TEd the bellhop, Megtalálod, É n vagyok a jóbarátod Nézz bele egy vastag könyvbe Kierkegaard által szerezve, Nagy könyvtárban megleled, Az mondja, ki hőn szeret. A könyv címe átverés, olyan, mintha lenne döntés, Két szó, és kötőjel. Amint tudsz, indulj el.
(nem varietas, de laktat) Már így mostanábank orábban lesz késõ, a nyár hajszálába lopván beszökik a vén õsz. Ilyenkor nagyon lelkiállapotba kerül a kósza test, van, hogy az elbizonytalanodásje lensége jön rá egyenest. Az égbolt olyan, mint egy galambszürke öltönynadrág, nem a sliccénél nézve, hanem hátrább. Hasonlóképpen az élet is igen nehéz esésû, folyton folyvást lehúzza a pénztárca meg a fésû. Mindig felfeslik valahol az agyi gondolat koptatója, pedig hajszálra egyforma léptek lógnak ki alóla. Merõ púpok a felhõk, egyre a világ kitérdesedik, és a vasalással nem lehet megoldani a kérdéseket. Mint hogyha egy közületi étkeztetés lenne a lét, amelyben nem a rizseshúst változtatják, hanem a nevét, ami nem tápértékileg jó, sokkal inkább pszichésen, az étlapra fektett hangsúly is nagyot nyom az evésen. De csitt, amikor a lélek már teljesen ellaposodna, egy-egy haladás képében zömmel kisüt a napos oldal. Sajnos, mire a sok jogosult az úttesten keresztül odafut, a bõség kosarából kissé csak a futkozás melege jut. Megered az esõ lába, hallatszik is a sok patty, patty, kinéz a szem, mire föl visszanéz a konyhaablak. Némely tekintetben egyre több a tompa máma, erõs hullámokban gõzölög az õszi pára. Jobb is talán viszont, hogy a csüggeteg forszírozás helyett az emberi zsiger fölplankol egy vastag levest, hiszen ameddig eléggé sûrûen kanalazhat, kétségtelen a szájíz. Nem varietas, de laktat.
az év utolsó(?) bejegyzése ebbe a lassan, de kitartóan csordogáló topikba. egy kb. másfél évvel ezelőtti bejegyzésre reagálva, szerintem partinagy versben legalább olyan erős, mint prózában. ennek felismeréséhez hozzásegített a felolvasássorozata, amelynek hanganyagát alább be is linkelték. napok óta nem tudom kiverni a fejemből, hogy "húzza a föld, s már-már hiszi, ha térden áll, el sem botolhat." vagy: "hanglemeztűn, ha szösz volt, észre nem vett,zenéstül vonszolódik egyre beljebb, látványra is, hallványra is kevés." vagy: "gondolom, fölkavarja"
Sajna technikai problemák miatt nem tudtalak Titeket tájékoztatni a legutóbbi felolvasóestről, ahol 2 új novellát olvasott föl kedvencünk. Nagyon jó volt, noha kevesen voltunk jelen, ami persze nem akadályozta meg PNL-t abban, hogy a szokásos formáját hozza. Én penig még egy dedikálással is gazdagabb lette.
Mindent, amit tuttam, egy helyre gyűjtöttem. PNL Fan-Site.
Nemulass party-k (Partik) voltak a Merlinben és a kultiban. Letölthető, hallgattható a legfrissebb anyag:
1:
http://tilos.hu/djk/mixek/pnl_sanyi_leengum-nemulasch_1_030413.ogg
2:
http://tilos.hu/djk/mixek/pnl_sanyi_leengum-nemulasch_2_030413.ogg
... nekem is egyik nagy kedvencem. A Hősöm tere igen jó, és a Mauzóleum is, azt már régen szeretném megnézni színházban, de vmikor tavaly , vagy azelőtt volt a tévében is, persze szilveszterkor... na de olvastátok már a novelláit? A Hullámzó Balaton, az nagyon nagyon jóó, és ajánlom még a Hotel Téesziroda címűt.... jó olvasást! csákó
Fordítóként igyekszem kicsit szakmai szemmel is olvasni a magyar írókat. Sose könnyű magyar szöveget idegen nyelvre átültetni, de Parti Nagy Lajosnál ez szinte teljesen lehetetlen.