Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 1999.06.23 0 0 52
Persze, a hibátlan sütő valószínűleg nem okoz problémát. Hacsak bele nem teszik a macskát szárítani...

Itt csak a térerők összehasonlítására koncentráltam. A kozmikus sugárzás elhanyagolható, de a mesterséges és főleg a közeli sugárzások nem. A melegítőpárna csak 50 hertzcel sugároz, meg annak a felharmonikusaival. Az URH és rövidebb sáv viszont veszélyes.

Sajnos, az átjátszókkal úgy járunk, mint a cigarettareklámokkal. Mindenki tudja, hogy nem lenne szabad, de a pénz erősebb.

Előzmény: rolling (51)
rolling Creative Commons License 1999.06.23 0 0 51
Kedves Újlaki,
miben is nincs igazam? Én nem vitatom azokat a megállapításokat, amiket leírtál. Mindössze arra próbáltam utalni, hogy egy JÓ mikrosütő nem lehet igazán veszélyes. A legtöbbször viszonylag rövid ideig járatjuk, és ki az a hülye, aki a működési ideje alatt mondjuk végig az üveghez dugva az orrát figyeli a melegítés eredményét? Egy hibátlan sütőből szerintem a mikrohullámok ugyanúgy nem jöhetnek ki, mint ahogyan a külső elektromosság (pl. villám) sem hat a Faraday-kalitkában tartózkodóra.

Amit a térerőről írsz, nyilvánvaló, ezért pl. akár egy elektromos hőpárna rendszeres használata is veszélyes lehet, akár rákot is okozhat.
De mégis úgy gondolom, hogy ö s s z e s s é g é b e n azért alaposan be vagyunk sugározva.

A kérdés szerintem az, hogy valójában milyen erejűek a telefonátjátszók (egyes szakvélemények mindenesetre igyekeztek elbagatellizálni a dolgot), a másik pedig, hogy érthetetlen a magántulajdon és a magánérdekek ennyire figyelmen kívül hagyása.

Előzmény: Újlaki (49)
bd Creative Commons License 1999.06.23 0 0 50
rolling 6.22-hoz.
A kepviselok megszavaztak.
A "tavkozlok" dontik el, kinek a telke alkalmas nekik.
1. Korrupcio melegagya.
2. Nem tudok jogszabalyrol, amely vedotavolsagot vagy egyeb konkret eszkozt irna elo akar a sugarzo, akar a szenvedo (ovoda, lakas...) reszere.
Ha valaki ilyen jogszabalyrol tud, kerem irja meg.
Ha valaki barmifele jogi eszkozrol tud, amelyel egyenrangu lehet az allamplogar es a Tarsasag, kerem irja meg.
bd
Újlaki Creative Commons License 1999.06.23 0 0 49
Kedves rolling, nincs igazad. Mindenféle elektromágneses sugárzás térerőssége a távolság négyzetével arányosan csökken. Hiába van az a sok rádió- és egyéb adó, olyan messze vannak, hogy a térerő elhnyagolható.

A gond akkor van, amikor közel kerülsz az antennához, illetve, ha kicsi a hullámhossz. Ezért jelentenek vagy jelenthetnek komoly veszélyt az átjátszók, mert akár a hálószoba ablakával szemben lehetnek. Ennél is veszélyesebb lehet egy rosszul árnyékolt mikrosütő, az még közelebb van. A mobiltelefon meg milliméterekre van a fejedtől.

A tőled tíz méterre lévő adó egymilliószor nagyobb térerőnek tesz ki téged, mint a tíz kilométerre lévő. Az egy méterre lévő még százszor annyinak. Az egy centire lévő pedig még tízezerszer annyinak. Az összesen egymilliárd.

Nem tudtad, hogy a lokátorműszerészek mind kopaszok és impotensek? Bár most már jobban vigyáznak rájuk.

Előzmény: rolling (47)
providens Creative Commons License 1999.06.23 0 0 48
És mi van, ha letagadja? (Az orgonista, hogy buzi.) Amikor rátenyerel a billentyűkre, megkondul a harang, kénkőszag jön a sípládából, a cé ciszként szól a pedálon és fordítva, és Krisztus sebe vérezni kezd a feszületen?

(Csak azért, mert állítólag napjaink legnagyobb orgonistája nem fél az egyházi átoktól.)

És ha ő maga sem tudja? (Sokan csak később jönnek rá.)

És a pap lehet buzi? (Állítólag fiúkollégiumban, börtönben, katonaságnál és a papok között többen lesznek azok.)

És egy on topic kérdés: Buzi villanyszerelő szerelhet-e átjátszóantennát a templomtoronyba?

Előzmény: Degeczi (33)
rolling Creative Commons License 1999.06.22 0 0 47
Kedves korx,
van egy tanult haverom, akinek a felesége (az még állítólag most is tanul) nem engedi meg, hogy mikrohullámú sütőt vegyenek, mert az olyannyira káros. Hát, úgy kell nekik, kínlódjanak.

(Hiába magyaráztam nekik, hogy a milliónyi rádióadó és TV hullámai, meg a
kozmikus sugárzás minden időpillanatban jobban átjárja őket, mint egy mikróból (esetleg) kiszivárgó sugárzás.

Előzmény: korx (46)
korx Creative Commons License 1999.06.22 0 0 46
rolling: Én erröl az esetröl ezt olvastam. Ebböl azt veszem ki, hogy a torony nem a házak közelében volt, de akár legyen ott is, egy ilyen tett az emberi ostobaságról és primitívségröl szól.
Géprombolás bravó, mer' fél az elektromágneses sugárzástól az eccerü ember, de azért gondolom a nagy tett elött jól bereggelizett egy kis szalonnát, bedobott egy-egy deci páleszt elötte meg utána, ebédre meg vacsorára pedig jól esett a pörkütt nokellival, de azért a "kisugárzás" távolság arányában négyzetesen csökkenö hatásától _fél_ :-) Csak gratulálni tudok ezúton is az elkövetöknek.
Előzmény: rolling (44)
Mulan Creative Commons License 1999.06.22 0 0 45
Én is nagyon jó ötletnek tartom. A műemlékeket sem esztétikai sem anyagi kárt nem tesznek, eredeti funkcióját nem zavarják. Az egyik félnek kereset, a másiknak megtakarítás.

Amin csodálkozom: a "pro" érvek között sem találkozom azzal, hogy a külön erre a célra épített objektumok a fenti megoldással szemben milyen mértékben rongálják a táj- esetenként városképet.

Előzmény: korx (41)
rolling Creative Commons License 1999.06.22 0 0 44
Neked fogalmad sincs, mit beszélsz. Ezzel az általánosítással "ragyogó" bizonyítványt állítottál ki saját magadról. :-(((
Tudod, a kizsigerelő férgek másfelé vannak.

Amúgy meg itt egy sokkal általánosabb dologról van szó. A kormány meg akarja szavaztatni a parlamenttel, hogy a telefontársaságok bárhol felállíthassák tornyaikat. Igen, pl. magántelkeken is!
Ezt kapd ki. Éppen ma lehet olvasni, hogy ledöntöttek az egyik faluban egy ilyen szerkezetet, mert túl közel van a házakhoz (a kérések ellenére sem rakták az erdőbe), és félnek a kisugárzás hatásaitól.

Előzmény: konor_ (43)
konor_ Creative Commons License 1999.06.22 0 0 43
Hat b@sszak meg!
Fizesse az az epuletfentartasukat, aki templomba jar, ne en!
A falunkba a pap egy szar trabantal, meg egy borondel jott vagy 15 eve.
Amikor elment mar Samara-ja, meg egy kamion cucca volt, hogy a sok sex video-jarol ne is beszeljek.
Bocs, de mar nekem is tele a tököm ezzektol az alszent, pedofil, kizsigerlo fergektol.
Prompt Creative Commons License 1999.06.22 0 0 42
Tegnap vmelyik hírekben volt erről egy riport. Többek között nyilatkozott vmi marha (pap,püspök vagy maga a pápa) a katolikusoktól(?), hogy:
-ha ez a legjobb megoldás,
-ha az embereknek(!) így jobb lesz a vétel
stb.
Persze arról nem szólt, hogy a szolgáltatóknak így milyen jó, hiszen nem kell tornyokat csinálni a városban. És természetesen azt is elfelejtette hozzátenni, hogy ezt ők nem ingyé adják és ebből a léből, majd jól adnak a pápának, vesznek maguknak kocsit, meg böjt idejére finom marhasültet. Tehetik, hiszen épületfenntartásra, iskoláik működtetésére és egyéb dolgokra nem kell fordítaniuk, mert azt mi fizetjük nekik az államon keresztül.
Pénz- és hataloméhes népség!
Bocsi a sok durvaságért, de állandóan elszáll az agyam, ha az egyházak kerülnek szóba.
korx Creative Commons License 1999.06.22 0 0 41
Eszméletlen, hogy egyesek milyen tájékozatlanok. Hogyan lehet má' csak feltételezni is, hogy müemlék tetejére látható antennát raknak...
Itt egy rövid cikk . Csak azért, hogy ne hallomásokra reagáljanak egyesek.
A cikkböl kiderült, hogy eddig is volt néhány templomban ilyen. Nagy kaland, lesz még párban. Eddig senkit nem zavart, ezután se fog.
Legalább az a torony amelyikben van biztos nem omlik le.
Amúgy meglátásom szerint, tényleg marhajó ötlet.
anarchy Creative Commons License 1999.06.22 0 0 40
,,A röhej az, hogy aki kitalálta ezt a baromságot, az qrva jó ötletnek tartja,,
Meg ne kovezz erte Rettenet, de technikai geologiai szemmel szerintem igen is a legjobb hely egy kommunikacios eszkoznek a torony. Mindenhonnan jol latszik, minden fole magasodik. URH nal ez igen fontos. Az erkolcsi meg szepeszeti oldala persze nem jo, de mint otlet ettol meg nem rossz. Csak esetleg nem kivanatos.

kulonben jartal mar templom karzatan. vagy neztel a diszek moge? hat nagy koppanas. tiszta rom minden. Akkora hazugsag hogy meg. ennyit a kifele meg befele mutatasrol.

Előzmény: Rettenet (6)
Dzsabb Creative Commons License 1999.06.22 0 0 39
Azt nem tudja valaki, hogy melyik szolgáltatónka jutott eszébe ez a "jó ötlet"?

Ha jól emlékszem akkor a hír úgy szólt, hogy az új szolgáltató /Primatel?/, és egy meglévő szolgáltató /W900?-PGSM?/ készül a szerződéskötésre.

Jól emlékszem? mit tudtok?

joy Creative Commons License 1999.06.22 0 0 38
Nem vagyok egy ájtatos tipus, de a lavór a templom tornyán... Elképesztő rémlátomás lenne!
Előzmény: Typographic (36)
trasher75 Creative Commons License 1999.06.22 0 0 37
majd gyünnek jól az angyalok, a pannon géesem munkaszerződést köt vellük, osztán jól karbantartják az szárnyas linyek az átjátszókat.

figyeljétek csak majd meg, amint az orgonán beindul a 900 MHz-es regiszter. höhöhöhö.

-p

Előzmény: Dzsabb (34)
Typographic Creative Commons License 1999.06.22 0 0 36
De bizony, a tegnapi valamelyik esti hírműsorban mutogatták az antennákat és volt köztük szép számmal parabola antenna is. Én úgy tudom, ezeket nem jó ha tetőn belülre helyezik az árnyékolás, vagy mi miatt.
joy Creative Commons License 1999.06.22 0 0 35
A toronyba kerülnek a berendezések, ami nincs direkt kapcsolatban a legtöbb hajóval, ahol a szertartások zajlanak.
A toronytetőre nem építenek ajtót. Minek? A berednezések belül vannak, a torony fémszerkezete pedig felhasználható antennának.
Persze parabolát a templomtoronyra táncsak nem tesznek föl!!!
Előzmény: Dzsabb (34)
Dzsabb Creative Commons License 1999.06.22 0 0 34
Arra már gondoltatok, hogy mi történik, ha meghibásodik az átjátszó és sürgősen meg kell javítani, és esetleg a temlomban épp valamilyen szerteartás folyik /ne adj Isten épp esküvő, esetleg temetés/, de az is előfordulhat, hogy a karbantartás időpontja belecsúszik a szertartás kezdetébe.
Esetleg a tetőre szerelnek valamilyen ajtót, ahol ki- be- lehet sétálni :)
Degeczi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 33
Ha` en tudjam? Kerdezd azt b@rmot (megyes puspok vagy mi), o nyilvan tudja...
Előzmény: providens (32)
providens Creative Commons License 1999.06.22 0 0 32
Mér', a buzik rosszabbul játszanak? Vagy az kevésbé Istennek tesző?
Előzmény: Degeczi (31)
Degeczi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 31
Ja, es a koncerteknel meg arra is ugyelnek, hogy nehogy egy buzi jatszon a hangszeren...
Előzmény: providens (30)
providens Creative Commons License 1999.06.20 0 0 30
Persze, senki sem irígykedik a szegény egyházakra, gazdálkodjamak, amivel tudnak, legyenek függetlenek, végezzenek karitatív tevékenységet, ez valóban fontos. Senki sem szól egy szót sem, sőt, nagyon klassz dolgonak tartom, hogy klasszikus zenei koncerteket tartanak a templomokban; elvégre tudtommal orgonával ellátott koncerttermünk elég kevés van. Még sok minden elférne a templomokban, ne adj'Isten, képzőművészeti tárlat az altemplomban vagy a sekrestyében, nyílt nap őszinte kérdésekkel és válaszokkal, mit to'om én.

De ez a templomtorony kicsit olyan szimbolikus. Elnézést azért, akit ez bánt, de hát tényleg csak így lehet a dolog racionálisan irracionális voltát megmutatni, szóval akkor a feszületeket ki lehetne adni madárijesztőnek, a harangszót meg felvenni CD-re, és akkor a harangot el lehetne adni színesfémként: ki tudja megkülönböztetni? Legalább nem öntenek belőle megint ágyút... vagy ki tudja.

Vagy akkor újuljon meg az egyház, jelentsék ki, hogy vége az ostoba dogmáknak, ezentúl modern, az emberekkel együtt élő, problémáikra és gondjaikra odafigyelő egyház lesz, a fiatalokban nem szorongást fonak ébreszteni, hanem segítenek megoldani a lelki gondjaikat. Ebbe akkor belefér akár Isten és a Panstel GSM vagy a Wesnon társbérlete is. De akkor nincs sértődés, el kell viselni a kritikát, nincs több "már megint üldözik a hívő embereket!" és a többi.

Előzmény: Rettenet (29)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.20 0 0 29
psmith!
hát speciel engem egy zárt WC-ben is zavar, ha valaki a deszkára, vagy a csésze mellé szarik.
mert ugye itt arról van szó.

providens!
:-))))))))))
valami ilyesmi. végülis ez mind lét hoz az egyháznak(amiből ugyan további templomok nem épülnek, de a papok egalább jól élnek) és csak minimális alig, vagy nem is látszó kompromisszumot jelentenének.

psmith Creative Commons License 1999.06.20 0 0 28
Kedves Rettenet,
ha nem bánod én is szemléltetem. („Miért, belül nem fontos, hogy milyen? csak kívül, mert azt többen látják?”)
Szóval ha nem látszik, nem érdekel. Olyan ez, mint mikor az utcasarkon kakálsz, az sokakat zavar, sőt megbotránkoztat. Joggal. De ha egy zárt WC-ben…
Előzmény: Rettenet (12)
providens Creative Commons License 1999.06.20 0 0 27
Azon rötyögök magamban, hogy ha Kádár apánk alatt javasoltak volna ilyen praktikus megoldást, micsoda elképesztő felháborodás lett volna!

Van azonban kiegészítő javaslatom. A templomokban raktárat lehetne berendezni, csak magas polcok kellenek. Vagy diszkó, acid-party, extázis - a pirulát az ostyával lehetne praktikusan bevenni. A toronyból városnézés mehetne, vagy ugrás gumikötéllel. A templomkertben szabadtéri mozi lehetne, éjfél után -az Alkotmény módjára - a 6. parancsolat felfüggesztésével. A sekrestyében meg csak kis betűvel merem leírni: szűkkörű sz*xklubot lehetne működtetni., Isten nagyobb dicsőségére.

Újlaki Creative Commons License 1999.06.20 0 0 26
Legalább közvetlen vonal lesz az Atyaistenhez!
Agglegény Creative Commons License 1999.06.19 0 0 25
Ha jól tudom, a Tihanyi Apátságnak (vagy valamelyik másik, híres egyházi épületnek) a keresztjében már van egy GSM cégnek antennája !
Az álcázás pedig tökéletes, kívülről semmi sem látszik !
mAlter Creative Commons License 1999.06.19 0 0 24
Olvasom: "Templomokra telefonátjátszó? ... Rettenet" - valóban.
(Egyébként nem biztos, hogy falon kívülre tennék. Ha a cseréptető alatt van, akkor még átmegy a rádióhullám. Igaz esőben leárnyékolódik.)
Szóval az egyházak elanyagiasodása elég ijesztő - mintha másról lenne szó a tanaikban. ld. Kufárok kiverése a templomból.
(mA)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.18 0 0 23
na többek között ezért hányok tőlük
Előzmény: Prompt (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!