Keresés

Részletes keresés

lb-panadol Creative Commons License 2008.03.11 0 0 61
Kicsit felhozom a topikot. Szerintem érdekes.
Caipi Creative Commons License 2008.03.03 0 0 60
Hát mert olyan evil vagy...:-)
Előzmény: evil1023 (58)
evil1023 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 59
Előzmény: evil1023 (58)
evil1023 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 58
Jé, két nickem van, és most ezen irtam be a véleményemet?
Előzmény: Caipi (57)
Caipi Creative Commons License 2008.03.03 0 0 57

Miért ne?

Pesti lévén maradok ennél... a METRO újság egyik munkatársának véleményéhez csatlakozva, Pestet már csak egy híd közepéről, madártávlatból mutatnám meg. Nehogy lássák a sok összevisszaszínre festett kapualjat, a sok kutyaszart az utcán, a szanaszát repedezett aszfaltot, az összefirkált házfalakat, a gagyiboltokat, a cetliosztogatókat és a józsefvárosi piaccal simán konkuráló aluljárókat, meg az ehhez passzoló népséget.

:-(

 

 

Előzmény: lb-panadol (56)
lb-panadol Creative Commons License 2008.03.03 0 0 56
Na, senki se szól hozzá? :)
lb-panadol Creative Commons License 2008.03.01 0 0 55

Na, visszahoztam ezt a topikot.

 

Hogy mit mutatnék meg? Pl. Budapestet, Pécset, Veszprémet, Szegedet, Sopront, Tihanyt, Balatonfüredet, Keszthelyt, Zircet, a Bakonyt, Lillafüredet, a Káli-medencét, Szentendrét, Egert...

Sőt, még Dunaújvárost is.

Ja, meg a Hortobágyot, az Őrséget, stb.

 

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.11 0 0 54
Porter kedveert elobanyasztam ezt a topicot is.
Opi Creative Commons License 1999.06.21 0 0 53
__________________OFF___________________

Egyszerűen csak brrr. Pedig tényleg szeretem a modern művészetet, de hogy három kb. 1 méter átmérőjű összeragasztott és zöldre festett papírmasé "korong" (?) mióta művészet, azt nem tudom.
__________________ON___________________

Előzmény: Babe (52)
Babe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 52
offtopic
Opi,
mi bajod a Ludwiggal?
ontopic
Előzmény: Opi (46)
fülöp Creative Commons License 1999.06.18 0 0 51
Bocs, most látom, hogy az előbb offtopic voltam. Ami a témát illeti: a külföldiek számáa (ha nekünk, magyaroknak nem is), üdítő program lehet egy csárda és az ott előadott folklór műsor. Ezt persze előre meg kell beszélni az ottaniakkal. Sok ilyen létezik az Alföldön, utána kell nézni. Isteni a kaja!
fülöp Creative Commons License 1999.06.18 0 0 50
Bugi bácsi! Amióta ismerem Egerszalókot, sehol nem reklámozom. Ugyanis ha meghallja egy talpraesett vállalkozó, ebből a fantasztikus természeti csodából szállodát és mellé fürdőt épít. Kérlek, te se terjeszd! Addig jó, amíg a szerinted primitív emberekből csak néhány ismeri. Aláülsz a csőből folyó forró víznek, és nézed a fenyőfákat... A kis medencével mi bajod?
Skorpió Creative Commons License 1999.06.18 0 0 49
Hat Budapestet biztos nem.
bubu Creative Commons License 1999.06.18 0 0 48
a Fradiba szerzodtetnek egy koszovoi focistat.
felhivja telefonon az edesanyjat.
-Anyam, hogy vannak?
-Ne is kerdezd, a hugodat megeroszakoltak, az apadat meglottek, engem hazafele menet kiraboltak az utcan, es mire erek haza, a lakas ki van fosztva !
- O Anyam, hat ez borzaszto!
- Ne borzasztozzal te nekem, fijam, temiattad koltoztunk Pestre!
Opi Creative Commons License 1999.06.17 0 0 46
Ha felviszed a Várba, a Ludwig-múzeumnak még csak a közelébe se engedd! Brrr.....
Viszont a Várlabirintus lehet, hogy érdekes. (Ott sajna még nem voltam. :( )
Lexes Creative Commons License 1999.06.17 0 0 45
Csatlakozom a legtöbb előttem szólóhoz. Ha min. 1 hét külföld (nyugat, elég "rendezett" helyek) után kibambulok a jármű ablakán, a gyorsforgalmin a belváros felé közeledve, észreveszem a lepusztult dolgok között a kissé keletiesen érdekes és a valóban színvonalasan szép dolgokat is, és magamban vigyorogva ezt gondolom:
-....és akkor a hajsza folytatódik! :)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.17 0 0 44
Egerszalokot meg nem emlitette senki. Itt talalhato Kozep- Europa egyetlen forrovizu forrasara telepedett mesztufa lepcsoje, melyhez hasonlo Torokorszagban van, kicsit nagyobb kivitelben. A domboldalon felszinre toro forro vizbol kicsapodo mesz teraszos lepcsoket kepez, ami feher, rozsaszin es egyeb erdekes szinekben pompazik. Fantasztikus latvany messzirol, kozelrol egyarant.
Es akkor most jon a dolog "magyar" vonatkozasa. Valami fotulok helyi zsebvallalkozo kiberelte a teruletet az onkormanyzattol, a levezetett viz ala medencet epitett, ami ejjel nappal nyitva van. A tarsadalom szeles skalaja (foleg a primitiv emberek) ott sorozik a csodalatos termeszeti kincs alatt, nemelyik keresztulgyalogol a tetejen, vagy a meszlepcson kialakult kicsi tavacskakban aztatja magat. Az egesz annyira undorito jelenseg, hogy felkavarja a gyomromat. Miert nem lehet vedette nyilvanitani egy ilyen kincset?
Rovidesen tonkreteszik amit a termeszet hosszu evek alatt tokeletesre formalt.
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.17 0 0 43
Miske !

Ha Te azt allitod, hogy pl. Las Vegas egy szep, jo es _izleses_ hely es Budapestet fikazod, akkor nezz magadba es gondolkodj ! Bronxhoz (NYC) kepest a VIII. kerulet szuzlanyok talalkahelye, ugyhogy legyszives maskor nezd meg a peldaidat jobban, mert az kicsit sem korrekt, ha az egyik helynek a rossz reszeit emeled ki, a masiknak pedig csak a jot. Nem tudom, hogy mi az a Mall of Amerika, de ha olyan, mint a Duna Plaza, csak nagyobb es csicsasabb, akkor megerdemled, jarjal csak oda. En mar a Duna Plazatol is hanyok :-)))

Poedle B.

Előzmény: Miske (41)
kicsi emma Creative Commons License 1999.06.17 0 0 42
Miske,
en vegigjartam Amerika nagyvarosait. Majdnem sirtam a boldogsagtol, amikor hazaerve a levegobol meglattam Budapestet - hogy nem barakkokbol all, mint San Francisco? Los Angeles es San Diego, hogy nem egyformak az epuletek es nem merolegesek az utcak, hanem tele van fantaziaval.

Osszehasonlitast lehet ugy csinalni hogy nem osszeillo dolgokat teszel egymas melle, de nem ildomos.
Persze, Siofok meg San Diego nem osszehasonlithato, de nem is kell osszehasonlitani.
Budapestrol beszeltunk. Es peldaul Budapest meg Los Angeles - nem is kerdes, hogy melyik szebb. Nem csak nekunk nem kerdes, mindenkinek elall szeme-szaja, ha kicsit alkalma van itt lenni.
A tobbi europai varossal osszevetheto Budapest es biztos, hogy vannak szebb vagy hasonloan szep varosok, de mindne szep varosban Garay piac. Ha vegiggondolom, milyen helyeken jartam - hat Anszterdamban is sok rondasag van, Frankfurt egyenesen gusztustalan egyes helyeken, Berlin belul szep, mashol nem, es meg egy csomo pelda eszembe jut.

Es vannak nagyon szep varosok is. De Budapest is nagyon szep. Es persze lehetne meg szebb is.

kicsi emma

Előzmény: Miske (41)
Miske Creative Commons License 1999.06.16 0 0 41
kicsi emma,
mondjuk Amsterdam meg a 70-es troli
San Francisco meg a Garay piac
Las Vegas meg a Vidám Park
San Diego meg Siófok
Köln meg Esztergom
Mall of Amerika meg a Duna Plaza
k.b ilyenek a különbségek.
Meg nagyobbak.
Osztap Bender Creative Commons License 1999.06.16 0 0 40
Ne mutasd meg: Váci utca. Ettôl sírni lehetne.

Osztap

Mijo Creative Commons License 1999.06.16 0 0 39

Hát a klozettjeinket biztos, hogy nem !

Mijo
(N.A.!)

Poedle B. Creative Commons License 1999.06.16 0 0 38
Hello Qtyi!

Tokajt emlitetted, hat irok rola. Nem regiben eltoltottunk egy kellemes hetveget kollegaimmal Tokajban, a borospincek nagyon jok! Egyetlen hatranya, hogy estenkent nem nagyon tudsz mit csinalni (bar lehet, hogy arra szamitanak, borozas utan mar ugysem tudnak a kedves vendegek semmit csinalni :-)). Pannonhalmat minden tovabbi nelkul meg lehet nezni, du. 4-ig van nyitva, belepot kell fizetni. Esetleg meg megnezhetitek Cseszneket (var), Hajduszoboszlora akkor erdemes menni, ha szeretitek a furdoket.
Most hirtelen igy ennyi.

Bye

Poedle B.

Előzmény: Qtyi (37)
Qtyi Creative Commons License 1999.06.16 0 0 37
Nagyszeruek vagytok!

A Best Of Hungary valahogy ugy all,

Lillafured, Szeged, Pecs, Aggtelek, Koszeg, Sopron, Szombathely, Duna-kanyar, Dimbek-dombok (Tapolcai es Kali medence, Orseg, Zala)

Itt elegge szivembol szoltatok, Lillanal jobb hely nem nagyon van, bar sajna fuz hozza kellemetlen emlek is. Omassan minden udito "kola" a kocsmarosnak (meg egesz Borsodban). A kisvasut is szuper, viszont azt nem tudtam, hogy lehet pisztrangot ENNI a keltetonel.(kosz bagojj)

Szegedhez kellemes elmenyek fuznek, (TEDOT pl.) Barmikoir szivesen megyek egy kort az egyes villamossal. (A 3-as mar durvabb, elegge pihenteknek valo)

Pecs a kedvencem, mindig tud ujat nyujtani, talan a legszuperebb hely Magyarorszagon...

Orulok, hogy kiemeltetek Miskolcot es Nyiregyhaza, en is szeretem mindket varost.

Ellenzokkel is szerepel Hortobagy, Eger es Szentendre. Miert? Ha ezt valaki megindokolna...

A programajanlatok kozul remek dolog a kisvasutazas, illetve a Szegedi Szabadteri jatekok, ha valaki meg tud ilyet, irjon.

Amit en magamtol hozzatennek, az Heviz. Szerintem nagyon klassz hely, es az utobbi evekben egeszen latvanyosan fejlodott. A sumegi var is nagyon jol nez ki mind alulrol, mind belulrol.
Tihany s nagyon jo hely, onnan csak egy kopes Nagyvazsony, onnan meg Herend, ahol a porcelankeszitest lehet megnezni. (Anno osztalykirandulas elmenyei)
Nem tudom, hogy Pannonhalmat hogy lehet megnezni, be kell-e jelentkezni, vagy valami...
Aztan vannak nagyon kreativ kastelyaink, Fertod, Keszthely, Godollo, stb.

Foleg a Dunantult ismerem, ha valaki tud jo helyeket a tuloldalon, ne tartsa magaban. Pl nem elitettetek eddig Debrecent, Hajduszoboszlot, TOKAJ-t, pedig azert oda erdemes elmenni. Ki jart a szatmari, beregi reszen? Ugy tudom az is eleg vadregenyes tud lenni. Talan nehany kobor viziturazo...
Aztan ott a Tisza-to. Sose voltam meg, milyen?
Gyularol is sok szepet hallottam. Aztan vannak a jo kis holtagak, pl Martelyon, vagy Cserkeszolo, egyebek.

Van meg tippetek?

csn Creative Commons License 1999.06.16 0 0 36
Megmutatnam neki, hogy miket ir nehany "ámerikába szakatt" ex-honfitarsunk ide a Tasztalba idonkent. Tanulsagos, hogy a bunkosag mennyire hatartalan -szoszerint es atvitt ertelemben egyarant-.

Neveket inkabb nem irok, ugyis tudjatok, kikre gondoltam.

Csaby Creative Commons License 1999.06.16 0 0 35
Lilafüred gyöngyszem. Sajna már régen voltam ott :(
Nekem Szeged tetszik nagyon. Azt mutogatnám.
Typographic Creative Commons License 1999.06.16 0 0 34
Sajnos amint megyünk ki Lillafüred felé, a Paltotaszállóból már jóformán csak a tető és a torony látszik az útról. A fák szerintem túl magasra nőttek, de ezzel úgysem lehet mit tenni mivel Nemzeti Park.
Előzmény: Törölt nick (28)
lab Creative Commons License 1999.06.16 0 0 33
Del-zala, Orseg, Koszeg es kornyeke, a Pinka-volgye no meg Szombathely!
Ezeket latni kell!!
Babe Creative Commons License 1999.06.16 0 0 32
Én megmutatnám Nyíregyházát. De nem csak a külföldieknek, hanem a legtöbb budapestinek és dunántúlinak. Megmtatnám a belvárosi Kossuth teret a bolygók mozaikképeivel, a Bujtosi tó melletti szabadidőparkot, az Egyház sétányt. Sóstót un blocke, a tavat, a víztornyot, a kádfürdőt, az ország legnagyobb, és európai színvonalú állatparkját.
Szóval jó lenne ha látná mindenki, hogy az ország egyik méltatlanul üldözött és melesleg gyönyörű nagyvárosáról van szó.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.16 0 0 31
Én is jó régen :(((
Előzmény: Yv (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!