Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.25 0 0 29

Sziasztok!

Kb utolsó előtti mentsvárként fordulok hozzátok. Egy régi magyar rockzenekar egy számát keresem. A zenekart úgyhívták, hogy MESSENGER (nem biztos, hogy így írták), legalábbis én ezen a néven emlékszem rá. Azért ez a bizonytalanság, mert az egész neten semmilyen bizonyítékot nem találtam a zenekar és a szám létezésére, de még csak egy apró utalást se. A szám címe: VÉGTELEN SZERELEM. A szám rajta volt egy 1985 vagy 86-os, már nem tudom hol megrendezett Rock gyermektábor válogatáson. Egy haveromnak volt meg műsoros kazin ez a válogatás. Több számot nem is hallottam tőlük. 

Egy kevés szövegrészre is emlékszem:

Felkavart az érzelem

Előtört(?) a szenvedély

....

Szerelmed végtelen

Nagyon régóta keresem ezt a számot. Ha valakinek megvan, vagy csak ismeri, vagy legalább aki alá tudja támasztani, hogy ez létezett, írjon.

Köszi

Sheriff73 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 28
Sziasztok !

A teljesség igénye nélkül:http://sheriff.blogter.hu/

Semmi különös, csak zene, duma, amihez kedvetek van. 5-10 perc olyan zenékről, amiket szeretünk.

Várom a véleményeteket, észrevételeiteket, vagy csak sim a "agymenéseket" a muzsikákról vagy bármiről:)
Silverman3 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 27
HIya ! :-)) Bocsi az előző xxxért, csak teszteltem, hogy tudok-é má szólni :-) Ez egy király topic.. imádom a régi zenét főleg rock De jöhet minden más.. az álltalatok készített listából nem hagynám ki a CCR-t azt is nagyon szeretem, meg az Alphavillet sem.. Igazábol szerintem a ROCK időtlen.. ÉS Még 50 év múlva is hallok (ha megélem) Iron MAiden, Deep Purple, GARY MOORE, LED ZEPPELINt.. meg a többi nagyot...
Én Többek között imádom a Free-t is... a Fire and water után az Alright Now.. az se semmi :-)
Pink Floyd.. meg Hendrix.. a rokzene koronázatlan királya.... Zenélye sose hal meg :-)
Imádom az I love Rock And Roll cimű csodálatos alkotást is.... Jah majd elfelejtettem... Ne hagyjátok ki a "Rockzene Kártékony Bacilusát" se.. ALICE COOPER az is ..Huhh. Micsoda zenéket játszik... (mondja egy 22 éves)
Na további jó társalgást Kedves Zenebarátaim :-)
Sziasztok !
--AtisH--
Silverman3 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 26
xxx
break2 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 25
acelvaros, egerszurke hajnalok

a vagta, a hajsza, a fonix ejszakaja

Orokomozgo lettem.

uh Creative Commons License 2000.03.21 0 0 24
Azert haldoklik a topic, mert nem a torzsasztalon lett nyitva (ez szerintem altalanosan igaz).

Miert lett Hard Rock,Heavy Metal a topic cime? a Purple, Heep, Led Zeppelin, Pink Floyd iranyzat tisztan rock, nem? Na jo, ne vitatkozzunk a mufaji hatarokon.

Tulajdonkeppen azert szolok hozza, mert talaltam egy tok jo rock radiot (nem interneten). No, nem a Rock FMre gondolok, bar mikor az ember talal vmi jot, elobb-utobb kiderul, hogy szlovakul dumalnak rajta. Igy tortent a multkoraban is.
A csatorna neve: Radio Rebecca. (A Juventustol meg lejjebb MHzileg, de pontosan nem tudom, mennyi.)
OK, neha a nagy szlovak slagereket nyomatjak, de a legtutibb musor keddenkent 20:00-22:00kor a 'PopBazar'. ALLAT zenekkel, pont olyanokkal, mint amiket eddig soroltunk.
Most van harmadik hete zsinorban, hogy kihagyom a musort. :(

DE, ha jovo heten eleszegezodtok, vki plz mondja meg, mi az a szam, ami a konferanszok alatt megy!!!

Heep! Heep! Hurra!

Csülök Creative Commons License 2000.02.22 0 0 23
Korábban kezdődött az!
A Yardbirds-szel, nam meg a CREAM-mel!
ROCKER Creative Commons License 2000.02.22 0 0 22
Csaobello!!!!

Szerintem ez a rock és a metal:
Guns N' Roses
AC/DC
Aerosmith
Led Zep
Deep Purple
Sabbath
Skid Row
Iron Maiden
Hammerfall
HELLOWEEN
Gamma Ray
Saxon
Rage (& Lingua Mortis)

maDsuN Creative Commons License 2000.02.21 0 0 21
No, igen igen .. jó topik

No nézzük csak.
Uriah Heep ... ugybár eddig erről nem volt még szó ? Ajánlom mindenkinek a Solisbury c. kazit ..

És mi van a magyarokkal ????

P.Box ??? Nehogymá, hjogy senkinek se ismerős ?? (Bencsik Samu féle banda)
Régi Mobil, Dinamit ... ITt egy halom jó zene .. nem kell kűfődre menni .. persze ott sokkal jobbak az anyagi feltételek, jobban meg lehet csinálni a zanét, de nem kell jobb gitáros mint Bencsik Samu, vagy Radics Béla volt ...

Egyébként meg szerintem is a régi idő zenéje kategórába sorolhatók ezek a zenék. A mai próbálkozások dícsérendők, de azért arra érdemes figyelni, hogy a mai nagy nevek is általában réges-rég enélnek már (TISZTELET A KIVÉTELNEK)

The Evil Creative Commons License 2000.02.21 0 1 20
Az Iron Maiden 1985-ben 200.000 rajongó előtt játszott Rio De Janeiro-ban... 1988-ban 107.000 fan előtt Doningtonban... 1992-ben 72.500 előtt Doningtonban (többet nem engedtek be, mert '88-ban 2 srác meghalt)
Szóval nem hiszem, hogy a Maiden egyenlő lenne a nyolcvanas évek elejével!!
A Fear Of The Dark album pl. 1992-ben listavezető volt Angliában, ami nem semmi.
Különben is, a Heavy Metal időtlen.
KINGEMERSON Creative Commons License 2000.02.21 0 0 19
Helter Skelter !!!

Na ja,' 75 óta nincs új rock zenében ...

Don Valentino Creative Commons License 1999.11.03 0 0 18
Nekem egyertelmuen legnagyobb kedvencem a LED ZEPPELIN, mellette Hendrix es a Metallica a Loadtol kezdodoen. De egyiket sem tudom se egyik (hard rock) se masik (heavy metal) skatulyaba kategorikusan belehelyezni. Hol vannak a hatarok? Sot ezek - a Metallica is mostanaban ha csak kozvetetten is (na ezert majd kapok a pofamra) - bluesgyokerekbol taplalkoznak. Nem erzem, hogy - mint ahogy itt tobben peldakat soroltak - lenne valamilyen vizvalaszto, ami ezen mufajok keletkezesi hatarat jelezne. Sokkal organikusabban fejlodott a rockzene. Talan az volt merfoldko, mikor a gitar elfogadott hangszerre valt. (van egy cimboram, aki szerint amibe` van gitar az metal, amibe` nincs, az diszko)
Egyebkent szamomra sajnos a 80-as evekben zeneileg nem tortent semmi fontos...
bonsay Creative Commons License 1999.11.03 0 0 17
donvito:

Még két kezdeti hard rock:

Birthday-Beatles
Revolution-Beatles

Előzmény: donvito (3)
Libertine Creative Commons License 1999.11.02 0 0 16
Nem ertem a topic cimet. A heavy metal nem a regi idok zeneje. Nem jart el felette az ido, ellenben a parhonapos diszkopatkany sztarok ideje igencsak veges. Sot, a metal most ujra fellenduloben van!
Kukkantsatok csak at a "black/death/doom metal rajongok ide" topicba.

a libertine

zöldkutya Creative Commons License 1999.11.02 0 0 15
Egész jó kis topicnak indult, miért halt ki?

A lentebb említetteken kívül kedvenceim voltak még (határok és korszakok nélkül, ahogy eszembe jut), és most is azok:

Aphrodite's child (Vangelis, Russos, Papas)
Neil Young
Supertramp
Joplin
Doors
Kiss
Manowar
Sisters of Mercy
Lou Reed
John Mayall
Gary Moore

És a legújabb kedvencem: Tom Waits

Ha valaki rendelkezik mp3-mal ezektől az együttesektől (és a lentebb említettektől), és nem sajnálná tőlem, az írjon mailt!
Köszi

blackman Creative Commons License 1999.07.07 0 0 14
Érdekes, hogy nekem például a tuctuctuc típusú zenékről jut ez eszembe. Kivéve, hogy kötelező az érthetőség: süt a nap, nyár van, minden kurv@ jó, havajdidzsétibicsoki
Előzmény: Hamster (12)
clisHe Creative Commons License 1999.07.07 0 0 13
azert szerintem egy pearl ja, soundgarden, vagy alice in chains tagjai tudnak zenelni
es miert lett volan kotelezo az erthetetlenseg?
Előzmény: Hamster (12)
Hamster Creative Commons License 1999.07.07 0 0 12
Hát nemtudom, nekem a grunge-ról inkább az jut eszembe, hogy kutyaütők csinálnak valamit, nem az, hogy hú de jó zenészek... Valami spontán zenélgetés volt az egész, aztán lecsaptak rájuk a menedzserek, és kötelezővé lett az érthetetlenség :)

Hamster

Előzmény: clisHe (11)
clisHe Creative Commons License 1999.07.02 0 0 11
akkor en is hozzaszolok
igaz ez elegge off gyanus, szoval bocsi
nem tudom, hogy ki votl aki kitalalta ezt a grunge skatulyat, de eleg hulyen helyezte bele a cuccosokat
az oke, hogy a java az Seattlebol jott, es meg kabe annyi akozos bennuk, hogy elo rock zene, no meg nagyon jo zeneszek
a stone temple pilots, az meg szerintem csak azert hasonlit6o a Pearl Jam -hez, mert ua. a produceruk, es hat hangzas
de zeneileg szerintem az is kisse mas
sooot
na amugy meg ezek a zenek nekem nagyon begyuttek
de a regiek kozul, pl hendrixet nagyon csipjuk, no meg a led zeppelin
de pl ha bulizni akarok, akkor viszont sokkal jobban erzem magam valami igenyesebb funky buliban
na most hozzaszltam, de hogy minek????
:o)))

ksoft Creative Commons License 1999.06.30 0 0 10
ACDC a király,de atöbbi Heavy Metal és Hard Rock együttes is isteni.Nem úgy mint a mai tuci-tuci zen...van dallam.Ami manapág hiányzik a zenékből.(Írta egy 18 éves mai....)
LoLiTa Creative Commons License 1999.06.30 0 0 9

Meg mindig Hendrix:)
Rockstar Creative Commons License 1999.06.29 0 0 8
Na, ha már volt ilyen hozzászólás is, akkor íme a Magyar Punk oldal címe
http://surf.to/hungpunk
Előzmény: kalmo (4)
blackman Creative Commons License 1999.06.29 0 0 7
Hendrix mindenkit lemos a pályáról. A felsorolt bandák közül számomra már csak Led Zep az aminek minden albumát fenntartások nélkül végighallgatom, a Purple-nek nagyok sok száma ma már kicsit furán hangzik. A Rainbow meg a Whitesnake -imho- elég gyenge dolgok voltak.
Black Sabbathtal ugyanaz van mint a Purple-lel: vannak kihagyhatatlan számok, de a többi már nem olyan átütő
A Mötley Crue az valami szánalmas volt.
Metallica a "Justice for all" album után halálozott el
AC/DC a "Back in Black" lemez után állt meg.
GnR-nek egy lemeze jó van: Appetite for destruction
De van még itt mit hallgatni:Soundgarden, Alice In Chains, Pearl Jam,
Stone Temple Pilots és persze Nirvana. Feltörekvők: Bush, Creed
A megboldogult grunge is megérne egy misét, akarom mondani topicot.

Na, alaposan kieelemeztem a helyzetet.

LoLiTa Creative Commons License 1999.06.29 0 0 6

-Hendrix-
NagyAnd Creative Commons License 1999.06.25 0 0 5
Én úgy '86 körül kezdtem ilyen zenekarokat hallgatni, mint Twisted Sister, Saxon, Priest, Maiden. Aztan később ráharaptam a bluesosabb témákra is. Ma a Led Zeppelin a kedvenc bandám.
Emlexik meg valaki a Metallica Hungaricas időkre? Király volt.
Nameg a Helloween: Walls of Jerico, Keeper I. Micsoda láz volt!
Ma már nem követem annyira az eseményeket, mint régen ifjú koromban :)

Hazaiak közül Junkies rulez!

Előzmény: dzsokijuing (0)
kalmo Creative Commons License 1999.06.19 0 0 4
Sex Pistols - Great R'n'R swindle
Dead Kennedy's - Fresh fruit...
Satriani - Surfing with the Alien
Meg még sok minden, de ma ezeket hallgattam... :-)

ps:
Up the Irons!

donvito Creative Commons License 1999.06.18 0 0 3
Kinks - You really got me '65
The Who - The Who Sing My Generation '65
The Rolling Stones - The Rolling Stones Now! '65
Free - Fire and Water '69
Nos itt kezdődött. Kb.
A többi igaz, de azért a 70-80-as évekből ne feledjük az Aerosmith-t, illetve a 80-as évekből a Guns n' Roses-t.
Ez persze hard rock-ra vonatkozik :o)
vito
Champace Creative Commons License 1999.06.17 0 0 2
Led Zeppelin az nagyon jó, a DeepPurple-nek csak néhány számát szeretem. A Metalikának meg csak a slágereit hallgatom.

Sok hasznos információval lettetek gazdagabbak. Mindenesetre, ha valaki kiváncsi, hasonlítsa össze a Led Zeppelin: Stairway to Heaven és a Pink Floyd: High Hopes cimu szamainak 6 perc 34 masodpercnel bekovetkezo esemenyeit....

Művész Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1
Hát a 7o-es évek eleje-közepe na meg a vége az valami. De a többi az már halvány árnyék.
Előzmény: dzsokijuing (0)
dzsokijuing Creative Commons License 1999.06.17 0 0 0
Egy kis történelem:

’70-es évek eleje:
Deep purple és Led Zeppelin megteremtik a műfaj alapjait.
A két korszakalkotó zenekar mellett az alábbi együttesek tűntek fel és játszottak jelentős szerepet:
Black Sabbath, Uriah Heep, Thin Lizzy, Nazareth …

’70-es évek közepe:
a Deep Purple utódok Rainbow, Whitesnake

’70-es évek vége
AC/DC, Judas Priest, Van Halen, Scorpions, Saxon

’80-as évek eleje
Iron Maiden, Motörhead,

’80-as évek közepe
Mötley Crüe, Accept, Metallica

Ha van valaki aki szereti a fent említett csapatokat és a hasonló zenéket az írjon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!