Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2019.10.24 0 0 32

Az agyat azt mosni.kell, kulonben elmacskasodik. Meg persze nem vegtelejitett sorozatokkal. A vegtelen bunugyi sorozatok, ahol.minden resz kulonallo pl tokeletesen alkalmas a laza agymosasra.

MIHALA Creative Commons License 1999.06.21 0 0 30
Arghonaut 2
Hát eléggé kivagyok! :-)
Tetszik a szürrealista stílusod.
Havária Creative Commons License 1999.06.19 0 0 29
A szappanoperának ráadásul van még egy nagyon veszélyes hatása. Miszerint a világ minden pontján ugyan olyan vágyakat kelt. Képzeld el amikor egy kínai a rizsföldön egy kaliforniai stílusú házról álmodik, benne egy szőke európai nővel, a garázsban egy sportkocsival. Hogyan fogja ez a kínai elérni az álmait?
elbéjé Creative Commons License 1999.06.19 0 0 28
Joy! Amellett, hogy egyfelől igazad van, másfelől:tényleg nem érted, hogy többek között azért kesereg egynéhány ember (itt is például) a tévé agymosó hatása miatt, mert Ő ugyan rezisztensnek tarthatja magát ezzel szemben, tehát megfelelő módon tudja kezelni a távirányítót, de NEM MINDEGY,HOGY MILYEN TÁRSADALOMBAN ÉLÜNK! Hiszen ki vagyunk szolgáltatva, mint az adott, egyre agymosottabb társadalom, ízlésével és igényességével egyre inkább perifériára szorított egyedei! Nekem ráadásul gyerekeim is vannak, nagyon nem mindegy, hogy milyen közegbe nőnek bele szegénykéim! Ezen nem segít a (ki)kapcsológomb!
Ami tök felháborított: egy dél-amerikai szappanopera-mogulnál járt egy magyar stáb a forgatáson, ahol ezek az álszent tetvek olyan szöveget nyomattak, hogy majdnem szétvágtam a készüléket. Arról beszéltek, hogy a szegény, nélkülöző, bádogviskókban lakó embereknek ők egy szép álomvilágot teremtenek és már-már Teréz anya pózában tetszelegve öntömjénezték saját magukat, pedig ezzel az egész "mű-álomvilággal" a hatalom kezére játszanak, hogy eltereljék a nyomorgók figyelmét saját elviselhetetlen helyzetükről, a szappanopera-gyártó dúdgazdag paraszt két kaviáros falat között áradozott messianisztikus "küldetéséről". fúúúúj. És szappanopera ügyben pipa vagyok Hankiss Elemérre is, aki szintén valami maszlagot nyomat a sajtóban erről. Neki ugyanis könnyű a nagy eszével "helyére tenni" a dolgot, de többször tapasztaltam már "nagy gondolkodóink" részéről egyfajta lekezelést a tömegekkel szemben: ugyan, hát jó ez nekik, úgy örülnek neki szegénykéim, hát had egyék.....
Előzmény: joy (10)
Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 27

Nincs
TV-m. MIHALA 2 ponttal hozzájárult, hogy ne is legyen. Megyek a könyvtárba
zuhanyozva rajzolni a mesélő galambokkal.


Mihala, te ki vagy?


uWw> Arghonaut
2


Előzmény: MIHALA (25)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 26
Kedves MIHALA!

Nem hülyéskedek, de be kell látnom igazad van. És köszönöm, hogy emlékeztetsz ezekre a tényleg csodás dolgokra! Csak,hát amiket felsoroltál, sajnos mind szép lassan elfelejtjük!
Mert a TV-bol mást látunk!:)))

Vladys

Előzmény: MIHALA (25)
MIHALA Creative Commons License 1999.06.18 0 0 25
Vladys: "Egyrészt, a legolcsóbb szórakozás! Olcsóbb a könyveknél, színháznál, koncerteknél!"
Ne hülyéskedj! Olcsóbb mint énekelni a zuhanyzóban? Olcsóbb mint beszélgetni? Olcsóbb mint mesélni? Olcsóbb mint sétálni? Olcsóbb mint galambokat etetni a parkban? Olcsóbb mint a könyvtár? Olcsóbb mint rajzolni vagy írni? ... aludni, álmodni, meditálni, főzni, szeretni, szeretkezni?
Csak akik túl sok tévét néznek azoknak unalmas és/vagy utálatos a világ.
Mit gondolsz?
Mihala
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.18 0 0 24
Én úgy gondolom, hogy a tévézésben több minden játszik szerepet. (azok mellett is amiket már említettetek)

Egyrészt, a legolcsóbb szórakozás! Olcsóbb a könyveknél, színháznál, koncerteknél!

Aztán, nem kell elmenni otthonról. Ha utálod az embereket azért jó, ha magányos vagy, akkor otthon lelsz benne társra.

Ha meg a család unja egymást (szomorú valóság, de ilyen is van), nem kell beszélgetni, hanem tévézünk!

A musorok? No comment!!

Vladys

Matsesz Creative Commons License 1999.06.18 0 0 23
Hát, én tanárkodtam egy darabig, s láttam milyenek a mai fiatalok! A mai 14-18 évesek már keményen magyar-amerikai-fogyasztók lesznek. Egy átlag osztályból max 4-5 gyerek van, akinek az agya van akkora, hogy ne csak tv-zen. Sokáig abban a tévhitben éltem, hogy á, a magyarok, ugyan ezt a sok szert soha nem fogják nézni, biztos, hogy nem, meg fognak bukni vele a keresk. tv-k. Csalódtam. Család szombat este:
apa: sör, távirányító. Néha alszik, böfög. Érdekli: meccs, szex.
anya: vasaló, rágcsálnivaló. Érdekli: sorozat, Friderikusz, nyálas romantika.
gyerekek: kenyér, hagyma, hogy legyen mivel tunkolni a képernyőről folyó sok liter vért....
Máshol is írtam már: a magyar nép BIRKA!
MIHALA Creative Commons License 1999.06.18 0 0 22
Helló!
Egy kicsit talán elhanyagoltatok egy szempontot:
TV = reklám = agymosás = mindenki jó fogyasztó lesz és nem törődik azzal, hogy mi a termék valódi ára (gyermekmunka, környezetpusztulás stb..)
És szerintem ezt igenis lehet, és _kell_ is korlátozni, nem csak az erőszakot.
Mihala
Havária Creative Commons License 1999.06.17 0 0 21
Szerintem a TV egyrészt üzlet. Azok a műsorkészítők, akik nem ismerik el, hogy fogyasztók (mi) mire vagyunk vevők eltűnnek a sülyesztőben.
A TV másrészt szócső, azoknak a lobbyknak akik birtokolják a csatornákat.
Szerintem aki ebben a tudatban kapcsolja ki és be a tévét az jól nézi amit néz. Aki nem az agymosásban részesül. A felismerés képességét azonban a tévéből nem lehet megszerezni. Jó tanítók, jó iskolák kellenek hozzá. Az az értelmiség, aki szapulja a mostani tévét inkább arra kellene, hogy fordítsa az energiáit, hogy elmagyarázza a környezetének a fenti két tényt és alternatívákkal segítse őket, hogy mi minden választható még az életben a doboz bámulásán kívül. Ezzel lehet csak megváltoztatni a tévét, ha megváltoztatjuk a fogyasztókat és befogadókat.
Opi Creative Commons License 1999.06.17 0 0 20
Olvasd csak el a Popcornt. Ez ugyan nem film, de attól még ugyan olyan sokkoló. Egy filmrendezőről szól, aki kb. olyan filmeket készít, mint Oliver Stone, vagy Quentin Tarantino, vagy Robert Rodrigez. Megkapja az Oscart és a díjkiosztó estéjén túszul ejti egy sorozatgyilkos pár, akik azt akarják tőle, hogy ismerje be, hogy az ő filmjeinek a hatására kezdtek gyilkolni. ("Amerikában mindent meg lehet úszni, ha jó mentséged van a tetteidre.") Nem akarom leírni az egész történetet, de az a vége, hogy a gyilkosok kijelentik, hogy mindenkit életben hagynak, ha az emberek kikapcsolják a TV-t. (Nem mondom meg mi a vége. :) Szerintem úgyis kitaláljátok.) Az epilógus az események után indított perek felsorolása. Van legalább 30-40. (Pl. az állampolgárok perelik a kormányt, amiért hagyta őket nézni a műsort.)
Előzmény: iLane (13)
Fidusz Creative Commons License 1999.06.16 0 0 19
"Bámuláda" vagy "a Hazudós" ismerőseim szerint. Ahol most lakom albérletben nincs bámuláda - nem is hiányzik ( a Forma1-en kívül mást úgyse néznék...)
Előzmény: originalqszi (18)
originalqszi Creative Commons License 1999.06.16 0 0 18
MiazaTV??????
Odin Creative Commons License 1999.06.16 0 0 17
Szerintem ezen az agymosás dolgon nincs mit csodálkozni. EZ a cél!

Ha van erőd, kiszálhatsz belőle. Szerencsére kötelezni még nem tudnak rá (ld. Orwell: 1984), de mindent megtesznek azért, hogy te is beállj a sorba. Ők ezért kapják a pénzt. És a jelek szerint nem is dolgoznak olyan rosszul.

Dob Creative Commons License 1999.06.16 0 0 16
Na ja a Spektrum nálam is bejött a Duna megint nem olyan rossz , de hát ezek a kereskedelmi TV-k.. rémesek.. nézett már valak Szív TV-t este , amikor azok a nagyon robbangatós akciófilmek vannak? Hát nem mondom azok aztán a filmek. A Topicon felbuzdulva megnéztem pár filmet Videon (reklám nélkül) ajánlom mindenkinek:
Wag The Dog (kicsit nagyon aktuális)
Őrült Város
ez a kettő az amire aztmondom , hogy igen.. ezek megmutatják milyen a világ.
Más
A Spektrumon volt valamikor egy elég jó riportműsor a TV-sekről , főleg a helyszini tudosítókról , akik a gyilkosságokról , meg az Autós üldözésekről számolnak be. Nem volt rossz , ha egy átlagos TV néző látná mik mennek a színfalak mögött , hát nem nagyon nézne tovább RTL Klubbot , vagy TV2-t..
Fox Mulder Creative Commons License 1999.06.16 0 0 15
Egyszer a rádióban hallottam egy beszélgetést. Arról volt szó, hogy a Dalai Láma ha tv interjút ad (volt ilyen nálunk is), akkor egyáltalán nem úgy beszél, mint ahogy az ember egy ilyen értelmes (magas szellemi színvonalon álló) emberről gondolná. Ott akkor valaki megjegyezte, hogy ő látta (hallotta), amikor a tanítványaihoz beszélt és akkor tényleg olyan volt, hogy amit mondott az nem könnyen volt emészthető. Szóval tud ő, ha akar, de mindig a közönségnek megfelelő színvonalon beszél. Evvel azt akarom mondani, hogy nem lehet, hogy ilyen a Föld lakóinak átlagos színvonala, amilyen a tv műsor? Mert hát a tv-t a tömegnek készítik. Nem lehet, hogy valóban ilyen müsorokat igényelnek a tv-t (sokat) nézők? Mert hát azért nem mindent vesznek be ők se. Lásd Koóstoló. Az első részből kb 15 percet bírtam nézni. (Hiába, kíváncsi az ember.) És bizony egy ideje úgy hirdették, hogy felejtse el amit eddig látott, teljesen új müsort csinálnak. Tehát ez nem jött be nekik és megváltoztatták. Hogy milyenre azt (szerencsére) nem tudom, mert az első már elég volt. Szerintetek nem az van, hogy a tv csak annak felel meg, amit elvárnak tőle? Jó, most hagyjuk azokat, akik tudják hol van a távirányítón a kikapcsoló gomb! Egyébként nálam a Duna TV a nyerő. Jó ismeretterjesztő sorozatok, jó kis angol filmek. (Spektrum sajnos nincs.)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.16 0 0 14
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Előzmény: iLane (13)
iLane Creative Commons License 1999.06.16 0 0 13
Itt most szerintem nem arrol van szo, hogy mi nezunk-e tv-t, illetve, hogy nekunk mossak-e az agyunkat. Aki eljutott eddig a topicig, az valoszinuleg tisztaban van vele, hogy mirol van szo. A szomoru az, hogy HATALMAS tomegek semmit nem tudnak az egeszrol, nem veszik eszre, hogy az egyetlen kapcsolatuk a kulvilaggal a tv! Es sajnos a mai magyar tv-kinalat NAGYON lehangolo. Tv2 es rtl-klub csak a verre es botranyra megy. Spektrumbol, kozszolgalatibol esetleg lehet egy kis kulturat felszivni, de azokat megint nem azok nezik, akiknek kellene, tehat mintha nem is lennenek. Es ez nem is erdekel, mert mindenki ugy mossa az agyat, ahogy akarja. Csak attol leszek nagyon ideges, mikor ez a tomeg felall a tv elol es 4 evente elmegy szavazni, es eldonti, hogy en hogy eljek... :((

(Oliver Stone-t egyebkent szeretem, es a Szuletett gyilkosok az egyetlen mozi, ami legalabb foglalkozik a problemaval, es szerencsere annyira sokkolo, hogy ezt hatasosan is teszi.)

nulla Creative Commons License 1999.06.16 0 0 12
Szoktam tévét nézni. Attól még nem tartom magam "agymosottnak", mert megnézem néha a reklámokat (főleg ha film közben vannak).
Kifejezetten vannak olyan műsorok, melyek nem az "agymosást" tűzték ki elsődleges célul.
Szeretem az ismeretterjesztő filmeket, néhány sorozatot is szoktam nézni, persze azért hozzáteszem, hogy nem minden áron nézem meg a sorozatokat. Például a Csillagkapu c. filmsorozat szerintem is nagyon izgalmas, érdekes témát feszegető sorozat, ha tehetem; mindig megnézem.
Vannak olyan filmek is, melyektől semmit nem kapok (esetleg "agymosást"), de akkor is megnézem, mert éppen olyan vágyam van, hogy megnézzem.

Nem tartom magam a legtöbbett tévéző nézőnek, de azért néha igenis leülök a tévé elé.

Egyébként olvasni szerintem is jobb, mert ott úgy képzelhetjük el a dolgokat, ahogyan csak mi akarjuk, a tévé az elképzelés illuzióját lerombolja. De attól még nem tartom kifejezetten és egyértelműen rossz időtöltésnek.

Végszükség esetén pedig ott a távirányító ..... :-)

Cyberella Creative Commons License 1999.06.16 0 0 11
Minél többet néz valaki TV-t annál jobban kimosódik, végül már nem lesz egy önálló gondolata, ellentétben a könyvekkel, attól feltöltődik az ember. Azért az Ally McBeal szerintem jó volt, szerettétek?
joy Creative Commons License 1999.06.16 0 0 10
Agymosó TV?
Bocs, ha ilyen problémája van valakinek, miért dugja fejét a mosógépbe?
Azoknak adok igazat, akik a Spektrum miatt fizetik a csaló kbtv-knek a maxdílyat!- amiért sárt szolgáltatnak.
A többi moslékot pedig aki akarja nézni nézze, aki nem az pedig tudja, hogyan kell csatornát váltani!
Egyébként éljen a Csillagkapu, és a SeeQuest!
Opi Creative Commons License 1999.06.15 0 0 9
Ezt a könyvet már elég sok topicban ajánlgattam, de ide is illik:
Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép
(A Cartafilus könyvesboltban még árválkodik néhány darab és nagyon megéri az árát.)

A Született Gyilkosok? Ja, persze, láttam. Háát... Oliver Stone különben sem tartozik a kedvenceim közé, de amit ezzel a Tarantino forgatókönyvvel művelt, az botrány.

Viszont a Popcorn! (Látható a Vígszínházban, Kern Andrással, Liptai Klaudiával, stb.)
Könyvben is megjelent, az írója Ben Elton (bizony, ugyan az, aki a Dilizsarukat meg egyéb hasonlókat elkövette) a címe pedig: Pattogatott vérfürdő
Érdemes elolvasni. És megnézni is. Nem is egyszer.

Előzmény: Dob (4)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.15 0 0 8
Szaszi !

Kettôn áll a vásár szerintem. Aki hagyja, annak lehet mosni az agyát, aki nem annak is, csak nehezebb.:-) Agymosó dolgok mindig is voltak. Pl. inkvizícó, kommunizmus stb.. A szomorú az, hogy ilyen nagy tömegek hagyják magukat, még napjainkban is. Megjegyzem, ha nem lenne a világon szinte mindenütt viszonylag könnyen hozzáférhetô TV -zési lehetôség, szerintem valószínűleg káosz (így is majdnem) tombolna jó öreg sártekénken. Sajnos e szellemi szintnél, ahol mi, emberiség ma tartunk szükséges az agymosás. :-(

Big

lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.15 0 0 7
No igen. Nekem anno, elég kiegyensúlyozott életem volt, (nem panaszkodom még most is az van, az annó az inkább azokra az időkre vonatkozik amikor még az 1 -esen volt a friderikuszfikusz.)
Szóval 3 kedvenc, és számomra verhetetlen műsor volt.

Friderikusz, szomszédok, és kölyökidő. Ezeket azért néztem meg, mert annyira fel tudtam magam idegesíteni magam rajtuk, hogy már ott tartottam, hogy felpattanok, megfogom a tv-t, és kikú*om az ablakon.
Ezzel is levezetve az összes felesleges energiámat.

lolka

Csaby Creative Commons License 1999.06.15 0 0 6
Nem vagyok TV párti, csak nagyon ritkán nézek TV-t. (Spektrum, Forma-1, és egy-két film. Ja meg a Csillagkapu. Azt az egyet nem hagyom ki.:) Szóval szerintem nem normális ha valaki csak egy dolognak él. Pl. TV, de mondhatnám itt az internetet is. Az is ugyanúgy el tud vonni a barátaidtól, családodtól. Az interneten is lehet csak úgy órákat nézelődni, semmi értelmeset nem csinálni. Nem a netet akarom leszólni, mert sokkal többet lógok rajta, mint pl. TV-t nézek. Mindent csak mértékkel, a maga idejében.
devnull Creative Commons License 1999.06.14 0 0 5
13 éve nincs tévém.

Hírek: újságok + Internet
Filmek: mozi + PC-CD/DVD

A többi, nem hiányzik...

Dob Creative Commons License 1999.06.14 0 0 4
Hétvégén újból néztem TV-t nem volt semmi:
"Reklám után láthatják amint a francia légibemutatón egy orosz vadászgép lezuhan és felrobban.."
"meddig tart az Esmeralda sorozat? 2001 Jun 16 /200 Jun 10/ 1999 Dec 31"

szeretem nézni a TV-t.. nem kell gondolkodni közben.. és én mégis sokkal okosabbbnak érezhetem magam..
apropo látta valaki a "Született Gyilkosokat"? az valami ilyesmiről szólt..

Poedle B. Creative Commons License 1999.06.10 0 0 3
Korrekt !
Jol +fogtad a lenyeget :-)
Előzmény: Keynes (2)
Keynes Creative Commons License 1999.06.10 0 0 2
Azért nézik, mert a napi sok-sok munkától fáradtak, nincs kedvük gondolkodni, mert nem akarnak a családjukkal lenni (csak fizikailag) és ez kényelmesen kikapcsolja a külvilágot, mert ha vitázni akarsz az asszonnyal arra is jó, csak kapcsolj a sportműsorra, mert olvasni fárasztó, otthonról elmenni macerás, barátok nincsenek a sok munka meg tévénézés miatt, meg ha vannak is, a feleségük nem engedi le őket a kocsmába, mert olyan kövérek, hogy mozdulni sem bírnak, mert lehet közben ennei, inni, szeretkezni, veszekedni a gyerekkel, tanulni, újságot olvasni, vakarózni, mert ha ló nincs...

Bocs, de én is rendszeresen elsírom magam, amikor megnézem a statisztikákat, mennyien milyen műsorokat néznek. Ez kérem a XX. szd-i embertípus. És akkor még nem is ámerikai, hanem a magyar statisztikáról beszéltem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!