibe beszerelésre kerül a szűz vezérlő) immo kódja.
Szia! Tudom te otthon vagy ebben a témában. Én nem, csak mechanikusan. De k..ra kivagyok tőle! Légyszives, hogy értsem. Ha veszek egy bontott vezérlőt BSM-el , immo gyűrűvel, kulcsokkal , akkor is tanítani kell vagy hajlandó felismerni magát és mükszik? Ráadásul ezeket mindenhova beépítették ! Kompaktibilisak vagy sem? Ford, Citro, Pug 1.4HDi ? Neten eu-ban van szűz ill törölt, de az honnan tudja a dolgát? Bocs a hülye kérdésekért. Ez van benne.
Ha vadi új vezérlőt kap, akkor elvileg az autó eredeti immo kódjával össze kell párosítani a BSI-vel és talán a kulcsokat is újra kell tanítani, de ez utóbbi nem 100%. Cserélni nem kell őket, ha gyáriak.
Bontott vezérlőt nem tudsz feltanítani Lexia-val, csak ha elviszed és törölteted előbb. Ezután olyan lesz, mintha gyári új lenne.
Üdvözlet ! Van egy 1007 1,4 Trendy benzines aminek motorja, főleg hidegen, váratlanul leáll és a hűtőventilátor elindul. Gyújtáskulcsot kivéve is tovább jár de a motort újra indítani nem tudom. Akku saru le, majd vissza és indul a motor-ventilátor áll-.
A kiolvasott és nem törölhető hibakód: P1327 FÁZISSZINKRONIZÁCIÓS HIBA
2. fokozatban néha fordulás közben-akár balra akár jobbra- felvillan az akku lámpa majd a motor öndiagnosztika sárga lámpa , megtorpan a kocsi de aztán megy tovább
Szia! Kérdeznék hátha neked vagy valakinek van valami ötlete! PUG 1007 1.4 HDI az asszony kocsija. Állandó hibakód P1197. 2000 fordulat felett leszabályoz elkezd füstölni. EGR szelepet , kat-ot kitakarítottam, kapott nagynyomású szivattyút, porlasztókat, nyomás érzékelőt, felső üz anyagcső rendszert, légtömeg mérőt.
Van egy új Peugeot Partner em, amiben az elektromos kézifék visszajelzője a műszerfalon és a váltó mellett is folyamatosan világít miután kiszálltam a kocsiból! Bizonyára ugyanúgy működik mint egy személyautó esetében, így biztos tudja valaki mi lehet az oka!
Nem kellene legalább a műszerfalon kialudnia? Esetleg valami hibára utal?
Szia megnéztem a csati rendben van legalábbis ugy tünik 😁 de azt vettem észre h a frissen felrakott ékszíj ki van dörzsölve minimalisan olyan mint ha valamihez hozza dörzsölödne .. A villanyszerelönk rakta fel az uj szijat lehet hulye kérdés de fel lehet rosszul rakni ? Neten nézelődtem tegnap ota de egy képet sem talaltam h h kell rendesen felrakni 😁
Segitséget szeretnék kérni adott egy Citroen c2 vtr 1.4 dízel auto automata ( úgynevezett buta automata 😁) hosszbordas szíj elszakadt ki lett cserélve de nem indul az auto csak teker 🥴 aksit fel töltöttük üzemanyagot hoztunk bele mert azt mondtak h esetleg az kevés benne de igy se 😐 hideginditoval sikerult kb 3-4 mp járt is a motor aztan le is allt
Van egy 1.2puretech Berlingom Start/Stopp-os. Start/Stop-ot csak érintőkijelzőről lehet vezérelni, nincs külön kapcsoló. Így elég macerás ki/bekapcsolni menetközben. Van valaki aki tudja, hogy működik és beválalna egy utólagos kapcsoló kiépítést? Szervíz nem válalja.
Hátha érdekel egy visszajelzés. Nem csehektől jött, hanem német raktárból.
Leírással ellentétben, nem full chipes. Sőt, konkrétan bontott relék, kondik, meg optocsatolók vannak benne. Két relé nem is tudta azt a sebességet amit tudnia kell.
A mindegyik relé forrasztása legalább egy lábnál szar volt, csipesszel el lehetett emelni, leszedtem, elmostam, újra forrasztottam őket. Tantál kondikat inkább cseréltem. Ha az pukkan, az csúnya dolgokat képes csinálni. Az U4-U9 optók helyére tett alkatrészeket levettem és ment a helyére, ami kell.
Nekem, ennyiért megérte, de aki nem ért komolyabban az elektronikához, az inkább mellőzze.