Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.08 0 0 108

A pénztárcám kicsit fél tőlük, mennyibe fájhat egy komplett gyökérkezelés, végső töméssel Pest vagy Győr környékén?

Seventhy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 105

Gyerekként féltem. De felnőttként nem félek a fogorvostól.

ditta12-34 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 103

Erről a Carisolv eljárásról én is hallottam...felszíni kezdődő szuvasodásra is jó?

Én is a félős típus vagyok, bár hozzáteszem, kezelték már a fogaim, 3 bölcsességfogam kihúzták, egy betört foggyökeret is, elég profi módon, de valahogy a fúrótól tartok, a hangjától, a rezgéstől.. 

tomesz211 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98

a gyökérkezelés mennyire fájdalmas?

b_zoli81 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 95

Én is félek pedig már mennem kell nekem balesetem volt és letört  a 2 felső fogam csak az egyiknél a ragasztott rész csúnya míg másikból pedig reggelre tört le egy darab, de most másik fogdokihoz megyek talán jobban megcsinálja és nem spórolja ki az inekciót

Skrew Creative Commons License 2002.11.29 0 0 94
Nekem eléggé kijutott a horrorból az utóbbi pár évben.Ennek egyik fő oka az, hogy -mint azt orvos megállapította (nem mintha magamtól ne jöttem volna rá)- az átlagosnál érzékenyebbek az állkapcsomban található idegek. Emiatt eddig kétszer sikerült relatíve teljesen elérzésteleníteniük a lidocain injekciókkal. Amitől -hozzáteszem- szerencsére nem félek. Ebből az egyik a szájsebészeten volt, a másik ma reggel. Gyökérkezelésem eddig 3 volt,továbbá 2 húzás. A szájsebészeten nem vicceltek. Olyan eszközöket vetettek be, amiket én max a spanyol inkvizíció idején tartottam volna elképzelhetőnek. De.9-től 14 óráig tartott a kálváriám, a délutánt nem részletezem. Amint kiment a lidocain hatása onnantól azt hittem beszarok-bepisálok (bocs). Aludni nem tudtam, este koncertem volt...
Ráadásul pont az a doki foglalkozott velem (kezdetben, mert később a főorvost hívták, hogy oldja meg a kérdést, ő pedig magával hozott 5 db. medikust, hogy tanuljanak), akit már a váróteremben kiszúrtam, és elkereszteltem IGOR-nak (2 méter, hatalmas darab, brutális bulldog tekintet).
Hozzá kell tennem viszont, hogy a szájsebészeten nagyon értettek a dologhoz, és emberien bántak velem (a főorvos nem, de gondolom neki ez nem is funkciója).
A legdurvább viszont a látvány volt, amikor a gennyzacskót kiszedték és megmutatták. BRUTÁLIS VOLT! Az állkapcsom iszonyat be volt gyulladva (mintha gesztenye lett volna a számban (22-es csapdája rulez)), ráadásul pont ott, ahol egy előző, kb 3 hónapig húzódó beavatkozás miatt a csontszövetem be volt gyulladva (ami alapjáraton nem fáj, csak egy kemény daganat az állkapocscsonton).

Az én fogorvos ajánlásom:
Dr.Kemény Réka
1091 Bp. Üllői út 167.
281-5278
Nevével ellentétben nem kemény. :) Nagyon rendes,vágja a dolgot. Egyszer cimborám volt nála, és nem volt nála pénz, mert gyökérkezelésen volt, ami több fázisból áll. A doktornő adott pénzt neki, hogy ki tudja váltani a gyógyszert.
Ja, és ami a fogorvosok nagy részéből hiányzik : a részvét. Nála megvan.

Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2002.11.29 0 0 93
Félemetes ez a fogorvosi izé.........Én is félek, a végén már több szemem lesz mint fogam....
agabor3 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 92
Carisolv - zselé fogfúrás helyett.
Ha valaki fél a fogorvostól, ezt neki találták ki.
Biztos több fogorvos is használja, de én a Hegyvidéki Fogászati Társaság reklámjában láttam, és mivel itt is ajánlotta valaki Dr. Koronczay Lászlót, hozzá mentem. (Tényleg kedves, szimpatikus, zselétől függetlenül is.) A kezelés menete a következő :
1. Beül
2. Kitát
3. Zselé berak (ez nagyjából úgy történik, mint a tömőanyag bevitele).
4. 10 perc üldögélés
5. Szemrevételezés, ha még kell, vissza a 3. pontra.
6. Öblítés
7. Tömés a hagyományos módon.

Nem csak teljesen fájdalommentes (még szuri sincs), de a fúróval ellentétben csak ott szedi ki a fogat, ahol beteg.

További részletek itt : http://www.inext.hu/hft/

Gábor

Előzmény: Csokis2 (49)
prol Creative Commons License 2001.06.07 0 0 91
Amikor utoljár fogorvosnál voltam a fehér köpenytől és az iskolai végzettségünktől eltekintve nem volt túl sok különbség közöttünk (utóbbi az én javamra).
Nemrégiben újra elmentem (évtizedenként járok), és egészen meglepő volt a bukósisak a fején, és a gumikesztyű a kezén. Infectológiailag ilyen sokat romlott volna a helyzet egy évtized alatt? Vagy csak velem szemben voltak előitéletei?
Berényi Zsolt Creative Commons License 2001.06.07 0 0 90
Na megemeljük... :-)

Egy kis info Dr. Janitsáry András híveinek.
Ma este jártam a ProfiDentnél és a Doktor Úr (aki még mindig brilliánsan dolgozik, bár most olvastam egy másik topicban ellenvéleményt...) felhívta a figyelmem egy publikus infora miszerint létezik magánrendelése.
Tehát:

Dr. Janitsáry András
fogszakorvos
1088 Bp. József krt. 13. I/13. 42. kapukód
Tel.: +36 (1) 3170586
Mobil: +36 (30) 2116349

Zmac Creative Commons License 2000.06.07 0 0 89
A hipnózisban kezelésről jutott még eszembe: eddig egy ilyen történetet hallottam, hogy az illető a hipnózisban újrélte, újraálmodta egy korábbi külföldi nyaralásának kellemes pillanatait. Ha tehát valakinek nem telik nyaralásra, inkább hozassa rendbe a fogát... :)
Zmac Creative Commons License 2000.06.05 0 0 88
Igen, az altatás kockázata bár sokat csökkent, kétségtelenül megmaradt.

A túlzott általánosítástól ("a ma embere") azonban óvnék.

Előzmény: Munchausen (87)
Munchausen Creative Commons License 2000.06.05 0 0 87
Egyébként létezik valódi altatás is, de aránylag ritkán alkalmazzák.
Még jó! Sokkal veszélyesebb lehet, mint eltűrni azt a kis fájdalmat.
Valahogy a ma embere egyre inkább kezd nyamvadtabbá, kényesebbé vállni, pedig iszonyatosan stresszes világban élünk elvileg...
Előzmény: Zmac (86)
Zmac Creative Commons License 2000.06.01 0 0 86
Kedves Borka!

Ha ennyire súlyos a félelmed, akkor viszont Dr. Papp Hubát tudom ajánlani ugyanabban a rendelőben, aki kívánságra hipnózisban kezel. (Tel:318-2282) A páciens gyakorlatilag úgy érzi mintha aludna. Egyébként létezik valódi altatás is, de aránylag ritkán alkalmazzák.

Előzmény: borka (84)
ZsuZska Creative Commons License 2000.05.31 0 0 85
Minden okom meg van rá, hogy féljek (agyonkínoztak egy foghúzással!! - amitől a legkevésbé tartottam) viszont a doki eszméletlen jó pasi...
borka Creative Commons License 2000.05.30 0 0 84
Én rettenetesen félek!!! És ráadásul CSAK rossz élményeim vannak! Én már el sem hiszem, ha valaki azt mondja: nem fog fájni. Dehogynem!
Komoly hisztik árán jutok el fogorvoshoz, és ott is rendszeresen balhézok, kiugrálok a székből, meg minden. De mit csináljak, ha fáj???? De nagyon?
(Egyébként is a fájdalomküszöböm nagyon alacsony.)
Zmac Creative Commons License 2000.05.30 0 0 83
Tudok ajánlani egy fogorvost, akitől biztosan nem kell félni:

Dr. Déry Kamilla, a Haris fogászati klinikán rendel a Haris köz 2-ben, egyelőre csak szombatonként, előzetes megbeszélés alapján.
(Tel: 06-20-9658609)

(Ja, és attól, hogy legbelsőbb belváros, még nem túl magasak az árak.)

Laslow Creative Commons License 2000.05.26 0 0 82
Ja-ja. Félek a fogorvosoktól. De már volt dolgom jó fogorvossal is, azóta már el merek menni fogorvoshoz, pár hónap lelki felkészülés után. :)

Laslow

Munchausen Creative Commons License 2000.05.26 0 0 81
Bocs, de szerintem gyökérkezelés után vagy egy IT-t, ideiglenes tömést, illetve egy véglegest kellett volna kapnod. Nem felejtettél el visszamenni? ;-))
Előzmény: Dark Future (80)
Dark Future Creative Commons License 2000.04.10 0 0 80

Sziasztok!

Nem akarlak horrortörténetekkel untatni benneteket, de volt már egy-két "kellemes" élményem.
Elôször a katonaságnál cseszték el az egyik fogamat: betömték, de elôtte nem fúrták ki rendesen. Eredmény: kb. 2 év múlva iszonyatosan fájni kezdett. Fogorvoshoz el, mire ô megnézi a számat, és kérdezi, fáj -e a FÜLEM. Mondom: a fülem az nem, de a fogam annál inkább. Erre közli, hogy akkor az alsó fogam nem fájhat, a felsô fáj, csak átsugároz, gyökérkezelni kell. OK, ô tudja. Amint hazamentem és elmúlt a Lidokain hatása, iszonyatosan fájni kezdett az ALSÓ fogam ismét. Egész éjjel nem aludtam, hideg vízzel öblögettem percenként. Másnap megint megyek: közli, hogy bocs, ezek szerint tévedett, gyökérkezelni kell azt is. Akkora lyukat fúrt, hogy a metró le tudott volna menni, a zománcon kívül nem sok minden maradt. Kb. fél év múlva egy brutális almadarabtól szét is tört darabokra az egész. Ismét mentem, kopogtattam, mosolyogva közölte: no problem, kivési, pótolja. OK. Lidokain be, fogó elô. Feszegeti a csonkot, végre hallom, hogy már nem recseg. Gondoltam kihúzta. Mm-mmm. Beletörte. Ezután egy dugóhúzó jellegű szerkezettel közelítette meg a célobjektumot. Az álmoskönyv szerint ez nem sok jót jelent... Majd beszartam (bocs), potyogtak a könnyeim, recsegett az egész álkapcsom. Jól szétszadizott, és elkért 1500-at a végén. 2 hónap alatt gyógyult be az ínyem.
Volt még folytatás is, de könyörületes leszek és befejezem.

Ja, ha érdekel benneteket, a MESTER a XI. ker. Bártfai utcai rendelôben dolgozik, és dr.B.P. a monogramja. (Bár megérdemelné, hogy kiírjam a nevét.)

iceberg Creative Commons License 2000.04.09 0 0 79
Én a fogorvostól nem félek,csak a szuritól.Ezért,ha úgy itélem meg,hogy kibírom anélkül
is,akkor inkább nem kérem.Persze nem húzásra gondolok,hanem amikor sima tömés
esetén is rutinból meglengetik az orrom előtt a fecskendőt.
Módszerem :szememet összeszorítom, a szék karfáját erősen megmarkolom,és elképzelem,
hogy már otthon vagyok.És arra gondolok,hogy csakazértis kibííííííírom.
ThomasCovenant Creative Commons License 2000.04.09 0 0 78
Ha en azt el tudnam mondani mennyire felek, akkor mar nem felnek. Egyszer csak talalok valakit aki tud rajtam segiteni!
Tilia Creative Commons License 2000.03.28 0 0 77
Én azóta nem félek a fogorvostól, mióta az egyik chates ismerősömről kiderült, hogy éppen az, és elkezdtem hozzá járni, hogy kicseréltessem az amalgám töméseimet a fémallergiám miatt.
Ajánlom őt is mindenkinek!!!
Mert aki nálam jobban félt a fogorvostól, az már festi magát!
2 fogam ment rá, míg megtaláltam Rakonca angyalt!! :-)))
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.03.28 0 0 76
JÓ szájsebészt keresek!

Rozi

Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.03.28 0 0 75
Hihetetlen módon rettegek a fogorvosoktól és a szuriktól. Ez a két dolog éppen elég volt ahhoz, hogy évek során rengeteg rossz fogat halmozzak fel. 2 éve az egyik úgy elkezdett fájni, hogy már magamban beszéltem a fájdalomtól :-((( A táskámban mindíg volt Demalgon és zsibbasztóspray.
Végül elmentem a Profidenthez csak úgy bejelentkezés nélkül és beültem az első szabad dokihoz. Látta rajtam, remegek. Úgy adta be a szurit, hogy semmit nem éreztem. Fúrás, hetekig gyökérkezelés-gyógyszeres tömés. Azóta nem félek - annyira - de azért lenne még mit rendbehozni.
Majd nyáron.
BZs
bíbic Creative Commons License 2000.03.28 0 0 74
Kedves Rozi!

Azt nem, de szájbetegségek szakorvosa is!

Előzmény: Gy_Rozi (73)
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.03.27 0 0 73
Bíbic!

"Szájsebészel" is a fogorvosod?

Rozi

bíbic Creative Commons License 2000.03.27 0 0 72
Kedves Szerencsefel!

Ha nem haragszol, egy email-t is küldtem Neked!

üdv. Bíbic

Előzmény: szerencsefel (70)
bíbic Creative Commons License 2000.03.27 0 0 71
Megkérdeztem:

fényre kötő tömés: 3.500-4.000
komplett gyökérkezelés: 8.000
foghúzás: 1.500
porcelán korona: 12.000

a vizsgálatért nem kell fizetni, megmondja, hogy melyik fogad rossz, melyikkel mit lehetne csinálni!

szerencsefel Creative Commons License 2000.03.27 0 0 70
Milyen árai vannak?
Előzmény: bíbic (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!