Erről a Carisolv eljárásról én is hallottam...felszíni kezdődő szuvasodásra is jó?
Én is a félős típus vagyok, bár hozzáteszem, kezelték már a fogaim, 3 bölcsességfogam kihúzták, egy betört foggyökeret is, elég profi módon, de valahogy a fúrótól tartok, a hangjától, a rezgéstől..
Én is félek pedig már mennem kell nekem balesetem volt és letört a 2 felső fogam csak az egyiknél a ragasztott rész csúnya míg másikból pedig reggelre tört le egy darab, de most másik fogdokihoz megyek talán jobban megcsinálja és nem spórolja ki az inekciót
Nekem eléggé kijutott a horrorból az utóbbi pár évben.Ennek egyik fő oka az, hogy -mint azt orvos megállapította (nem mintha magamtól ne jöttem volna rá)- az átlagosnál érzékenyebbek az állkapcsomban található idegek. Emiatt eddig kétszer sikerült relatíve teljesen elérzésteleníteniük a lidocain injekciókkal. Amitől -hozzáteszem- szerencsére nem félek. Ebből az egyik a szájsebészeten volt, a másik ma reggel. Gyökérkezelésem eddig 3 volt,továbbá 2 húzás. A szájsebészeten nem vicceltek. Olyan eszközöket vetettek be, amiket én max a spanyol inkvizíció idején tartottam volna elképzelhetőnek. De.9-től 14 óráig tartott a kálváriám, a délutánt nem részletezem. Amint kiment a lidocain hatása onnantól azt hittem beszarok-bepisálok (bocs). Aludni nem tudtam, este koncertem volt...
Ráadásul pont az a doki foglalkozott velem (kezdetben, mert később a főorvost hívták, hogy oldja meg a kérdést, ő pedig magával hozott 5 db. medikust, hogy tanuljanak), akit már a váróteremben kiszúrtam, és elkereszteltem IGOR-nak (2 méter, hatalmas darab, brutális bulldog tekintet).
Hozzá kell tennem viszont, hogy a szájsebészeten nagyon értettek a dologhoz, és emberien bántak velem (a főorvos nem, de gondolom neki ez nem is funkciója).
A legdurvább viszont a látvány volt, amikor a gennyzacskót kiszedték és megmutatták. BRUTÁLIS VOLT! Az állkapcsom iszonyat be volt gyulladva (mintha gesztenye lett volna a számban (22-es csapdája rulez)), ráadásul pont ott, ahol egy előző, kb 3 hónapig húzódó beavatkozás miatt a csontszövetem be volt gyulladva (ami alapjáraton nem fáj, csak egy kemény daganat az állkapocscsonton).
Az én fogorvos ajánlásom:
Dr.Kemény Réka
1091 Bp. Üllői út 167.
281-5278
Nevével ellentétben nem kemény. :) Nagyon rendes,vágja a dolgot. Egyszer cimborám volt nála, és nem volt nála pénz, mert gyökérkezelésen volt, ami több fázisból áll. A doktornő adott pénzt neki, hogy ki tudja váltani a gyógyszert.
Ja, és ami a fogorvosok nagy részéből hiányzik : a részvét. Nála megvan.
Carisolv - zselé fogfúrás helyett.
Ha valaki fél a fogorvostól, ezt neki találták ki.
Biztos több fogorvos is használja, de én a Hegyvidéki Fogászati Társaság reklámjában láttam, és mivel itt is ajánlotta valaki Dr. Koronczay Lászlót, hozzá mentem. (Tényleg kedves, szimpatikus, zselétől függetlenül is.) A kezelés menete a következő :
1. Beül
2. Kitát
3. Zselé berak (ez nagyjából úgy történik, mint a tömőanyag bevitele).
4. 10 perc üldögélés
5. Szemrevételezés, ha még kell, vissza a 3. pontra.
6. Öblítés
7. Tömés a hagyományos módon.
Nem csak teljesen fájdalommentes (még szuri sincs), de a fúróval ellentétben csak ott szedi ki a fogat, ahol beteg.
Amikor utoljár fogorvosnál voltam a fehér köpenytől és az iskolai végzettségünktől eltekintve nem volt túl sok különbség közöttünk (utóbbi az én javamra).
Nemrégiben újra elmentem (évtizedenként járok), és egészen meglepő volt a bukósisak a fején, és a gumikesztyű a kezén. Infectológiailag ilyen sokat romlott volna a helyzet egy évtized alatt? Vagy csak velem szemben voltak előitéletei?
Egy kis info Dr. Janitsáry András híveinek.
Ma este jártam a ProfiDentnél és a Doktor Úr (aki még mindig brilliánsan dolgozik, bár most olvastam egy másik topicban ellenvéleményt...) felhívta a figyelmem egy publikus infora miszerint létezik magánrendelése.
Tehát:
Dr. Janitsáry András
fogszakorvos
1088 Bp. József krt. 13. I/13. 42. kapukód
Tel.: +36 (1) 3170586
Mobil: +36 (30) 2116349
A hipnózisban kezelésről jutott még eszembe: eddig egy ilyen történetet hallottam, hogy az illető a hipnózisban újrélte, újraálmodta egy korábbi külföldi nyaralásának kellemes pillanatait. Ha tehát valakinek nem telik nyaralásra, inkább hozassa rendbe a fogát... :)
Egyébként létezik valódi altatás is, de aránylag ritkán alkalmazzák. Még jó! Sokkal veszélyesebb lehet, mint eltűrni azt a kis fájdalmat.
Valahogy a ma embere egyre inkább kezd nyamvadtabbá, kényesebbé vállni, pedig iszonyatosan stresszes világban élünk elvileg...
Ha ennyire súlyos a félelmed, akkor viszont Dr. Papp Hubát tudom ajánlani ugyanabban a rendelőben, aki kívánságra hipnózisban kezel. (Tel:318-2282) A páciens gyakorlatilag úgy érzi mintha aludna. Egyébként létezik valódi altatás is, de aránylag ritkán alkalmazzák.
Én rettenetesen félek!!! És ráadásul CSAK rossz élményeim vannak! Én már el sem hiszem, ha valaki azt mondja: nem fog fájni. Dehogynem!
Komoly hisztik árán jutok el fogorvoshoz, és ott is rendszeresen balhézok, kiugrálok a székből, meg minden. De mit csináljak, ha fáj???? De nagyon?
(Egyébként is a fájdalomküszöböm nagyon alacsony.)
Bocs, de szerintem gyökérkezelés után vagy egy IT-t, ideiglenes tömést, illetve egy véglegest kellett volna kapnod. Nem felejtettél el visszamenni? ;-))
Nem akarlak horrortörténetekkel untatni benneteket, de volt már egy-két "kellemes" élményem.
Elôször a katonaságnál cseszték el az egyik fogamat: betömték, de elôtte nem fúrták ki rendesen. Eredmény: kb. 2 év múlva iszonyatosan fájni kezdett. Fogorvoshoz el, mire ô megnézi a számat, és kérdezi, fáj -e a FÜLEM. Mondom: a fülem az nem, de a fogam annál inkább. Erre közli, hogy akkor az alsó fogam nem fájhat, a felsô fáj, csak átsugároz, gyökérkezelni kell. OK, ô tudja. Amint hazamentem és elmúlt a Lidokain hatása, iszonyatosan fájni kezdett az ALSÓ fogam ismét. Egész éjjel nem aludtam, hideg vízzel öblögettem percenként. Másnap megint megyek: közli, hogy bocs, ezek szerint tévedett, gyökérkezelni kell azt is. Akkora lyukat fúrt, hogy a metró le tudott volna menni, a zománcon kívül nem sok minden maradt. Kb. fél év múlva egy brutális almadarabtól szét is tört darabokra az egész. Ismét mentem, kopogtattam, mosolyogva közölte: no problem, kivési, pótolja. OK. Lidokain be, fogó elô. Feszegeti a csonkot, végre hallom, hogy már nem recseg. Gondoltam kihúzta. Mm-mmm. Beletörte. Ezután egy dugóhúzó jellegű szerkezettel közelítette meg a célobjektumot. Az álmoskönyv szerint ez nem sok jót jelent... Majd beszartam (bocs), potyogtak a könnyeim, recsegett az egész álkapcsom. Jól szétszadizott, és elkért 1500-at a végén. 2 hónap alatt gyógyult be az ínyem.
Volt még folytatás is, de könyörületes leszek és befejezem.
Ja, ha érdekel benneteket, a MESTER a XI. ker. Bártfai utcai rendelôben dolgozik, és dr.B.P. a monogramja. (Bár megérdemelné, hogy kiírjam a nevét.)
Én a fogorvostól nem félek,csak a szuritól.Ezért,ha úgy itélem meg,hogy kibírom anélkül
is,akkor inkább nem kérem.Persze nem húzásra gondolok,hanem amikor sima tömés
esetén is rutinból meglengetik az orrom előtt a fecskendőt.
Módszerem :szememet összeszorítom, a szék karfáját erősen megmarkolom,és elképzelem,
hogy már otthon vagyok.És arra gondolok,hogy csakazértis kibííííííírom.
Én azóta nem félek a fogorvostól, mióta az egyik chates ismerősömről kiderült, hogy éppen az, és elkezdtem hozzá járni, hogy kicseréltessem az amalgám töméseimet a fémallergiám miatt.
Ajánlom őt is mindenkinek!!!
Mert aki nálam jobban félt a fogorvostól, az már festi magát!
2 fogam ment rá, míg megtaláltam Rakonca angyalt!! :-)))
Hihetetlen módon rettegek a fogorvosoktól és a szuriktól. Ez a két dolog éppen elég volt ahhoz, hogy évek során rengeteg rossz fogat halmozzak fel. 2 éve az egyik úgy elkezdett fájni, hogy már magamban beszéltem a fájdalomtól :-((( A táskámban mindíg volt Demalgon és zsibbasztóspray.
Végül elmentem a Profidenthez csak úgy bejelentkezés nélkül és beültem az első szabad dokihoz. Látta rajtam, remegek. Úgy adta be a szurit, hogy semmit nem éreztem. Fúrás, hetekig gyökérkezelés-gyógyszeres tömés. Azóta nem félek - annyira - de azért lenne még mit rendbehozni.
Majd nyáron.
BZs