Keresés

Részletes keresés

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196079

Vajon meggyőzhetik-e jehova papjai arról az Ördögöt, hogy a szellemei ne menjenek arra a helyre harcolni az Úr ellen,ahol lesz Jeruzsálem közelében, hanem inkább engedje szerephez jutni az ŐR szervezet jehova nevű démonistenét, hogy rárontson a világ nemzeteire és legyilkolássza azokat?


A jehova nevű papjai habár elismerik , hogy az armageddon kifejezés a Bibliában csak egy helyen

fordul elő, mégpedig a Jelenések 16:16-ban, ahol arról van szó, hogy a föld királyait egy adott

helyre,mégpedig a zsidók által ismert helyre Har-Megiddo hegyhez irányítják az Ördög szellemei, 

ennek ellenére jehova papjai azt állítják, hogy nem úgy lesz.

 

Ezt írják:

 

Az Armageddon kifejezés csak egyszer fordul elő a Bibliában, a Jelenések 16:16-ban. A Jelenések könyvében található prófécia rávilágít, hogy „a helyre, melyet héberül Har-Magedonnak”, vagyis Armageddonnak neveznek, egybegyűjtik „az egész lakott föld” királyait „a mindenható Isten nagy napjának háborújára” (Jelenések 16:14).

Kik fognak harcolni Armageddonkor? Jézus Krisztus egy égi sereg élén győzelmet fog aratni Isten ellenségei felett (Jelenések 19:11–16, 19–21). Ezek közé az ellenségek közé tartoznak azok, akik nem hajlandók elismerni Isten hatalmát, és megvetik őt (Ezékiel 39:7).

Egy szó szerinti helyen, a Közel-Keleten fogják megvívni Armageddon háborúját? Nem. Armageddon nem egy bizonyos területen fog lezajlani, hanem az egész földet érinti majd (Jeremiás 25:32–34; Ezékiel 39:17–20).

Az Armageddon szó, melyet olykor „Har-Magedon”-nak (héberül Har Meghiddohnʹ) fordítanak, azt jelenti, hogy ’Megiddó hegye’. Megiddó egy város volt az ókori Izraelben. A történelem tanúsága szerint több döntő csatát is vívtak a közelében, melyek némelyike a Bibliában is le lett jegyezve (Bírák 5:19, 20; 2Királyok 9:27; 23:29). Ám az Armageddon kifejezés nem utalhat az ókori Megiddó környékére. Ott nincsen magas hegy, és még a szomszédos Jezréel völgye sem tudná befogadni mindazokat, akik majd hadba szállnak Isten ellen. Armageddon inkább arra a világhelyzetre utal, amikor is a nemzetek utoljára összefognak Isten uralma ellen.

 

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/armageddon-haboruja/

 

Értitek kedves megtévesztett sorstársaim? jehova papjai szerint hiába állítja Isten , hogy egy konkrét helyre mennek a királyok harcolni, jehova papjai kiszámították, hogy még a közeli Jezréel völgyben sem férne el az a sereg,amit a királyok hadba küldenének. a jehova nevű papjai már csak tudják.

háború kérdésében már többször megmondták a tutit. Annak idején például megjósolták a tengely

hatalmak győzelmét a második világháborúban. És mi történt, épp az ellenkezője. Az antant hatalmak

kerültek ki győztesen. Most ismét megmodták a tutit. Nem lehet ott Megiddó környékén megvívni

ezt a csatát , mert kevés a terület hozzá. Ők már csak tudják.

 

És mi van akkor, ha mégis a Jelenések Kinyilatkoztatásának lesz igaza , és az Ördög szellemei

ennek ellenére ráveszik a föld királyait, hogy oda menjenek harcolni Izrael Istene és a Bárány ellen,

márcsak azért is, mert a próféták szerint épp ott lesz Izrael Istene?

 

Zakariás 12:1Az Úr igéjének terhe Izráel ellen. Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember keblébe szellemet alkotott:2Ímé, én részegítő pohárrá teszem Jeruzsálemet minden körülte való népnek; Júdának is az lesz, mikor ostromolják Jeruzsálemet.3És azon a napon lesz, hogy nyomtatókővé teszem Jeruzsálemet minden népnek; aki emelni akarja azt, mind szakadva-szakad meg, noha összegyül ellene a föld minden pogánya.4Azon a napon, így szól az Úr, megverek minden lovat rettegéssel, a lovagját pedig őrültséggel; de a Júda házát nyitott szemmel nézem, a népeknek pedig minden lovát vaksággal verem meg.

 

És hova gyül majd össze Zakariás próféta szerint?

 

11Azon a napon nagy siralom lesz Jeruzsálemben, amilyen volt a hadadrimmoni siralom a Megiddo völgyében.

 


Mit is állítanak jehova papjai, hogy azért nem ott fogják megvívni az ütközetet az Úrral szemben,

mert nem létezik olyan hely, hogy Har-Megiddo. Ez érdekes, mert Zakariás ennek ellenére Megiddo

völgyét említi.

 

A kérdés tehát az, hogy mit tesznek majd jehova papjai, ha egyáltalán létezik majd akkor jehova szervezete abban az esetben , ha mégis úgy döntenek a föld királyai ahogyan az a próféciákban 

is le van írva, hogy Meggiddo ill. Josafát völgyébe gyülekeznek majd erre a háborúra?

 

Ja hogy az lehetetlen, hisz jehova papjai kiszámolták, hogy nem férnének el annyian?

 

Mindenesetre,amikor az Úr megveti az olajfák hegyén a lábát egy igen nagy völgy keletkezik?

 

Zakariás 14:4És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, amely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.5És az én hegyem völgyébe futtok, mert a hegyközi völgy Azálig nyúlik, és úgy futtok, amint futottatok a földindulás elől Uzziásnak, Júda királyának napjaiban. Bizony eljő az Úr, az én Istenem, és minden szent vele.

 

Nem törődnek azzal  jehova papjai hogy mit írnak a próféták.  Csak a hitető szellemekkel komunikálnak, mielőtt leírnak valamit? Mindenesetre a Szentírás nem arról szól, hogy a jehova nevű ,mint pusztító berohangálná az egész világot, hogy levágja azokat,akik nem imádják őt,hanem arról, Hogy az Olajfák hegyén Földre szálló Khrisztosz Isten megbünteti azokat a királyokat és seregeiket, akik a Har-megiddó hegyhez mennek ellene és a Bárány ellen harcolni. Csakis a harcosokat 

bünteti meg és nem az egész világon élő embereket, gyermekeket, civileket,ahogyan azt jehova papjai szeretnék.

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196078

Ha Conley bankárnak és Russell apjának nem lett volna pénze ,hogy megalapítsa a dollár alapú részvénytársaságot , akkor Isten népe még a mai napig nem létezne a földön?

 

Ugye milyen "drága szentek" jehova papjai. Ha nem született volna meg C.T. Russell és 29, születésnapjára  nem hoz létre Conley bankár és Russell apja egy dollár alapú részvénytársaságot,

akkor bizony Istennek még mindig nem lenne népe a földön- szerintük

 

E tanítás szerint  csak az lehet Isten népe a földön ,akit jehova papjainak sikerül becserkésznie ebbe a dolláralapon létrehozott részvénytársaságba. De ezek a becsábított emberek is csak akkor válhatnak Isten népévé jehova papjai szerint ha ingyen robotolnak és javaikkal gyarapítják a Részvénytársaságot, úgy, hogy javaikat jehova papjainak Vezető Testülete intézőire bízzák.

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196077

Az Őrtorony kiadványokból megtudhattuk, hogy azért nem jelent meg az Északi-Király és a Déli-Király korábban, mint a 19. század végén, mert korábban nem volt istennek népe a földön. Istennek népet C.T. Russell kezdett el szerezni.

 

Egyértelmű tehát, hogy Russell és a követői fenntartották maguknak azt a jogot is, hogy 

beazonosítsák az Déli -Királyt és az Északi- Királyt

 

Nem is várattak magukra beazonosítással. ÍME:

 

"

8. Ki tölti be a déli király szerepét az utolsó napokban?

8 Az első világháború alatt az Egyesült Államok és Nagy-Britannia egy igen erős katonai szövetséget hozott létre. Nagy-Britannia és a korábbi gyarmata ekkor vált az angol–amerikai világhatalommá. Ahogy Dániel megjövendölte, ez a király „rendkívül nagy és hatalmas [hadsereget]” gyűjtött össze (Dán 11:25). Az utolsó napokban mindvégig az angol–amerikai szövetség tölti be a déli király szerepét. De vajon ki lett az északi király?"

 

Megfigyeltétek, mindvégig az angol-amerikai szövetség tölti be a déli király szerepét. 

Ezen már senki még az Isten sem változtathat, ha jehova papjai eldöntötték.

 

Az Északi királyt is beazonosították, igaz saját kényük kedvük szerint. Előbb Németország volt

szerintük az Északi-Király, majd pedig a Szovjetunió lett. 

 

IME:

 

11 A Dániel 11:27,28 azt írja az első világháborút megelőző időről, hogy az északi és a déli király „egy asztalnál ülve hazudnak egymásnak”. Az északi királyról továbbá kijelenti, hogy nagy vagyont halmoz fel. És csakugyan ez történt. Németország és Nagy-Britannia azt bizonygatta egymásnak, hogy békét akarnak, de amikor 1914-ben kitört a háború, kiderült, hogy hazudtak. Ami a másik részletet illeti, az 1914 előtti évtizedekben Németország a világ második leggazdagabb országa lett. Aztán a (Dániel 11:29,30a) beteljesedéseként Németország háborút viselt a déli király ellen, de vereséget szenvedett.

 

ÚJ ÉSZAKI KIRÁLY TŰNIK FEL A SZÍNEN

14. Ki lett az északi király a második világháború után? Fejtsd ki!

14 A második világháború után a Szovjetunió kommunista kormánya hatalmas területeket vont az uralma alá, amelyek egykor Németországhoz tartoztak. És akárcsak a náci rezsim, a Szovjetunió és a szövetségesei is ádázul üldözték mindazokat, akik az igaz Isten imádatát az állam iránti feltétlen engedelmesség elé helyezték. Ezért ők lettek az északi király.

 

Majd így folytatják jehova papjai:

 

20 A Szovjetunió 1991-ben felbomlott. Akkor ki tölti be az északi király szerepét napjainkban? A következő cikkből megtudjuk a választ. 

 


Aki kételkedne, hogy ezt írták az ITT nézzen utána:

Nos a megígért kérdésre, hogy ki vette át jehova papjai szerint az északi-kiráyl szerepét a következő

cikkben hiába keresitek a választ, mert nem közlik:

A kérdésre egyszerű a válasz. Mindig az az Északi-király,aki jehova szervezetével ill.

a szervezet Vezető Testületével szemben fellép. De ez sem teljes mértékben van így, hisz

amikor Ruandában gyilkolták jehova tanúit, nem kiáltották ki Ruandát Északi- Királynak.

 

Azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért tartották napjainkban szükségesnek

jehova papjai a korábban a Szovjetunióra szabott északi-királlyal kapcsolatos jóslásokat

módosítani és új északi királyt keresni?

 

Ennek oka, hogy a Szovjetunió felbomlott, megszűnt Északi király lenni, még mielőtt

beteljesítette volna a jehiova papjai által korábban rá szabott elvárt feladatát.

 

Vagyis a Szovjetúnió megszűnése alapból hamissá tette a jehova papjai által reá szabott

próféciákat. 

 

Mert ugye arról elfeledkeztek jehova papjai, hogy egy 1993-as kiadványban tudomásul sem vették,

a Szovjetúnió felbomlását, és továbbra is úgy írtak róla, mintha még mindig létezne , mint az északi király,ahelyett, hogy beismerték volna, hogy tévedtek ill. hamisan prófétáltak a Szovjetúnióval kapcsolatban.

 

"12 Most tehát kicsoda az északi király? Vajon azonosítható valamelyik országgal, amely régebben a Szovjetunió részét alkotta? Vagy teljesen megváltoztatja személyét, ahogyan már számos alkalommal ezelőtt? Nem tudjuk megmondani. Ki lesz az északi király a Dániel 11:44,45 beteljesedésekor?"

 

 

Ezzel csak az a probléma, hogy a Dániel könyvében úgy az északi, mint a déli király szerepe stabil.

nem váltakozik. Mindig ugyanarról a két királyról szól a prófécia. Korábban jehova papjai is ezt

így állították, csak amikor az általuk korábban  megjelölt királyok nem teljesítették Dániel próféciáját,

ahelyett, hogy beismerték volna, hogy hamisan prófétáltak újabb hamis prófétálgatásba kezdtek.

 

Beteljesednek rajtuk a Jelenések 22:18,19-ben feljegyzett a próféciál hamisítóira vonatkoztatott

ígéretek.

 

Jelenések 22:18Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;19És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196076

VAJON ISTEN NEM HAJTJA VÉGRE AKARATÁT E RÉGI FÖLDDEL KAPCSOLATBAN?

 

Az Istenek Istene Khrisztosz Urunk ádáz ellenségei a YHWH-t imádó jehovista ördögpapok,még mindig azzal hitegetik jehova tanúit, hogy Isten nem hajtja végre akaratát a régi Ég és a Régi Földre vonatkozóan.

 

Az Őrtorony c. kiadvány 2021. 2. számában "Vajon véget fog érni ez a világ?" címszó

alatt az alábbiakat olvasni:

 

"

Talán hallottál már róla, hogy a Biblia beszél arról, hogy vége lesz a világnak (1.János 2:17). Vajon az emberiség kihalását kell érteni ezalatt? Vajon a bolygónk élettelen pusztasággá válik, vagy teljesen megsemmisül?

A BIBLIA VÁLASZA MINDKÉT KÉRDÉSRE AZ, HOGY NEM!"

 

 

Szemben jehova papjai állításával ellenben a Teremtő Isten kijelentette, hogy az Ég és a Föld

végére jut.

 

Lukács 21:33Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.

 

Zsoltárok 102:26Régente fundáltad a földet, s az egek is a te kezednek munkája.27Azok elvesznek, de te megmaradsz; mindazok elavulnak, mint a ruha; mint az öltözetet, elváltoztatod azokat, és elváltoznak.

 

Ésaiás 65:17Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem emlittetnek, még csak észbe sem jutnak;

 

2.Péter 3:5Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;6Amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:7A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára. 10Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.11Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,12Akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!13De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik.14Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.

 

Az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet papjai készakarva hazudnak jehova tanúinak az Isten

szándékával kapcsolatban.

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196075

AMIT JEHOVA PAPJAI ELHALLGATNAK JEHOVA TANÚI ELŐL

 

 

A maszóra stádiumai / iskolái / irányzatai: A maszoréták (המסורהבעלי) több, térben és időben elkülönülő iskolát / irányzatot jelentenek. (a) Palesztinai / “nyugati” (מערבאי / ma‘arba’e) rendszer: többnyire csak itt-ott, lapszélen ad javításokat (qeré). (b) Babylóniai (מדינחאי / medinha’e): javításokat és helyenként értelmezést ad, lapszélen, néhol szöveg között is (mint korábban az ékírásos szövegekben az interlineáris fordítások / glósszák). Központjai: Nehardea (i. sz. 259 előtt), Szúra, Pumbedita. Virágkora a VI–VII. század volt. Kiadása: L. Díez-Merino, La Biblia babilonica (Madrid: Consejo Superior de Investigaciones Cientificos, 1975) A maszóra terminológiája nagyobbrészt arámi. Ez bizonyítja, hogy a zsidó szövegkritika – a korai palesztinai hagyomány nyomán – Babylóniában fejlődött ki. A medinha’e maszóra jelenti a tulajdonképpeni maszóra kezdetét, alapjait. (c) Kezdetleges tiberiasi / “fuller Palestinian”: babylóniai magánhangzó-jelekkel. (d) Kifejlett tiberiasi (טברבעלייה): a maszóra kifejlett formája, lényegében a Ben Asér család 4. (Mose ben Asér) és 5. (Aharon ben Mose ben Asér) nemzedékében. Az egyszerű/ rövid megjegyzések (קטנהמסורה / masora parva) a korábbi hagyomány nyomán a lapszélre kerültek (masora marginalis). A kódex, amely a VII/VIII. század fordulóján terjedt el a zsidók körében, lehetővé tette hosszabb megjegyzések feljegyzését is. A terjedelmesebb magyarázatokat (גדולהמסורה / masora magna) a lap margóin (a hasáb mellett, oldalt, de többnyire inkább alatta vagy fölötte) helyezték el. A könyv végén külön záradékban (masora finalis) összegezték a könyv terjedelmére (szakaszok, szavak, betűk száma) stb. vonatkozó adatokat. Irodalom: Israel Yeivin, Introduction to the Tiberian Masorah (Masoretic Studies, 5) (Ann Arbor, MI: Scholars Press, 1980) A kifejlett tiberiasi rendszer átvette a maszóra babylóniai terminológiáját, de szükség esetén újabb – most már héber – kifejezésekkel egészítette ki. Ez az oka annak, hogy a maszóra nyelve kevert arámi–héber"

 

https://docplayer.hu/18657523-Komoroczy-geza-maszora-maszoretak-1-06-02-21.html

 

A hébernek nevezett nyelvet a maszoréták hozták létre,amikor a korábbi magánhangzós arámi írásszöveget  scriptio plena írásmódot felcserélik a saját maguk létrehozta חסר /חסירscriptio defectiva (“üres” / “hiányos”) írásmódra.

 

A maszoréta biblia tehát a korábbi arámi és az új-héber keveréke. Annak ellenére, hogy a szövegben

a káldeai arámi van túlsúlyban a beteges hébernyelvet ajnározó félműveltek az utóbbi évszázadban

csak héber bibliaként emlegetik és a tertragrammát is héber eredetűnek tartják, holott ó-kánaáni.

Pogány népek írásaiban található.Nem azonos Izrael Istenével.

Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 0 196074

- Ez még mindig zavart teória.... Mi értelme van megröviditeni a nagy nyomoruságot a választottakért ha ki vannak ragadva belőle?"

 

Nem a nagy nyomorúságból lesznek kiragadva,hisz a nagy nyomorúság alatt fehérítik meg ruhájukat a Bárány vérében,miután a Jelenések 11. fejezetében szereplő 7 tanú és a nagy nyomorúság alatt feltámasztott igaz próféták elmesélik nekik az igazságot.

 

A próféták irásait átíró hamis prófétanőtöket nem érdekelte, hogy az Úr Jézus 

a Nagy nyomorúság után jön el egybegyűjteni a választottakat.

 

Máté 24:29Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.30És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.31És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

 

Erről prófétált az Úr Jézus.

 

Előzmény: llang-ilang (191024)
Ayrton64,5 Creative Commons License 1 napja -1 0 196073

"Nos Russel és követői az egyházak elpusztításának a kérdésében egy jó nagyot hazudtak."

Én nem hiszem, hogy szándékosan hazudtak. Helyette azt mondanám, hogy mivel műveletlenek voltak, ezért azt képzelték, hogy mindent megértettek és hogy a Világ úgy működik, ahogy ezt a saját fejükben érzékelték. Még saját maguktól megkérdezni sem tudták, hogy: "nem lehetséges, hogy tévedünk"? Ilyenek a buta, fanatikus emberek. Akik azt hiszik, hogy ha a ruletten kétszer-háromszor egymás után nyernek, akkor mindig nyerni fognak, majd minden vagyonukat felteszik a negyedik körre és nem fognak kételkedni csak pofára esni. 

Előzmény: Leslie07 (196069)
Ayrton64,5 Creative Commons License 1 napja -2 0 196072

"... mintha azt mondta volna Pál, hogy Krisztus napja nem jön el addig, míg e zsarnok meg nem mutatkozik nyíltan, és szándékosan fel nem forgatja az egyház egész rendjét." 

 

Vajon Kálvin ehhez mit szólna ha élne? - Én mindenesetre nem tudom. Az ember mindig hajlamos azt hinni, hogy a világ ennél rosszabb állapotban már nem kerülhet. De úgy látszik, mégis kerülhet! Szerintem Európa és a Nyugat csúcsvezetői (a pápát is beleértve) valami - a világtörténelemben egyedülálló - módon zsarolva vannak, "E világ istene" - aki tényleg kormányozza a világot - szolgáit a legkülönbözőbb eszközökkel, kábítószeres beetetésekkel, stb., tökéletesen sakkban tartja. Vagy mégsem tökéletesen? Hiszen a Nagy Nyomorúság még előttünk van! Vagy ez is csak ijesztgetés? 2000 éves ijesztgetés része? A Pokollal való ijesztgetés, a szörnyű Nagy Nyomorúsággal való ijesztgetés, az armageddoni pusztulással való ijesztgetés? Vagy talán addig még nincs baj, amíg a "mindennapi kenyerünkhöz" hozzájutunk?

 

https://rumble.com/v4cjmcx-dekalgust-s-a-krdt.html

 

https://rumble.com/v36kc2p-az-igazi-tudomnyos.html

 

https://rumble.com/v1fcpjd-ferenc-lppa.html

Előzmény: llang-ilang (196071)
llang-ilang Creative Commons License 1 napja -1 0 196071

"- Az, hogy nem szerepel egyetlen komoly protestáns bibliakommentárban sem, az azt bizonyítja, hogy ilyet magát komolyan vevő exegéta ilyet nem ír le, mert ez nem hermeneutika, hanem szektás belemagyarázás (eiszegézis), semmivel sem különb, mint amikor az Őrtorony felekezet az egész Jelenések könyvét a maga 20. századi történelmére alkalmazza."

 

És látod épp ellenkezőleg, számomra is meglepő milyen általános volt ez a magyarázat nemcsak protestáns körökben de már az egyházatyák is tul messzire mentek napjaink katolikusának.

 

Ittvan pl Kálvin János kommentárja a Thesszalonikai levélröl, amiben a 2. levél 2.fejezetének hivatkozott részeit magyarázza:

 

 

3. Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
  4. A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

 

 

 

 

 

 

"Azt mondja, Krisztus napja nem jön el addig, míg a világ fel nem lázad, és hitehagyást nem követ el, s az Antikrisztus nem jut uralomra az egyházban.

Mert ami azt az értelmezést illeti, amikor a Római Birodalomra vonatkoztatják e szakaszt, ez annyira léha dolog, hogy nem is kell hosszasan cáfolnunk.

Én pedig csak ámulok, amikor tanítók - még akik a legtudósabb és legkifinomultabb elmék közül valók is - egy ilyen világos és könnyen belátható dologban tévelyegnek, hacsak nem úgy esett, hogy az egyik megtévedt, a többi pedig csapatostul, minden meggondolás nélkül követte őt.

 

Pál tehát hitehagyásnak, Istennel szembeni becstelen lázadásnak nevezi ezt, mégpedig nem egyetlen vagy néhány ember, hanem egy nagy sokaság részéről, egészen szétterpeszkedvén egyházban. Amikor ugyanis hitehagyást említ, semmi egyebet nem fűzvén hozzá, ez nem korlátozódhat néhány emberre. Márpedig senkimásra nem érthetjük a hitehagyást, csak azokra, akik korábban Krisztus és az evangélium hitvallói voltak. A szent apostol tehát a látható egyház általános lázadásáról jövendöl. Mintha azt mondaná, hogy az egyháznak alaktalan és rettenetes romhalmazzá kell változnia, mielőtt teljességgel megépülne.

 

Könnyen belátható ezek alapján, mennyire hasznos Pál eme próféciája. Mert azt is gondolhatnánk, hogy ami ily hamar leromboltatott, majd pedig ily hosszú időn át romokban hevert, nem is lehetett Isten műve, ha Pál nem szólt volna már jóval előtte arról, hogy ennek így kell majd lennie.

 

Ma is sokan vannak olyanok,akik az egyházban hosszú ideje fennálló szakadásról gondolkodván - már-már megtántorodnak, mintha mindez nem az Isten tanácsából igazgattatott volna így. A pápisták pedig, akik mentséget keresnek az ő bálványuk zsarnokságára, azt hozzák fel ürügyül, hogy az nem lehetséges, hogy Krisztus elhagyta volna az ő menyasszonyát, amely az egyház. Az erőtlenek azonban erre támaszkodhatnak, hogy lám-lám az egyházban látható torzulás sok idővel ezelőtt már megjövendöltetett. 

A pápisták arcátlansága pedig nyilvánvalóan cáfolható, mivel Pál kijelenti, hogy a lázadás azután jön el, miután a világ Krisztus uralma alá vettetett.

Azt pedig hamarosan meg fogjuk látni, miért szenvedte el az Úr, hogy az egyház - legalábbis a látható egyház - ily gyalázatosan meggyengüljön és elessék.


..., és megjelenik a bűn embere,...

 

Néróról rebesgették, hogy miután eltávozott a világból, újból vissza kell térnie, hogy zsarnokságával kegyetlenül gyötörje az egyházat. Az egész csak dajkamese, mindazonáltal a régiek is oly mértékben vakultak meg elméjükben, hogy azt gondolták, Néró lehet az Antikrisztus. Az apostol azonban nem csupán egy emberről beszél, hanem királyságról, amit Sátán fog elfoglalni, hogy felállítsa az utálatosság székét az Isten templomának közepette, aminek a pápaságban láthatjuk a beteljesedését. 

Miután az apostol arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen szakadás következik be az egyházban, valamint hogy az egyház nagyrésze fellázad Krisztus ellen, egy még bámulatosabb dolgot fűz hozzá: olyan fejetlenség lesz úrrá, hogy Sátán helytartója foglalja el az egyházat, és Isten helyébe ül. Az utálatosság uralmát egyetlen személyben nevezi meg, jóllehet ez egy királyság, amelyben az egyik követi a másikat a trónon. ......................

 

Az én magyarázatomban semmi nincs, ami erőltetett lenne. A hívek, akik ez idő tájt éltek, arra gondoltak, hogy miután egy kevés ideig még kiállnak egynémely bosszúságot, fel fognak vitetni a mennybe. Pál ellenben pontosan arról jövendöl nekik, hogy miután egy bizonyos ideig a külső ellenség sanyargatja őket még többet kell szenvedniük a belső ellenségektől, mivel Krisztus hitvallóinak nagy része, amely a benne való hitre esküdött fel,

borzalmas és gyalázatos hűtlenségre ragadtatja magát: úgyannyira, hogy Isten temploma szentségtöréssel teljes zsarnoksággal szennyeződik be oly módon, hogy Krisztus legnagyobb ellensége állítja fel ott a székét és uralmát. A megjelenik szót azért használja itt, hogy kifejezésre juttassa a zsarnokság dúlását: mintha azt mondta volna Pál, hogy Krisztus napja nem jön el addig, míg e zsarnok meg nem mutatkozik nyíltan, és szándékosan fel nem forgatja az egyház egész rendjét."

 

 

 

Kálvin János-Kommentár a Thesz 1-2 levelekhez.

 

Előzmény: Józsikácska-3 (196028)
llang-ilang Creative Commons License 1 napja -1 0 196070

Viszont Luther a művei jelentős részét latinul írta, és ezekben a saját nevét is latinosan írta alá (Martinus Lutherus).

 

 

 

 

M - 1000

A -  0

R  - 0

T -  0

I  - 1

N - 0

U - 5

S - 0

 

L - 50

U-  5

T - 0

H-  0

E - 0

R - 0

U - 5

S - 0

---------------

1066

 

Hogy a csudába jött ez 666 ra? Visszanéztem...hát a depositumos költő valahogy a görög abc számértékeiböl izzadta ki a kivánt eredményt. De akkor nem Latinositani köllött volna Luther nevét hanem görögösiteni : Martinos Lutheros.

Érzed ugye milyen kinos igy?

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel ellentétben kivonatosan bemásolom milyen precizen történt a 666 os szám megfejtése, a már ismert forrásbol:

 

 

 

 

"Most mi nyilvánvalóan a legelső olyan kísérlethez érkeztünk, amelyik a Vicarius Filii Dei /Az Isten Fiának helytartója/ latin betűs kifejezés alkatrészeiből kívánja kiszámítani a 666-ot

 

 

HELWIG ANDRÁS MESTER /vagy Helwich/ kb. 1572-1643., aki Friedlandból származott, a klasszikus tudományoknak volt tanítója 22 éven keresztül, és szerzője lett egy Görög Etimológiai szótárnak, és annak a kötetnek, mely a görög magánhangzók és szinonimáit tárgyalja /1602/. Berlinben lett egyetemi rektor, /1611-1614/ amikor is el kezdett írni az Antikrisztusról, majd a rostocki egyetemen vezette a költészeti tanszéket /1614-1616/.

 

 

 „Következtésképp, amidőn mi felismertük ennek az Antikrisztusnak a nevét, az előírt törvények alapján, akkor mindenki azonnal meg fogja tudni, hogy éppen úgy, mint ahogy az Antikrisztus nevét mind mostanáig nem tévesztettük szemünk elől, ugyanúgy a rá vonatkozó számra kevés figyelmet fordítottunk. Kétségtelen, hogy Isten segítségével be fogom mutatni, hogy ez nem más, mint a „Vicarius Filii Dei.” /31/

 

Helwig rámutat arra, hogy

 

1./ ez a titokzatos elnevezés meg kell, hogy feleljen a megkövetelt számjegynek;

 

2./ meg kell, hogy feleljen a pápai rendnek;

 

3./ az nem lehet valamiféle gúnynév, amit az ellenfelek ragasztottak rá, hanem olyan kell legyen,

amely elfogadható magának az Antikrisztusnak számára; és

 

4./ olyan kell, hogy legyen, amivel neki dicsekednie lehet.

 

Helwig azt tartja, hogy a Vicarius Filii Dei elnevezés nem más, mint a hivatalosan is használatos, rövidebb Vicarius Christi pápai címnek továbbfejlesztése, vagyis annak egyenértéke, és kimutatja azt, mely szerint ez az előbbi, teljesen megfelel a túloldali négy pontban felsorolt követelménynek, és idézi Sleidanust, annak Commentariis Suis Historicis c. műve 2. könyvéből, az Aeneas Sylvias-ra vonatkozó dekrétumra nézve, amelyik csak a Vicarius Christi elnevezést használja.

 

 Megmagyarázza, miért választotta a Vicarius Filii Dei-t

Amidőn megmagyarázza, miért helyezett hangsúlyt a Vicarius Filii Dei-re, Helwig saját maga gyakorol ellenőrzést efelett, az általa felállított 4 szabályán keresztül:

 

 „De tekintsétek meg ezt a jelen ‘nevet’, /a Vicarius Filii Dei-t/, mely minden módon olyan, amilyent tőle megkövetelünk. Először is ez egy latin elnevezés, és az a legpontosabban visszaadja jellemző betűivel azt a bizonyos apokaliptikus számot; továbbá teljes egészében és mindenképp összhangban van a pápai renddel, önmagában is, /még mint feltételezés is: ex hypothesi/, amint ezt egyetlen főpap sem veszi tagadásba; azon felül ez nem olyan sértő vagy gúnyolódó név, amit ellenségei ragasztottak rá, hanem olyan, mint amely különösen megtisztelő ennek az egynek számára, s tiszteletet ébresztő és félelmetes mások részére, mint amelyet mostanáig már több mint 600 éven keresztül alkalmaztak önmagukra az összes főpapok /amint ez nyilvánvaló is/, és ahogy ezt manapság is teszik, és meg is kívánják, hogy ezt rájuk alkalmazzák, s amelynek számlájára hevesen dicsőítik, kárhozatos szavakkal dicsekedvén saját magukról, hogy ezt a nevet viselik, és úgy osztogatják, mintha az a mindenható Isten akaratából történnék, ahogyan uralkodnak az emberi dolgok felett mindenütt a földön.

 

Ezért van ez - egyebek között /mert ugyan kicsoda képes kinyomozni valamilyen pápai bulla dagályos beszédeit?/, - hogy Aeneas Sylvius pápa ama bizonyos dekrétumában /aki később Piusnak hívatta volt magát/, világosan nyilvánvalóvá tette ugyanezt /ezt a dekrétumot/, amit az 1459-ben Mantuában hoztak nyilvánosságra, s amelyről Sleidan János is megemlékezik történelmi magyarázatainak 2. kötetében, amelyben ő /a pápa/ gondot visel arra, hogy senki ne igyekezzék fellebbezni a pápától a zsinathoz, miután ő azt jelentette ki, hogy az emberi dolgok természetében nem lehet nagyobbat találni, aki Krisztus helytartója felett volna.” /32/

 

 

4./ Kiválasztotta ezt /a nevet/, dacára, hogy Bellarmine ezt elhagyta

 

 

Helwig elmondja nekünk, hogy hogyan számította ki ezt a számot a Vicarius Filii Dei-ből, amikor is az a Vicarius Christi hivatalos pápai címnek meghosszabbított egyenértékét képezi.

Miért is, mivel ez a meghosszabbított elnevezés /produktum - azaz kiterjesztett, megnyújtott/ a legjobban alkalmazható a római Antikrisztusra, amelyben valóban feltalálhatók az összes feltételek /mint meglévők/, amiket ezideig Bellarmine követelt az ő pápájának neve számára. Ezért az, hogy ez képezi az igazi és különleges elnevezést magának az Antikrisztusnak, ez éppen olyan világos, mint ahogy nyilvánvaló azokból a dolgokból, amelyeket mi feltárunk a nyilvánosság előtt, s így ezt ugyanígy meg kell állapítani.” /33/

5./ Megállapítja, hogy a Főpap a megjövendölt Antikrisztus

 

 „Ha az Antikrisztus nem lenne maga a római Főpap, az egyebekből abból is következik, hogy az áldott Pálnak az I. Timótheus 4:3. versét nem kell az Antikrisztusra vonatkoztatni, jóllehet ezt csaknem az összes egyházatya és hittudós is elfogadta.” /34/

 

Helwig azt állítja, hogy a pápa önmagát teszi meg az Úr Jézus helytartójának, jóllehet Krisztusnak nincs szükséges semmilyen helyettesre; azt kívánja, hogy Őt nevezzék az egész egyház atyjának, jóllehet egyetlen ember sem lett atyjának elhivatva; a keresztények legfőbb papjának és Főpásztorának nevezteti magát, jóllehet az Egy Isten a mi legfőbb Papunk; azt állítja magáról, hogy önmaga lenne az egyház feje, ámbár Krisztus egyedül annak a Feje, és hogy ő az egyház alapja, jóllehet Krisztus képezi egyedül annak alapját. /35/

 

Összegezve Helwiget illetőleg, négy pont az, amit meg kell jegyeznünk magunknak:

 

1./ Ami ezt a régi latin nyelvű kutatási problémát érintő illetékességet jelenti, 27 esztendőn keresztül volt hivatásos tanítója a latin, görög és héber nyelveknek, és már két vagy három széles körben ismertté vált könyvet írt a klasszika-filozófiáról, amikor felállította a 666-os számra vonatkozó kiszámítási módszerét.

 

2./ Sok különböző elnevezést sorolt fel és foglalt jegyzékbe, három különböző nyelvből, amelyek valamennyien kiadják a 666-os számjegyet, azonban mégis a latin nyelvű Vicarius Filii Dei névnek adta az elsőséget. (a./ Vicarius Filii Dei, b./ Ordinarius Ovilis Christi Pastor, c./ Dux Cleri és d./ Dic Lux,)

 

 

3./ Helwig kiszámítási módszerét, amelyet a Vicarius Filii Dei kifejezésre alapozott, - amint ezt kifejezetten megállapította - a tényleges pápai elnevezés történelmi címére, azaz annak meghosszabbított formájára építette fel - a Vicarius Christi-ből kiindulva - tehát egy egyenértékű elnevezésre, és nem pedig a tényleges címre.

 

4./ Ez a kiszámítási módszer nagyban és egészben elszunnyadt egészen a Francia Forradalom időszakáig, amikor is azok a számítgatások, amelyek a pápának ezen és másféle elnevezésére vonatkoztak, alapjaikban és mindinkább közkeletűvé váltak."

 

 

 

Előzmény: Józsikácska-3 (196026)
Leslie07 Creative Commons License 1 napja -1 1 196069

Kovács Zsolt  készített egy tanulmányt, melynek

címe "  1914  BETELJESEDETT PROFÉCIA? "Az Evangélium Kiado adta ki 1997-ben.

 

Ebben a kiadványban Kovács Zsolt a 9. oldalon megemlíti, hogy a budapesti

Széchenyi Könyvtárban saját szemével látta Rutherford kiadványait.

 

" A beteljesült Titok 1917-évi kiadásából idéz a kiadvány 11. oldalán

  " 1918 Az egyházak elpusztítása éve" címszó alatt az alábbi szavakkal:

 

 " A "Beteljesült titok" c. könyv 485. oldalán ez olvasható az 1917-es

   kiadásban: " 1918-ban,mikor Isten elpusztítja az egyházak összes változatát,

   valamint az egyháztagok millióit, ha valaki mégis megmaradna, Russel pásztor

   műveihez fog visszatérni, hogy megértse a kereszténység letűnését."

 

Szintén a "Beteljesült Titok " a 156. oldalon: " Russel pásztor halála után

 rövid idővel ezt írta egy bétheli munkás:Mintegy három hónbappal ez előtt,

 több kérdést tettem fel,az utóbbi ez volt: Miután felismertem, hogy a zsidó

 nyomorúság Kr.u. 73 tavaszán végződött,aminek tiszta bizonyítékát a törté-

 nelemből vontam , ennek párhuzamos évére 1918-ra mit várhatunk? Russell

 testvér három kimagasló testvér elé hozta e kérdést,akik mind azt felelték,

 hogy nem tudják, de szívesen várnak rá és megfigyelik.Amidon engem felszóllítottak,

 ezt feleltem: Mivel Kr. u. 73 év névleges testi Izrael teljes leromlását hozta, ebből

 következtettem, hogy a párhuzamos 1918. évben várhatjuk teljes leromlását

 a névleges szellemi Izraelnek,azaz Babilon bukását.(Jel.18) Russel testvér ezt

 felelte: Úgy van teljesen!Ebből ez a pontos következtetés. De hamarabb

 az egyház teljes beemelése."

 

A 174. oldalon pedig ez áll a Jelenések 8,1-hez fűzve:"Csak közeli napok

 kérdése, és a kiválasztottak száma betelik."

 

Nos Russel és követői az egyházak elpusztításának a kérdésében egy jó nagyot hazudtak.

cucu Creative Commons License 1 napja -1 1 196068

Üdv

Volt alkalmam jehovistával együtt dolgozni (sajnos) és mondhatom, nem lehet velük békében lenni. Bár lehet, hogy én fogtam ki, de máshonnan is ezt hallom akik közelebbről megismerték őket.

polária Creative Commons License 3 napja -1 1 196067

TERMÉSZETES

hogy a bármelyik egyház tagjai anyagilag is hozzájárulnak a müködéshez : a papnak fizetés lakhatás kell a közösségi szereplés a templomban is költségekkel jár.Ezek igy önmagában teljesen rendben vannak !

HA azonban a vezetők tul sok pénzt nyulnak le önmaguk luxusára az ugye BÜNCSELEKMÉNY sikkasztás ,hütlen kezelés értesitendő a rendőrség.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196066

HOGYAN LEHET VALAKIT A JEHOVA NEVŰ BÁLVÁNYISTEN RABSZOLGÁJÁVÁ TENNI?

 

Írtam már a szabadkőműves eszmékre és  marxista-ateista ideológiára épülő újkori

rabszolgatartásról. Az ideológiai alapú rabszolgatartás tipikus formája jehova szervezete.

 

A YHWH isten bosszújával riogató szekták vezérei lelki terror által elérik, hogy a szervezet tagjai

önként átadják javaik egy részét a szervezet irányítóinak.Ez a simónia bűne,amelybe minden

vallásszervezet beleesett, akik pénzért adják cserébe  Khrisztosz tanításával ellenkező dogmáikat.

 

 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania néven elhíresült szervezet azzal csalogatja magához az embereket, hogy legyenek jehova rabszolgái.

 

De hogyan lehet valaki jehova rabszolgája? Nos azáltal, hogy javaival és ingyenmunkájával

támogatja jehova szervezetét és annak irányítóit.

 

Az Watch Tower társaság a birodalmát a tagok ingyenmunkája és anyagi támogatása által hozta létre.

 

Hogy mit kapnak cserébe a szervezet tagjai. Nos lelki terrort továbbá azt az ígéretet, ha mindenben

támogatják a szervezetet és annak vezetőit, akkor jehova nem fogja őket lepusztítani. 

Ezzel szemben , ha nem engedelmeskednek mindenben a Vezető Testület utasításainak, akkor

jehova biztosan elpusztítja őket, ha megélik Armageddont, ahogyan ők jehova háborúját nevezik. 

Akik nem élik meg Armageddont,és korábban meghalnak azoknak feltámadást ígérnek, vagy, ha ellenszegülnek a Vezető Testületnek bármiben, akkor a feltámadás lehetőségének az elvesztésével

tartják sakkban őket.

 

A szervezet papjai elérték, hogy jehova tanúi úgy tekintenek a szervezetre mint megmentésük

egyedüli zálogára.

 

Mit várnak még el a lelküket az gonosznak eladó jehova papjai?

 

Elsősorban azt, hogy szüntelenül káromolják az igaz Istent a Khrisztoszt a Szabadító Istent.

Ezenkívül, hogy tagadják meg a Segítő Isten a Szentszellem létezését.

Hogy álljanak ellen a Szentszellem minden kijelentésének.

 

Mitől óvják leginkább jehova papjai a szervezet tagjait?

 

Nos attól, hogy megismerjék az igazságot.

 

A Szabadító  Isten Khrisztosz a szervezet legnagyobb ellensége, ugyanis Ő volt az,aki

megígérte, hogy aki megismeri az igazságot vele kapcsolatban az szabaddá lesz.

 

János 8:31Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok;32És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.

 

A Szabadító Isten Khrisztosz befogadása, a róla szóló igazság megismerése segít jehova tanúinak megszabadulni a lelki terror által gyakorolt ideológiai alapokon nyugvó újkori rabszolgaságtól.

 

Ennek köszönhetően az utóbbi 20 évben több millió jehova rabszolgája vált szabaddá. 

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196065

AZ EGY ISTEN KULTUSZ ELLENTMOND A PRÓFÉTÁK ÍRÁSAINAK

 

 A Próféták könyvei egytől egyig Istenek Isteneként említik

a Felkent Istent. Ezzel szemben az Isten Szavának való ellentmondásra létrehozott egyházak,

akik keresztényeknek nevezték el magukat egy isten létezéséről regélnek.

Tévhitüket Pál apostol azon kijelentésére alapozzák, miszerint:

 

1.Korintusiakhoz 8:6Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is ő általa.

 

Itt a 6. versben az apostol nem azt állítja, hogy csak egy isten létezik, hanem azt, hogy nekik,mármint a zsidóknak egy istenük van,akit be is azonosít " akitől van a mindenség".

 

Aki igaz hittel kutatja és be is fogadja a próféták írásait, az tisztában van vele,hogy Izrael fiainak

azért van egy istene a sok isten közül, mert annak idején az Istenek atyja ,amikor elosztotta fiai között a népek örökségét sors által, akkor Jákób népének az Istenek Istene, a mindenség teremtője jutott örökségül. Más népeknek ellenben más istenek jutottak örökrészül sors által.

 

De ezt minden igaz hitű embernek tudnia kell, hisz erre a fontos tényre Mózes által Izrael Istenbe figyelmeztetett.

 

5. Mózes 32: 7. Emlékezzél a rég letűnt napokra, Vedd fontolóra az esztendőket nemzedékről nemzedékre! Kérdezd meg atyádat, majd elmondja, Véneidet, ők majd elbeszélik! 8. Amikor kiadta a Fönséges a népnek örökségét, Amikor az emberek fiait különválasztotta, A népeknek határokat Az Isten fiainak számához mérten szabott. 9. Mert az Úrnak a népe lett a része, Jákob jutott neki örökségül.

 

Nos mindezek ismeretében értheti meg valaki, hogy miért állította az apostol, miután kihagsúlyozta, hogy az égben sok isten és sok úr van, hogy nekik ,mármint Jákób nemzetének csak egy Istene van.

 

1. Kor. 8:5Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, aminthogy van sok isten és sok úr;6Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is ő általa.

 

Izrael prófétái név szerint is ismerték a nemzetek isteneit. Jefte, aki Izrael bírája volt, az amoniták istenét meg is nevezte:

 

Bírák 11:14Ismét külde pedig Jefte követeket az Ammon fiainak királyához;15És monda néki: Ezt izeni Jefte: Nem vette el Izráel sem a Moáb földét, sem az Ammon fiainak földét;24Hát nem úgy van-é, hogy amit bírnod adott néked Kámos, a te istened, azt bírod? Mi meg mindazoknak örökségét bírjuk, akiket az Úr, a mi Istenünk űzött ki mi előlünk.

 

Izrael Istene az Úr a saját örökségét előbb Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak adta, a Kámos nevű 

isten pedig a saját örökségét Ammon fiainak adta. Az Istenek szabadon rendelkeztek az örökségükkel,

amit az Atyjuk sors által szétosztott közöttük, mindnyájuknak egy egy földterület jutott örökrészül.

 

Izrael Istene a saját örökrészét végül Jákóbnak adta. Jákób pedig a saját háza népével elfogadta 

ezt az Istent, aki Mindenható Istenként mutatkozott be neki Istenének.

 

1.Mózes 35:2Akkor monda Jákób az ő háza népének, és mind azoknak, kik vele valának: Hányjátok el az idegen isteneket, kik köztetek vannak, és tisztítsátok meg magatokat, és változtassátok el öltözeteiteket.3És keljünk fel, és menjünk fel Béthelbe, hogy csináljak ott oltárt annak az Istennek, ki meghallgatott engem az én nyomorúságom napján, és velem volt az úton, amelyen jártam.9Az Isten pedig ismét megjelenék Jákóbnak, mikor ez jöve Mésopotámiából, és megáldá őt.10És monda néki az Isten: A te neved Jákób; de ne neveztessék többé a te neved Jákóbnak, hanem Izráel légyen neved. És nevezé nevét Izráelnek.11És monda néki az Isten: Én vagyok a mindenható Isten, nevekedjél és sokasodjál, nép és népek sokasága légyen te tőled; és királyok származzanak a te ágyékodból.12És a földet, melyet adtam Ábrahámnak és Izsáknak, néked adom azt, utánad pedig a te magodnak adom a földet.13És felméne ő tőle az Isten azon a helyen, ahol vele szólott vala.

 

Annyit azért tudni kell, hogy az istenek közül Jákób népének nem akárki adta oda az örökrészét, hanem az Istenek Istene, akit az istenek atyja felkent a társai, azaz a többi Isten fölé. Jákób népe mögött az Erős Isten áll, a Teremtő Isten, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget.

 

Zsidók 1:1Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,2Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette,3Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

 

Nos ennyit illik tudni az Isten fiak Atyjáról, az istenekről és az Istenek Istenéről annak, aki azt állítja, hogy hisz a próféták írásaiban.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196064

 

Hóseás 12:5Bizony az Úr, a seregeknek Istene; az Úr az ő neve.

 

Miért volt szükség arra, hogy Hóseás kihagsúlyozza, Izrael Istenének a nevét?

 

Erre azért volt szükség, mert Hóseás idejében Izrael fiai között elterjedt volt az pogány népek YHWH azaz Jahu nevű istenének a borjúistennek az imádata.

 

Hóseás 13:2Most is többítik bűneiket és csinálnak magoknak öntött képeket az ő ezüstjökből, bálványokat az ő eszök szerint. Képfaragók csinálmánya mindaz! Róluk mondják: Emberek, akik áldoznak, borjúkat csókolnak!

 

YHWH-nak ,mint borjúistennek a kiléte sokáig titok volt. Mivelhogy a zsidó közösség a maszoréták írásai által meg lett tévesztve ,azt hitték, hogy az igaz Istennek Izrael Istenének a neve.

 

A Papyrus Amherst 63 megtalálása leleplezte YHWH titoknevét. A Papyrus tartalmának a megfejtésére hosszú időt kellet várni. Végül megszületett a fordítás, amelybűl kiderült, hogy Izrael Istene az Úr és YHWH nem azonos személyek. YHWH azaz Jahó

borjúistenként van feltüntetve a szövegben. Ennek alapján egyértelmű, hogy miért hívta fel Hoseás próféta a figyelmet arra, hogy miközben egyes izraeliták a borjúistent csókolgatják, addig az igaz hitűek az Úr nevű Istent imádják.

 

 

Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor

 

Jahó válaszoljon nekünk bajainkban.
Adonáj válaszoljon nekünk bajainkban.
Légy egy íj a mennyben, Holdsarló!
Küldd el hírnökeidet
Rash egészéből
és Cáfonból
Jahó segítsen nekünk.
Jahó adja meg nekünk
szívünk vágyait.
Az Úr adja meg nekünk
szívünk vágyait.
Minden kívánságunkat teljesítse Jahó.
Jahó töltse be,
az Úr ne vegye el
szívünk egyetlen vágyát sem.
Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által –
íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk.
A Bikánk legyen velünk.
Bétel válaszoljon nekünk holnap.
Baál-Samajin áldja az Urat:
„Hűséges embereiddel együtt megáldalak téged!”
Vége.

 

https://bibliakultura.blog.hu/2018/08/08/az_egyiptomi_amherst_63_papirusz

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196063

200 ÉVVEL KRISZTUS FÖLDI SZOLGÁLATA UTÁN A ZSIDÓK  MÉG ISMERTÉK ISTENÜK NEVÉT

 

Izrael Istenének Khrisztosznak az Úr Jézus testében való megjelenése után két évszázaddal

még nem lettek megfertőzve a zsidók írásai a borjúisten Jahó(YHWH) nevével.

 

Ennek bizonyítékául szolgál egy régészeti lelet:

 

 A bécsi egyetem régészei egy 2,2 cm hosszú arany lemezkét találtak egy római kori gyermeksírban. A lapkán görög betűkkel írt héber felirat olvasható: a „Halld Izrael…”  kezdetű Semá-ima, amely a zsidóság legfontosabb hitvallása. A Fertő-tótól keletre, a magyar határ közelében fekvő Halbturnban (Féltorony) most előkerült lelet az első emléke a mai Ausztria területén élt ókori zsidóságnak.

 

 

 Az arany amulettet, amelynek szövegét először olvashatatlannak tartották, 2006-ban fedezte fel egy bécsi régész. A gyermek egy ezüstből készült amulett-tokot hordott  a nyakában, ebbe helezték el az arany el a 2,2 cm hosszú arany lemezt, amelyen a következő görög betűkel írt, de héber szövegű felirat volt olvasható: „Szüma Iszraél, adóne elón adón a[---]”. Ez a mondat nem más, mint a zsidó vallás legfontosabb imnádsága, az ún. Semá-ima: „Halld Izrael: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!” (5Móz 6:4). Az ima elsődleges fontosságát a Názáreti Jézus is hangsúlyozta: „Akkor odament hozzá az írástudók egyike, aki hallotta az ő vitatkozásukat, és tudva, hogy [Jézus] jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: Melyik az első minden parancs közül? Jézus pedig felelt neki: Minden parancs közül az első: Halld Izrael: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr” (Mk 12:28–29). 

https://bibliairegeszet.blog.hu/2008/03/15/halld_izrael_ima_arany_amuletten

 

A YHWH istennév a maszoréták által készített héber írásokon keresztül jutott el ismét a zsidókhoz

k.u. a 9.-10. században. Ezekből az írásokból vették azt át a keresztény egyházak.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196062

Mi IZRAEL ISTENÉNEK VALÓDI NEVE A SZENTÍRÁSBAN?

 

A talmudista zsidók által k.u. a 9.-10 .században készített héber írásokat nem tekinthetjük szent írásnak, hisz nem voltak szentek azok,akik azokat készítették. Így kerülhetett sor arra,hogy ezekben az írásokban megjelent a pogány népek YHWH nevű istenének a titokneve.

 

A Szentírás azonban megőrizte a számunkra Izrael Istenének nevét.

 

 

2. Mózes 3:15És ismét monda Isten Mózesnek: Így szólj az Izráel fiaihoz: Az Úr, a ti atyáitoknak Istene, Ábrahámnak Istene, Izsáknak Istene és Jákóbnak Istene küldött engem ti hozzátok. Ez az én nevem mind örökké és ez az én emlékezetem nemzetségről nemzetségre.

 

2. Mózes 6:. 2 Azután beszélt az Isten Mózessel, és azt mondta neki: Én vagyok az ÚR! 3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de azon a néven, hogy az ÚR, nem voltam ismert előttük. /MBT/

 

Zsoltárok 68:5 Énekeljetek Istennek, zengjetek nevének! Készítsetek utat a pusztában száguldónak! ÚR az ő neve, vigadjatok színe előtt! /MBT/

 

Zsoltárok 83: 19 Tudják meg, hogy egyedül te vagy az, akinek ÚR a neve, aki felséges az egész földön!/MBT/

 

Ésaiás 42:8Én vagyok az Úr, ez a nevem, és dicsőségemet másnak nem adom, sem dicséretemet a bálványoknak.

 

Hóseás 12:5Bizony az Úr, a seregeknek Istene; az Úr az ő neve.6Térj hát vissza a te Istenedhez; őrizd meg az irgalmasságot és az ítéletet, és bízzál szüntelen a te Istenedben.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196061

 

 

AZ ÉBREDJETEK 2006.MÁJUSI SZÁMÁBAN SZERVÉT MIHÁLY TANÍTÁSÁT MÉLTATJA:

 

 

"Szervét látta a lényeget. Ezt írta: A Biblia„ nem beszél a háromságról . . . Istent nem fellengzős filozófiai fogalmaink által ismerhetjük meg, hanem Krisztus által.”  Azt is leszögezte, hogy a szent szellem nem egy személy, hanem Isten ereje tevékenység közben.

 

 

 

Ellenben Szervét Mihálynak mégis felrónak valamit:

 

 

 

"Őszinte kutatásai ellenére volt néhány hibás következtetése is. Például úgy kalkulálta, hogy Armageddon és Krisztus ezeréves uralma az ő életidejében fog eljönni.

 

 

 

Talán Russell és társai nem a maga idejében 1914-ban várta Armageddon és Khrisztus ezeréves uralmának eljövetelét?

 

 

 

https://www.jw.org/hu/konyvtar/folyoiratok/g200605/Szerv%C3%A9t-Mih%C3%A1ly-Mag%C3%A1nyosan-az-igazs%C3%A1g-nyom%C3%A1ban/

 

 

 

 

 

Miben nem tévedett Szervét Mihály?

 

 

 

Szervét Mihály abban nem tévedett, hogy az Evangéliumok nem támogatják a szentháromság tant

 

abban a formájában, ahogyan azt a katolikus egyház dogmája megállapítja. DE épp ő,aki a Szentíráshoz ragaszkodva elutasította a szentháromság tan dogmáját, figyelmen kívül hagyta

 

a Szentírásnak a Szentszellemmel kapcsolatos kijelentéseit. Azt állította, hogy a Szentszellem nem is személy,hanem csupán az Atya Isten ereje. Ugyanezt tanítják jehova papjai is.

 

 

 

Ezen állításnak ellent mondanak az apostolok személyes megtapasztalásai,amelyről az Ap. Cselekedetei beszámolóiból győződhetünk meg.

 

 

 

Péter beszélt az Szentszellemmel, Urának szólította és engedelmeskedett neki.

 

 

 

Később,amikor beszámol a Szentszellemel való találkozásáról Istennek nevezi a Szentszellemet

 

nem az Atya erejének,ahogyan azt Szervét Mihály és jehova papjai előadják. Pál hasonlóan Istennek nevezi a Szentszellemet. A Szentszellem valóban az Atya Istentől származik, de nem az ereje, hanem tőle született, akit az Atya segítőül rendelt Izrael Istenéhez,amikor elküldte Őt Izrael fiaihoz.

 

 

 

Izrael Istene soha se titkolta választottjai előtt, hogy Ő nem egymaga Isten. Ellenkezőleg. Az Ésaiás 

 

Könyvének 48. fejezetében egyértelművé teszi, hogy Őt is az Úr Isten küldte, ráadásul nem egyedül, hanem az Isten,aki elküldte őt, vele együtt elküldte a Szellemét. Ezt a fontos tényt figyelmen kívül

 

hagyták évszázadokon keresztül az egy isten dogma megalkotói, mintha el sem hangzott volna.

 

 

 

Ésaiás 48:14Gyűljetek egybe mind, és halljátok meg: ki jelenté meg közülök ezeket? az, kit az Úr szeret, elvégzi akaratját Bábelen, és karja lészen a Káldeusokon.15Én, én szóltam, és őt el is hívtam, elhoztam őt, és szerencsés lesz útja.16Közelgjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az ő szellemét.17Így szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell./Károli KSZE/

 

 

 

Miért hagyták figyelmen kívül az "egy isten létezik" dogma megalkotói Izrael Istenének ezt a fontos

 

vallomását, miszerint Őt magát és vele együtt a Szellemet is egy Isten küldte?

 

 

 

Talán nem ismételte meg ugyanezt a vallomást később Izrael Istene és Atyja, amikor Jézus testéből szólott?

 

 

 

De megismételte. Ott van az Evangéliumban:

 

 

 

János 5:17Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.18E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

 

 

 

Majd elmagyarázza nekik, hogy az Ő Atyja az az Isten,akinek sem hangját nem hallották soha,sem

 

nem látták Őt soha.

 

 

 

Miért volt fontos, hogy közölje ezt a tényt? Nos ezzel tulajdonképp azt is közölte a farizeusokkal, 

 

hogy Izrael Istenén kívül, akit Izrael fiai, köztük Mózes is láttak és hallottak- van még más Isten 

 

is ,aki neki Atyja, azaz felette álló Isten.

 

 

 

Ha jól ismerték volna az Írásokat, visszaemlékezhettek volna az Ésaiás 48. fejezetére,ahol Izrael

 

Istene nem titkolta el előttük, hogy Őt is egy Isten küldte el hozzájuk ráadásul nem is egyedül.

 

 

 

Próbálta felfrisíteni a memóriájukat, amikor ezt mondotta nekik:

 

 

 

János 5:37Aki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.38Az ő ígéje sincs maradandóan bennetek: mert akit ő elküldött, ti annak nem hisztek.

 

 

 

Mikor látja, hogy még mindig értetlenkednek szájbarágósan közli velük, hogy Ő az az Isten,

 

akiről Mózes írt nekik:

 

 

 

János 5:45Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van aki vádol titeket, Mózes, akiben ti reménykedtetek.46Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.47Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

 

 

 

Az egy isten létezése mellett kardoskodók pontosan abban az állapotban vannak,amelyben a farizeusok voltak Jézus idejében. Nem hittek Izrael Istenének, bármit mondott is nekik. 

 

Hiába közölte velük, hogy Ő csak egy az Isten fiai közül, hogy Őt magát és vele együtt a Szellemet

 

- akit az Ő karjának is nevezett vagy Orcája Angyalának - egy nálánál hatalmasabb Isten küldte,

 

aki néki Atyja nem hallgattak rá. Hiába nyilatkoztatta ki a Zsoltárok 45. fejezete 8. versében , hogy

 

Ő az az Isten, akit az Istene felkent a társai fölé, akiknek Őt istenévé és parancsolójává tette.

 

Hiába tanúsította róla Józsué, hogy Ő Istenek Istene, azaz nem egymaga Isten(Józs 22:22),

 

aki előtt az istenek mind meghajolnak( Zsoltárok 97:7),aki az Istennek gyülekezetében istenek között ítél(Zsoltárok 82:1, Zsoltárok 89:7,Zsoltárok 136:2), nem akarták hallgatni a valóságot az Istenüktől.

 

 

 

Ugyanebbe a hibába estek mindazok, akik félretéve az Isten tanúságtételét olyan istent alkottak

 

meg maguknak dogmáik által, amely egymaga isten, megvetve az Istenek Istenét és az Atyját,

 

aki felkente Őt az isten fiak fölé.Ezzel egyidőben elhagyták az alámerítésre adott parancsot

 

és bevezették a bemerítés nélküli keresztelés pogány szokását.Majd, a khrisztoszi jelzőt megvetve

 

keresztényeknek kezdték nevezni magukat.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196060

 

Az Isten szent prófétái írásainak  az átfogalmazása jellemző jehova szervezetére.

 

Ezt C. T. Russell az adventistáktól tanulta. Majd annak tagadása, hogy az embernek a teremtő Isten a testen kívül lelket és szellemet is teremtett volna.Ezen kívül a Hádesz helyének a tagadása,ahová a Halál angyalai a gonoszok lelkeit viszik. Majd különböző időpontokra való végidő jóslatok gyártása.

Ezt is az adventistáktól tanulta az ifjú C.T. Russell.Megtanulta  azt is, hogyan kell a prédikációkat tartalmazó könyvek brozsurák árúsításából meggazdagodni.Továbbá a Szentszellem Isten létezésének

a tagadása, helyette elektromos áramhoz hasonló erő dogmájának a terjesztése.A borjúisten YHWH 

nevének imádása. Az Istenek létezésének a tagadása, köztük az Istenek Istene Khrisztosz létezésének

tagadása, és ezáltal a Fenséges Isten az Istenek Atyjának a gyalázása, akaratának ignorálása.

Pénzalapú bálványszervezet létrehozása működtetése. A bálványszervezetbe becsábított lelkek állandó gyötrése, az Istenek Istene Khrisztos és a  segítő Isten a Szentszellem szisztematikus káromlására való késztetés. Orvosi segítségre szoruló gyermekek szüleinek gyermekeik öngyilkosságba való kényszerítése a vérben lévő lélek általi életmentés megtagadtatása által. Az áldozatok száma több százezerre tehető a bálványszervezet több évtizedes tevékenysége alatt.Gyermekek százezreinek szexuális zaklatása a világ országaiban.Ezen felül a szervezet tanítását elvető embereknek örök pusztulással való fenyegetése.A szervezetet elhagyó emberek pusztulással való fenyegetése,

azok gyűlölésére megvetésére való felbujtás.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196059

A JEHOVA TANÚI SZÁMÁRA KÉSZÜLT ÚJ VILÁG FORDÍTÁS KÉSZÍTŐI NÉVTELENSÉGBE MENEKÜLTEK TUDVÁN ,HOGY GAZTETTET KÖVETTEK EL

 

A jehova tanúi szervezete által kiadott "Új világ fordítás" elnevezésű bibliáról a szervezet egyik kiadványában ezt olvassuk:

 

"Amikor az Új Világ Bibliafordító Bizottság ajándékként megadta a fordításához a kiadói jogot, azt kérte, hogy a bizottság tagjai maradjanak névtelenek. A Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania tiszteletben tartotta ezt a kérésüket. A fordítók nem a maguk dicsőségére törekedtek, hanem csakis a Szentírás isteni Szerzőjének szándékoztak tiszteletet szerezni."

 

Majd hozzá fűzi:

 

 

Valóban magas színvonalú szakmai szempontból ez a fordítás?

 

Mivel a fordítók névtelenek kívántak maradni, képzettségükről semmit sem tudunk mondani. A fordítást a minősége alapján kell megítélni.

 

https://www.jw.org/hu/konyvtar/konyvek/%C3%89rvelj%C3%BCnk-az-%C3%8Dr%C3%A1sokb%C3%B3l/%C3%9Aj-vil%C3%A1g-ford%C3%ADt%C3%A1s/

 

 

Akik megvizsgálják a Fordítást megdöbbenve tapasztalják, hogy fordítók a szervezet tanításának ellentmondó  részleteket elhagy, és önkényesen  kiegészítő gondolatokat fűz a szöveghez.

 

Még mielőtt jehova tanúi elfogultsággal vádolnának meg a fordításukkal kapcsolatban,

had idézzem mások állásfoglallását is:

 

"A Jehova tanúi (az Őrtorony Társulat vezetése alatt) az Új Világ Fordításról azt mondják, hogy azt a felkent Jehova tanúinak testülete hozta létre a zsidó, az arámi és az ógörög nyelvből közvetlenül lefordítva. Az Új Világ fordítás, az Új Világ Bibliafordító Társaság anonim munkája. Jehova tanúinak állítása szerint a fordítók azért nem adták nevüket a műhöz, mert azt szeretnék, hogy minden elismerés kizárólag Istené legyen. Ennek persze van még egy pár járulékos előnye, úgy mint annak a ténye, hogy a fordítók soha nem lesznek felelősségre vonhatóak hibáikért, valamint annak sem lehet utánajárni, hogy rendelkeztek-e kellő tudományos ismereti szinttel a fordítás helyes kivitelezéséhez.

Az Új Világ fordítás legalább egy szempontból valóban különleges. Ez ugyanis az első nemzetközi törekvés arra, hogy a teljes Bibliát egy adott csoport tantételei mentén revidiálják, és nézeteik szerint szerkesszék, hogy a végeredmény minél jobban egybecsengjen az adott csoport doktrinájával. A Jehova tanúinak és az Őrtorony Társulatnak fel kellett ismerniük, hogy tanaik szögesen ellentmondanak a Biblia tanításainak. Így tehát ahelyett, hogy nézeteiket és hitüket a Bibliához igazították volna, a Bibliát szabták úgy, hogy az legjobban alátámassza az ő elképzeléseiket. Az Új Világ Bibliafordító Társaság minden olyan igerészt megváltoztatott, mely nem egyezett a Jehova tanúinak teológiájával. Ezt mit sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az Új Világ fordítás újabb kiadásai újra és újra megváltoztatták a Biblia eredeti szövegét. Mikor ugyanis bibliahű keresztények a Szentírás idevonatkozó igerészeire mutatva bizonyították, hogy a Szentírás maga tesz bizonyságot Jézus Krisztus isteni mivolta mellett (csak hogy egy példát említsünk), akkor az Új Világ Fordítás következő kiadása már ezeket az igéket is rendre megváltoztatta. A következőkben nézzük meg a szándékos szövegrevíziók egy pár jól ismert példáját:

Az Új Világ fordítás a görög staurós szót, ami keresztet jelent, rendre kínoszlopként fordítja, ugyanis a Jehova tanúi nem hisznek abban, hogy Jézus Krisztust keresztre feszítették. Ezen felül a zsidó sheol szót, valamint a görög hádész, gyehenna, és tartarus szavakat nem pokolnak fordítja, hiszen a Jehova tanúi nem hisznek a pokol létezésében. Az Új Világ fordítás a "jelenlét" szót használja az "eljövetel" helyett, ugyanis Jehova tanúi úgy tartják, hogy Jézus már a 20. század korai éveiben visszatért. Pál apostol Kolossébeliekhez írt levelének 1:16-os igerészébe betűzik a „más" szót, ami az eredeti görög változatban sehol sem áll. A más szó betoldásával azt a benyomást próbálják kelteni, hogy Jézus által lett minden más megteremtve, nem pedig azt adják vissza, ami az eredeti szövegben áll, vagyis hogy Jézus által lett minden megteremtve. Így az igerész máris összhangban áll a Jehova tanúinak hitével, mely szerint Jézus nem a mindenség Teremtője, hanem maga is csak egy teremtett lény. Ez persze azzal áll összefüggésben, hogy tagadják a Szentháromságot.

Az Új Világ fordítás legismertebb szöveghamisítását János 1:1 igerészben találjuk. Az eredeti görög szövegben ez áll: „Isten vala az Ige". Az Új Világ Fordítás magyarul ezt így adja vissza: „Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennel volt, és a Szó isten volt." Más nyelveken, így németül és angolul is, a határozott névelő helyett határozatlan áll, tehát „a Szó volt egy Isten", ahelyett, hogy a „Szó volt Isten". Ez csak olyan esetben fordulhat elő, ha valaki az előre lefektetett teológiáját akarja görcsösen beigazolni a Szentírásból, és így nem hagyja, hogy a szöveg saját magáért beszéljen és magát fejtse ki. A görög nyelvben nincsen határozatlan névelő, tehát ha a fordításban ilyennel találkozunk, akkor tudhatjuk, hogy azt a fordító kellett betoldja. A fordításnál ez persze csak és kizárólag akkor fogadható el nyelvtanilag, ha ezáltal nem változik meg a szöveg eredeti jelentése.

Meg lehet pontosan magyarázni, hogy a theos, azaz Isten szó, miért nem rendelkezik határozott névelővel a János 1:1-ben, és hogy az Új Világ fordítás miért hibás. Hogy ennek pontosan utánajárhassunk, három alapvető szabályt kell megvizsgálnunk.

1. A görög nyelvben a szórend nem határozza meg úgy az adott szó használatának módját, mint az a modern nyelvekben szokott lenni. Az angolban például, az adott szó mondatban elfoglalt helye határozza meg a mondatban betöltött szerepét. Először jön az alany, aztán az ige, majd a tárgy. Tehát az a mondat, hogy "Harry called the dog" (Harry hívta a kutyát) nem egyenértékű azzal a kijelentéssel, hogy "The dog called Harry" (A kutya hívta Harryt). A görögben ehelyett – a magyarhoz hasonlóan – az adott szó nyelvtani szerepe attól függ, hogy milyen végződés kapcsolódik a szótőhöz. A János 1:1 igerészben a theo (Isten) szótő két lehetséges végződést kaphat. Az egyik ilyen végződés lehet egy "s"-betű (theos), másik pedig az "n"-betű (theon). Az "s"-végződés azt jelzi, hogy a főnév, melyhez kapcsolódik, a mondat alanya. Az "n"-végződés pedig ugyanezt a főnevet a mondat tárgyaként azonosítja.

2. Mikor egy főnév az alanyi állítmány szerepét tölti be, akkor a végződésének annak a szónak a nyelvtani esetével kell egyeznie, amire vonatkozik, hogy az olvasó megtudhassa, melyik főnév a meghatározó. Ezért a theo szó az "s"-végződést kell kapja, hiszen a logos szóra vonatkozik. A János 1:1 igerész így hangzik eredeti nyelven: "kai theos en ho logos". A theos vagy a logos tehát az alany? Mindkettő s-re végződik. A válasz következő szabályból derül ki.

3. Azokban az esetekben mikor két azonos végződésű főnév is van a mondatban, a szerző sokszor egy határozott névelőt told be az alanyhoz, hogy elkerülje a félreértést. János a logos szó ("az Ige") elé tett határozott névelőt és nem a theos szó elé. Így tehát logos az alany, és theos pedig az alanyi állítmány. Ennek eredményeként János 1:1 igerész fordítása a „Isten volt a Szó" helyett "a Szó volt Isten"-ként hangzik.

Az Őrtorony Társulat elfogultsága következetlen fordítási eljárásukban érhető leginkább tetten. Az egész János evangéliumon keresztül a görög theon szó határozott névelő nélkül fordul csak elő. Az Új Világ Fordítás ezek közül egyiket sem fordítja "egy isten"-ként. Mindössze három verssel a János 1:1 a theos szó újfent megjelenik, itt azonban már határozatlan névelő nélkül "Isten"-ként fordítja az Új Világ verzió. A János 1:18 igében sikerül az Új Világ Fordításnak egy és ugyanazon mondaton belül "Isten"-nek és "isten"-nek fordítani ugyanazt a szót.

Az Őrtorony Társulat fordítása – a saját teológiai prekoncepcióin és elfogultságán kívül – nem rendelkezik semmilyen textuális alappal. Még ha az Új Világ Fordítás védelmezői meg is igazolhatják álláspontjukat, hogy a János 1:1 igerészt miért épp így fordították, addig képtelenek bebizonyítani, hogy az ő fordításuk a helyes. Annak tényét sem tudják magyarázni, hogy a fordításuk János evangéliumának más részein miért nem ugyanúgy fordítja le ugyanazon görög kifejezéseket. Végtére is az Őrtorony Társulat eltökélt Krisztus-tagadása az, amely arra kényszeríti őket, hogy teljesen következetlen és hibás módon fordítsák le a görög szöveget, csak hogy a tényekre vak emberek körében valamiféle legitimitásra tehessenek szert.

Az Új Világ Fordítás csalárdságának és következetlenségének hátterében az Őrtorony Társulat előre kialakított-vagyis nem a Szentírás tartalmából levezetett- eretnek hiedelmei állnak. Az Új Világ Fordításról határozottan kijelenthetjük, hogy Isten Igéjének nem egy hiteles és hamisítatlan változata. Persze egyik idegen nyelvű fordítás sem tökéletes. A Biblia magyar változatai között is vannak szövegbeli eltérések. Azonban míg más fordítók csak kisebb, véletlen hibákat ejtenek a héber és a görög szöveg lefordításánál, addig az Új Világ Fordítás szándékosan változtatja meg a szövegek jelentését, hogy így azok jobban idomuljanak a Jehova tanúi teológiájához. Az Új Világ Fordítás a Szentírás szövegének elferdítése, és nem a helyes lefordítása.

 

https://www.gotquestions.org/Magyar/uj-vilag-forditas.html

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196058

AMIT  IZRAEL ELVESZETT TÍZ TÖRZSÉRŐL TUDNI KELL

 

 

Ezsdrás 4. könyvében Izrael Istene beszámol Ezsdrásnak az elhúrcolt tíz törzs jövőbeni

sorsáról:

 

[39] Ami a másik sokaságot illeti, melyet ő maga köré gyűjtött, és amely békességes volt,

[40] Ezek a tíz törzs, amelyeket Hóseás király idején fogságba hurcoltak saját földjükről, akiket Szalmanezár, Asszíria királya vetett fogságba; átvitte őket a folyón és idegen földre hurcolta őket.

[41] De ezek tervet készítettek maguknak, mely szerint elhagyják a nemzetek közösségét, és egy még távolabbi területre mennek, ahol ember még nem élt soha,

[42] Hogy ott majd megtarthassák azokat a rendeléseiket, melyekről korábban megfeledkeztek saját hazájukban.

[43] És elindultak az Eufratesz folyó keskeny ösvényein.

[44] Mivel abban az időben a Magasságos jeleket adott nekik, és megállította a folyó csatornáit, míg ők átkeltek rajta.

[45] Hosszú út várt rájuk azokon a területeken keresztül, egy másfél éves utazás; Arzaret annak az országnak a neve.

[46] Azután az utolsó időkig ott laktak; és most, amikor hamarosan újra visszatérnek,

[47] A Magasságos ismét megállítja majd a folyó vizeit, hogy még egyszer átkelhessenek. Ezért láttad a nagy sokaságot békében összegyülekezni.

[48] De azok, akik megmaradnak a te népedből, akik az én szent határaimon belül találtatnak, megmenekülnek majd.

[49] Ezért amikor ő elpusztítja az összegyülekezett nemzetek tömegeit, megvédelmezi majd a megmaradt embereket.

[50] És nagyon sok csodát mutat majd nekik."

 

Az 1901-ben kiadott zsidó enciklopédia ezt írja Arzazretről:

 

Arzareth

 

A nagy folyón túli, az emberek lakhelyétől távol eső föld neve, amelyben Izrael tíz törzse fog lakni, betartva Mózes törvényeit, egészen a helyreállítás idejéig, IV. Esd. szerint. 13:45. Kolumbusz Amerikát ezzel a földdel azonosította. (Lásd Kayserling „Christopher Columbus”, Dr. C. Gross fordítása, 15. o.)

A név Schiller-Szinessy javaslata szerint az 5Móz 29:24-27- ből származik : „Mivel felhagytak az Úr szövetségével... és elmentek, és más isteneket szolgáltak... földet... és vesd őket egy másik földre [ereẓ aḦeret], mint ma." Ez a rész a Tíz törzsre vonatkozik (a Misna Szanh. 10:3-ban) (vö. Tosef., Sanh. 13:12; Bab. ib. 110 b; Yer . ib . 10:29 c .; Ab. RN, szerk. Schechter, A, 36:108 és Bacher, "Agada der Tannaiten", 1:143). Ám Akiba és Eliezer eltérő véleményeket fogalmaz meg – a hagyományok meglehetősen zavarosak a neveket illetően –, hogy várható-e a tíz törzs visszatérése vagy sem, mivel ez a pont nincs meghatározva a Szentírás versében. Egyikük az „úgy, mint ez a nap” szavakat úgy értelmezi, hogy „ahogy elmúlik a nap, de nem tér vissza, úgy nem térnek vissza az elvetettek”; a másik a szavakat magyarázza: "ahogy a nappal az éjszaka sötétjével kezdődik, de nappallá változik, úgy lesz száműzetésük sötétsége fényes nappal" (Mishnah Sanh. c. ) . Az Esdras negyedik könyve ez utóbbi nézetet vallotta, amelyet R. Judah ha-Nasi is átvett a Toseftában ( kb. ),Ésaiás 27:13 .

 

https://www-studylight-org.translate.goog/encyclopedias/eng/tje/a/arzareth.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

 

Az Úr Jézus azt az utasítást adta a tanítványainak, hogy keressék meg Izrael elveszett juhait, és vigyék el nekik a jó hírt.

 

Máté 10: 6. hanem menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. 7. Ha pedig mentek, (hírnökként) hirdessétek, hogy elközelgett az Egek (Istenének) királyi uralma. 8. A gyengélkedőket (gyógy)kezeljétek, a halottakat keltsétek életre, a leprásokat tisztítsátok meg, a démonokat űzzétek ki. Ingyen kaptátok, ingyen adjátok.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196057

MÓZESNEK IZRAEL ISTENE KINYILATKOZTATTA AZ IDŐK TITKAIT ÉS AZ IDŐK VÉGÉT

 

A 4. Ezsdrás 14. fejezetében ezt közli velünk:

 

 

[3] Akkor így szólt hozzám: „Megmutattam magamat egy bokorban és beszéltem Mózeshez, amikor az én népem Egyiptom rabságában volt;

 

[4] És elküldtem őt, és kivezettem népemet Egyiptomból; és felvittem őt a Sinai hegyére, ahol sok napon át velem volt;

 

[5] És sok csodás dolgot beszéltem neki, és megmutattam neki az idők titkait, és kinyilatkoztattam neki az idők végét. Ezután parancsoltam neki:

 

[6] ’Ezeket a szavakat nyíltan szólhatod, emezeket azonban tartsd titokban.’

 

[7] Neked pedig most ezt mondom;

 

[8] Tedd félre a szívedben a jeleket, melyeket mutattam neked, és az álmokat, amelyeket láttál, és a magyarázatokat, melyeket hallottál;

 

[9] Mert felvitetsz az emberek közül, és attól fogva az én Fiammal és a hozzád hasonlókkal fogsz élni, amíg eljön az időknek vége.

 

[10] Mert ez a korszak már túljutott ifjúságán, és az idők elkezdtek megöregedni.

 

[11] Mert a korszak tizenkét részre lett felosztva, és ebből kilenc már elmúlt,

[12] És a tizediknek is a fele; így tehát még két rész van hátra, a tizedik szakasz második felén kívül.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196056

ISTEN SZAVÁNAK  MEGUTÁLTATÁSA ZAJLIK KEZDETTŐL FOGVA JEHOVA SZERVEZETÉBEN

 

 

A jehova tanúi szervezetének egyik ismertető jele hogy zsigerből elvetik az Apokrifként 

ismert írásokat. Az apokrif írásokról tudni, kell, hogy Izrael Istenének üzeneteit tartalmazzák,

amit az Isten általi parancs szerint nem megutáltatni, hanem megőrizni kellett. A nyilvánosság

előtt elrejtett írások voltak az Apokrif írások. Ezeket Isten parancsára Ezsdrásnak át kellett adnia

a Jeruzsálemi Templom szent véneinek, hogy azok megőrizzék azokat.

 

 

Károlyi Vizsolyi biblia fordítása nem sorolta az apokrifok közé az Ezsdrás III. IIII. könyvét.

 

 

 

Csak Szenci Molnár Albert változtatta meg a felsorolást és tette az apokrif jelzőt.

 

 

 

 

 

Megtaláltam a Szenci Molnár Albert által 1608-ban kiadott javított, átdolgozott kiadásának

 

bevezető oldalait. Ott van az Ezsdrás III. és IIII. könyve. Igaz önkényesen apokrifok közzé sorolta.

 

 

 

https://mek.oszk.hu/06500/06546/pdf/00bevezeto.pdf   / az utolsó azaz 27. oldal/

 

 

 

Az eredeti, nem nyomtatott, nem javított Vizsolyi Bibliában Károli nem sorolta az apokrifok közé.

 

 

 

A Szentírás egyes könyveinek a megutáltatása az egyházak egy későbbi dogmájának köszönhető.

 

 

 

Ezsdrás 4. könyve tartalmazza a Szentírás teljes kánonjának a számát.

 

 

 

Pontosan 94 könyv tartozott a Szentíráshoz Ezsdrás tanúsága szerint és nem 24, ahogyan azt

 

a talmudisták kánonját követő egyházak terjesztik.

 

 

 

IV.Ezra 14

 

 

 

[42] És a Magasságos értelmet adott az öt férfinak is, és váltásban írták, amiket diktáltam, olyan betűkkel, melyeket korábban nem ismertek. Negyven napig ültek, és nappal írtak, és éjjel ették kenyerüket.

 

[43] Ami engem illet, nappal beszéltem, és nem hallgattam éjjel sem.

 

[44] Így a negyven nap alatt kilencvennégy könyv íratott meg.

 

[45] És amikor a negyven nap véget ért, a Magasságos ismét szólt hozzám, mondván: „Hozd nyilvánosságra az első huszonnégy könyvet, amit írtatok, hadd olvassák az arra érdemesek és az érdemtelenek egyaránt;

 

[46] De őrizd meg a többi hetvenet, hogy a néped között levő bölcseknek adhasd azokat

 

Vajon miért fordulnak szembe jehova papjai Isten parancsával?

Miért ragaszkodnak Izrael Istene a Khrisztosz legnagyobb ellenségeinek a Talmudista zsidók

kánonjához ,megvetve az igaz Isten kánonját.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196055

MI VÁLTOZOTT JEHOVA SZERVEZETÉBEN 1986 ÓTA?

 

Az Őrtorony 1986 1. számában ezt írják jehova papjai:

 

Bármennyire is megrázó, de még Jehova szervezetének prominens tagjai is elbuktak erkölcstelen praktikákban, a homoszexualitáson át a feleségcseréig és gyermekek molesztálásáig.” ( w86 1/1 13. o) - Ismerik be az Őrtorony 1986 januári kiadásában.

 

A beszámoló arról is szól, hogy az 1985-ös évben ilyen bűnök miatt több mint 34 ezer személyt

kellett kiközösíteni. Szeretném megjegyezni, hogy ez csak a napvilágra került esetek száma. Egy év alatt több, mint 34 ezer személy. Mennyi lehet az eltitkolt esetek száma? Ennek a tízszerese?

 

Hacsak a napvilágra került eseteket számoljuk ezen erkölcsi bűnök miatt - beleértve a gyermekmolesztálás cselekményét és megszorozzuk az azóta eltelt 36 évvel, akkor ez 1.224 000

eset. Az eltitkolt esetek száma ennél is magasabb.

 

Ez szomorú tény. de mit lehet várni egy olyan démonistentől YHWH-tól és imádóitól, akiről közismert,

imádói a pogány nemzetek között Ashera és YHWH templomaiban férfiparáznákat tenyésztettek.

 

A jehova papjai által és a démonisten által elvakított jehova tanúi nem is tudatosítják,hogy amíg az igaz Isten Khrisztosz helyett, ehhez a jehova nevűhöz fognak imádkozni, egyre jobban elsűlyednek 

az erkölcsi bűnök posványában.

 

Sorstársaim,ha megakartok szabadulni a bűneitektől meg kell fogadnotok az apostol tanácsát!

 

 

 

2.Korint. 6:11A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult.12Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.13Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.14Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?15És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?16Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.17Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,18És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

 

FUSSATOK SORSTÁRSAIM! FUSSATOK!  ÉN URAM, ÉN ISTENEM ÚR KHRISZTOSZ , KÉRLEK SZABADÍTSD KI ŐKET.

 

ÚGY LEGYEN, ÚGY LEGYEN!

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196054

MÁS ISTEN, MÁS KRISZTUS, MÁS REMÉNYSÉG

 

A jehova nevű papjai összezavarodtak abban a kérdésben, hogy eldöntsék ki az Első és Utolsó,

és ki az Alfa és az Omega.

 

 Először azt állítják,hogy az Első és Utolsó kifejezés Jézusra utal, majd azt is állítják, hogy a jehova nevű istenükre is utal.

 

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/alfa-omega/

 

Csakhogy Izrael Istene az Ésaiás 48. fejezetében azt állítja Önmagáról, hogy csakis Ő az első és az Utolsó.

 

Ésaiás 48:12Hallgass rám Jákób és Izráel, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.

 


 A Jelenések könyvében úgy az Alfa és az Omega kifejezést, mint az Első és az Utolsó 

kifejezést magára az eljövendő Jézus Krisztusra használja. 

 

Jelenések 1:11Amely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: amit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiceában.12Megfordulék azért, hogy lássam a szót, amely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót;13És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.17Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,

 

Vajon miért nem fogadják el jehova papjai, amit Zakariás próféta ,Ěsaiás, majd Zakariás pap, valamint Pál apostol is hirdetett , tudniillik, hogy Izrael Istene és az ÚR Khrisztosz egy azon személy?

 

Azért mert nekik más istenük van és más krisztusuk, Krisztosz Egyháza helyett

pedig vallásszervezetnek álcázott üzleti vállalkozásuk.

 

 

Nem is szégyenlik, büszkén vállalják:

 

"Az Őrtorony Társulat nem egy nyilvános imádatnak helyt adó vallási társaság, mint egy egyház, hanem egy üzleti vállalkozás..."

 


http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151981890&t=9003631

 

 

http://watchtowerdocuments.org/documents/1917_Facts_For_Shareholders.pdf

 

 

  " Már régen ezelőtt kijelentettük,hogyha a pénzalap megszűnik,ezzel arányosan
megszűnik a Társulat tevékenysége is."/A Jehova Tanúi könyv 350. old./

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196053

MIÉRT NEM ÜNNEPELTÉK A KHRISZTOSZ ISTEN  IGAZ KÖVETŐI KHRISZTOSZ URUK

SZÜLETÉSNAPJÁT.

 

NOS A VÁLASZ EGYSZERŰ,AZÉRT MERT KHRISZTOSZ URUNK,A MEGVÁLTÓ ISTEN SZÜLETETLEN.

 

 

Ő mondotta: Mielőtt Ábrahám lett én már vagyok.

 

János 8: 58Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.” 59Erre követ ragadtak, s meg akarták kövezni, de Jézus eltűnt előlük, és elhagyta a templomot.

Leslie07 Creative Commons License 3 napja -2 0 196052

TARTALMAZZA-E AZ ALLELU-YA DÍCSÉRET A TETRAGRAMMÁT?

 

Nos a válasz egyértelmű. Az ALLELU-YA kifejezésben a tetragrammának csak egy betűje található.

Ez azt jelenti, hogy nem a tetragrammát, hanem annak csak egy betűjét tartalmazza. Ha valaki

egyetlen betű jelenlétéből egy szóban arra következtet, hogy az négy betűt hordoz magában,

annak bizony nagy baja van.

 

Ahogyan a héber Lirvaya (Lir-va-ya) dícséretnek   nincs köze a Khámita nép Yah nevű ősi istenének

a nevéhez, ugyanúgy az Alleluya dícséretnek sincs. Az igazság az, hogy mindkét kifejezés olyan korból származik,amelyből nem maradt fenn írásos anyag. Ennek köszönhetően e szavak pontos jelentése ismeretlen. Hasonlóan a יַעֲקֹב  Yaʻăqôb -Jakób név esetéhez.

 

Ez azonban senkit nem jogosít fel arra, hogy bármit beleképzelegjen ezekbe.

 

Főleg annak ismeretében, hogy a Khrisztosz Istent a testében hordozó Úr Jézus még ott sem

használta a YHWH nevet Izrael Istenére, ahol a Tíz Igéből idézett.

llang-ilang Creative Commons License 3 napja 0 1 196051

 Le Roy Edwin Froom Atyáink Prófétai Hite – I. Kötet

 

 

 

Ez egy óriási kutatás összegzése, nem irásmagyarázat hanem egyféle kronológia, miként fejlődött a próféciamagyarázat az ősegyháztol kezdve. Kölön érdekesség hogy a Konstantini fordulat előtt és után milyen nagy eltérések vannak és az egyházatyák magyarázataitol, menyire szembe mennek Szent Tamástol kezdve.

 

 

 

A teljesség igénye nélkül csak egy vázlatos betekintés erejéig néhány idézet:

(ja és ezt csak azért másoltam ki mert szerinted komolytalan dolog még a reformáció képviselőitöl is a Katolikus Egyházzal azonositanni 666ot, Antikrisztus.)

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Irenaeus (155)

 

Ő az Antikrisztust- bün emberét a dánieli kis szarvval azonositja

 

Ugyancsak ő a legelső az Atyák között, aki kihangsúlyozza a titokzatos 666-os számot, mely számrejtvény megoldása ettől az időtől fogva állandóan izgatta az egyházi írók képzeletét. Iréneus a Vadállat‑Antikrisztust úgy tekintette, hogy az valamennyi hittagadás "összefoglalása", amelynek 666-os számában különös jelképiséget fedezett fel Noé korára, és Nabukodonozor arany állóképének nagyságára vonatkozólag Ő azt is elbeszéli, hogy miképp igyekeztek olyan neveket találni, amelyekben ez a szám bennfoglaltatik, azonban mégis figyelmeztet a csalódás veszélyére, és mindenkit várakozásra int, Róma felosztásáig, mielőtt megkísérelné ezt a rejtvényt megfejteni.

 

 

 

 

Tertullián  (160-220)

 ellentétben Iréneussal - nem úgy írja le az Antikrisztust, mint egy olyan zsidót, aki a Jeruzsálemi zsidó Templomban ül. Ehelyett azt mondja, hogy az Isten Temploma az Egyház. Az Antikrisztust ő nemsokára várja.

 

Az Apokalipszisben szereplő "Babilont" Tertullián Róma városra és annak uralkodására alkalmazza.

"Ezért a mi Jánosunkban, Babilon úgy szerepel, mint Róma városának a képe, mint amely éppen olyan nagy és olyan büszke az ő uralmára, mint ahogyan diadalmaskodik a szentek felett."

Ezzel a véleményével teljesen egybehangzó módon a várost ő olyannak írja le, mint amelyik "meg van részegülve" a mártírhalált szenvedett szentek vérétől.Ez volt ennek nyilvánvaló alkalmazása.

 

 

  Tertullián kijelenti, hogy azt a hatalmas megrázkódtatást, mely a világ felett lebeg, egyedül csakis a Római Birodalom további fennmaradása tudja hátráltatni. Róma szétszakadása képezi majd a jelét a végső idők rémületének és ezért ők határozottan Róma fennmaradásáért imádkoztak.

 

 

 

 Hippolytus (megh. kb. 236.)

 

 "Értekezés Krisztusról és az Antikrisztusról"   

a Dániel 2. 7. és 8. fejezeteiben foglalt próféciák párhuzamos voltára vonatkozólag, amelyekről ő a többi egyházatyákkal közösen - de azoknál határozottabban - megállapítja, hogy azok a babiloniakra, a méd‑perzsákra, görögökre és rómaiakra vonatkoznak. Erről az utóbbi hatalomról, amelynek az ő korában kell léteznie, megállapítja azt, hogy a megjövendölt tíz királysággá való felosztását várja az ő írásának idejekor, amelyet aztán a rettegett Antikrisztus eljövetelének kell követni, aki rettentő üldözést indít majd a szentek ellen.

 

 "12. A Napba Öltözött Asszony az Egyházat Jelképezi. — A Jelenések 12. fejezetének jelképes "asszonya" olyannak van kijelentve, hogy az azt az egyházat jelenti, aki Krisztust a világra hozta."  

 

 13. Az Antikrisztus a Római Felosztásból Származik. — A "nagy veres sárkány", amelynek hét feje volt Rómát jelenti, amelyből az Antikrisztusnak kell erednie a végső időkben a tíz szarv közül.

 

17. Babilon: a Hét Halmú Róma. — Majd a Jelenések 15. fejezetében lévő és a "végső napokra" vonatkozó hét utolsó csapás után a Jelenések 17. fejezetének Babilonját mint Rómát személyesíti meg, amelyik a "hét halmon" nyugszik, megrészegedve a mártírok vérétől.

"Az Apokalipszisben ezt Babilonnak is hívják a zavar miatt és Ésaiásban ugyanígy van. És Ezékiel azt Szodomának nevezi. Végül is ha ti összehasonlítjátok egymással azt, ami Sodoma ellen van megírva és amit Ésaiás mond Babilon ellen, és amit az Apokalipszis ír, azt fogjátok látni, hogy azok egymással azonosak."

 

 "A hét fő: a hét hegy, amelyen az asszony ül." azaz: Róma városa."

 

 

 

A Szíriai Efraim, Ephrem Syrus (kb. 306-373), 

 

— Efraim abban a véleményben volt, hogy az Antikrisztus majd csak Róma elbukása után fog megjelenni.

 

"Mert azok a dolgok, amelyek meg lettek írva, most már teljesedésbe mentek és azok a jelek, amelyek meg lettek jövendölve elérkeztek befejezésükhöz, így hát már semmi más nem maradt hátra, mint az, hogy megjelenjék a mi ellenségünk az Antikrisztus

 

 

Cyrill (kb. 315-386.)

 

6. Az Antikrisztus Róma Felosztása Után Fog Megjelenni. — Az Antikrisztusnak - akit a Kis Szarv személyesít meg - rövidesen meg kell érkeznie:

 

"Azonban az előbb említett Antikrisztusnak akkor kell megérkeznie, amidőn a római birodalom ideje beteljesedik és most már a világ vége is csakhamar elközeleg.

8. A Bűn Emberét Azonosítja az Antikrisztussal és a Kis Szarvval. — Cyrill idézvén a II.Thess. levélben szereplő Bűn Emberét, aki maga akar beülni az Isten templomába, azt az Antikrisztussal és a Dániel-féle Kis Szarvval azonosítja. És az Antikrisztus úgy a zsidókat, mint a pogányokat is egyformán meg fogja téveszteni.

 

 

 

Jeromos (340-420)

 

 

19. Babilont mint Rómát Fogja Fel. — Mivel - úgymond - a Septuaginta szerint meg vagyon írva, hogy az a "Babilonnak a lánya", ezért megengedhető az, hogy "Ők azt ne mint a valóságos Babilont magát értelmezzék, hanem a római Várost, amelyet a János Apokalipszise és Péter levele kifejezetten mint Babilon említenek meg

 

 

 

Szent Arnulf - Orleans püspöke

 

2. Az Orleansi Püspök "Antikrisztusnak" Nevezi a Pápát. — Miután először kiteregette az egyháznak a IX. és X. században bekövetkezett lealacsonyodását és megvesztegetéseit, és különösképp a legutóbb uralkodott pápák szertelenségeit, Orleans püspöke így kiáltott fel: "Oh, átkozott Róma! aki miután megvilágosítottad a mi őseinket a szent egyházatyák világosságával, a mi korunkra ráárasztottad a sötétségnek azokat a fellegeit, amelyek gyalázattá fognak válni a késői utókor számára!" Miután felsorolta a múlt idők nagy pápáinak világosságait, szembeállítja azokat ama félelmetes nyomorúságokkal, "

 

"Amikor rátekintünk a pápaság mai állapotára, mi az, amit látunk? János (XII.), akit Octaviánnak hívnak, s aki a piszkos bujálkodás disznóólában hentereg, összeesküvést szőve az ellen az uralkodó ellen, akit ő maga nemrég megkoronázott, majd Leó (VIII.), a neofita - az újonc - akit ez az Oktávián űzött el a városból és ez a szörny maga, aki annyi gyilkosságra és kegyetlenségre adott megbízatást, szintén egy gyilkos keze által nyerte el halálát."

 

 

 

 

Robert Grosseteste ismételten úgy jelöli meg a pápaságot, mint amely az Antikrisztus 

Robert Grosseteste, vagy a "Greathead" (a Nagy Fej) (kb. 1175-1253.) a leghíresebb középkori angol egyházi férfiú és Lincoln tehetséges püspöke (1235-1253.)

 

 

 Matthew Paris a római udvart "szajhához" hasonlítja

Matthew Paris, vagy Matthieu (kb. 1200-1259.) úgy van elismerve, mint a legnagyobb középkori angolországi krónikás, aki a St. Albans-i apátságnak volt benedekrendi szerzetese.

 

 

CSENSI MIHÁLY (Michael of Cesena), a szürke barátok rendjének generálisa, azt a kijelentést tette, mely szerint a pápa "az Antikrisztus kell legyen, és a római egyháznak kell a babiloni szajhának lennie, aki megrészegedett a szentek vérétől."

 

 

 

Dante

Isteni szinjátékában szerepelteti a szajhát, fenevadat, és papokkal -kardinálisokkal népesiti be a pokol belsejét, ahova megérkezik VIII. Bonifác pápa is.

 

"Ha a kulcsok iránt érzett tiszteletem nem

Tartana vissza engem, amely kulcsok boldogabb
Időkben voltak birtokodban, még sokkal szigorúbb
Nyelven beszélnék veled. A te kapzsiságod gyászba
Borítja az egész világot, lábba tapodod a
Jókat és felemeled a gonosz férfiakat. A hozzád
Hasonló pásztoroknak az evangélista csak portékát
Jelentett, amikor őt, aki a hullámok hegyén
Ül, piszkos szajhaságban szemléled a királyok
Között; Őt, aki hét fejjel magaslott ki akkor
Midőn megszületett, és aki tíz szarvból származtatja
Az Ő dicsőségének kezdetét. S akinek
Régtől fogva erényes Férje volt, aki benne gyönyörűséget
Talált. Te Istenedet aranyból és
Ezüstből formáltad meg magadnak. Csak ebben
Különbözvén a bálványimádóktól, de aki egyet imád,
Imádhat-e vajon százat? Ah, Constantin! Mily sok
Rossznak adtál életet e világra, nem a te megtéréseddel,
Hanem azzal a gazdag adománnyal, amelyet
Az első gazdag Atya nyert volt el Tetőled."

 

 

 

 

FRANCESCO PETRARCA jelenik meg a színen (1304-1374)

 

 "Bosszú kell, hogy rád szakadjon te piszkos
Babiloni szajha, aki betörtél volt a Krisztus
Akoljába, hogy makkokból és hideg vízből gazdagítsd
Magadat, sok embert szegénnyé téve ezzel.
Te, az árulásnak fészke, mely annyi sok aljas
Gonoszságot és sokkalta több rosszaságot hordozol
A te szívedben, hogy azt toll nem tudja leírni

 

 

 

 "Te Babilon, amelyik a vad Rhone folyó partjain ülsz, híresnek vagy hírhedtnek kell-e, hogy nevezzelek téged? Oh, szajha, aki ledérkedtél a földnek királyságaival? Te valóban olyan vagy, mint amilyet a szent Evangélista látott az ő lelkében, ugyanaz - mondom - és nem másféle, amint trónolsz a vizek felett, vagy szószerint véve, körülövezve három folyó által, vagy a világi javak bőségében ülsz, elbizakodva és magabiztosan, mit sem törődve és örökké való javakkal; vagy - annak értelmében, amelyet az fogalmazott, aki téged szeme előtt tart - hogy azok a vizek, amelyeken te, mint szajha trónolsz, a népeket és a nemzeteket és nyelveket jelentik. Ismerj rá saját vonásaidra. Egy asszony bíborba és veresbe öltözve, arannyal, drágakövekkel és gyöngyökkel borítva, arany serleget tartva kezében, amely telítve van utálatossággal, az ő aljasságának tisztátalanságaitól, nem ismert hát önmagadra ebben, oh Babilon? Ha esetleg mindazok, amik a te homlokodra vannak írva, nagy Babilon, tévesek, akkor te bizonyára a kis Babilon vagy. 

Babylonem Gallicam Desoribit (A Gall Babilon leírása)

 

 

 

 

Egy ujabb példa a görögkeleti ortodox egyházbol JOHN MILICZ  meghalt 1347-ben, aki belülröl próbálta megreformálni az egyházat és prédikálta hogy az Antikrisztus már megérkezett

 

 

 

Wiclif

Kijelentette azt, hogy az Antikrisztus már régóta elérkezett, és az éppen abban az időben terjesztette ki uralmát az egyház felett. Ez volt az, aminek nyílt hirdetését parancsoló szükségként érezte, abban a hitében, mely szerint "egy elvilágiasodott főpapság maga volt a megtestesült Antikrisztus"

 

Wycliff a pápát úgy tekintette - a kereszténység központi templomának magas oltárán vér vörös színű ruházatában állván - , mint aki azonos a "Bűn emberével", a "Kis szarvval" és a próféciákban szereplő igazi Antikrisztussal. Vallásos dolgozatai telítve vannak az ilyen értelmű hivatkozásokkal.1 Fordításaiban, amelyeket a "Secunde epistle to Thessalonicense", (a II. Thessalonikai levélről) 1380-ban és az "Apocalips" - címeken írt le, vizsgálódás tárgyává teszi a Bűn Emberének és a Jelenések 17. fejezetének benn foglalt asszonynak egyéniségét, a maguk valóságában.

 

 

 "Miért van erre szükség, hogy hitetlenségünkben egy másik Antikrisztus keressünk? Hiszen a Dániel könyvének 7. fejezetében az Antikrisztus erőteljes szavakkal le van írva egy olyan szarv által, amelyik a 4. birodalom idejében támad fel. Mert ez a mi hatalmasainkból (közül) nőtt ki, rettentőbbnek, kegyetlenebbnek és mohóbbnak, miután megszámlálván a pogányokat és a mi keresztényeinket név szerint, a földiekért folyó kisebb (nagyobb) harc még soha nem lett feljegyezve, egyetlen előző időben sem. Ezekből a 10 szarv a mi földi uralkodóink összességét jelenti, és a szarv, a 10 szarv közül emelkedik ki, szemei lévén és egy szája, amely nagy dolgokat szóla a Felséges ellen, megrontva a Magasságos szentjeit és azt vélve, hogy megváltoztatja az időket és a törvényt.

 Wycliff "De Veritate Sacrae Scripturae (Az igazi Szentírásról)

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

És a reformáció még el sem kezdödött, még Savonarolát, Huszt ...........számba se vettük.

Nagyon jó kis adatbázis, ajánlom.

 

 

Előzmény: Józsikácska-3 (196028)
Leslie07 Creative Commons License 4 napja -2 0 196050

SZERVEZET,AMELYBEN A BŰNTŐL NEM LEHET MEGSZABADULNI

 

Az Őrtorony szervezetben eltöltött harminc év alatt valóban nem érhettem meg az Igaz Isten

szándékát, mert ott egy jehova nevű gonosz szellem hazugságait szuggerálták belém az ŐT bálványszervezet ördögpapjai.

 

A Szentszellemtől való újjászületést az üdvösség feltételének.

 

De miután az Úr kiszabadított a Sátán  ŐT bálványszervezetéből, az Igaz isten Krisztus tanítását

kezdtem követni. Megtudtam, hogy a Szentszellem nem egy erő, hanem egy Isten Személy, akit

Krisztus Urunk azért küldött az Égből a  Földre, hogy gondjaira bízza igaz követoit.

 

Ami Krisztus Isten  követőinek a reménységét illeti, arról az Úr hűséges tanítványa Péter

eképpen tanúskodott:

 

1. Péter 1:

 

3Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,4Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra,5Akiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!