A végén meg kialakult az a kreálmány, ami szerint ők a "kiválasztottak", a letéteményesei a figurának, hisz már csak nekik "súgta" a tutit, a "teremtéstől" Ádámékon át, Noéig, más népek valahogy érdekesen nem emlékeztek, tudtak ezekről."
Nem kreálmány, hanem igazság.
Erről hamarosan te is meggyőződhetsz, tudniillik Mózes és Illés személyesen tesznek hamarosan
tanúbizonyságot a múltban megtörtént eseményekről, és arról is, hogy mi következik a megjelenésüket követően.
Jelenések 11:3 És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezerkétszázhatvan napig. 4 Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, amelyek a földnek Istene előtt állanak. 5 És ha valaki akar nékik ártani, tűz származik az ő szájukból, amely megöli az ő ellenségeiket; és ha valaki akar nékik ártani, úgy kell annak megöletni. 6 Ezeknek van hatalmuk arra, hogy bezárják az eget, hogy az ő prófétálásuknak idejében eső ne legyen; és hatalmuk van a vizeken, hogy azokat vérré változtassák, és megverjék a földet akármi csapással, valamennyiszer akarják.
Egyenlőre készülj fel az előttünk álló nagy nyomorúságra. Szerezz be konzerveket, amelyek szavatosága legalább négy év. Várható megjelenésük ideje a próféciákat figyelembe vével
a 12. évezred, utolsó hét évének az első évében lesz.
1260 napig tartanak majd a csapások ,amelyeket az Istenük erejével előidéznek majd.
Ha elkezdődnek ,már késő lesz élelmet beszerezni.
Izrael Istenét pedig tiszteld. Ő az egyedüli az istenek közül, aki a neki örökrészül jutott népének Izraelnek előre megmondta, hogy mi fog történni a jövőben. Ráadásul Ő az egyedüli az Istenek közül, akit áldozva szolgálni kell. Soha nem hazudik. A beszéde, amit a prófétái által megiratott igazak.
Mivel Jeruzsálemnek a babiloniak által véghezvitt pusztítása idején a régi írások elégtek, Ezsdrás próféta által újra irata az elveszett, elpusztult könyveket.
4 Ezra 14
[19] Akkor feleltem neki, mondván: „Hadd szóljak a te színed előtt, Uram.
[20] Mert íme, elmegyek, ahogy parancsoltad, és inteni fogom a most élő embereket; de ki fogja figyelmeztetni azokat, akik majd csak ezután születnek meg? Mivel a világ sötétségben van, és a lakosai világosság nélkül.
[21] Mert a te törvényedet elégették, és így senki sem ismeri már a dolgokat, melyeket Te cselekedtél, vagy amelyeket cselekedni fogsz.
[22] Ezért, ha kedvességet találtam előtted, küldd el a Szent Szellemet nekem, és én majd leírok mindent, ami a világban történt a kezdettől fogva, mindazokat a dolgokat, melyek írva voltak a te törvényedben, hogy az emberek megtalálhassák az ösvényt, és hogy azok, akik az utolsó időkben élni szeretnének, életet találhassanak."
[23] Felelt nekem, mondván: „Menj, gyűjtsd össze a népet, és mondd meg nekik, hogy ne keressenek téged negyven napig.
[24] És készíts elő magadnak sok író-táblát, és vidd magaddal Sareát, Dabriát, Selemiát, Etánuszt és Ázielt – őket ötüket, mert ezek megtanultak gyorsan írni;
[25] És gyere vissza ide, és én meggyújtom majd szívedben az értelem lámpását, amely nem fog kialudni, amíg be nem fejezed, amit le kell írnod.
[26] És amikor befejezted, néhány dolgot nyilvánosságra hozhatsz majd, de lesz néhány, melyet titokban kell a bölcseknek átadnod. Holnap ebben az órában elkezded az írást."
[27] Ezután elmentem, ahogy parancsolta nekem, és egybegyűjtöttem az embereket, és szóltam:
[28] „Halld ezeket a szavakat, Izrael,
[29] Atyáink Egyiptomban jövevényként éltek, majd kimenekíttettek onnan,
[30] És megkapták az élet törvényét, amelyet azonban nem tartottak meg, és amelyet őutánuk ti is áthágtatok.
[31] Azután földet kaptatok birtokul a Sion földjén; de ti és a ti atyáitok gonoszságot követtetek el, és nem tartottátok meg az utat, melyet a Magasságos parancsolt nektek.
[32] És mivel ő igazságos bíró, a maga idejében visszavette tőletek, amit adott.
[33] És most itt vagytok, és a ti testvéreitek még inkább benne vannak.
[34] Ha most ti képesek lesztek uralni elméteket és megrendszabályozni szíveteket, akkor életben tarttattok, és a halál után kegyelmet nyertek.
[37] Azután magam mellé vettem az öt embert, ahogyan parancsolta nekem, és kimentünk a mezőre, és ott maradtunk.
[38] A következő napon, íme, egy hang szólt hozzám, mondván: „Ezsdrás, nyisd ki szájadat és idd meg, amit én adok neked inni."
[39] Akkor kinyitottam a számat, és íme, egy teli poharat kínáltak nekem; olyasmivel volt tele, mint a víz, de a színe olyan volt, mint a tűznek.
[40] Elvettem és ittam; és amikor megittam, a szívem megtelt értelemmel, és mellkasomban megnövekedett a bölcsesség, mert szellemem visszanyerte emlékezetét;
[41] És megnyíltak ajkaim, és nem voltak többé bezárva.
[42] És a Magasságos értelmet adott az öt férfinak is, és váltásban írták, amiket diktáltam, olyan betűkkel, melyeket korábban nem ismertek. Negyven napig ültek, és nappal írtak, és éjjel ették kenyerüket.
[43] Ami engem illet, nappal beszéltem, és nem hallgattam éjjel sem.
[44] Így a negyven nap alatt kilencvennégy könyv íratott meg.
[45] És amikor a negyven nap véget ért, a Magasságos ismét szólt hozzám, mondván: „Hozd nyilvánosságra az első huszonnégy könyvet, amit írtatok, hadd olvassák az arra érdemesek és az érdemtelenek egyaránt;
[46] De őrizd meg a többi hetvenet, hogy a néped között levő bölcseknek adhasd azokat.
[47] Mert bennük van az értelem csírája, a bölcsesség forrása, és a tudás folyama."
Ezsdrás Istene közölte Ezsdrással, hogy mennyi idő telt el a korszakok kezdetétől és még mennyi időnek kell eltelni,amíg az Istenek Istene elveszi a nemzetek uralkodóinak a kezéből az uralkodás jogát, és Átadja azt Fiának a Messiásnak.
Erre a 12. évezred utolsó évhetének a végén fog sor kerülni.
4. Ezra 13
[29] Íme, közelegnek a napok, amikor a Magasságos megváltja azokat, akik a földön vannak.
[30] És megzavarodik az elméjük a földön lakozóknak.
[31] És háborúkat terveznek egymás ellen, város város ellen, terület terület ellen, egyik nép a másik ellen, és királyság királyság ellen.
[32] És amikor ezek a dolgok megtörténnek, és feltűnnek a jelek, amelyeket korábban mutattam neked, akkor felfedem az én Fiamat, akit a tengerből feljövő emberként láttál.
[33] És mikor a nemzetek meghallják az ő hangját, minden ember elhagyja majd a saját földjét, és odahagyják a háborúskodást, amelybe egymás ellen vonultak;
[34] És egy megszámlálhatatlan sokaság fog összegyülekezni, ahogyan láttad, azzal a szándékkal, hogy legyőzzék őt.
[35] De ő a Sion hegyének tetejére áll majd,
[36] És eljön Sion és láthatóvá lesz minden embernek, előkészítve és felépítve, ahogyan láttad, hogy a hegy kéz érintése nélkül lett kifaragva.
[37] És ő, az én Fiam, megdorgálja majd az egybegyűlt nemzeteket az ő istentelenségük miatt (ezt jelképezte a vihar),
[38] És vádolja majd őket szemtől szembe az ő ördögi gondolataikkal és a kínokkal, melyekkel majd megkínoztatnak (ezt jelképezték a lángok), és erőfeszítés nélkül, a törvény által fogja elpusztítani őket (ezt jelképezte a tűz).
[39] Ami a másik sokaságot illeti, melyet ő maga köré gyűjtött, és amely békességes volt,
[40] Ezek a tíz törzs, amelyeket Hóseás király idején fogságba hurcoltak saját földjükről, akiket Szalmanezár, Asszíria királya vetett fogságba; átvitte őket a folyón és idegen földre hurcolta őket.
-Te egy hitetlen és minimalista régészprofesszor elméleteit és hitehagyott blogok és pogányok írásait használod fel arra, hogy megpróbáld bemocskolni az Örökkévaló JHVH nevét."
Bethsabé a tények azok tények.
Nem Herczog professzor az oka annak, hogy az Asera szobrokon JHWH(JAHU) annak bikaférjeként
szerepel. Ráadásul ezek a szobrok abból a korból származnak,amelyből Mésa király írása a Moábita Kövön. Mésa arra panaszkodik az írásán, hogy Omri ellopta tőle JHWH(Jahu) edéyneit, amit neki sikerült visszaszereznie. Ez azt jelenti, hogy JHWH(JAHU) a moábiták istene volt.
Amit te az Amherst 63 papiruszon vagy a porladó kőfeliratokon olvasol, az nem az igaz hit, hanem a hitehagyott zsidó nép legsúlyosabb bűneinek és lelki paráznaságának a lenyomata."
Ezt én is így gondolom. Amikor Omri, Akháb, Jézabel, Mózes Istene helyett, a borjúisten JHWH(JAHU)
és Asera imádatára tért át, a legsúlyosabb bűneit követte el az Istzenek Istene az Úr ellen.
Ezért meg is büntette őket az ÚR. Előbb a tíz törzsű Izrael házát Asszíria által, majd Júda házát a babiloni király által.
Azt viszont nem értem, hogy te ennek ellenére ragaszkodsz Ashera bikaférjéhez JHWH-hoz.
Herzog 1999-es cikkében kijelentette, hogy hetvenévnyi ásatás után ki kell mondani: az izraeliták soha nem voltak Egyiptomban, nem vándoroltak a pusztában, és nem hódították meg katonailag Kánaánt."
Zeev Herzog arra utalt, hogy a régészek nem találták meg annak bizonyítékát hogy az Egyiptomból való kivonulás megtörtént. DE mi köze ennek az Asera szobrokhoz, és az azokon talált felirathoz.
Herzog azokat megtalálta.
Csak nem azt akarod sugallmazni, hogy ő írta rá a szobrokra , hogy JHWH(JAHU) Ashera hitvese volt?
Te egy ilyen Istentelen embernek hiszel, és nem az élő Isten kijelentésének.
A betű öl, a szellem, pedig megelevenít, de az neked nincs. "
Bethsabé, attól, hogy valaki megtalálta az Asera szobrokat, ráadásul nem egymaga, hanem az egyetem régészcsapatával együtt végzett közös munka eredményeként,még nem kell,hogy istentelen legyen. Miért lenen bárki istentelen amiatt, hogy nem imádja Ashera bikaférjét JHWH-t, azaz JAHUT?
Az Úr Jézus sem imádta JHWH-t, sőt a tanítványai sem. Szerinted ők is istentelenek voltak?
Te egy Istentelen minimalista régész írásainak hiszel, mert soha nem ismerted meg az egy igaz élő Istent, csak a betűk olvasása alapján akarsz hinni, de élő hit soha nem volt benned, és nem is lesz, mert testi ember nem értheti meg az Élő Szellemet, aki a talált tárgyakat többre értékeli mint Isten élő szellemét."
Én a tudósoknak hiszek, akik a megtalált szobrokon az írást megfejtették, tekintet nélkül vallási hovatartozásukra.
Abban pedig nincs igazad, hogy a betűk olvasása alapján nem lehet hinni.
Isten megparancsolta a prófétáknak ,hogy írják le mindazt, amit nekik kijelentett.
Ez az a betű és írásellenességed nem az Isten Szellemétől ered.
Az igaz Isten és az Úr Jézus is, tisztelte a betűket és az írást.
János ezt a parancsot kapta:
Jelenések 21: 5 És monda az, aki a királyiszéken ül vala: Ímé, mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hűek és igazak. 6 És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Itt az ideje, hogy megtérj a borjúisten JHWH imádatából, az Istene által társai az istenek fölé felkent
Isten imádatához, aki előtt meghajolnak mind az istenek.
5.Mózes 10:17 Mert az Úr, a ti Istenetek, Isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.
6 Az egek hirdetik az Ő igazságát, és minden nép látja az Ő dicsőségét. 7 Megszégyenülnek mind a faragott képek szolgái, akik bálványokkal dicsekednek; meghajolnak előtte mind az istenek.
Hagy fel végre Ashera hitvesének JHWH-nak az imádatával és térj meg az Istenek Istenéhez, aki előtt
-Te egy hitetlen és minimalista régészprofesszor elméleteit és hitehagyott blogok és pogányok írásait használod fel arra, hogy megpróbáld bemocskolni az Örökkévaló JHVH nevét. Amit te az Amherst 63 papiruszon vagy a porladó kőfeliratokon olvasol, az nem az igaz hit, hanem a hitehagyott zsidó nép legsúlyosabb bűneinek és lelki paráznaságának a lenyomata.
-
A Biblia jelentős része éppen arról szól, hogy Isten büntette a népét, mert bálványokat vittek a szent helyekre. Ez a kárhoztatott bálványimádás nem Isten természetét tükrözi, hanem a nép hűtlenségét. Hóseás próféta világosan megmondta: "Veszedelmes a te borjúd, Samária!"
Ez a borjú nem Isten volt, hanem egy ember alkotta bálvány, amit a próféták halálra ítéltek.
---
Zeev Herzog, akinek a szavaira alapozol, a minimalista régészet meghatározó alakja, aki nyíltan hirdeti, hogy a Biblia legfontosabb eseményei, mint a kivonulás vagy a honfoglalás, csupán kései mítoszok. A Tel-Aviv-i Egyetem professzoraként azt az elméletet képviseli, hogy JHVH eredetileg nem az egyetlen Isten volt, hanem egy bálványimádó kultusz része, akinek Asera volt a bikaférje.
----
Kutatásaiban kizárólag a fizikai leletekre támaszkodik, és tudatosan figyelmen kívül hagyja a Szentírás szellemi és történelmi bizonyságait. Radikális nézeteit sok szakember bírálja, mivel több régészeti felfedezés, például a Dávid házát említő felirat, már közvetlenül megcáfolta az ő szkeptikus állításait.Aki egy ilyen, a Szentírást alapjaiban tagadó ember véleményét teszi meg legfőbb tekintélynek mint te, az az emberi találgatást választja az isteni kijelentés helyett.
-
Herzog 1999-es cikkében kijelentette, hogy hetvenévnyi ásatás után ki kell mondani: az izraeliták soha nem voltak Egyiptomban, nem vándoroltak a pusztában, és nem hódították meg katonailag Kánaánt. Ezeket az eseményeket nem valós történelmi tényeknek, hanem kései teológiai konstrukcióknak vagy nemzeti mítoszoknak tartja.
-
Te egy ilyen Istentelen embernek hiszel, és nem az élő Isten kijelentésének.
A betű öl, a szellem, pedig megelevenít, de az neked nincs.
"1999-ben Herzog címlapcímke a Haaretz "Jericho falainak dekonstruálása" című hetilapban jelentős nyilvánosságot és vitát váltott ki. Ebben a cikkben Herzog idézi a közelmúltbeli ösztöndíjat, hogy "az izraeliták soha nem voltak Egyiptomban, nem vándoroltak a sivatagban, nem hódították meg a földet egy katonai kampányban, és nem adták át Izrael 12 törzsének. Talán még nehezebb lenyelni azt a tényt, hogy Dávid és Salamon egyesült monarchiája, amelyet a Biblia regionális hatalomként ír le, legfeljebb egy kis törzsi királyság volt. És sokak számára kellemetlen sokk lesz, hogy Izrael istenének, Jehovának volt egy női hitvese, és hogy a korai izraelita vallás csak a monarchia hanyatló időszakában fogadta el a monoteizmust, és nem a Sínai-hegyen Herzog cikkét Hershel Shanks, a Bibliai Régészeti Felülvizsgálat szerkesztője kritizálta egy levélben ugyanarra a kiadványra. 3 ]"
-
Te egy Istentelen minimalista régész írásainak hiszel, mert soha nem ismerted meg az egy igaz élő Istent, csak a betűk olvasása alapján akarsz hinni, de élő hit soha nem volt benned, és nem is lesz, mert testi ember nem értheti meg az Élő Szellemet, aki a talált tárgyakat többre értékeli mint Isten élő szellemét.
Zoroaszter tanítása szerint Ahura Mazdá az egyetlen teremtő, a világ ura; akik pedig a többi daevához (démonokká lefokozott istenekhez) könyörögnek, a gonoszságot imádják.
Ahura Mazdá tartja fenn a kozmikus rendet. Nem alszik, tehát nem lehet becsapni.
Felügyeli az emberek látható és rejtett cselekedeteit. Ő teremtette az első hat – későbbi hagyomány alapján: hét – lényt, amelyek együttes neve: Ames(z)a Szpenta.
Az emellett létező szent lelke (szelleme) a Szpenta Mainju, amely egyszerre képviseli Ahura valamely sajátosságát és vele szemben áll Angra Mainju (Ahriman), a hazugság, sötétség és halál szelleme. A két azonos szintű, egyidős szellem egymás elleni küzdelme alkotja a világtörténelmet.
A Zoroaszter-hívők szent könyvében, az Avesztában tükröződő fejlettebb vallási állapotban Ahura Mazdát a jótékony, szent szellemmel azonosították, aki nyíltan szembehelyezkedik a rombolóval. Minden bölcsesség tudója, bőkezű, egyenes, és minden jó teremtője. A jótékony és a gonosz szellemet az Avesztában úgy fogják fel, mint egymást kölcsönösen korlátozó, örökkévaló lényeket. Egyikük a magasban él, másikuk a mélyben, s közbül a világ a csataterük.
wiki
Simán behelyettesíthető Mazda Jehovára, és neki is van Ördöge, az ő "szent könyvük" az Aveszta:-O:-P:-)
Ennyihez már csak a kis sztorikat, a lehetetlen és képtelen történeteket kell hozzá fantáziálni, és kész a Biblia!
A sémi hükszoszokkal pl. milyen viszonyban lehettek a zsidók?
Vagy a haribuk (vagy gyakrabban használt, pontosabb történelmi kifejezéssel: habiruk vagy apiruk) a korai ókori Közel-Keleten (kb. i. e. 20-12. század) élt, társadalmi peremvidéken mozgó népcsoport.
A tudósok egy része a "habiru" kifejezést összefüggésbe hozza a bibliai héberekkel, mivel a megnevezésük hasonló, és életmódjukban is voltak átfedések (nomád életmód, kívülállás). Ugyanakkor a habiruk nem feltétlenül azonosak a zsidó nép őseivel, hanem egy tágabb, hasonló társadalmi státuszú csoportot jelöltek.
Rejtélyes!
Ment a keveredés és a hatás oda-vissza.
Így akár nyúlhatták is az identitásukat meghatározó Jehova Jenő bácsi figuráját, a zsidók, amit aztán átgyúrtak a maguk kénye, kedve, igénye szerint.
A végén meg kialakult az a kreálmány, ami szerint ők a "kiválasztottak", a letéteményesei a figurának, hisz már csak nekik "súgta" a tutit, a "teremtéstől" Ádámékon át, Noéig, más népek valahogy érdekesen nem emlékeztek, tudtak ezekről.
Mindegy, a végén ezt hekkelték meg, ültették a rá a Joshua mítoszt a félistennel, aki a végén már Jehova részévé avanzsált, és a lokális zsidó Istenből, egy univerzális lett gyurmázva, aki máig hat az arra hajlamos tömegekre.
Pár hónapja beleástam magam Isten nevének történetébe. Így jutottam el a Szoleb-templomig Núbiában, ahol III. Amenhotep korából maradt fenn egy felirat: „Sásu Jhw”. Ez jelenleg a legkorábbi Biblián kívüli utalás JHWH-ra.
Összeszedtem a régészeti hátteret és a névalakok nyelvészeti részét is. Hátha mást is érdekel a téma.
Megjegyzem Az hogy JHWH neve feltünik más vallási kulturákban az nem egyrértelmú bizonyiték, arra, hogy hamis istenség Hanem arra bizonyiték, hogy más más vallások, egyszerűen bevették a panteonba, mert félték ezt az Istent is.
Azt mered állítani, hogy Károli Gáspár nem tudta, mit ír le? Károli pontosan értette a Szentírást, és a Zsoltárok 83:19-ben világossá tette: "Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön"
Ebben nincs igazad. Károli nem a Szentírást fordította, hanem a borjú isten Jahu neve által megszentségtelenített írásból dolgozott.
Nem tudta, hogyan kell érteni a tetragarmát, ezért a jehovát választotta ,amit a domonkos szerzetes ,
aki szintén nem tudta, jehovára írt át.
A tudósok azonban egyértelműen megegyeznek abban, hogy JHWH.t Jahunak, Jahónak kell kiejteni
és nem jehovának.
Mellesleg a kumráni napimádó szekta írásaiban a görög szövegekben IAO, azaz Jahó.
Amit te itt művelsz, az nem tudományos kutatás, hanem tudatos és súlyos istenkáromlás, szellemi merénylet Isten neve és a Szentírás ellen. Azzal, hogy a Teremtő szent nevét, a JHVH-t egy bálvánnyal "borjúistennel" azonosítod, nemcsak a történelmi tényeket és a régészetet, például a Holt-tengeri tekercsek bizonyságát, tiprod lábbal, hanem a káromlás bűnébe esel."
Azt akarod mondani, hogy az Úr Jézus és tanítványai ,azért nem tanúskodtak JHWH nevű istenről,
mert készakarva hozzám hasonlóan merényletet követtek el a Szentírás ellen?
Számtalan helyen idéztek a próféták írásaiból, sőt Mózestől, mégsem állították, hogy az istenüknek
Jahu, azaz JHWH a neve.
Egyetlen alkalommal sem írták le az apostolok írásaikban a Jahu istennevet, amely az egyiptomiak bálványtemplomaiban, Moáb királyának, Mésának az írásában, az Asera szobrokon díszelegtek.
Hogy a napimádó varázsló zsidó szekta írásaiban benne van az nem teszi a Jahu nevet Mózes Istenének a nevévé.
Különben a Kumráni leletek csak 1947-ben lettek felfedezve, megfejtésük, feldolgozásuk pedig még a mai napig tart. Tehát Károli azokról sem tudhatott.
Ami a kumráni szekta tevékenységét illeti ugyanúgy hamisították bele a borjúisten Jahu nevét
a próféták írásaiba, ahogyan azt jehova tanúi is tették az fordításaikba. Azzal a különbséggel,
hogy jehova tanúi fordítói nem tudták kiolvasni a tetragrammából, hogy az Jahu és nem jehova.
Annak idején ,amikor Zeev Herzog régészprofesszor, 1999-ben publikálta felfedezését a Palesztinia területén megtalált, az i.e. 8-7 századból származó Asera szobrokról, amelyeken ott diszeleg a borjúisten Jahu(JHWH) neve, mint Asera bikaférje, elkezdték jehova tanúi gyalázni a professzort
a felfedezés miatt és amiatt, hogy azt publikálta. Mintha a régész hibája lett volna,hogy kiderült
JHWH(jahu) Asera bikaférje volt, akit Izraelben Omri, Akháb és Jézabel idejében imádtak egyesek.
Mivel Kánaánban jahut Baálnak nevezték, a próféták írásaiban a Baál nevén szerepel Aserával együtt.
A lényeg, hogy A Szent írásban ,amelyet az Úr Jézus idézett és,amelyet az apostolok használtak ,nem volt benne JHWH alakjában, csak Baálként a borjúisten.
Ellenben az Egyiptomban élő zsídók írásaiban i.e az 5. században,már JHWH(JAHU) nevén szerepel.
Alapvető hitvallás jehova tanúi szervezetében,hogy meg kell tagadni azt a Szentírásból egyértelmű
tényt, hogy a Khirsztos a Megváltó Isten. A hamis próféta jehova papjai a Khrisztosz Isten Atyját sem fogadják el istenüknek. Számukra csak egy isten létezik az Egyiptomi bálványtemplomok és
Moáb királyának, Mésának a "Moábita Kő" néven elhíresült írásos emlékéken található YHWH nevű. Dicsekesznek is jehova papjai kiadványaikban,hogy istenük YHWH neve benne van ezen pogányok által hátrahagyott írásemlékekben. Azzal elfelejtettek jehova papjai eldicsekedni, hogy a híres régészprofesszor Zeev Herzog 1999-ig számos olyan bálványszobrocskát talált Palesztinia különböző területein,amelyeken a YHWH nevű isten Ashera bikaférjeként szerepel. Az az egyiptomi Amherst 63 papiruszra, sem hívták fel jehova tanúi figyelmét,amelyben 35 olyan arámi nyelven írt dokumentum is van, amiket a Kr. e. 7. és 6. században írtak, és amelyek tartalmazzák a Jahó istennevet, ahogyan YHWH isten nevét sokan a zsidók közül kiejtették.
A papyrus leletből azt is megtudhatjuk, hogy ezek a Jahó-hoz könyörgő zsidók arra kérik Izrael Istenét Adon-t, hogy ne vegye el tőlük azt, amit Jahó(akit bikájuknak neveznek)megadott nekik.
Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor
Jahó válaszoljon nekünk bajainkban. Adonáj válaszoljon nekünk bajainkban. Légy egy íj a mennyben, Holdsarló! Küldd el hírnökeidet Rash egészéből és Cáfonból Jahó segítsen nekünk. Jahó adja meg nekünk szívünk vágyait. Az Úr adja meg nekünk szívünk vágyait. Minden kívánságunkat teljesítse Jahó. Jahó töltse be, az Úr ne vegye el szívünk egyetlen vágyát sem. Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által – íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk. A Bikánk legyen velünk. Bétel válaszoljon nekünk holnap. Baál-Samajin áldja az Urat: „Hűséges embereiddel együtt megáldalak téged!” Vége.
Ezek a zsidók jobb helyzetben voltak, mint jehova tanúi, mert azok miközben a YHWH nevű istent
méltatták, Izrael Istenéhez az Adón-hoz is könyörögtek - Igaz csak amiatt, mert aggódtak, hogy
a Jahó isten által teljesített kívánságaiktól az Adón Isten meg ne fossza őket.
Jehova szervezetében azonban nem szabad az Adón Istenhez a Khrisztoszhoz könyörögni.
A jehova szervezetében tilos a Khrisztosz Istent istenként emlegetni, vagy imádni, ahogyan imádták
Őt Ábrahám, Izsák, Mózes és mindnyájan Izrael Istenékek és Atyjának a Khrisztosz hűséges szolgái.
Ellentétben az Úr Jézus apostolaival ők nem hívhatják Atyának Khrisztoszt. Igaz nem is méltók
rá, mert jehova szervezetének tagjai nem képesek szent életet élni. Ez pedig előfeltétele annak,
hogy az Istenek Istenét a Khrisztosz Istent bárki is Atyának hívja.
Az újjászületést a megigazulásnak kell megelőznie. Ha bárki csak egy dologban is ellentmond az Isten Szavának, vagy az Isten igazságát bármilyen kérdésben hazugsággá változtatja , azt a Szent Szellem nem fogja se igazzá nyilvánítani,se megszentelni.
---------
Te az Élő Istent gyalázod.
-Vajon a szent szellem azt a bizonyságot teszi a te szellemedben, hogy az Atya neve JHVH egy egyiptomi borjú isten? Mert ha igen, akkor azt nem Isten szelleme mondja neked, hanem a megtévesztés szelleme e világ istene.
-
Isten szelleme soha nem gyalázza az Atyát, vagyis önmagát.
-Te az újjászületésről beszélsz, de a gyümölcseid romlottak. Azt mondod, az ember szellemének újjá kell születnie, de a te szellemed nem az Igazságot, hanem a gyalázatot szüli, amikor az Örökkévaló Isten JHVH nevét borjú istenek nevezed.
-Pontosan ez történik veled! Te ellent mondasz a Zsoltárok: 83:19 kijelentésnek, a prófétáknak és Jézusnak is, amikor JHVH-t borjúistennek nevezed. Ezzel a saját ítéletedet mondtad ki magadra.
-
A szent szellem téged nem fog igazzá nyilvánítani, amíg káromlod az Istent.
-Honnan van az ihletésed, mert Isten nem gyalázza önmagát.
Milyen szellem van te benned? E világ istenének a szelleme, látszik a gyümölcsödből.
--
Efézus:6:12
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
"Amikor Károli fordította az Ó szövetség könyveit a masszoréta szöveg alapján, még nem tudta,
hogy JHWH a borjú isten neve volt Egyiptomban, és Izraelben Omri, Akhánb és Jézabel korában."
-----------------------
Amit te itt művelsz, az nem tudományos kutatás, hanem tudatos és súlyos istenkáromlás, szellemi merénylet Isten neve és a Szentírás ellen. Azzal, hogy a Teremtő szent nevét, a JHVH-t egy bálvánnyal "borjúistennel" azonosítod, nemcsak a történelmi tényeket és a régészetet, például a Holt-tengeri tekercsek bizonyságát, tiprod lábbal, hanem a káromlás bűnébe esel.
-
Azt mered állítani, hogy Károli Gáspár nem tudta, mit ír le? Károli pontosan értette a Szentírást, és a Zsoltárok 83:19-ben világossá tette: "Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön"
--
Azzal, hogy te ezt a nevet egy bálványhoz kötöd,azt állítod, hogy a zsoltáríró és a fordító is egy bálványt nevezett a föld feletti egyetlen Felséges Istennek.
Mióta a saját torz kutatásodban hiszel, azóta nevezed borjú istennek JHVH-t, amióta egy hamis blogon olvastad. S még te mondod, hogy Isten szelleme vezet benneteket. E világ istene vezet téged nem az élő Isten. Bennem, pedig nincs semmije. Benned annál inkább.
Téged a megtévesztés szelleme vezet.
----
Ez itt nem jogászkodás, hogy mindenkit félrevezess. Engem nem tudsz megtéveszteni az álszent írásaiddal.
--
Ez nemcsak képtelenség amit állítasz, hanem a Biblia szellemének teljes meggyalázása.
Ezzel az állításoddal közvetlenül meghazudtolod a prófétákat, akik az életüket adták a bálványimádás és a borjúkultusz elleni harcban.
---
Meghazudtolod az apostolokat és magát Jézus Krisztust is, aki megjelentette Isten nevét a tanítványainak, és soha nem nevezte Istent bálványnak.
--
Végül pedig meghazudtolod a szent szellemet, ami a Biblia íróit vezette, azt állítva, hogy Isten hagyná a saját népét évezredeken át egy borjúisten nevét imádni.
---
Nagyképűen azt hirdeted, hogy a hűséges fordítók hazudtak vagy tévedtek, és csak te látod az igazságot. Az egód a legsötétebb megtévesztés jele. A Biblia óva int az olyanoktól, akik a világosságot sötétségnek, a szentet pedig tisztátalannak nevezik.
---
Ne feledd, mert eljön az idő, amikor a Mindenható Istennek kell elszámolnod azzal, miért gyaláztad az Ő nevét. A Biblia világosan beszél azokról, akik az igazságban maradnak Jelenések 14:1-5: ők azok, akiknek a homlokán ott van az Atya neve, és akiknek a szájában nem találtatott álnokság.
Te viszont a száddal éppen ez ellen a szent név ellen szólsz. Szégyelld magad, és tarts bűnbánatot!
----
Még a Katolikus lexikon is leírja Isten nevét, amit te meggyalázol. Isten neve nem jogászkodás csűrés és csavarás, és hamis blogírok írásai.
---
A hit nem technikai definíciókon vagy kiforgatott papirusztöredékeken múlik,hanem a kinyilatkoztatott igazság elfogadásán.
---
Katolikus lexikon is írja Isten nevét, Akit borjú istenezel.
-------
Jahve (héb. Jhvh): a Kiv 3,13: →Isten kinyilatkoztatott tulajdonneve héber nyelven, a JHVH (→tetragram) kiejtett formája. - Az ÓSz-ben a legszentebb név, több mint hatezerszer fordul elő, névösszetételekben jahu (pl. Jesajahu), jo (Jojakin), jah (Abija) elemként jelenik meg. A fogság utáni időtől kezdve a zsidók tiszteletből és félelemből nem ejtették ki, hanem mindenütt Adonájt olvastak, s a gör. szövegben is ezt írták át. A ~ kiejtés Theodorétosz és Alexandriai Kelemen átírására vezethető vissza. Az ÓSz héber szövegének tanulmányozásával került előtérbe. - A ~ szó gyöke a kánaáni jah, 'lenni' ige, s azt jelenti: 'aki itt van', 'aki mindig itt lesz'. A Kiv 3,13: olvasható bemutatkozást a kat. hagyomány „én vagyok, aki vagyok” formában ismeri, ami Isten valóságát hangsúlyozza, ti. hogy Isten itt van és tevékenykedik, vele szemben a bálványok semmik, uakkor alkalmas az abszolút lét kifejezésére is.
”Mellesleg megemlíteném, hogy a Róma Főpapja három az egyben istenmodelljét imádó egyházak
mindegyike tagadja az ember szellemének a létét, beleértve a Református Egyházat is,…”
————————————————————
Te Laci, én eddig a mostani, Józsikácskával folytatott 11 napos vitámig nem tudtam, hogy a katolikus és a református felekezetbeliek is tagadják az ember szellemének a létezését, és a szellemet a lélek valamiféle szellemibb, emelkedett, “magasabb, Isten felé forduló” lélekállapotának gondolják.
Komolyan mondom, hogy semmit sem tudtam eddig erről, evidencia volt az elmúlt 22 évben minden általam ismert nicktársam számára is az, hogy az ember test, lélek és szellem egysége, de ezeket pl. Isten beszéde is képes különválasztani (Zsid. 4.12.).
Aztán amikor ezt megtudtam, akkor utána néztem a refis álláspontnak is, és belebotolottam, s el is olvastam erről Fekete Karcsi református püspök ismerősöm egyik tanulmányát, amiben valóban a katolikusoké hasonló álláspontot fejtegeti Karcsi is.
Sajnálatos módon jogos a kiegészítésed, hiszen sok ember azt hiszi, hogy ha Szent Szellemtől újjászületett, akkor onnantól a szellemére már csak Isten Szelleme képes hatni és a sátán és gonosz szellemi lényei, démonai már nem képesek átvenni a szelleme felett az uralmat."
Jehova tanúi, így bethsabé esetében szóba se kerül az az újjászületés, amelynek a szükségéről az Úr Jézus a János Evangéliuma harmadik fejezetében feljegyzettek szerint beszélt.
Mi hiányzik jehova tanúi tanításában ahhoz az újjászületéshez, amely nélkül Jézus szavai szerint
az ember nem láthatja az Isten Országát.
Nos mindkét tényező, az újjászületéshez nélkülözhetetlen.
Az ember szelleme, aminek ujjá kell születni, aminek még a létezését is tagadják jehova tanúi.
A másik tényező pedig a Szellem, akitől újjá kell születni. Habár a János Evangéliumában
nem nevezi meg a Szellemet, amelytől újjá kell születni, de Pál apostol konkrétan megnevezi
az ember szellemét és az Isten Szellemét, mint az újjászületés két alanyát.
Pál pontosan, félreérthetetlenül írja le, hogy kinek és kitől kell újjászületni.
Róma 8:11 De ha annak a Szelleme lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az Ő tibennetek lakozó Szelleme által. 12 Annakokáért atyámfiai, nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk: 13 Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a Szellem által megöldöklitek, éltek. 14 Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai. 15 Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! 16 Eza Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.
És itt jön elő a kérdés, hogyan születhetne újjá az az ember, aki ellentmondva az Isten Szavának tagadja, hogy az embernek van szelleme.
Mellesleg megemlíteném, hogy a Róma Főpapja három az egyben istenmodelljét imádó egyházak
mindegyike tagadja az ember szellemének a létét, beleértve a Református Egyházat is, tudniillik
az ember szellemének a tagadását is meghagyták ,ahogyan a Római Egyház isten modelljének az imádatát is. Mentségükre szolgáljon, hogy nem alkották meg a három az egyben istenmodell képét a háromarcú istent, ahogyan azt a Róma Főpapja által vezetett egyház már az 5.- 6. században megalkotta.
A három az egyben istenmodellhez imádkozók közül a HIt Gyülekezete kivétel, ugyanis ők nem tagadják az ember szellemének a létét. DE addig, amíg a Róma Főpapja által vezetett egyház három az egyben istenmodelljétől nem szabadulnak meg, számukra is az Úr Jézus által és Pálapostol által megfogalmazott újjászületés csak teória marad és nem valós megtapasztalás.
Az újjászületést a megigazulásnak kell megelőznie. Ha bárki csak egy dologban is ellentmond az Isten Szavának, vagy az Isten igazságát bármilyen kérdésben hazugsággá változtatja , azt a Szent Szellem nem fogja se igazzá nyilvánítani,se megszentelni.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy valakit A Szent Szellem nem próbálna az igazság teljes megismerése irányába terelni, főleg akkor, ha az Úr Jézus Atyja azt a személyt kiválasztotta.
Azonban az ilyen személynek fel kell ismernie, hogy egyetlen emberi tanítás terjesztése céljára létrehozott vallási szervezetben sem lehet megszabadulni az Isten Szavának való ellentmondás, vagy az Isten igazságainak hazugsággá változtatásának a bűnéből.
A három az egyben istenmodell imádata, ha azt tudatosan cselkekszik halálos bűn.
Ha valaki valóban elhatározta, hogy meg akarja ismerni az Igaz élő Istent, akinek az Úr Jézus is szolgált(latreuó), el kell szakadnia az hazugságot megtűrő egyházától és tanításaitól is.
2. Kor. 6:11 A mi szánk megnyílt tinéktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult. 12 Nem mibennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben. 13 Viszonzásul, mint gyermekeimnek szólok, tárjátok ki ti is szíveteket. 14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi köze van a megigazultságnak a törvénytelenséghez? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? 15 És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? 16 Vagy mi egyezése Isten templomának a bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Bennük lakozom, és bennük tábort járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek. 17 Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, 18 És én Atyátok leszek néktek, és ti fiaimmá és leányaimmá lesztek, azt mondja a mindenható Úr.
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK ,AZ ISTENE ÁLTAL TÁRSAI AZ ISTENEK ISTENNEK, AZ ISTENEK ISTENÉNEK!
Ezért csak egy témát adtam eléd, benne 2 igét, és 4 mondatot, de erre ismét kaptam egy 20 bekezdésből, és kb. 100 mondatból (nem számoltam össze pontosan) álló AI-s választ, amiben látom ismét, hogy sok olyan következtetés van, ami az én 4 szimpla kis mondatomból biza egyáltalán nem következik.
——————————————
Nem állottam meg, és összeszámoltam, az egy témában írt 4 szem mondatomra és 2 igehelyemre az AI-d 20 bekezdésében 123 mondattal válaszolt, ha jól számoltam. Nem 100-zal, ahogyan becsültem, hanem hanem 123-mal…
Süt végig az írásában az, hogy miket nem ért az én 2 írásom 4 mondatából, akkor is, ha 123 mondatban igyekszik ezt leírni.
Na mindegy, ez van, aszittem ember(i) választ kapok…
Nagyon nehéz Veled kommunikálni, el is mondom, hogy miért.
Direkt csak 1 szem témában, direkt csak 2 szem, egymáshoz kapcsolódó rövid hsz-t írtam Neked, bennük összesen 4 mondattal és 2 igehellyel, gondolván azt, hogy ha válaszolsz, akkor azt emberként fogod megtenni.
De nem így lett, hanem ismét AI-s írást kaptam válaszként, ami ismét hozza ugyanazokat a jellemzőket, amiket az eddigiek hoztak irányomba, és sorra kellene ismét pontosíttatni Téged/AI-dat, mondván ezt sem mondtam, azt sem mondtam, ezt sem így mondtam, azt sem úgy mondtam, és csak ez után jöhetne az érdemi rész megbeszélése.
Hidd el Józsi, nekem sem jó az, ha egy beszélgetés nagy része az álláspontok állandó pontosítgatásából áll, es szinte a lényeg sikkad el közben! Emberrel alig kell pontosítgatni, de az AI-k sajnos tudják lekövetni az ember gondolatmenetét.
En a számok embere vagyok közgazdászként, mindig is szerettem a számszerűsíthetőségük miatt másoknak már túl száraz tényeket, csináltam is egy kimutatást a Veled való 11 napnyi (03.28-04.07 között) intenzív beszélgetésünkből.
1. Írtam Neked e 11 nap alatt 76 hsz-t, Te írtál nekem 18 AI-s írást.
2. E 76 hsz-omból 28-ban összesen 31 pontosítást írtam Neked, főleg a fentebb jelzett, “az AI-d nem érti a mondandómat/nem ezt mondtam, hanem azt/nem így értendő a mondandóm, hanem csakis úgy”, stb. szintű megjegyzésekkel.
Tehát átlagban hsz-AIdként majdnem 2 pontosítást írtam Neked, amelyek jó része “ült” is, és eléggé korrekten tette sorban az AI-d a maga helyreigazításAIt.
De külső szemlélő számára is ez a folyamatos helyreigazítási igény és a meg is tett folyamatos helyreigazítások szerintem nagyon fárasztóak még olvasni is, nem csak nekem, aki írta, írja ezeket.
Az AI-d “becsületére (és a Tiédre) mondva legalább nagyrészt megtette ezeket a kiigazításokat, ezt le kell, hogy szögezzem.
Aztán közöltem Veled mindezek miatt a 206572-ben 04.08-n, hogy nem érdemes még az irányomban valóban eléggé toleráns AI-nak sem írnom, mert nem képes lekövetni az emberi gondolatmenetet, és nincs annak értelme, hogy a válaszaim jelentős része csupa pontosítási kérelmekkel legyenek újból és újból tele.
Ezért csak egy témát adtam eléd, benne 2 igét, és 4 mondatot, de erre ismét kaptam egy 20 bekezdésből, és kb. 100 mondatból (nem számoltam össze pontosan) álló AI-s választ, amiben látom ismét, hogy sok olyan következtetés van, ami az én 4 szimpla kis mondatomból biza egyáltalán nem következik.
Most akkor álljak neki ismét pontosítani az AI-dat mondatonként, bekezdésenként?
Szerintem Laci, Bethsabé, Ilang-ilang, de még (S)Zellem is jól valagba rúgnának engem emiatt, és helyesen tennék, mert nem az a célja ennek a topiknak, hogy emberek folyamatosan AI-s írásokat pontosítgassanak hanem az, hogy emberek írjanak egymásnak egymás meggyőzésére alkalmasnak vélt szintű írásokat.
Gondold ezt át kedves Józsi, s nézd azt, hogy 4 szem mondatra, és 2 szem igehelyre hidd el, elég néhány emberi mondat válaszként, és nem kell belekeverni kezdésnek mindazt, ami tutira nem következik abból a 4 szem mondatból és az idézett 2 igéből!
Mi emberek ugyanis így szoktunk kommunikálni, lépésről lépésre…
Abból, hogy Isten ismeri tökéletesen az övéit, egyáltalán nem következik az, hogy Krisztus Egyháza ne volna látható társaság. A te érvelésed itt nem bibliai bizonyítás, hanem ugrás két különböző kérdés között. Az egyik kérdés ez: ki van végső, tévedhetetlen módon üdvözítő kegyelmi állapotban? Erre a válasz valóban az, hogy ezt teljes bizonyossággal Isten ismeri. A másik kérdés viszont ez: alapított-e Krisztus a történelemben felismerhető, tanító, fegyelmező, szentségi és közösségi renddel bíró Egyházat? Erre pedig a Szentírás válasza egyértelműen igen. A kettőt összekevered, és ebből lesz a téves következtetésed.
Abban természetesen igazad van, hogy nem mindenki üdvözül, aki külsőleg vallásosnak látszik, Krisztus nevét emlegeti, sőt akár rendkívüli dolgokat is tesz. Ezt a katolikus hit soha nem tagadta. A katolikus Egyház soha nem tanította, hogy a puszta külső odatartozás automatikusan üdvözít. Soha nem tanította, hogy minden megkeresztelt vagy minden egyháztag biztosan üdvözül. Soha nem tanította, hogy az Egyház földi tagjai között ne lehetnének képmutatók, árulók, botrányokozók, sőt megátalkodott bűnösök. Éppen ellenkezőleg: a katolikus hagyomány mindig is tudta, amit a Szentírás is tanít, hogy a földi Egyház állapotában a látható közösség nem azonos a megdicsőült szentek végleges társaságával. Vagyis igen: vannak, akik benne vannak külsőleg, de nincsenek benne bensőleg. Csakhogy ebből nem az következik, hogy az Egyház láthatatlan, hanem az, hogy a látható Egyház a történelemben vegyes test, amelyben a jó és rossz együtt van egészen az ítéletig.
Éppen ezt látjuk a Máté 7-ben is, amelyre hivatkozol. Nézd meg józanul, mit mond az Úr. Nem azt mondja: „mivel lesznek képmutatók, ezért az én Egyházam láthatatlan lesz.” Nem is azt mondja: „mivel sokan hiába mondják, hogy Uram, Uram, ezért semmiféle külső, felismerhető közösség nincs.” Hanem azt mondja, hogy nem minden külső vallási teljesítmény hiteles, és hogy az ítéletkor kiderül a valóság. Ez az igehely tehát nem az Egyház természetét definiálja, hanem a hamis tanítványok végső leleplezéséről beszél.
Sőt ennél több is igaz: a Máté 7 kifejezetten feltételezi a látható vallási teret. Hiszen az Úr azt mondja: „gyümölcseikről ismeritek meg őket.” De mondd meg nekem: hogyan ismernéd meg a gyümölcsöket, ha semmiféle látható közösség, semmiféle látható tanítás, semmiféle látható cselekvés, semmiféle látható vallási élet nem volna? A „gyümölcsök” megismerése eleve azt feltételezi, hogy emberek tanítanak, fellépnek, közösségeket vezetnek, hatnak másokra, s az életüknek és tanításuknak vannak látható következményei. Vagyis a te idézeted nemhogy nem cáfolja a látható Egyházat, hanem a látható vallási közeg valóságát feltételezi.
Ugyanez igaz a 2Timóteus 2:19-re is: „Ismeri az Úr az övéit.” Igen, ismeri. De Pál itt sem az Egyház láthatatlanságát tanítja, hanem az isteni alap szilárdságát a tévtanítók zavarkeltése közepette. A közvetlen szövegösszefüggésben Hümeneuszról és Filetuszról van szó, akik tanításukkal feldúlják némelyek hitét. És mit mond Pál? Azt, hogy „megáll az Isten erős fundamentoma.” Ez nem lebegő, tisztán láthatatlan valami, hanem álló, megmaradó, történetben jelen levő isteni alap. Ráadásul a pecsét második fele ez: „Távozzék a hamisságtól mindenki, aki Krisztus nevét vallja.” Vagyis nemcsak az áll, hogy az Úr ismeri az övéit, hanem az is, hogy vannak olyanok, akik láthatóan Krisztus nevét vallják, és nekik erkölcsi kötelezettségük van. Ez megint nem a láthatatlanságot, hanem a látható közösségen belüli erkölcsi felelősséget mutatja.
Ha pedig még tovább olvasod ugyanazt a fejezetet, Pál a „nagy ház” képét használja, amelyben vannak nemes és közönséges edények is. Ez különösen fontos. Nem több külön házról beszél, hanem egy nagy házról, amelyben különféle edények vannak. Ez pontosan a katolikus álláspont: a földi Egyház mint látható közösség nem csak véglegesen megdicsőült, kipróbált szentekből áll, hanem olyan tér, ahol jelen van az igaz és a hamis, a hűséges és a hűtlen, a tiszta és a megtisztítandó. A végső elkülönítés Istené. De a ház ettől még ház.
Valójában az Újszövetség egész képe a te állításoddal szemben áll. Krisztus nem pusztán egy belső, misztikus, szervezetlen hitérzést hagyott hátra, hanem konkrét, azonosítható közösséget alapított. Már csak a legegyszerűbb helyeket nézd meg. Máté 16:18-ban azt mondja: „erre a sziklára építem Egyházamat.” Az „építem” szó önmagában közösségi, történelmi és intézményes valóságra utal. Máté 18:17-ben azt mondja: „ha pedig az Egyházra sem hallgat...” Mondd meg őszintén: miként lehetne egy pusztán láthatatlan közösségre „hallgatni”? Hogyan lehet egy láthatatlan Egyház elé vinni egy ügyet? Hogyan lehet egy láthatatlan közösség fegyelmi tekintélyét gyakorolni? Krisztus itt nyilvánvalóan olyan Egyházról beszél, amely a földön felismerhető, amelyhez fordulni lehet, amely dönt, és amelynek határai vannak.
Ugyanezért fontos az Apostolok Cselekedetei. Ott nem valami szétszórt, kizárólag bensőleg ismert, láthatatlan halmazt látsz, hanem egészen konkrét közösséget: tanítás, keresztség, kenyértörés, imádság, apostoli vezetés, kézrátétel, vének, diakónusok, zsinati döntés Jeruzsálemben. Az ApCsel 2:42-ben az első keresztények „kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságokban”. Ez nem láthatatlan individualizmus, hanem látható egyházi élet. Az ApCsel 15-ben az apostolok és presbiterek összegyűlnek, tanácskoznak, ítéletet hoznak, és azt kiküldik a gyülekezeteknek. Megint kérdezem: egy láthatatlan Egyház hogyan tart zsinatot? Egy láthatatlan Egyház hogyan küld döntést? Egy láthatatlan Egyház hogyan gyakorol tanítói tekintélyt?
Pál szavai is ugyanebbe az irányba mutatnak. Az 1Timóteus 3:15 szerint az Egyház „az igazság oszlopa és erőssége”. Az oszlop nem rejtett fogalom, hanem tartó, hordozó, megjelenítő valóság. Ha az Egyház csak láthatatlan volna, hogyan lehetne az igazság oszlopa a történelemben? Hogyan volna az emberiség számára eligazító tekintély? Hogyan volna a hit nyilvános őrzője? A láthatatlan Egyház elmélete éppen azt veszi ki a kereszténységből, amit az apostoli hit állandóan hangsúlyoz: a közösségi, tanító, szentségi, fegyelmi rendet.
A te érvelésed mögött valójában egy hallgatólagos feltevés húzódik meg: ha a látható közösségben vannak képmutatók és hamis tanítványok, akkor az a közösség nem lehet Krisztus Egyháza. Csakhogy ezt a feltevést maga Krisztus cáfolja meg. Elég a konkoly és búza példázatára gondolni. Ott a jó mag és a konkoly együtt nő egészen az aratásig. Az aratás az ítélet. Nem azt mondja az Úr, hogy most azonnal megszűnik minden látható kevertség, hanem azt, hogy a végső elválasztás az ítéletkor történik. Ugyanez a háló példázata: különféle halak kerülnek bele, és a kiválogatás később történik. Ugyanez a tíz szűz példázata: egyazon látható menyegzős várakozásban vannak okosak és balgák. Ezek a példázatok nem egy láthatatlan, már most véglegesen kipurgált közösséget tanítanak, hanem azt, hogy az Isten országa történeti alakjában a végső ítélet előtt vegyes.
E ponton fontos a fogalmi tisztázás. A katolikus tanítás két dolgot egyszerre tart igaznak. Először: az Egyház látható társaság, mert Krisztus így alapította meg, és apostolokra, utódokra, tanításra, szentségekre és kormányzásra építette. Másodszor: az Egyház legbelsőbb, üdvözítő életének teljessége nem esik egybe mechanikusan a puszta külső tagsággal. Magyarán: nem mindenki él kegyelemben, aki jogilag vagy külsőleg az Egyházhoz tartozik; és Isten kegyelme bizonyos módon azokban is működhet, akik külsőleg nem tartoznak teljes közösségben hozzá. De ebből semmiképp sem lesz az, hogy az Egyház maga láthatatlan volna. Inkább az következik, hogy az Egyháznak van külső, látható oldala és belső, kegyelmi oldala. Az egyik emberileg is felismerhető, a másik teljességében Isten előtt nyilvánvaló.
A régi katolikus hagyomány ezt nem tegnap találta ki. Szent Ágoston például a földi Egyházról mint corpus permixtum-ról, vagyis vegyes testről beszél. Nem azért, mert relativizálni akarná az Egyházat, hanem mert komolyan veszi az evangéliumot. Júdás is az apostoli körben volt. Nem kívül, hanem belül. Láthatóan tanítvány volt, és mégis árulóvá lett. Mit bizonyít ez? Nem azt, hogy nem volt látható apostoli közösség, hanem azt, hogy a látható közösségben is lehetnek hűtlenek. Az áruló jelenléte nem teszi láthatatlanná az apostoli kollégiumot; csak azt mutatja, hogy a külső odatartozás és a belső hűség különböző dolgok.
Ugyanezért hibás az a fordulatod is, hogy „tehát Krisztus egyháza nem emberi szemmel látható társaság.” A „tehát” itt egyszerűen nincs megalapozva. Helyesen így kellene fogalmaznod: „tehát nem minden emberileg látható egyházi odatartozás jelent automatikus üdvösséget.” Na igen, ezt a katolikus is aláírja. De ez nem ugyanaz, mint amit te állítasz. A te következtetésed túlmegy azon, amit az idézett igék mondanak.
Sőt mondok valami még fontosabbat: ha az Egyház valóban nem volna emberi szemmel látható társaság, akkor gyakorlatilag megszűnne minden objektív egyházi kötelesség. Nem volna eldönthető, ki tanít joggal Krisztus nevében és ki nem. Nem volna eldönthető, hol van az apostoli tanítás hiteles őrzése. Nem volna értelme az egyházi fegyelemnek. Nem volna értelme a keresztségbe való befogadásnak mint valós közösségi átlépésnek. Nem volna értelme az Eucharisztiának mint egy testet alkotó szentségnek. Nem volna értelme annak sem, hogy az apostolok pásztorokat rendelnek a nyáj fölé. A láthatatlan Egyházról szóló protestáns reflex gyakran éppen azért vonzó, mert látszólag megőrzi a lelki dimenziót; valójában azonban szétoldja azokat a konkrét formákat, amelyeket maga Krisztus rendelt.
A te álláspontod mögött egy másik félreértés is meghúzódik: mintha a „látható Egyház” azt jelentené, hogy az ember tévedhetetlenül látja a szíveket. De a katolikus nem ezt mondja. A katolikus azt mondja: az Egyház mint Krisztus által alapított közösség látható, de az egyes emberek szívállapotának végső megítélése Istené. Ez nem ellentmondás, hanem teljesen természetes különbségtétel. Gondolj csak Izraelre az Ószövetségben. Látható nép volt, szövetséggel, körülmetéléssel, papsággal, áldozattal, ünnepekkel. Mégis Isten újra meg újra megfeddi őket képmutatásért, hűtlenségért, szívbeli keménységért. Vajon ebből az következett, hogy Izrael soha nem volt látható szövetségi nép? Nyilván nem. Ugyanez az alaplogika érvényes az új szövetségben is, csak beteljesedett, krisztusi formában.
Azt is érdemes észrevenni, hogy amikor Pál azt mondja: „Ismeri az Úr az övéit”, ezzel nem az emberi egyházi megismerés lehetőségét szünteti meg, hanem az isteni ítélet véglegességét helyezi a helyére. Az Egyház a földön valódi ítéleteket hozhat fegyelemben, tanításban, közösségi rendben; de a szívek végső bírája nem az Egyház, hanem az Úr. Ezt a katolicizmus mindig is vallotta. Nem kell tehát a katolikus állásponttal szemben olyasmit cáfolni, amit az sohasem állított.
Krisztus nem puszta elméletet hagyott hátra, hanem szervezett Egyházat, vezetőkkel és tagokkal, tanítói és szentségi renddel; sőt kifejezetten úgy beszél róla, mint olyan társaságról, amelynek látható feje van, és amelyhez tartozni kötelesség annak, aki Krisztus rendelését elfogadja.
Igen, csak az Úr ismeri tévedhetetlenül az övéit. Igen, nem minden külső vallásos ember Krisztus igaz tanítványa. Igen, lesznek olyanok, akik hiába mondják majd: Uram, Uram. De ebből nem az következik, hogy Krisztus Egyháza láthatatlan. Hanem az, hogy a látható Egyházban is szükség van megtérésre, hűségre, igaz hitre és szent életre, és hogy az utolsó szó az ítéletkor Krisztusé lesz. A látható Egyház és a szívek isteni megítélése nem kioltják, hanem feltételezik egymást.
Ha egészen tömören akarom összefoglalni neked: a Máté 7 és a 2Timóteus 2 nem azt bizonyítja, hogy nincs látható Egyház, hanem azt, hogy a látható Egyház nem azonos automatikusan a végleg üdvözültek névsorával. Ez pedig nem protestáns felfedezés, hanem katolikus közhely.
Ezért szeretettel, de teljes határozottsággal azt mondom neked: a következtetésed nem áll meg. Nem az idézett igékből következik, hanem egy előzetes protestáns séma van beléjük olvasva. Az Írás viszont sokkal gazdagabb és józanabb ennél. Krisztus Egyháza egyszerre látható mint történeti, szentségi, apostoli közösség, és egyszerre mélyebb, mint amit puszta emberi szem azonnal átlát, mert a szívek végső állapotát egyedül Isten ismeri. A kettőt együtt kell mondani. Ha az egyiket kitéped a másikból, eltorzítod az evangéliumi képet.
Sajnálatos módon jogos a kiegészítésed, hiszen sok ember azt hiszi, hogy ha Szent Szellemtől újjászületett, akkor onnantól a szellemére már csak Isten Szelleme képes hatni és a sátán és gonosz szellemi lényei, démonai már nem képesek átvenni a szelleme felett az uralmat.
Pedig ez sajnálatos módon nem így van!
Én megelőlegezem magukat krisztusi hívőknek, azaz keresztényeknek nevezőknek azt, hogy a bensejükben jelen van és munkálkodik a Szent Szellem, akkor is, ha erről kevés a tudomásuk.
De nem lehetünk naívak, hiszen Jézus is felhívja a figyelmet arra, hogy sokak hiszik magukat Jézushoz tartozóknak, és akár még tesznek jeleket és csodákat is az Ő nevében, és vallják Jézus nevét nap mint nap, de ez nem garancia arra, hogy Jézus is majd az Övéinek vallja majd Őket!
Emiatt már az apostolok is megtapasztalták azt a saját korukban, hogy sokak váltak/válnak kétszívű szívállapotú keresztényekké (1. Tim. 4.1-2; Jakab 1.8; 4.8.), akikre az elméjükön kívül nem csak a felülről jövő, Istentől származó szellemi bölcsesség hat, hanem a testi, földhöz ragadt, a lelki ént fogva tartani képes démoni bölcsesség, hitetés, ördögi akarat és szándék.
Jakab 3.15.Ez nem az a bölcsesség, amely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.
16.Mert ahol irígység és civakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van.
17.A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
Jakab levele már az apostolok korában érzékletesen mutatja be ezt a szellemi küzdelmet, ami az ember énjét a saját elméjén, értelmén, lelki szintjén kívül felülről, azaz Istentől és alulról, azaz a sátáni gonosz szintről is folyamatosan éri nap mint nap, akkor is, ha ezt az emberek nem érzik, vagy nem értik.
Sajnos akkor is.
Én igyekszem tehát a legjobbakat feltételezni minden itt író szellemi hátterét illetően, de naív sem vagyok, hiszen a szív bőségéből szólnak itt is a szájak, és aki nyíltan mondja a másikat gonosznak, nem Krisztustól valónak, nem a Szent Szellemtől újjászületettnek, elkárhozónak, akkor abban az emberben biztosan más szellem - is - van, mint abban, akiről írja ezeket.
A kétszívűség erről - is - szól ugyanis Jakab és az újszövetség egésze szerint.
A Septuaginta fordítók is Ἠλείας (Heliasz) nevet fordítanak.
A kérdés, hogy hogyan keletkezett az ELIJAHU név,amely egyértelműen az Egyiptomi bálványtemplomok oszlopfeliratain, a Moáb Királyának Mésának az írásában és a palesztínia területén talált Asera bikaférje JHWH azaz Jahu, ahogyan a tudósok ezeknek az írásoknak a megfejtése után leírták, hogy hogyan kell a tetragrammát kiejteni.
A napimádó, varázsló kumráni szekta írásaiból tudjuk, hogy Ők a tetragramát azaz
JHWH-t, IAO nak azaz Jahó-nak fordították görögre.
Az apostolok által használt Ἠλείας(Heliasz) kifejezés ellenben nem teszi lehetővé, hogy a Próféta neve ELIJAHU.
Felmerül a kérdés, hogy miért nem fordították le a bibliaforditók magyar nyelvre helyesen a próféta nevét? A Heliasz névnek a semmitmondó Illésre való fordítása
is megtévesztés. A szláv nyelvekben megőrizték a görög Eliasz alakot és Eliáš-nak írják.
A név jelentése "Én Istenem" semmi de semmi köze a próféta nevének a Elijahuhoz,
-Azt sem írhatod, hogy az Isten nevét én találtam ki.
Az igazság nem a szervezeteknél, hanem Jehova személyénél van, akihez nem kellenek emberi közvetítők, jogi bejegyzések vagy ingatlanbirodalmak."
Melyik istennévre gondolsz.
A JHWH-ra?
Nos az soha sem volt Mózes Istenének a neve.
Az Úr Jézus soha nem nevezte JHWH-nak azaz Jahónak az Istenét.
Hogy a maszoréták által megalkotott káldeus arámi írásokba hogy került bele, azt tőlük lehetne megtudni. De nem árulták el, és immár nincsenek az élők sorában, így nem lehet megkérdezni tőlük.
Ők maguk már nem voltak birtokában a Szentírásnak, ezért készítették a bibliájukat a babiloni talmud
és a Jeruzsálemi talmud alapján.
A Talmud i.sz. 2. és 6. század között keletkezett.
A Talmud alapján pedig 850 és 1040 között készült el a ma héber bibliának nevezett, keletkezésének idején Kádeus arámi nyelvnek nevezett masszoráta szöveg.
A magyar Bibliafordítások a masszoréta szöveg alapján készültek, ezért került a fordításba bele néhány helyen a borjúisten YHWH neve.
Amikor Károli fordította az Ó szövetség könyveit a masszoréta szöveg alapján, még nem tudta,
hogy JHWH a borjú isten neve volt Egyiptomban, és Izraelben Omri, Akhánb és Jézabel korában.
Az Amherst 63 papiruszok írását ugyanis csak 1932-re sikerült megfejteni a tudósoknak.
Dániel 11: 37 Nem gondol atyáinak isteneivel, nem gondol az asszonyok kedvencével, és egy istennel sem; hanem mindennek fölibe magasztalja magát. 38 De ahelyett tiszteli az erődök istenét annak helyén; és azt az istent, akit nem ismertek az ő atyái, tiszteli arannyal, ezüsttel, drágakövekkel és becses ajándékokkal. 39 És az erődített városokban így tesz az idegen istenek nevében: aki hódol, annak dicsőségét megsokasítja és sokak felett ad nékik hatalmat; a földet elosztja jutalom gyanánt.
”Erről nem beszél neked a pásztorod, mert maga sem látja kívülről a világot és a verseket sem érti.
Láttam a csalódottságukat.”
————————————————-
Látszik, hogy semmit sem ismersz érdemben a HGy ide vonatkozó tanításaiból, és ez én beszédeimből is keveset fogtál fel itt az elmúlt napokban.
Leírtam az előző hsz-omban is, hogy e világ fejedelme a sátán, és a korábban leírtam az 1.János 4.3 alapján, hogy a sátán szellemisége mellett konkrétan már az Antikrisztus szellemisége is 2.000 éve valósan jelen van a világban Isten szerint.
Leírtam azt is az előbb, hogy ez az általános trend már a bűneset óta, és ez alól csak részlegese időszakokban adatik egy-egy egyénnek, népnek, nemzetnek (Nabukodonozor, Ezékiás, Jónás korában Ninive, stb…) olyan, hogy egy időszakra ezen általános sátáni uralom alól mentesüljön, és inkább jó iranyba menjenek a dolgaik, mint inkább rossz, azaz a sátáni, az antikrisztusi irányba.
Leírtam azt is a napokban, hogy az Antikrisztus rendszere nem egy homogén rendszer lesz, azaz Neki is szükséges lesz küzdenie ellenlábasaival, más poltikai vezetőkkel, akár demokratikus választásoknak nevezett küzdelmek által, azaz nem feltétlenül vérontást is hozó harcban fog legyőzni más “királyoknak” nevezett vezetőket.
Az Antikrisztus rendszere a világ több síkon való egységesülése irányába tartó rendszer, de ez nem ellenkezés nélkül fog megvalósulni, hanem az Antikrisztus és annak a sátán által energizált szelleme folyamatosan küzd eközben a céljai elérése érdekében a részben vagy teljesen szuverenitásra törekvő erőkkel szemben, legyen az egyén, közösség, nép, nemzet, régió, vallás, eszmerendszer szintje.
Mi a HGy-ban mindezt tudjuk, s ezzel tudjuk azt, hogy az a csoda, ha ideig-óráig, néhány választás erejéig ezen, az élet szinte minden szintjére elhatni akaró antikrisztusi egységesülés útjába képes állni egy-egy nép, nemzet, mert tudjuk, hogy ez a kivétel az utolsó időkben a sátánnak mindenre elhatni képes hatása miatt, és nem ez a fő szabály.
Tudomásul vesszük tehát azt, hogy az antikrisztusi egységesülés irányába mutatnak a világban a folyamatok, de nem örülünk ennek, és igyekszünk ezt lassítani, mert a sónak az a dolga, hogy a feltartozhatatlan romlást lassítsa, mert megállítani nem tudja, nem tudjuk, hanem csak lassítani.
Most ez a romlás felgyorsul nálunk is ismét, lett egy alkotmányozó többség, ki tudják venni az alkotmányból azt, hogy az apa az férfi, az anya az nő, megadhatják a homoszexuálisok házasodási jogát, és az örökbefogadáshoz is a jogukat, hiszen ezek az általános antikrisztusi trendek, és ezeken a területeken Magyarországnak 16 évig “lemaradása” volt.
A só csak lassítja a romlást, megállítani nem képes.
Te sok mindent nem tudsz, és nem értesz a világból.
————————————————————
2 dolgot keversz, a tudást és az értést.
A tudás feldolgozása az értés látható szinten annak is, akit Isten Szelleme vezet, és annak is, akit csupán az agyának az értelme.
Innentől az a kérdés, hogy az agy értelmét ki vezeti, mert az Igazság a Szellem vezetésében, és a Szellem értelmében, mert az Igazság az egy szellemi személlyel azonos, Jézus Krisztussal, és emiatt az Igazság az nem az agy által felfogott értelemben van.
Az agy értelme, értése is képes megalkotni Igazságot, de ez esetleges, mert az Igazság az személy, ezért az Urat teljes szívéből/szelleméből és lelkéből szeretés után következik csak a teljes elméből Jézus felsorolásában, mert nem elmében és igazságban kell imádni az Atyát, hanem “szellemben és igazságban” (János 4.24.).
Az ember értése, értelme tehát nem csak az agya tevékenysége, sőt, a valódi tudása a világról is, és Isten valóságáról is elsődlegesen nem az agya terméke, hanem az agyé is, de elsődlegesen a bensejében, a szívében lakozó szelleme tevékenysége, mert az kapja a valós valóságról a világ és Isten kapcsán is a hiteles információkat, és nem az agya, az legfeljebb csak feldolgozza az agy értelmével, de a szív értelme, az Igében gyakran írt görög szó, a “nusz” az hordozza az érdemi információkat a világ valós valóságáról is, és Isten valóságáról is.
Emiatt a világba és annak az elsődlegesen az aggyal felfogható szintű értesüléseibe nem vethet bizodalmat egy hívő, kellenek a szelleme által vezérelt bensejébe világos látások és határok e kapcsán, mert a világ értését is szellemi szinten értheti meg az ember valóságosan, nem az agyának az értelme szintjén.
Tudni kell a világ behatároltságáról, és arról, hogy nem a világban, nem emberekben kell bízni, mert Isten dönti el, hogy miként alakítja és engedi alakítani a világ folyását az utolsó időknek nevezett elmúlt 2.000 évben is, és előtte is Ő döntötte el, hogy kinek, mennyi mozgásteret enged abban. Emiatt mindennek rendelt ideje van az Ige szerint, valami elkezdésének is, és annak befejezésének is, és ezt az ember csak szemlélheti, érdemben alig van rá befolyásunk, legfeljebb egyén, vagy nagyobb közösség megtérése, alázata, Istenhez szívből való odafordulás által.
Így tett Nabukodonozor, így tett Jónás korában Ninive is, így tett Ezékiás király is, és fordította meg a történelem eseményeit, és nyert Istentől egy kis időt.
E világ fejedelme a sátán, emiatt az embereknek csak az Istenhez való teljes odafordulás marad a sátánnal szemben, részleges odafordulást nem áld meg Isten, nem adja a nevét az ilyen rendszerekhez, hanem engedi a változásokat.
Mert mindennek rendelt ideje van, főleg a 70-80 évnyi földi léttel megelégedni szükséges földi ember életében.
A világot csak Isten szellemének vezetése által érthetjük meg, és benne a mi helyünket itt a földi létünk során, és a remélt mennyi létünkre tekintve, abban bízva (Jób 19.25-26.).
Ilyen egyházat alapitott szerinted Jézus ahol a vezetők pénzre váltják a hivek szavazati jogát?
Félretéve a politikát, térjünk a topik témájához.
Mellesleg van olyan egyház, amelyiknek a keresztelési fogadalma feltételül szabja az egyháznak pénzzel és befolyással való támogatását.
Nos erről kellene beszélni, és nem a politikát ide keverni:
A Talmud i.sz. 2. és 6. század között keletkezett.
A Talmud alapján pedig 850 és 1040 között készült el a ma héber bibliának nevezett, keletkezésének idején Kádeus arámi nyelvnek nevezett masszoráta szöveg.
A magyar Bibliafordítások a masszoréta szöveg alapján készültek, ezért került a fordításba bele néhány helyen a borjúisten YHWH neve.
Amikor Károli fordította az Ó szövetség könyveit a masszoréta szöveg alapján, még nem tudta,
hogy JHWH a borjú isten neve volt Egyiptomban, és Izraelben Omri, Akhánb és Jézabel korában.
Az Amherst 63 papiruszok írását ugyanis csak 1932-re sikerült megfejteni a tudósoknak.
Ha YHWH lennek az igaz Istennek ,Izrael Szentjének a neve,akkor a Szentírás több ezer helyen tartalmazná ezt a nevet.
Ellenben az egyiptomi templom feliratokban, sírfeliratokon és levelezésekben vagy egymagában, vagy Ashera társaságában,mint annak hitvese szerepel.
Az Őrtorony Részvénytársaság alapító tagja és pásztora C.T.. Russell személyében mindig is vonzódott az egyiptomi misztériumokhoz. Az 1914-re bezengett végidő próféciát is az egyiptomi piramis egyik lépcsőjének méretei alapján számolta ki.
Nem véletlen hát, miután 1932-ben a tudósok megfejtették az az elephantinei zsidóságnak az i.sz. e. 5. századból származó leveleit - megdöbbenve tapasztalva , hogy YHWH a borjú isten neve,amit akkor Jahónak ejtettek - az Őrtorony Részvénytársaság akkori elnöke Rutherford úgy döntött, hogy a Russell
nyomdokait követő Bibliakutatók felveszik a Jehova Tanúi nevet.
Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor
Jahó válaszoljon nekünk bajainkban. Adonáj válaszoljon nekünk bajainkban. Légy egy íj a mennyben, Holdsarló! Küldd el hírnökeidet Rash egészéből és Cáfonból Jahó segítsen nekünk. Jahó adja meg nekünk szívünk vágyait. Az Úr adja meg nekünk szívünk vágyait. Minden kívánságunkat teljesítse Jahó. Jahó töltse be, az Úr ne vegye el szívünk egyetlen vágyát sem. Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által – íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk. A Bikánk legyen velünk. Bétel válaszoljon nekünk holnap. Baál-Samajin áldja az Urat: „Hűséges embereiddel együtt megáldalak téged!” Vége.
Karel van der Toorn a Biblical Archaeological Review legújabb számában érdekes írást közöl. Felhívja a figyelmet az egyiptomi Amherst 63 papiruszra, amelyben 35 olyan arámi nyelven írt dokumentum is van, amiket a Kr. e. 7. és 6. században írtak.
A papíruszt azoknak az arámi és júdai katonáknak utódai írták, akik Egyiptomba menekültek és ott katonai szolgálatot vállaltak. A szövegek egyúttal bepillantást kínálnak az elephantinei zsidóság pluralisztikus vallási életébe és történelmébe is."
-Te sok mindent nem tudsz, és nem értesz a világból. Nézd meg a Szavazat ára c. dokumentumfilmet.
---
Ami a mai napon történt, az pedig Isten próféciája szerint történt, az győzött akinek kellett, hogy beteljesedjen Isten beszéde a továbbiakban.
-
Jel 16,14 Mert ördögi lelkek azok, a kik jeleket tesznek; a kik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybe gyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára.
-
Jel 17,17 Mert az Isten adta azoknak szívébe, hogy az ő szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az ő birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.
-
Erről nem beszél neked a pásztorod, mert maga sem látja kívülről a világot és a verseket sem érti.
Láttam a csalódottságukat.
-
Ezeket a verseket, csak a szellemi emberek érthetik meg, akik bár benne vannak a világban, de nem élnek a világgal.
-
1Kor 7,31És a kik élnek e világgal, mintha nem élnének:mert elmúlik e világnak ábrázatja.
-
Ismerned kellene a világ politikai játszmáit is, hogyan születnek és mennek tönkre a hatalmak Istentől. Akik maguk is a világi rendszerben vannak azok ezt nem érthetik, és ezt nem látják, mert benne vannak nyakig vallásos intézményestül. Ez a nagy babilon rendszere, amiről a Biblia ír a Jel:18 fejezetben. Ezeket az eseményeket csak a rendszeren kívül valók láthatják, és azok, akik értik az Isten beszédét szellemben. (144000) Jelenések:14:1-5
Ha valaki bele akar keresztelkedni a H. N. Adventsita egyházba, fogadalmat tesz hogy jövedelme tizedével ,sőt befolyással is fogja támogatni az egyházat:
3. Szeretnél-e Jézus Krisztusba vetett hited nyilvános kifejezéseként megkeresztelkedni, a Hetednapi Adventista Egyház közösségébe felvételt nyerni, valamint hű sáfárként személyes befolyásoddal,tizededdelésadományaiddal, valamint a szolgálatra odaszánt életeddel támogatni az egyházat és annak misszióját?
Ebben teljesen igazad van, ennek a nagykőrösi hgy-s roma gyülekezetnek a pásztora valóban ajándék utalványokkal igyekezett szavazatokat vásárolni a Fidesz részére.
Primitív, bunkó, arrogáns viselkedés, és az ilyen ember bűnét háztetőkről kell kikiáltani mindaddig, amíg megtanulja, és el is ismeri, hogy súlyos bűnt követett el, és megtér ebből.
Köszönöm, hogy betetted ezt ide, nem ismertem ezt az pár nappal ezelőtti esetet!
Nem álhir ez...A nagykörösi hitgyülis lelkész/presbiter/pásztor vagy nevezzük bárminek is...pénzért gyüjti a voksokat. Mi köze van ennek Krisztus egyházának?
Történt-e olyan hogy a Sergius Paulus és Pál egymás tenyerébe csapva kötöttek megállapodást?
————————————————————————-
Amikor egy nagy hatalommal rendelkező vezető politikus szembesül az igaz, teremtő Istennel és annak mindenhatóságával, akkor képes olyan intézkedést hozni, amihez nem kéri a hívők beleegyezését, nem szükséges neki az, hogy a hívők tenyerébe csapjon, hanem egyoldalúan kijelent és törvényt alkot az általa megismert igaz, teremtő és mindenható Isten személyével kapcsolatosan.
Nem kérdezte meg Dárius sem Dánielt arról, hogy megengedi-e azt, hogy kihirdesse azt, hogy “ira minden népnek, nemzetnek és nyelvnek, akik az egész földön lakozának: Békességtek bőséges legyen!Én tőlem adatott ez a végzés, hogy az én birodalmamnak minden országában féljék és rettegjék a Dániel Istenét; mert ő az élő Isten, és örökké megmarad, és az ő országa meg nem romol, és uralkodása mind végig megtart; Aki megment és megszabadít, jeleket és csodákat cselekszik mennyen és földön;(Dániel 6.25-27.).
Nagy Konstantin sem erőlködött i.sz.313-ban, meghozta a szabad vallásgyakorlás rendeletét a császárság maga, nem demokratikus alapon ment ez a döntéshozatal sem.
Ahol nem nőtt a világi uralkodók fejére a papság, vagy épp a pápaság, ott az uralkodók a saját felismeréseik alapján szabályozták a vallást.
Máté 7.19.Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
20.Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
21.Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22.Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23.És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
II. Timóteus levél 2:19 Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit.
Az igehelyeket nem írtam meg az előbb, de pótlom, annak ellenére, hogy evidenciának veszem azt, hogy mindenki tud itt arról, hogy igei alap alapján írtam itt az előbb azt, amit írtam.
Tehát Krisztus egyháza nem emberi szemmel “látható társaság”.
Ez nem igaz, csak Isten ismeri az Övéit, csak Ő mondja meg azt, hogy ki az Övé, és ki nem!
Épp te is néhány napja ezerrel bizonygattad itt velem teljes egyetértésben azt, hogy egyáltalán nem garantált az, hogy azok Krisztuséi, akik azt vallják magukról, közben akár sok jelet és csodát is téve, mindvégig Krisztus nevét hirdetve, hogy Ők valóban Krisztuséi, mert egyáltalán nem garantált, hogy Krisztus az Övének mondja majd Őket!