Keresés

Részletes keresés

Üröm Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33544
És mi van akkor, ha bocsánatot kért???

Istentől és Jézustól is bocsánatot kért, azért mert annyi évezreden át a nevükben tették, a mocskos hatalmuk megőrzésére az otromba, vérszomjas, undorító ember mészárlásukat???!!!

A bocsánat kérés is egy színjáték és hatalom megőrzés részét jelentette!
Valahogyan mint a III. században váltani kellet a Római császárok fent maradásának érdekében, így ma is csak a bőrüket féltik azok a drága egyházi főméltóságok!

Különben is pl., ha valakinek a lányát meggyalázzák, vagy elevenen megégetik, akkor attól az személyektől várvak megbocsátást, akiknek a gyerekét brutális megölték, vagy meggyalázták??!!

Ha Sztálin, vagy Hitler most feltámadna, vajon hányan mondanák nekik: - megbocsájtunk?
Miben kisebb az egyház és vezetőik bűnei, mit a két jómadárnak?
Előzmény: Józsikácska3 (33536)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33543
Nem tudom mi ez a "ti"-zés. Én például sose az alapján kritizáltam az Őrtoronyot, hogy a JT tagjai követtel el hibákat. Engem az ilyesmi nem érdekel. Úgyhogy nem áll a kritikád rám.
Előzmény: Üröm (33541)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33542

Képzeld, jogi személy ma sem tud bűncselekményt elkövetni. Az állam, az Egyház, egy részvénytársaság nem ember... Bűnt egyedül az egyes egyén tud elkövetni.

Az Egyház a maga részéről megbánást tanúsított a túlkapásokért. Kár, hogy ez még csak egy pillanatra sem gondolkoztatta el az egyház fanatikus ellenségeit. Csak kötekedtek, hogy de ez nem jó, meeeer, itt így fogalmazott, pedig így kellett volnaaa, aztán meeeg.........

Előzmény: llang-ilang (33539)
Üröm Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33541
"mindenki követ el hibákat, viszont rosszindulatú emberek kicsavarják, és egyoldalúan kihangsúlyozzák, mintha valaki vagy valami általában véve rossz lenne."

Ezt érdekesnek tartom, mert mikor a hibákról van szó és arról beszélünk, hogy a ŐT szervezet vezetői is csak emberek akik időnként tévedhetnek, akkor,, Ti nyilván nem "kicsavarjátok" és "egyoldalúan kihangsúlyozzátok", felnagyítva emberi botlásaikat???!!!

Előzmény: Józsikácska3 (33533)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33540

Na, akkor emlékezhetnél rá, hogy nem az volt benne, amit te írtál. A református Egyház pl. ezt válaszolta rá:

 

A Református Egyház a Hittani Kongregáció új dokumentumáról

A Vatikán által június 29-én elfogadott, és most nyilvánosságra hozott dokumentummal kapcsolatosan a Magyarországi Református Egyház Zsinati Tanácsának álláspontja a következő:

7 évvel a Dominus Iesus nyilatkozat kiadása után úgy tűnik, a Római Katolikus Egyházon belül, az egyházról szóló tanítást illetően, még mindig további tisztázásra van szükség. Bizonyára ezt a célt szolgálja ez a káté szerűen, kérdés-felelet formában megfogalmazott nyilatkozat is. Hasonlóan más egyházak véleményéhez, mi is olyan állásfoglalásnak tartjuk ezt a dokumentumot, amely pontosan tisztázza a Római Katolikus Egyház viszonyulását a többi keresztyén egyházhoz. Ugyanakkor az eddigiekhez képest ez a nyilatkozat semmi újdonságot nem tartalmaz, hiszen a tridenti zsinat (1545–63) óta a helyzet alapvetően nem változott, amely elítélte és elutasította a reformációt.

Mi nélkülözhetetlennek tartjuk az egyház folyamatos megújulását, és mindig örömünket fejezzük ki akkor, amikor a Római Katolikus Egyházban a megújulás jeleit tapasztaljuk. Természetesen ez a dokumentum sem akadályoz meg minket abban, hogy a Római Katolikus Egyházban továbbra is felismerjük az igaz egyház jeleit és folyamatosan törekedjünk a párbeszédre, a testvéri együttműködésre.

Ebben a folyamatban különös jelentőségű a Magyar Bibliatársulat által kezdeményezett 2008-as Biblia évének a Magyar Katolikus Egyházzal és a Bibliatársulat tagegyházaival közös előkészítése és megvalósítása.

Budapest, 2007. július 11.

MRE/Magyar Kurír

Előzmény: llang-ilang (33537)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33539
Az egyház megtévedt fiaira háritották a bünöket és az egyház maga nem bünös.
Nem egyéni tulkapások erőszaktételek voltak és nem az egyház akarata ellenére követték el őket
Szemforgató és álságos az ilyen megbánás
Előzmény: Józsikácska3 (33536)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33538

Jó olvasást, Joczi...

:-(

Előzmény: Józsikácska3 (33536)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33537
Elolvastam DOminus Iesust....körlevél vagy enciklika, attol még áll amit mondtam
Előzmény: Józsikácska3 (33533)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33536

Egyébként nem igaz, hogy nincs belátás és megbánás. Mert azokat a sajnálatos tényeket, amik valóban bizonyíthatóak, azokkal kapcsolatban igenis megbánást tanúsított az Egyház. A pápa személyesen kért bocsánatot. Persze ez a krisztusi szerettől áthatott szektásokat nem hatotta meg, hanem indulattól remegő pofával visítják még mindig, hogy DE AKKOR IS INKVIZÍCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!

Előzmény: llang-ilang (33534)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33535

A fennmaradt adatok éppenséggel pont nem azt a forradalmárok, bolsevisták és szektások által sugallt képet vetítik elénk. Egyébként aki háborog a Galilei ügyön az gondolkodjon el szépen azon, hogy Galilei hamisan szerzett kiadási engedélyt, külön baráti kérése ellenére nem fogalmazott mérsékelten, hanem nekiment az Egyháznak, ilyen "hülyék vagytok mind" stílusban, azt állította, hogy a Szentírás fizikai képtelenséget tartalmaz, gúnyolta a pápát, majd ez után megúszta egy háziőrizettel. Őr sem állt a háza előtt, szabadon kutathatott tovább és látogatókat fogadhatott.

 

Megkérdem tisztelettel: aki ezen cselekedetek XX. századi megfelelőjét elkövette mondjuk a bolsevizmus vagy a nemzetiszocializmus alatt vajon ő is megúszta volna ennyivel? Rákosi alatt vajon mit kapott volna az, aki elfelejt tapsolni vagy felállni a szovjet himnusz alatt?

Előzmény: llang-ilang (33534)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33534
Még igy is tul sok irásos adat maradt, ahhoz hogy le lehessen tagadni. Beirja akarki a keresőbe rengeteg találat van. Ezek egy része biztosan pápagyülölő katolikusfóbiások tulzása, de ami a harmadolás után marad az is égbekiáltó bünök sokasága.
Igen unalmas állandoan katolkust szidni, állandoan visszatekintgetni, de felhábiritó hogy belátás és megbánás helyett ezek kifehéritése megy és a bünök erénnyé kovácsolása, mindez isten állitolagos egyháza teszi, ez egyenesen az ő megcsufolása
Előzmény: Józsikácska3 (33531)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33533

Nem a példán kell kötekedni, hanem a tanulságán: mindenki követ el hibákat, viszont rosszindulatú emberek kicsavarják, és egyoldalúan kihangsúlyozzák, mintha valaki vagy valami általában véve rossz lenne.

 

"Századokon át folytatott garázdálkodás" - na, ímé a konkrétumokat nélkülöző vagdalkodás. Ember, te ismered egyáltalán a középkori történelmet...?

 

 

Szép dolog tőled, hogy a francia forradalmat pártolod, ez egy igazi keresztény tulajdonság, és azt állítod, hogy megérdemelték, pff. Bezzeg ha a bogumil szekta elleni fellépésről van szó, akkor mindenki felháborodik, ha azt állítjuk, hogy azért nem ok nélkül történt, ami történt.

 

A Dominus Iesus nyilatkozatot (ami nem enciklika, de mindegy, az ilyen sekélyes vitázókat az ilyen nüansznyi különbség nem szokták zavarni) meg illett volna elolvasni legalább, mielőtt hülyeségeket állítasz róla. Ez a felületes kritika szépsége: valamit hallottunk róla, aztán arról beszélünk hülyeségeket.

Előzmény: llang-ilang (33532)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33532
Felhoztad példának DR Kovács Bélát aki feltalálta a rák ellenszerét, de egyszer megcsalta a feleségét, és 100adok multán csak azt vágták fejéhez...

Nos a Katolikus egyház esetében nem egyszeri esetről van szo, nem 1 botlásrol, hanem századokon át folytatott garázdálkodás volt az Isten nevében, ami a francia forradalomba torkollott, ezért ölték le a papokat mert gazemberek voltak.
Hallottad már azt a szólást hogy: -pap ha papot lát nevet?

Galilei nem egyzseri eset volt, a katolikus egyház még ma is ugyanaz mint a középkorban csak nincs kényszeritő hatalma. de azért ugyan ugy szól.
Nemisolyan régen a Dominus Iesus c enciklikában pl kizárta az egyházak közül azokat a közösségeket, akik nem ismerik el a pápa főségét.

Előzmény: Józsikácska3 (33529)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33531

"...vegyük számitásba hogy a történetirók a századok folyxamán mindig is az egyház kenyerét ették igy, és csak töredékek maradtak ránk."

 

De akkor honnét tudod, hogy nem úgy volt? Honnét tudod, hogy akkor valójában hogy volt, hogyha nincs az ellenkezőjére bizonyíték?

 

Vagy csak egy prekoncepció alapján eleve abból indulsz ki, hogy "ezektől bármi kitelik", és vélelmezel egy a bizonyítottnál jóval "sötétebb" verziót, és ezt próbálod tényként feltüntetni?

Előzmény: llang-ilang (33530)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33530
Hány terrabyt van nálad betárazva amit copyzni kell ilyen esetekre?
Biztosan vannak tulzások abban amit az egyházadra terhelnek, de vegyük számitásba hogy a történetirók a századok folyxamán mindig is az egyház kenyerét ették igy, és csak töredékek maradtak ránk.
De még igy is tul sok az a bűn, amit most arcátlanul probálnak eltagadni mint a Tomka Ferenc könyv is. Még hogy az egyház a tudomány fellegvára...
Igen részben, de inkább visszafogta Európát a fejlődés utjárol mint sem előrébb vitte.

Ezért irta Petőfi az Apostol-ba:

"Ahol pap emelt szót,
Ott az igazság megfeszíttetik,
Az igazság szörnyethal ott. A pap
Minden szavára
Egy ördög áll elé,
S az ördög nem hatalmasabb,
De ékesebb szólásu, mint az isten,"

Ez a kép alakult ki a papokrol, hát van miért mosakodni
Előzmény: Józsikácska3 (33529)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33529
Galilei ügye aprólékosabb vizsgálódást igényel, de egyet meg kell jegyezni. Legendák keringenek Galilei megkínzásáról és bátorságáról. Az igazság az, hogy sem meg nem kínozták, sem bátor nem volt. A per elsősorban nem tudományos kérdést feszegetett, hanem kánonjogit. Ui. Galilei törvénytelenül szerzett egyházi jóváhagyást könyvére, és több pamflettben gúnyolta a pápát, aki bár nem zárkózott el Galilei gondolatai elől, hallgatva korának tudományos közvéleményére, óvatosságra intette Galileit. A pápa ettől függetlenül külön vigyázott Galilei jólétére. Az ügy végül tudományos jellegűvé vált, és az egyházi bírák tévedésbe hajszolták magukat. Azonban itt is van mentség, mert bár Galilei fő állítása, miszerint a föld forog, alapvetően igaznak bizonyult, igazolásai azonban nem állták meg a helyüket. (Pl. az ár-apályt hozta fel bizonyítékul, mely köztudottan nem a Föld forgásának, hanem a Hold Föld körülötti keringésének az oka.) Ez azonban nem érinti az Egyház tévedhetetlenségének kérdését, mert az Egyház nem a tévedhetetlenség igényével adta elő Galilei elítélését. Valóban volt tehát tévedés az Egyház részéről is, de egy közel 400 évig működő intézmény egyszeri tévedését felhánytorgatni a kettős mérleg megnyilvánulása. Galilei idős korában az Egyházzal kibékülve, szabadon halt meg. Lányai apácák lettek. Nem áll, hogy az Egyház Galilei felfedezését elítélte. Csak azzal szállt szembe, hogy Galilei a felfedezéseit könnyelműen és feleslegesen oly hangon hirdette, amely látszólag a Szentírással szegezte őt szembe.

Galilei érvei a föld mozgásáról csakugyan nem voltak meggyőzőek, s a föld forgásának igazi felfedezője nem is ő volt, hanem Kopernikus, a lengyel kanonok. Hogy Galileit »megégették« volna, vagy hogy Rómában kegyetlen börtönben tartották, éppoly történelemellenes kitalálás, mint az, hogy egyházi bírái előtt lábbal dobbantva azt mondta volna: »Mégis mozog a föld!« Ezek mind egyházellenes kitalálások, szabadgondolkozó mesék. Galilei mélyen hívő katolikusként élt és halt meg, s legjobb barátai éppen papok és jezsuiták voltak. Abban azonban kétségtelenül tévedett, hogy csillagászati véleményeit a Szentírással ellentétbe helyezte. Erre nem is volt szükség, mert a Föld forgása a Nap körül csak látszólag áll ellentétben a Szentírással. Kopernikus ezt nem tette s azért az Egyház ő ellene sohasem lépett fel. Galileivel szemben sem egy elavult fizikai nézetet, hanem a Szentírás tekintélyét akarta védelmezni"

 

Galilei elítélése kétségtelenül egyes korabeli egyháziak szűklátókörűségét jelzi. De e történet beállítása egyúttal jelzi a vallásellenes propaganda hamisságát is: -- A köztudatban úgy él az esemény: hogy Galileit haladó tanai miatt a korabeli egyházi tudománytalanság börtönbe zárta. Az esemény ennél összetettebb. -- Valójában Galilei korában a Nap-központú világkép nemcsak új volt, hanem tudományosan nem is volt bizonyítva. A kor számos legnagyobb tudósa is tagadta, mint pl. Tycho Brahe. A Galileit kihallgató bizottságok azt kérték tôle, addig ne hirdesse tényként e rendszert, amíg az tudományosan be nem bizonyosodik (mert mindaddig úgy tűnik, hogy helyesebb a Biblia által is sugallt, s a kor legtöbb tudósa által is vallott Föld-központú világképet vallani). Amikor ô megszegte ezt az ígéretét, s újra tényként írt a Kopernikusz által kidolgozott rendszerrôl, egyházi bíróság elé állították. Bár több egyházi tudós a pártjára állt (!), azok kerültek többségbe, akik ellene szavaztak. Névlegesen börtönre ítélték, valójában otthonában kellett élnie ,,házi ôrizetben'', ahol munkáit továbbra is folytathatta. (A kommunista idôk hazai lexikona ,,megkínzatásáról'' is beszélt, ami nem igaz. Vö. Új Magyar Lexikon, Budapest 1962, III, 408). Galilei mindvégig hívô ember maradt, élete végén apáca-leánya volt fô vigasza. Ami pedig a korabeli egyház egészének ,,tudománytalanságát'' illeti, a Galilei által vallott rendszer egészét egy hívô egyházi ember dolgozta ki: Kopernikusz kanonok; s -- amint említettük -- Galilei baráti körében számos pap tudós volt, akik próbáltak is pártjára állni, de a bizottság ítéletet kérô része erôsebbnek bizonyult.

Előzmény: llang-ilang (33527)
Üröm Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33528
Leslie!

Attól, hogy a Szervezet és a Tanúk nem köpködnek, pártokat és hatalmon lévő kormányokat, még nem szimpatizálnak velük!!!!

"A császárnak add meg ami jár" címen, még ha nem is igazán illet meg egyes vezetőket, kormányokat a "tisztelet" akkor is Isten parancsának kell engedelmeskednünk, ami kimondja "add meg a császárnak ami jár". És azért kell megadnunk, mert a múlt, jelen, jövő kormányait (császárait) viszonylagosan, pont Isten jóváhagyásával léteztek, léteznek!!! Amit Isten jóváhagyott mi miért elleneznénk???
Nagyon jól tudod, csak itt is uszítasz, hogy mi nem foglalunk állást, és ha felszólítanak a Szervezetünk vezetői minket ne gázoljunk semelyik kormány, még ha diktatúra, ellen sem. Ha Isteni alapelveknek megtagadására kérnek, parancsolnak egyes kormányok, azt nem teljesítettjük, de ettől még nem köpködhetjük az ilyen hatalmakat és másban ami nem mond ellent Isten törvényeivel azt teljesíteni kell.

Nyilván azért voltak a tanúk Hitler koncentrációs táboraiban, mert szimpatizáltak vele??!!

Itt is látszik lázadó magatartásod Istennel szemben! Engem időnként kicsit a második teremtményére emlékeztetsz viselkedéseddel.
Előzmény: Leslie07 (33525)
llang-ilang Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33527
Szegény galile mit vétett hogy ilyen barátja volt...valyon ha az ellensége lett volna mit tesz vele?
Igy csak perbe fogta a barátját mivel a katolikus egyház szerint eretnekségeket állit.
Mi köze hozzá az egyháznak?
Szoval ez a VIII. Orbán pápa, galilei állitolagos barátja életfogytiglani háziőrizetre itélte a tudóst, miután az viszavonta eretnekségeit (kénytelen volt ha élni akart).

Hát kösz az ilyen barátságot. Ahogy ismerlek te is ilyen barátja vagy a JT inak meg az adventistáknak
Előzmény: Leslie07 (33500)
Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33526

 Azt is tette szotemelt nem egyszer.

 

 Ezzel ellentétben a magát egyedul igaz vallásként hirdeto Ortorony szervezet

 felemelte hangját azokkal a katolikusokkal szemben,akik, felemelték hangjukat

 Németország nemzetiszocialista gyakorlatával szemben.

 

 Sot az Ortorony Társulat irányíto testulete azzal vádolta a katolikusokat és

 a zsidokat,hogy azok Németország ellen jogtalan horrorpropagandát

 folytatnak.

 

 Mond Katymasz,te mindezek után nemérzed magad kellemetlenul,hog yaz akkori

 Hitlerbará Ortorony Társulatot akarod az erkolcsi mocsokbol kiemelni,mikozben

 épp azokon kéred számon,hogy mit nem tettek,akik már akkor a kezdet

 kezdetén felemelték hangjukat?

Előzmény: Törölt nick (33522)
Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33525

Kattymasz torpeegyház ide vagy oda,az OT szervezet azzal,hogy a Hitlerhez

 eljutatott deklarácioban,amit az 1933. június 25. berlini kongreszuson

 fogalmaztak meg ,éppazért marasztalja el a zsidokat és a katolikusokat,

 mert felemelték hangjukat a Németország nemzetiszocialista eszmiivel

 és gyakorlatával szemben-elveszítették erkolcsi jogalapjukat,hogy most

 70 év távlatábol másokra mutogassanak,hogy mit nem tettek meg akkor.

 

 Nem fogtad fel,hogy akkor az Ortorony Társaság Hitler oldalá foglalt állást?

 

 Tudom ez elszomorítja azokat a jehova tanikat,akik elol ezek a tények

 el lettek titkolva,és csak a kozelmultban derult rá fény.

Előzmény: Törölt nick (33520)
Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33524

Nem a Pápa szemszogébol vizsgálva a 95 tételt,hanem Luther szemszogébol,

értettem.Luther bizony a Pápa jogkorét védelmezte a egyes bíborosok gyakorlatával

 szemben. Olvastam a 95 pontot. Luther mindig is ugyelt arra,hogy hangsúlyozza,

 amit egyes bíborosok szeretnének gyakorolni annak joga csak a Pápát illeti meg.

 Ebben a 95 pontban egyetlen egy alkalommal sem támadja a Pápa legitimitását.

Előzmény: Józsikácska3 (33523)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33523

Azért ez így nem teljesen igaz.

 

A pápa Luther 41 tételét ítélte el az Exsurge Domine bullában, amelynek szövege ITT elolvasható. A pápa nem ítélte el Luther jogos fellépését a visszaélésekkel szemben (pl. Tetzel). Persze a búcsúkkal kapcsolatban is egy sor félreértés van, azzal kapcsolatban meg IDE érdemes kukkantani.

 

Érdemes továbbá Johannes Eck és Luther vitájának (-> lipcsei disputa) utánanézni.

Előzmény: Leslie07 (33521)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33522
"Mit gondolsz, mi következik abból, hogy fél évszázad kommunizmus, majd utána az emberi szemet elkápráztató liberalizmus, tömegkultúra korában bizony vannak a hitüktől eltávolodott, elvilágosodott katolikusok is...?

Ez ellen csak a befordulásra, és szektarianizmusra hajló fundamentalista kisegyházak tudtak többé-kevésbé valamit tenni."

 

Befordulás.

Talán pont ezt kellett volna tennie a nagy egyházaknak, köztük a katolikusnak is.

A középkorban vaskézben, a felvilágosodás után meg hosszú pórázon tartotta híveit. Kezdettől fogva el kellet volna különülnie a politikától, a világi ügyektől, akkor talán nem vádolnák az inkvizíció és zsidóüldözés felelősségével. Egyébként aki valóban hitvalló, annak tökmindegy milyen társadalmi jelenségek vannak, továbbra is gyakorolni fogja hitét, ha az ég a földdel összeér is.

 

Előzmény: Józsikácska3 (33514)
Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33521

Sot élete nagy részében még Luther is a katolikus valás a pápa hu embere volt.

 

 Aki elolvasta a 95 tételt az felismerheti,hgy másrol sem szo,mint arrol,

 hogy védi a Pápa tejhatalmát egy rebbelis bíboros ténykedésével szemben.

 

 Ezt is csak kevesen tudják,mert a 95 tételrol a torténelem orákon

 és a kulonbozo szekták gyulekezetében meséket szoktak szovogetni,

 ahelyett,hogy a 95 tételt idézték volna,hogy bbol dontse el az olvaso,

 mi is a aloság.

 

 

Előzmény: Józsikácska3 (33512)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33520
"Felmerul hát a kérdés,hogy milyen jogon vádol egy ilyen képmutato szervezet

 bárkit is a világon azzal,hogy mit nem tett meg Hitler és a nemzeti szocialista

 Németország cselekedeteivel szemben,amikor O maga épp azokat vádolja

 Hitlerhez eljuttatot deklaráciojában,akik az ellen már akkor szot emeltek?"

 

Milyen jogon? Hát talán olyan jogon hogy a Jt-k egy törpevallást alkotnak, erősen korlátolt anyagi és társadalmi befolyással. A katolikus egyház több mint egy évezrdes fennállása alatt óriási anyagi, társadalmi, politikai befolyásra tett szert.

Az utóbbiaktól több kellet volna hogy teljen némi tiltakozásnál, és néhány száz hitvalló katolikustól, paptól, apácától. A kettőt szerepvállalását nem lehetett egy lapon említeni, a Jt-k eleve hátrányból indultak.

Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33519

Kedves Jozsikácska3,nem fedeztél fel hasonloságot az eretnek "khatarok"

 tanítása és az adventista-jehovista tanok kozott?

Előzmény: Józsikácska3 (33516)
Leslie07 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33518

Valoban nem mindegy az,ha egy kérdésrol,jehova tanúi állitanak valamit,

 vagy kivulállok.Jehova tanui irányít testuletét bizony nem az igazmondás jellemzi.

 Az Ortorony szervezet irányíto testulete még saját híveinek is hazudik.

 Hogyan lehetne egy ilyen társaság állításainak bármi hitele.

 

 Vegyuk például a katolikusok ekeni állando vádaskodást.

 Jehova tanui évtizedeken keresztul azzal támadták a katolikusokat,

 hogy semmit nem tettek Hitler és a nemzeti szocialista Németország

 gaztetteinek a megfékezésére.

 

 Es lám mi derul ki z 1933-június 25-én megtertott berlini kongresszus

 deklaráciojábol,ami az internetnek koszonhetoen eljutott a világhoz.

 

 Nos ebben a deklarácioban,amit a Birodalmi kancelláriához eljutattak

 tobbek kozot azt olvassuk,hogy az Ortorony szervezet vezeto testulete

 azzal vádolja a katolikusokat és a zsidokat,hogy Amerikában Németország elleni

 horror-propagandát végez,amelybet az Ortorny Társulat vezetosége visszautasít,

 sot az ellen foglalt állást.

 

 Ebben a deklarácioban az Ortorony szervezet nemcsak azt ismeri el,hogy a katolikusok

 igenis szembehelyezték magukat Hitler torekvéseivel,hanem azt is,hogy ok maguk

 elítélik a katolikusoknak ezt a torekvését,amit egyszeruen horrorpropagandának

 neveznek.

 

 Nem véletlen,hogy z Ortorny Társaság féltve orzi azokt a titkokat,amelyek

 számára kellemetlenek,mert leleplezik az Ortorony bálványszervezet valos

 arculatát azok elott az eddig megtévesztheto hívek elott,akik vakon bíztak bennuk.

 

 Felmerul hát a kérdés,hogy milyen jogon vádol egy ilyen képmutato szervezet

 bárkit is a világon azzal,hogy mit nem tett meg Hitler és a nemzeti szocialista

 Németország cselekedeteivel szemben,amikor O maga épp azokat vádolja

 Hitlerhez eljuttatot deklaráciojában,akik az ellen már akkor szot emeltek?

 

 Minnél tobb eltitkolt dolgaira derul fény ennek a bálványszervezetnek,annál

 jobban felkeveredik toluk az igazságszereto emberek gyomra az egész világon.

 Ahelyett,hogy bunbánatot tartanának azokra nutogatnak,akik sokkal kulonbek,

 mint ok.

Előzmény: Józsikácska3 (33508)
Üröm Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33517
Leslie!

Kissé, vagy már nagyon beteges az a törekvésed, hogy a Bibliát is kiforgatva az ŐT szervezetre és ezzel a Tanúkra is rábélyegezd, vérengző és gyilkos szándékukat!!!!

"Őrtorony szervezet irányítói, akik még csak nem is titkolják
e gyilkos szándékukat. Hirdetik azt fennhangon házról-házra világszerte,
hogy aki nem csatlakozik királyukhoz és Krisztusukhoz
a Pokol Angyalához
Abaddonhoz,annak bizony pusztulnia kell."

Te össze kevered a Szentírás szavait a ŐT szervezet állításaival!!!
A Biblia állítja azt, hogy szétválasztja az embereket, maga Jézus és ítélni is fogja őket, de az nem "ejnye-bejínye" lesz, hanem pusztulás!!!! Pusztulni, meg nagyon nehéz lenne halál nélkül, így bizony megfogják ölni őket, de NEM A Őt SZERVEZET ÉS TANÚK, hanem Jézus és az angyalok!!!!!! Nagyon nagy a különbség a kettő között!!!!

Te ezzel Isten és Jézus szándékát, döntését, akaratát kérdőjelezed meg!!!!
Vagy Ő is mocskos gyilkos? Mert, ha a Te gondolkodásodat nézem, és kiforgatási elméleteidet próbálom követni, akkor erre juthatunk!! Nem???

Vádolod a Tanúkat és ŐT azért, mert azt hirdetik amit a Szentírás állít és Jézus meg is fog tenni!!!

"Amikor az Emberfia megérkezik dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor leül az ő dicsőséges trónjára. És eléje gyűjtik az összes nemzetet, ő pedig különválasztja egymástól az embereket, mint ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobbjára fogja állítani, a kecskéket pedig baljára.
41 Akkor szól a balja felől állókhoz is: »Menjetek el tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az Ördögnek és angyalainak készült. " (Máté 25:31-33, 41)

Ezeket a verseket, kijelentéseket nem lehet máshogy értelmezni, mint: Jézus ítélni, azaz szétválasztani és levágatásra küldi azokat, akik nem felelnek meg neki azaz, elvárásainak.

A vérszomjasság nem a Tanúkat jellemzi, ha még nem vetted volna észre és megítélni sem a mi dolgunk, azt Jézusra hadagyuk. Nem mi döntjük el ki jó és ki nem! De legfőbb ként nem mi ölünk meg senki, akit Jézus bűnösnek talál!!!
Mi figyelmeztetést visszük az embereknek, hogy választhatnak az élet és a halál köz, ami nagy különbség a Te általad említett "gyilkos szándék" között!!!! :)

De ha már a gyilkos szándéknál tartunk, akkor kétesélyes a dolog, mert a mi nézeteink és a Te jóindulatodat nézve, akkor mi is mondhatnánk rád és azokra akik megpróbálják félrevezetni a embereket. Ráadásul lebeszélni, "keresztes hadjáratot" folytatni ellenünk, ezzel a halálba szánni másokat, mert az életről beszélitek le őket azzal, hogy a Tanúkat feketítitek be!!!

És Dr. Torgyán József kedvenc szavait kicsit módosítva: "véres szájú kommunisták", már az MSZP-re mondogatta, mi meg mondhatnánk rád az akár a fentiek tükrében: "véres szájú állkeresztény" vagy, mert ezzel a lejárató, propagandáddal embereket taszíthatsz egyenesen a "megítélő halálba"!!!

Ezen kéne elgondolkodnod, mert Józsikácska és mások nem igazán tudják mit is tesznek ezzel, de Te nagyon is jól tudod mi teszel, ami már meglehet "Szentszellem elleni vétek".
Óvakodnék a helyedben olyan kijelentésektől, amivel maga az Atyát és Fiát Jézus Krisztust sértegetem, kétségbe vonom jogos ítéletüket azok felett akiket érdemtelenek találnak majd!!!!!!!
Vagy úgy gondolod nem is fog senkit megítélni és elpusztítani??
Előzmény: Leslie07 (33482)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33516

Marian T. Horvat: A szent inkvizíció: mítosz és valóság.

 

(Marian T. Horvat a középkori történelem doktora.)

Józsikácska3 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 33515

Katymasz!

Adhatok egy kis olvasnivalót...? ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!