Itt ahogy nézem mindenki (Tisztelet a kivételnek )más tollával ékeskedik .Én írtam saját szöveget a "Miből van a legtöbb a világon "című rövid kis színdarab átirataként.Amikor Mátyás király előtt vonaglik a bolond és a szolgáló asszony így szól a királyhoz :
Jajj! De jó a fütyülős ha kettőt iszol leülős. Háromnál a szemed bandzsa. Négynél esel gyorsan hasra. Ötnél nagyot fogsz rókázni Félmeztelen se fogsz fázni. Hatnál colstok módra lerogysz Hétnél sürgősségi detox. :0)
Nagybajuszú Gyula pajtás, Nagy skandalum az és nem más, Hogy mióta Rómát járod, Felejtéd egy jó barátod. S fordítod felém alfeled, Azt se tudom, mi van veled.
Forgatod ott az ecsetet? Gyakorlod bunkós pecsedet ? Képedhez keresel alakot? Hölgy hó-vállat, hó-valagot?
Vedd elő hát a papirost! Tiszta fehéret vagy szarost, Írj mindenfélérõl sokat! S ne feledd a baszásokat)
Láttad-e már a Szentatyát? Hol mosatsz inget és gatyát? Hová jársz el vacsorára? Drága ott a jó lik ára?
Ettél macskát tejes rizsbe? Szartál már a Tiberisbe? Vannak-e ott sörcsarnokok? Basznak-e a kanonokok?
Van bába a Vatikánban? Huszárzsír a patikában? Van-e ott a vízen csónak? Kispapok hol kamatyolnak?
Vannak-e ott szép nagy kertek? Apácák, kik nem tekertek? Voltál már az Angyalvárban? Basztál macskát csizmaszárban?
Nem kivárakozol még haza? Áll-e még a Vili fasza? Nosza! Gyula vedd a tollad! Gatyádat most le ne toljadl S bassz nekem egy kis levelet! Zaftos legyen a felelet!
Én meg írtam rá választ Lőwy stílusában:
Levél Fröccs Ferinek Tatára
Hát nagyhasú Feri bátyám, Ki égve rosszabb, mint a kátrány, Mióta én Rómát járom, Elszakadt a bőrkabátom. S most lám megtudod mi van velem, Feléd fordítom nemes alsófelem.
Forgatom itt az ecsetet, Gyakorlom bunkós pecsemet. Képeimhez keresek most alakot, Jó kis nőcít, szép valagot.
Előveszem a papírost, A fehéret vagy a szarost. Írok neked mindenről sokat, Elmesélem a baszásokat.
Láttam ma a szentatyát, Mosott inget és gatyát. El-el járok vacsorára, 500 líra a jó lik ára.
Ettem macskát tejes rizsbe, Beleszartam a Tiberiszbe. Nincsenek itt sörcsarnokok, De basznak ám a kanonokok.
Van bába a Vatikánban, Meg huszárzsír a patikában. A vízen úszik néhány csónak, A kispapok ott kamatyolnak.
Vannak itt szép nagy kertek, S apácák, kik nem tekertek. Ma voltam az angyalvárban, Basztam macskát csizmaszárban.
Hát kívánkozok én már haza, Veres már a Vili fasza. Nosza előveszem a tollat, A gatyádat le toljad. Baszok neked egy levelet, Szétkúrt legyen a feneked!
Keverem a keverem a rumbatököt Valaki a levesembe beleköpött Addig a levesem meg nem eszem Míg a köpést ki nem veszem *****ezt 1957-ben hallottam először és amikor meggylevest látok mindig ez a nóta jut az eszembe:-)