Keresés

Részletes keresés

ubulx Creative Commons License 1999.06.10 0 0 17
A jövo az atomenergiáé, a bio- és géntechnikáé, informatikáé.
Nem kell azonban félni tole, jótékony hatású lesz, higgyétek el. Meno jövo lesz :)
kár hogy nem vagyok hegylakó...
IQka Creative Commons License 1999.06.10 0 0 16
Jesssssssz!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: IQka (14)
nori Creative Commons License 1999.06.10 0 0 15
Nagyon jól el lehet játszani bizonyos jövőképekkel, ez színesíti az ember fantáziáját. A lényeg azonban az, hogy az utópiák általában soha nem válnak be, egész alacsony szinten gondoljatok csak egy kb 10 évre szóló üzleti tervre. Pedig azok nem bonyolult rendszerek. Nagyon nagy baj az, hogy az ember nincs tisztában azzal, milyen mértékben emészti fel a föld tartalékait. Mert egyrészt szeretnék hinni abban, hogy előbb utóbb felismeri az érdekeit, erre mondjuk olyan fprmában kényszerül rá, hogy a ritkuló források egyre drágábbak lesznek és mást próbál csinálni, de mi van akkor ha ezegyszer elkésik és valami nagyon rossz spirál indul el
Előzmény: Törölt nick (13)
IQka Creative Commons License 1999.06.10 0 0 14
Bocs, csak gyakorlok egy kicsit.

ide kell kattintani

Előzmény: jenki (12)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.09 0 0 13
Igen, szerintem is lehet valami abban, amit James Lovelock kialkotott. Az emberiség, mint a Föld szervezetének része el fog pusztulni, mivel káros a Föld egészére. talán önmaga fogja magamagát elpusztítani. De az is lehet, önállósodik, és más bolygókat fog megfertőzni:) Egyébként egyszóval válasz a kérdésre: sötét. De gondolom 10 éve is így gondolhatták valahogy. Nem hiába létezik az "ezek a mai fiatalok" mondás.
jenki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 12
Előzmény: IQka (11)
IQka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 11
Bocsika, nagyon lamer vagyok. Ha valaki tuggya, hogy mit csesztem el, szóljon.
Köszi: Qka
IQka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 10
Namégeccer, szóval: ide
IQka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 9
Már most jóval kevesebb kárt okozva élhetnénk, ha egy csomó remek találmányt a multik nem rejtettek volna a páncélszekrényük legmélyére :-( Csak remélni lehet, hogy ha már igazán a kakiban leszünk, akkor azért előveszik...
Olvastam, hogy néhány éve kísérleteztek egy önfenntartó teleppel, leginkább a világűrbe szállás miatt. Csúfos kudarc volt, néhány hónap múlva a kultúrnövények elhaltak, mindent elárasztott a hangya- és csótányhad. Látogassatok el ide, hátha találtok még egy-két érdekességet: jovonezo.hu
Üdv: Qka
dezertor Creative Commons License 1999.06.09 0 0 8
Hát asszem, ha nem sikerul leszoknunk a tudomany-technika-kozpontusagunkrol akkor sok jot nem varhatunk. Nem hinnem, hogy ujabb technikai csodak kepesek lennenek kihuzni minket a csavabol. Ugy kepzelem, hogy a vilagkepunket kell atalakitani egy kicsit es a természet részeként es nem uraként kellene viselkednunk. Tendencia van... eros lobbik ellene szinten vannak. Ultessetek a gyerekeket a spektrum elé... meg ilyesmi...
nori Creative Commons License 1999.06.09 0 0 7
Már volt egy hasonló topic és az sajnos elsüllyedt. Komolyra fordítva a szót, talán azért hülyéskedi el originalqszi is ezt a témát, mert hozzám hasonlóan már annyi jövővíziót látott, olvasott, hogy talán a legpontosabb vélemény a fenetudja lehet. Közeli ismerőseim komolyan foglalkoznak a légkörben lezajló változásokkal, de ezen a területen nagyon nehéz jósolni, mert itt az időt évszázadokban mérik, egy két év vagy uram bocsá egy-két yíz év trendje még nem sokat mond
Számomra a Gaia elmélet igen érdekesnek tűnik, ez a Földet valami átvitt értelemben élő szervezetnek tekinti és így beavatkozik a számára káros folyamatokba.
Előzmény: andzsin (5)
rolling Creative Commons License 1999.06.09 0 0 6
Na, Janus, akkor most választhatsz a kétféle vízió között. habár, ha jól megnézem, a kettő nem is zárja ki teljesen egymást. Remélem, nem mentél el a jövőbe? :-)) Ha mégis, légyszíves, számolj be róla, érdemes-e még gyereket csinálni.
andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 5
Itt fogunk megrohadni ezen a bolygon, nem akarok senkit elkeseriteni. Ausztraliaban 300%-kal nott a borrakosok szama, Del-Amerikaban megvakulnak a haziallatok az eros ultraibolyasugarzas miatt. Meg 1 fok atlaghomerseklet es elolvadnak a sarkok /egyebkent 3 honapja szakadt le az Eszaki-Sarkrol egy 40000 negyzetkilometernyi terulet/ es akkor 66m-el emelkedik meg az oceanok szintje. Az emberi immunrendszer ott tart ahol tart, mar egy nyamvadt tbc ellen sem tud vedekezni, meg vedooltassal sem. Az egyebekrol meg nem is beszeltem: atomhaboru, virusok, szemethegyek...stb.
rolling Creative Commons License 1999.06.09 0 0 4
Ne keseredj el, be fog ez indulni.

-2017 körül elindítják a Mars expedíciót, emberekkel.
-Az energiatermelésben a mainál sokkal nagyobb szerepet kapnak a napenergiára épülő módszerek (napelemek).
-A gépkocsik automatizálódnak, hajtásuk hidrogénnel (lényegében vízzel) történhet.
-Minden computer-vezérlésű lesz (lakóház gépészet, ételkészítés, stb.)
-A társadalom maga eltorzul, a TV és a mozi helyett a tökéletesített virtuális valóság ópiuma fog mindent elárasztani, a fejünkre rakott sisakból élvezhető álomfilmek segítségével mindenki a legszebb színész-partnerekkel fog kalandokat átélni és szerelmeskedni. De nem baj, majd a robotok dolgoznak.
- Originalqszi-t, mint a Törzsasztal egyik "legértékesebb" hozzászólásokat csillogtató tagját le fogják fagyasztani (márcsak azért is, mert tévedsz, ő már az ötvenedik életéve felé tart, s majdnem minden topicban ennyire tartalmas).

Egyelőre ennyit.

Előzmény: Janus (2)
ÜTI Creative Commons License 1999.06.09 0 0 3
Sziasztok
Ez egy igen szerteagazo kerdes.Ebben a kerdesben nem vagyok valami derulato mert szerintem annyira meg nem leszunk fejletek hogy eljussunk a sajat magunk altal felhalmozott szemetcupacbol valamelyik mas bolygora.
Az energiatartalekok elfogyasa utan meg szepen elokerulnek azok a talalmanyok amikkel lehet mas uton energiat nyerni,persz azok kezebol akik eddig is uraltak az energiaipartes a szukseges fejlesztesek es egyeb mas okora hivatkozva olyan magas lesz hogy a hajunkat befonjuk.
Ez mind szerintem az emberi tarsadalom ketreszre szakadasahoz vezet majd szegenyek es jomoduak.Ha lesz is ekkor ero haborura akkor o kozottuk fog zajlani,ami rendesen megtizedeli majd az emberiseget es nem kell felni a tulnepesedestol.Aztan lehet hogy kezdodik (megroszabb esetben) minden elorol.
Janus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 2
Sziasztok!
Ahogy sejtettem, itt nem kell asszociálni, esetleg rekordot dönteni süllyedés ügyileg, sőt!!!
:-(((
Itt kicsit gondolkodni kellene + több mondatot leírni egyszerre. Sajna ez a többségnek megoldhatatlan feladat. Természetesen ez nem baj csak egy kicsit szomorúvá tesz.
S akik hozzászoltak:
Jeegynullas barátunk képe az emberiség jövőjéről: ÉN már csak nihil leszek...
Tehát nem az emberek hanem ÉN. Ez mintha jellemző lenne manapság ÉN ÉN ÉN, mily gyenge!!!!
Másik barátunk az éppen oviból kinőtt originalqszi egy újabb nullás skalpot szerzett!! Gratulálok neki. Ez igen! Mára már megvan a sikerélmény. Ez szinte méggyengébb!!!!!
:-(((
Ha lehet mostmár ne szólj hozzá!
A kérdésemre viszont megkaptam a választ, és ezt köszönöm Nektek kedves érdektelenek!
Tehát köszi: Janus
originalqszi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1
Ha le is késtem, akkor is egy nagy 0 lesz a jövő:DDDDD
jeegynullas Creative Commons License 1999.06.09 0 0 0
Hat belolem mar csak a nihil marad 50 ev mulva, asszem ...
Előzmény: Janus (-)
Janus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Az érdekelne engem, hogy szerintetek a mi fog történni velünk emberekkel 20-50-100 év múlva!?
Elfogy az energiánk és meghalunk? Kitalálunk valami újat és élünk mint Marci Hevesen? Túlnépesedünk és emiatt háborúk törnek ki? Kilépünk a környező bolygókra és lesz helyünk?
stb. stb. stb.
Ha van véleményed akkor írd meg kérlek.
Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!