Keresés

Részletes keresés

csabi1975 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 37

Eladó Új!
Wacom Cintiq 13HD interaktív monitor A Wacom Cintiq 13HD nem játék. Egy profi grafikus monitor kis méretre tervezve, hogy bárhová magával vihesse! FULL HD felbontással, Intuos5 tolltechnológiával, 3 az 1-ben kábellel PC-hez és Mac-hez. Használhatja akár második monitorként is! Ára: 240. ezer Érd: 06303722500 

Big Blaster Creative Commons License 2012.11.04 0 0 36

Sziasztok!

 

Egy grafikus minta generáló programot fejlesztgetek, ami esetleg érdekelhet titeket. A dolog még nagyon friss, és folyamatosan szeretném tovább fejleszteni. A program jelenlegi állapotában már egészen jól használható, persze koránt sem tekinthető kiforrotnak. Már én is összeírtam egy sor dolgot amit szeretnék a közeljövőben megvalósítani, de ha többen kezdenék használni a programot és kapnék visszajelzéseket az is sokat segítene a fejlesztésben. 

 

Hogy miért egy 3D grafikai fórumban reklámozom a cuccot annak az az oka, hogy a programmal készített mintákat véleményem szerint jól lehetne használni 3D modellezésben textúraként olyan esetekben amikor valamilyen díszes padló, szőnyeg, fali tapéta, csempe létrehozása a feladat. 

 

A programot és az egyelőre csak magyar (és nem túl profi) kezelési útmutatót innét lehet letölteni: http://projectkaleidoscope.site11.com/1_5_Download.html

 

A poroginak van Facebook oldala is, a link a weboldalon megtalálható.

 

Remélem minél többen kipróbáljátok és szórakoztatónak, érdekesnek találjátok majd a progit. Amennyiben érdemesnek látjátok, osszátok meg hasonló érdeklődésű ismerőseitekkel is a linket.

 

Csatolok néhány képet ami a programmal készült és a kezelő felületről is rakok fel egy képet.

 

    

 

  

jenei35 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 35

Egy számítástechnikai szakkönyvet ajánlok azoknak, akik érdeklődnek a 3D-s számítógépes grafika, modellezés és játékfejlesztés iránt.

 

A könyvben a Delphi programnyelv, az OpenGL és a Quake pályaszerkesztő (Q3Radiant, GtkRadiant) felhasználásával mutatjuk be, hogy miként építhetünk fel egy tetszőleges 3D-s virtuális világot a benne lévő 3D-s modellekkel együtt.

Kitérünk az ütközésvizsgálatra is, hiszen a fizika törvényeinek megfelelően barangolhatunk a 3D-s térben (nem mehetünk át a falon, a lépcsőn le-fel mászhatunk stb.).


További információkért és a könyv megrendeléséhez látogasson a www.bsp3d.com oldalra! 

3DSurvival Creative Commons License 2012.04.10 0 0 34

Sziasztok!

 

Ha valakit érdekel van itt egy 3D grafikával foglalkozó fórum. Vagyunk ott páran a szakmából akik szívesen válaszolnak kérdésekre.

 

http://3dsurvival.hu/forum

ufkee Creative Commons License 2011.02.24 0 0 33

Sziasztok!

Hát ami azt illeti nem sokan olvasgatnak itt, pedig kár, én a Google-ban 3D zek, most egy kis csapat, 4 település dolgozik együtt..egy pályázaton tamogatást is kaptunk, tavaly készültünk el ezzel a kis munkával:

vilagito Creative Commons License 2009.05.14 0 0 32
Sziasztok 3d grafikust kerestetik!

Megépítettünk egy 3d-s plázát a www.virtuálisolaza.net címen látható. Az elkészülte után a sajtó elég játéknak minősítette, ami azért történt mert miközben sétáltunk benne, az volt az érzése a látogatónak, hogy mindjárt lőnek. Sajnos az egyébként korrekt 3d grafikus nem volt hajlandó ezen változtatni, az ügyfelek igényeit figyelembe venni. Ekkor egy másik 3d s állítólag grafikus de szerintem dumaberci jelentkezett, hogy ő átvenné a munkát. Bár soha nem láttam tőle semmi grafikát, csak macskakaparást. De hittem neki, viszont nyolc hónap semmittevés után feladtam és nem akarok vele dolgozni. Ezért ha úgy érzed, hogy egy ilyen munka érdekel és számodra ez kihívás akkor jelentkezz. Programozó nem kell az van és nagyon profi, te a 3d be légy aktív. Ha csak amatőr vagy de szorgalmas és még nincs nagy neved a 3 d ben akkor is jelentkezhetsz, mert ezzel felfigyelnek rád. Ráadásul két másik munka is vár rád ha megfelelsz.
Jelentkezés e-mailben, tavfuto@gmail.com
Husom74 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31
Szervusztok!

A következő problémám van. Egy vákuumformázott cuccnak a grafikáját kellene betorzítani úgy, hogy a normális alakját a formázás után adja ki. Van valami program vagy módszer, amivel ezt korrektül meg lehet csinálni?

Sziasztok!
bigzed Creative Commons License 2004.12.08 0 0 30
Magyar vagy angol nyelvu 2d-3d programozasi tutorialt kersek (elmeleti, nem baj, ha semmi gyakorlati konkret megvalositas nincs benne), de olyat, ami abszolut az alapoktol indul (vonalhuzas, fill, ... etc.), minden eljarast en szeretnek megirni OpenGl, DirectX ... tehat nem jatszik! (Egyebkent Actionscriptben fogok kodolni :-( ) Tehat fokent az algoritmusok erdekelnek. Ha v.ki tud ilyen doksit a Neten irja mar le ide. Koszonettel BigZed!
kess81 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 29
Hi.. ha valaki kiváncsi pár (3d-s 2d-s) 'számítógépes' munkára, talál egy párat itt :

http://cache.mooo.com/

kommenteket szívesen veszem :)
kösz
bye

Kendra Creative Commons License 2003.06.05 0 0 28
Szia Geza! Mi bajod a nickeddel?! :))

Itt szinte minden van , ingyen is! Kituno hely de be kell loginolni.

http://www.renderosity.com/

Nekem Poser van es most vettem egy Truespacet, amihez hozza se birok szagolni. Nincs itt valaki aki mar ert hozza es nagyon, nagyon turelmes? :)

Előzmény: DebilGeza (25)
Filburt Creative Commons License 2003.05.21 0 0 27
Sziasztok,

Wings3D-vel csinaltam egy 3D-s modellt, amit jo lenne kicsit feltexturazni, vagy kifesteni.

A gondom az, hogy nem talaltam igazan megfelelo texturazo/festo progit, ami raadasul free is (vagy nagyon rossz esetben shareware).

A wings3d ndo, xndo, 3ds, md1 es wavefront file-okba tud exportalni, tehat olyan progi kellene, ami ezek kozul ismeri vmelyiket.

Thx,

Filburt

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 26
egy magyar site:

render.hu

DebilGeza Creative Commons License 2002.05.06 0 0 25
Végre egy ilyen topic! Gondoltam korábban, hogy én nyitok egyet, dehát ilyen nickkel nem lehet... Na de komolyan: én csak 3DS Max-al játszadozom. És hiányolom belőle, hogy a Material Editorban nagyon kevés "kész" anyag van. Emlékszem, még a DOS-os időkben, a 3DS -hoz egy nagy csomó kész anyag volt. Persze lehet, hogy csak az én 3DS 3.0-ásomból hiányzik, mert nem volt rajta a jogtiszta CD-íróval másolt lemezen. Nade azért néhány *.mat file van, csak ezt kevésnek találom. Nincs közte, csak kő, meg fa, az is egy-egy fajta. Szóval: tudtok olyan helyet, ahonnan esetleg le lehet tölteni anyagkönyvtárakat, *.mat fájlokat? Üdv.: Fikusz
racztomi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 24
Sziasztok!

SÓS kellene az ArhiCAD 7-es letölthető formátumban....

Tudtok vmi jó helyet ahol lehet ?

Köszi

atcoeuro Creative Commons License 2001.10.15 0 0 23
Helló!

Nincs meg véletlenül valakinek a POSER PRO PACK vagy a vicki modell? A PRO PACK nélkül nem tudom átrakni a rengeteg szexi POSER modellemet 3DS MAX-ba és fordítva! :(
Remélem tud valaki segíteni! Cserébe küldök sok-sok modellt és textúrát!!!

Üdv,
Süti

timot Creative Commons License 1999.10.19 0 0 22
sajna nekem Debrecen több okból tabu
majd neten élvezlek titeket...

Corponal, módosíts barátom... nem kéne nekem 20 ezer oldal doksit kiadnom a kezemből (-:

ahoj...

mail: grafika@mtv.hu

Dob Creative Commons License 1999.10.18 0 0 20
Hi Tomcat. láttam azt a wild demót, nem volt rossz, de a mély mondanivalóját nem bírta sok ember felfognia a Rage-n.. a conference3000-re megyek.. jöjjön mindenki, maximum kihujjogják.
timot Creative Commons License 1999.10.18 0 0 19
www.verseny.hu
web verseny indul...
nézzétek, hátha lesz a gyöztesek közt 3D-s versenyzô is (-:

pl. én is akarok egy site-ot nevezni

timot

ps: mindenki szabadságra ment?

timot Creative Commons License 1999.10.12 0 0 18
A Maya, melyik verziója érdekel, és mi? modellezés? nurbs? animáció?

esetleg tutorials?

timot

Előzmény: corporal (17)
timot Creative Commons License 1999.10.11 0 0 16
Beköszönés (-:

Hi all...

szóval ti itten 3D-ztek.
Én igazából "már-még" csak hobby szinten foglalkozom 3D-vel, mert hát bár volt ez munkám és remélem lesz is ez munkám most éppen be kell érnem a 2D világgal.

Kérdéseim és ajánlataim vannak:

Kérdés:
- Tud-e valaki arról, jelenleg van-e magyarországon viruális stúdió... (ORAD, ABEKAS, E-SET) bármilyen.

Ajánlat:
- Akit érdekel, hogy mi ez, szívesen mesélek róla...
- Ha valaki mélyebben belemerült már ebbe a világba, szivesen konzultálok, vagy megosztom vele hülyeségeim, hátha kihámoz belôle valamit. (GameGenII, Softimage8, CyberSet3)

Kérdés:
- Keresek olyan megbizható konfigurációt, olcsón!!! 1000 dollár alatt, amivel (+linux) kiváltható a jelenlegi Nihilista állapotom... (egy Mac Quadra)
- Ehhez kapcsolódik a Blender... errôl dokumentációkra lenne szükségem, minnél több, ha lehet.

Ajánlat:
- Meglévô dokumentációim (Max, Lightwave, Softimage, Maya, Lightscape, Strata) tudom felajánlani cserébe ...

most hirtelen ennyi...

timot
timot@mtv.hu

Dob Creative Commons License 1999.10.06 0 0 15
Hm.. de eltünt ez a topic. ..
A rage partyn láttam pár stereogrammot. nem voltak rosszak, van valamilyen spec progi, amivel mondjuk max állományból lehet ilyen képet csinálni?? Még régebben láttam pár képet a Terminator 3D filmből, amik szintén ilyen stereogram-szerüségek voltak, egy jobbos meg egy balos.

A topicnyitáskor elsősorban a Trace rész miatt tettem, amit tettem..

Cifu Creative Commons License 1999.06.19 0 0 14
Nos, a helyzet az, hogy 14 fokos eltérés van a jobb szemtengelyen, balra.
A VFX-1-et kipróbáltam, de hiába lehet a két képernyőt külön-külön élesre állitani, egyszerre a két szemem képtelen volt "fogni" a képet. A kék-piros szemüvegek erős összponositás mellet működnek csak (mintha át kellene nézni a képen), állitólag az LCD sztereoglas félék viszont müködnek, ha ez a Nuvision féle kis hazánkban kapható lesz, biztos kipróbálom.
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.19 0 0 13
Kedves Cifu,

Kár, hogy nekem ezen a téren (is) fekete a lyuk, mivel nem elég, hogy szemüveges vagyok, de ráadásul szemtengelyferdülésem is van (utcai nyelv: bandzsa).

Hat igen, sajnos az lehet akadaly a stereo latasaban, de attol fugg hogy mennyire sulyos a dolog.

Az LCD stereoglass ugye nincs
még szemüvegre csatolható verzióban,

De van. Az eppen most kijott Nuvision 60gx-et igy is hirdetik.

és a többi számitógépes 3D-s érzetes dolog (pl. VFX-1 & Co.) is csak egézséges embereknek van,

A hardware az igaz, hogy nem allithato, de tobb software igen. Peldaul a Descent 1 es 2-ben a stereo-par mindenfele tulajdonsaga allithato, eppen azert, hogy akinek szemproblemaja van, az is kepes legyen hasznalni.

Gabor

Előzmény: Cifu (12)
Cifu Creative Commons License 1999.06.18 0 0 12
Ja...
Kár, hogy nekem ezen a téren (is) fekete a lyuk, mivel nem elég, hogy szemüveges vagyok, de ráadásul szemtengelyferdülésem is van (utcai nyelv: bandzsa). Az LCD stereoglass ugye nincs még szemüvegre csatolható verzióban, és a többi számitógépes 3D-s érzetes dolog (pl. VFX-1 & Co.) is csak egézséges embereknek van, hja, amiben nincs üzlet... (lásd még balkezes force-feedback joystick...)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.18 0 0 11
Haha! Igazi 3D kepek a hobby-m. Az igazi alatt stereo, igazi harom dimenzios kepeket ertek, amit valamilyen szemuveggel kell nezni (de meg ez sem egeszen igy van, errol majd kesobb).

Anteris,

Anaglif a piros-kek (vagy zold) harom dimenzios kepek. Neha meg kell forditani a szemuveget, mert van olyan kep ahol a piros lencsenek kell baloldalon lenni, neha viszont a jobboldalon. Ha az anaglif nem jon be, csak cserelj lencset.

Dob,

Remelem ilyen 3d-re gondoltal.

Mindenki,

A kovetkezo zsenialis 3D dolgok lehetsegesek, olcson.

Fenykepezogep:
Egy egyszeru muanyag fenykepezogep, amit USA-ban Argus neven, Europaban Loreo neven adnak el. Rendes film kell bele, rendes elohivas, rendes kepeket csinal, de kulon bal es jobb szemnek, amit egy nezokevel kell nezni, ami jon a fenykepezogeppel. Nagyon jo.
USA-ban 70 dollar volt, hallottam hogy Nemetben 99 marka.

LCD Stereoglass a computerhez:
Egy egyszeru szemuvegnek nez ki, de a printer-porthoz csatlakozik, es egy tucat jatek igazi 3 dimenzioban jatszhato (Wolf3d, Descent I, Descent II, Nascar, stb). A legolcsobb es legzsenialisabb igazi "virtual reality". Mintha ott lennel, teljesen megigezo.

Aztan a scanner-el behozom az Argus kepeket, amiket egy specialis programmal, a computer kepernyojen lehet, igazi harom dimenzioban kukucskalni.

Van meg egy Stereo-Mikromam is, ami ilyen korong alaku formaban, nezokevel (amit a jatekboltokban lehet kapni) kepeket csinal. De most mar nem talalok filmet hozza, ugyhogy sajnos az lejart.

Van meg egy Kalimar nevu fenykepezogepem is, amin 3 lencse van. Rendes filmmel mukodik, de az elohivas specialis, el kell kuldeni egy helyre itt USA-ban. Miutan elohivjak, 3 dimenzios kep NEZOKE NELKUL! Sajnos a minosege nem tul jo, de ovatos jo fenykepezotechnikaval lehet nagyon erdekes dolgokat csinalni vele. A gep olcso (50 dollar) de az elohivas draga (kepenkent 1 dollar).

Es van egy hologram gyujtemenyem, gondolkoztam rajta hogy csinaljak is de tul sokba kerul a cucc.

Gabor

Cifu Creative Commons License 1999.06.18 0 0 10
A Real3D valóban szupi 3D-s prg volt, bár a környékemen mindenki az Imagine-t éltette... PC-re tudtom szerint nem jött ki.
Skacok, álitólag van egy progi, ami 2-3 fényképből/képből (persze más-más vetületből) képes egy 3D-s modelt létrehozni, akár egész bonyolultakat is, tudtok valamit róla?
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 9
Sajnos Amigával nem találkoztam. Az AutoCAD 2000-ről pedig küldenek egy demot-t ha tart még az akció, probalj az autodesk honlapján szétnézni.
Előzmény: korx (7)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 8
Kipróbáltam a papírszemüvegemmel de semmi hatása, ellenben a TV-hez jó. :(
Előzmény: korx (7)
korx Creative Commons License 1999.06.18 0 0 7
Girafe: Sajna még nem láttam az AutoCAD2000 csak olvastam róla, de kiváncsi vagyok rá :-)

A DesignWave-et nem ismerem.

Viszont eszembe jutott, hogy Amigáan használtam a Real3D nevű programot negyon tuti volt.
Nem poligon, hanem primitiv orientált volt, és már akkor is csoda dolgokat tudott. Ezt megcsinálták PC-re, nem tudja valaki?

Anteris: Nincs 3Ds papir (pl.HBOs, vagy Freddy halála :-)) szemüveged? Azzal lehet nézni.

Előzmény: Girafe (5)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 6
Még nem láttál ilyet? Úgy néz ki a fotó, mintha szellemképes lenne.
Most turkáltam az előbb a neten:
ANAGLIF KÉPEK
Előzmény: korx (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!