Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 1999.08.15 0 0 477
Kedve Ttarsaim,hat ujra elovettuk az oreg topicot.A cimme mar nem aktualis de ujra sajnos lehet.
Ezzel nem szep dicsekedni de a mai helyzetett pontosan igy megjosoltam mar 3 honapja(el lehet valahol ebben a topicba olvasni)
Most meg azt gondolom:
-Az UCK radikalizalodik.Nem sokara megjelenik az erosulo moslim fundamentalista frakcio,szakalosokkal,irani,libiai,harcosokkal.Egy moslim fuggetlen koztarsasagot fognak akarni.
-A Rugova vonal(ha ilyen egyaltalan maradt) szembe kerul az UCK-val ugy hogy Rugova fizikai lete is veszelyben lesz.
-a KFOR csapatok orszagaiban ujra atgondoljak angagementjuket,mibe kerul az ottartozkodas ,sikertelen bekitesi kiserleteik.
Tovabb nem tudom.
Korcs Creative Commons License 1999.08.15 0 0 476
Már a jugoszláv miniszterelnök-helyettes is felszólajtotta Milosevicset a lemondásra, persze finoman hozzátette, hogy utána nem a nép, hanem a saját uralmát látná elképzelhetőnek a "háborúsújtotta balkáni országban", hogy újságírói nyelven szóljak.
Mijo Creative Commons License 1999.08.15 0 0 475

És vajon most miképpen fog alakulni a helyzet Koszovóban ?
Mi lesz, ha egyetlen szerb lakosa sem marad a területnek ?
Kikből is állnak pillanatnyilag a határőrizeti szervek ?
Mi lesz a sorsuk az ortodox templomoknak ?
Szereti-e valójában az albániai albánok zöme, a koszovói albánokat ?
És az oroszok szerepköre ?
És Montenegro ?
Ki és mi marad a végén ?
Lesz vége egyáltalán ?

Kopasz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 474
OgMog!

Igazad van, innen is mentek a repülők. Csak hát ha jól körülnéznek a szerbek, jöttek azok mindenhonnan. Szerinted ki az, aki nyugodtan mehet újjáépíteni? A kínaiak és az oroszok? Azzal ki lesznek segítve, főleg ha ezeknek a nagyszájú nagyhatalmaknak kellene a pénzügyi hátteret is előteremteni!

Üdv: Kopasz

Előzmény: Törölt nick (472)
PaciPista Creative Commons License 1999.07.01 0 0 473
És mit szólsz, a bombázások hosszútávú hatásaihoz?
Azok hány évig nem engedik begyógyulni a sebeket?
( Duna-hidak, olajfinomítók, gyárak-MUNKAHELYEK, Rádioaktív sugárszennyezettség és hatásai. )
Ja, emíl ment ám :-)
Üdv: én
Előzmény: Törölt nick (472)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.30 0 0 472
Megértem amit leírtál, de ez a magyar sajtó önámítása. De ne vedd magadra!
- Ide menekültek? Jelentéktelen azok száma, akik szerb nemzetiségűek és ide menekültek. a magyarok is sokkal többre számítottak...
- Kik tüntettek? Kb. 5000 szerb kisebbség él Mo-on, akik nem menekültek, hanem több száz éve a mai Mo. területén éltek, plusz évek óta itt élő tényleges menekültek és más célból itt élők (üzlet, házastárs) és nem szerb szimpatizánsok, kb. ők jöttek össze.
- Megakadályoztuk, hogy innen induljon a szárazföldi támadás? Igen, ezt OVi jól beadta a népnek. Tényleg elhiszed, hogy a magyar minelnök zaklatottan felkapja a telefont, mikor meglátja a bevonulási tervet, és száraz hangon kéri Clinton elnök urat, majd jól eligazítja....Nekünk szvsz ilyenekbe nem volt beleszólásunk...
- Sok rossz? A szerb átlpolgár nem tudja szétválasztani, hogy Mo. felől jöttek a repülők, de nem magyarok voltak. A magyarok engedték, hogy bombázzanak, sőt lehet, hogy ők is bombáztak minket, meg stb. stb. Most nem azért írom, hogy elemezzük, hogy megérdemelték vagy sem, mert az már megtörtént, de a két nép közti kapcsolat mélyponton van! Ezek után mi építsünk újjá? Hááát, nem tudom...
Előzmény: Egyorru (470)
bubu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 471
allitolag Cacakban nagy tuntetes volt milo ellen
az egyhaz feje lemondasra szolitotta fel
visoznt, Benoe boldog lehet (;-)), Kina allitolag menedekjogot kinalt fel milonak
hat elindulhatna ...
Egyorru Creative Commons License 1999.06.29 0 0 470
Hát van is okuk haragudni: pl. nem engedtük, hogy innen induljon szárazföldi támadás (ami ezzel meg is hiúsult), vagy ide menekülhettek a bombázások elől, hogy aztán itt tüntethessenek a fasiszta NATO ellen. Ártány kaptitány majd biztos itt fogja megbosszulni azt a sok rosszat amit ellenük tettünk. Tényleg, mi is volt az ?
Előzmény: Törölt nick (469)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.29 0 0 469
Újjáépítés?
Mi is olyanok vagyunk mint az egyszeri rendőr az üzletben a társával, ugyanis jól pofán vágtuk a szerbeket, mert hát az "üzletben nincs barátság", ezek után meg megyünk újjáépíteni? Ha a NATO-nak van esze, keres egy semleges(ebb) országot központnak, vagy a saját központját választja. Kellünk mi ide vörös posztónak?
Előzmény: moka miki (467)
VaLaki Creative Commons License 1999.06.29 0 0 468
Azt hiszem beragadt a CAPS LOCK.
Előzmény: guntar (461)
moka miki Creative Commons License 1999.06.28 0 0 467
Hát én egy 80-évek beki viccel kezdeném:
Átmegy az Albán szomszéd a Szerbhez, és mondja neki, hogy jó lenne ha elköltözne, a biztonsága érdekében. A szerb hallani sem akar ilyesmiről, de miután leégett a pajtája, elveszett a kutyája, kivágták az autója gumijit megkérdi az Albán szomszédot hogy mégis mit gondol hova kellene neki költöznie, Nis-be, vagy Belgrádba? Erre az albán csak annyit mond: Zágrábba, eseleg Ljubljanába, csak azért, hogy ne keljen kétszr költözködni!

Ezt a viccet természetessen a szerbek mesélgették, és mint tudjuk nem hiába.
Szerintem a háborúnak még nincs vége, és mg 50-100 évig el is fog tartani.
A szerbek nem kispályásak, de az albánoknál él a vérbosszú, és most még eggyenlőre a koszovóban maradt szerbek az albánok megtorlásának célpontjai, de kérdezem én, ha egy szerb koszovóban élt, és akármilyen báránylelkű is volt a többi szerb megengedte, hogy tiszta maradjon a keze? Hát azt az eggyet biztos nem!
a következő lépés pedig várhatóan az lessz, hogy az albánok "átjárnak" majd szerbiába "visszadni a kölcsönt", a szebián áthaladó albánok (mint tudjuk több százezren dolgoznak vendégmunkésként egész európában), majd rablások, verések stb áldozatai lesznek az utakon, és természetessen az útmenti árkokban.
Ha Koszovó kivállik Jugóból vagy se ezen semmi se nem fog változtatni.
Apropó kivállás, jut eszembe Monte Negró-Crna Gora, meddig lesz Jugó része? Arra számítanak, hogy a segélyekből Ők is kapnak, majd kiszálnak a buliból? vagy ha nem vehetik át az egész ország irányítását akkor szálnak ki? Nem tudom a választ, de szerintem tuti hogy a polgároknak a zsebükhez kell nyulniuk, hogy megkapják az új okmányaikat előbb vagí utóbb.
Igen és itt van a vajdaság is, mint tudjuk az is három részből áll délről Szerémség, északról Bácska és keletről Bánát, de ezt is lehetne tovább osztani, de kit is érdekel ez? Hát természetessen mindenkit, csak azt ne felejtsék el hogy megkérdezzék az ott lakókat, jobbanmondva azokat akik 1990 előtt is ott laktak, de azokat is akik időközben jobbnak látták, hogy elköltözzenek onnan, az okokat nem firtatva.

Még egy információ azoknak akik a NATO civil ellens bombázása ellen voltak felháborodva:
A Szerb hadsereg kis mobil autókra szerelt radarállomásait mérték be a NÁTO rakéták, és ha pont valaki háza előtt parkolt egy ilyen autó az pehnek számított. Eggyes mesék szerint a lakosság u.n. polgári járatokat szervezett, azért, hogy ne engedjék be a lakóterületekre ezeket a jármüveket, de azért felmerül bennem a kérdés: - ez hazafiazmus vagy ellenállás?

Most jön ugye az ujjáépítés! Csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikor és ki lesz az aki pénzt mer oda befektetni, mert szerintem még a pillanatnyi helyzetet látva, ha valaki pl. magyarországon lottózik nagyobb az esélye, hogy a befektetést visszakapja!

homár Creative Commons License 1999.06.28 0 0 466
az túlzás, hogy a bombázások a célok szempontjából feleslegesek voltak; csak tárgyalásos úton semmmit nem lehetett volna elérni. abban viszont igazad van, hogy egy ilyen jellegű akciót sokkal nagyobb körültekintéssel kellett volna végrehajtani.
a hét végén voltunk apósoméknál, az van, hogy péntek hajnalban oldották fel a hadiállapotot. néhányan azóta ünnepelnek, hogy megnyerték a háborút. apósom meg erre megjegyezte csöndesen, hogy jó lenne egyszer veszíteni is, mert ha még egyszer győznek, akkor nyilván éhen fognak halni...
hallottam egy viccet is:
Clinton meg Milsevics megegyezik, hogy a hétvégén mostmár a határ környékét is fogja bombázni a NATO, nem csak Belgrádot. eljön a hétvége, és hullanak a bombák Belgrádra. Milosevics erre hívja Clintont, hogy ugye ők nem ebben egyeztek meg.
mire Clinton: - bocs-bocs, most nézem, hogy régi a térkép...
Előzmény: man_ji (464)
toki Creative Commons License 1999.06.27 0 0 465
Szerintem csukd be a szadat mert budos van. Remelem minden esetben amikor belem kotsz igy latatlanban elelvezel te kis
szajhos hulegyerek
Előzmény: Kero (462)
man_ji Creative Commons License 1999.06.27 0 0 464
Üdv.
Kihagytam egy kicsit, de továbbra is azt látom mint eddig, a bombázások a deklarált célok szempontjából abszolút feleslegesek voltak - ha csak az albánokról van szó el sem inditották volna. Amerika sem, mert mikor úgy tetszett neki, akkor Milosevictol sokkal kegyetlenebbül legyilkolt 2 millió vietnámit. Az o turéshatáruk tehát sokkal magasabb! Hozzájuk képest az a "néhány" tizezer albán nem nagyságrend. Amerika Vietnámnak mind a mai napig nem fizettett semmilyen háborús jóvátételt, háborús bunöseiket nem küldték Hágába, vagyis mind a mai napig jogosnak érzik tetteiket (mint MS)igy nem veheto komolynak semmilyen humánusnak beállitott dumájuk. Vagyis "humánus" dumájukat mondogassák az édesanyjuknak otthon, mert minden anya szereti a saját kölykét, ezért majd beveszi.
Mint láthatta mindenki, a harcoló felek megoldották a "tökéletes" háború kérdését is, szinte csak civil áldozata volt az elmúlt több mint hetven napnap (halálos poén - azt mondták az elején a békés polgárokat védik, végén kiderül szinte csak ok haltak). Mindkét oldalon gondosan kerülték a katonai összetuzést! Az ezredvégi hülye rambók (legyen szerb vagy amerikai) láthatóan csak a celulóz szalagon harcolnak felfegyverzett ellenfél ellen, egyébként polgárok gyilkolásában éli ki szadista hajlamait. Egyszóval most is mint ezerszer ezelott, bizonyitották, nem katonailag kell megoldani a helyzetet. Az ENSZ az illetékes. Ha nem elég hatékony, akkor meg kell reformálni (nem lebombázni - csak a gyengébbek kedvéért!). Ja és idoközönként be is kell fizetni a tagdijakat (bombára tellik tagdijra nem?)

Egyébként meg elégedett vagyok, most megint nem gyilkolhat kénye kedvére egyik fél sem. Ezt szeretem.

Előzmény: Törölt nick (450)
Mumu Creative Commons License 1999.06.26 0 0 463
Hat kedves Guntar,ezt nem hagyhatom szo nelkul.Amit Te itt mondsz ha megnezed a topicot vagy az alban -szerb egyutellesrol szolo topicomat meglathatod hogy a harcok elso napjaibol irtam hogy az albanok nem angyalok.En is ismerem oket hanem is abbol a szempontbol mint te (irasodbol kiveszem hogy Jugoszlaviaban eltel)hanem meg a traiskircheni menekult lagerbol ezelott jo 26-27 evel ahol a koszovoi ugymond alban menekultek banditak voltak es agreszivek a tobbi menekultel szemben is.Ez igy van,egy mas eletmod egy mas mentalitas mint a mienk.Sajnos azzonban ez a balkani eletforma,egyben bandita,parazita,joember,segitokesz erzekeny ,ez meg van a szerbekben is.Mint ez egy meg szinte torzsi eletmod,erkolcs szerint elo emberek(csaladi kapcsolatok a legfontosabbak,hazasagon beluli vadsagok,gyors gyilok,verboszu stb)Amit azonban nem hagyhatok szo nelkul az a stereotip es sajnos nem valo bealitas hogy
-az albanok Tito idejeben vandoroltak be (talan a tavoli tobbi koztarsasagba),valojaban valoszinuleg egyszere-ilirek-a szerbe kozosegekkel kb.5oo-6oo eve.
-mind lusta,budos egy ruhaban jaro.Nagyon pausal kijelentes es hasonlit minden retenetes eloitelethez(neger,portoricoi,zsido stb.)ne haragudj de ez az ignorancia termeke.Igy,ne Guntar,kerlek.A dolgok lefolyasaba azonban igazad lehet majd.Szerintem,de ezt is mar megirtam honapokal ezelott,nem mert olyan okos lennek hanem eleg csak a jozan eszed igenybe venni es egy kicsit ismerni a terepet,csodalkozom hogy azok akik kezeben volt a hatalom nem talaltak helyi ismeretekel biro VALODI EXPERTEKET:a konfliktus nem oldjak meg,Taci es karieristatarsai megfognak probalni rablobol pandurra valni(pelda Arafat,Begin,Barak,az ir Sean) kerdes hogy halgatnak-e majd ra a nagyon kulonbozo,helyi alban harcos potentatok,kerdes hogyan reagalnak a bent maradt meg felfegyverzett szerbek,azzok akik a felocsudas utan a szerb hataron tulrol segitennek majd.Miutan a bekenek nem sok eselye van es a demokrata lecke meg nem fer a bunkofejekbe,a NATO felugyelet sok penzbe kerul,kerdes mikor lesz eleguk az ezt finanszirozo orszagoknak,valasztoknak es egymas utan valami okkra hivatkozva adjak fel a felugyeleti munkat es a szerbek meg az albanok vegre szabadok lesznek (sic...)egymast gyilkolni ugy ahogy kell, most mar mint egyenlo felek es intezik el dolgaikat ugy mint mindig eddig a tortenelembe ,meg a termeszetben is,eroszakkal.De Te Guntar aki ide irsz es biztosan johiszemu vagy ne dolj be egyikuknek se,ha nem vagy erdekelve,remelem nem vagy az aldozatok kozul,figyelj velunk egyutt es tanulj velunk egyutt,hogy nincs igazsag,meg lovagiassag csak a topfilmekbe es comicsokba.Udv es jo hogy kozenk jottel.
Kero Creative Commons License 1999.06.26 0 0 462
ma'n megint is askalodsz te kis kreten ???
sicc vissza nettora a tobbi kis csurkapista haverodhoz :)))
Előzmény: toki (458)
guntar Creative Commons License 1999.06.26 0 0 461
NEM VAGYOK NACIONALISTA DE AZT MEG KELL HAGYNI HOGY TELJESEN EGYOLDALU HIREKET KAPTUNK KOSOVOROL MEGHOZZA AZ ALBANOK JAVARA. ERDEKES A SZAERBIABOL MENEKULOKROL EGY KURVA SZO NEM HANGZOTT EL., SEM ARROL HOGY AZ ALBANOK{from KOSOVO} EGY RUHANEMUBE LEELIK AZ EGESZ ELETUKET,TEHAT OK ALTAL ALLITOTT NORMALIS KORULMENYEK KOZOTT IS UGY NEZNEK KI MINT A NOMAD CIGANYOK. EN NEM VAGYOK A SERB TEROR HIVE,DE AZ ALBANOK SEM KEZES BARANYKAK!!!!!!!!!NEKEM EL LEHET HINNI ELEGET LATTEAM OKET A HABORU ELOTT IS. ERDEKES HOGY ELOTTE MINDEN KOSZOVOI ALBAN KAJAJE MEG SZALLASERT DOLGOZOTT {BEOGRAD,NOVISAD,SUBOTICA}CSAK HOGY NE KELJEN NEKUK KOSZOVON LENNI.AKKOR EN MOST KERDEZEM MOST MIERT RAGASZKODNAK ANYIRRA KOSZOVOERT??????
NEZZUK CSAK MEG ,HOGY KERULTEK AZ ALBANOK KOSZOVOBA MEG A TITO IDEJE ALARTT >>>>>POLITIKAI MENEDEKJOGOT KERTEK!!!>>>>>TEHAT A CUBAIAK IS EZZEL AZ ERVEL NYUGOTTAN KOVETELHETNEK FLORIDAT!!!!ONOK SZERINT KLINTON MOSOLYOGVA ODA ADNA????????? HAT ENYI A KOSZOVOI HELYZETROL REALISSAN ES NEM FEREBESZELVE
Gonoszpók Creative Commons License 1999.06.26 0 0 460
3 db kilôtt tankot Koszovó területén találták...és mennyit találtak Szerb területen ?
Különben , ha elolvasod az elözményeket , akkor láthatod hogy mennyire adok a sajtó szavára.. :-)

Ui : Kösz , de jól látok :-))

Előzmény: toki (458)
Gonoszpók Creative Commons License 1999.06.26 0 0 459
Ha ez igaz , akkor a Szerb katonák csak nézelödni mentek Koszovóba....és
persze kitelepíteni azt a néhány Albánt. ( erôszak nélkül persze...)
Az hogy mikoriak a tömegsírok azt még csak MOST vizsgálják a szakértôk.. Nagyon frissek lehetnek az értesüléseid... :-)
Előzmény: toki (457)
toki Creative Commons License 1999.06.26 0 0 458
Vak vagy.
Ugyanannak a hirforrasnak hiszel ami azt allitotta hogy a jugo hadsereg tankjainak hatvan szazalekat megsemmisitettek, erre tessek- talaltak 3 kilott tankot a KFOR katonai koszovo egesz teruleten. Meg 11 MiG-29-es szallt fel a pristinai repterrol egy hete (Reuters). Ha te hiszel annak amit a media allit errol a haborurol - vak vagy.
Előzmény: Gonoszpók (456)
toki Creative Commons License 1999.06.26 0 0 457
Tudomasom szerint minden tomegsir amire feny derult a bombatasok megkezdese uta keletkezett(apr. kozepe-vege). Ugyhogy ezzel magyarazni a tamadasok jogossagat- nem helyes.
Előzmény: Gonoszpók (456)
Gonoszpók Creative Commons License 1999.06.26 0 0 456
Senki nem akart itt piros gombot nyomogatni. ( még én sem... )

>Ahogy en latom az USA agressziot kovetett el egy szuveren allam ellen >(amelyben mellesleg mukodo parlamenti demokracia van) es elotte penzt >koltott a valsag felszitasara. Mindezt a sajat gazdasagi erdekeinek >szemelottartasaval tette. Es melle nyomatjak ezt a hulye rizsat a >beavatkozas igazolasara.

Ha a müködés alatt azt érted hogy Milosevics és Sesej együtt üldözi az ellenzéket ( akinek eddig nem volt lehetősége a kormányzásba beleszólni )
akkor tényleg müködik a parlamenti demokrácia.
Igen, a hülye rizsához az Albán tömegsírok is hozzátartoznak.....lehet igy is magyarázni.

Előzmény: cserny (428)
Gonoszpók Creative Commons License 1999.06.26 0 0 455
Még szerencse hogy én nem úgy kezdem a válaszadást hogy minösítek valakít ismeretlenül, bár én is megtehetném. Én újra leírom , hátha nem figyeltél.
Arra próbáltam utalni hogy a sajtó ( külföldi vagy hazai ) hisztéria keltés terén jelesre vizsgázott , és csak a bombázásokat birálta.
Remélem felfogtad TE..... !!
Előzmény: Skog (441)
toki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 454
En arra lennek kivancsi hogy hogy lehet az hogy ami tomegsirt idaig talaltak, az mindegyik aprilis vege fele keletkezett, joval a tamadasok meginditasa utan. Ehhez vajon mit szoltok? Akkor vegul is jogos volt a bombazas? Csak az indulatok szabadultak el... Elotte menekulthullam sem volt.

Mas. A mai Nepsyabadsagban az van hogy a CIA jelentette, hogy 3 kilott T-55-oson kivul tobb kilott haditechnikat nem talaltak Koszovoban. HOl van a temerdek (tobb 100) tank amit a NATO mondott?

homár Creative Commons License 1999.06.25 0 0 453
a légicsapások befejeződtek, és úgy néz ki, hogy elérték céljukat. hogy úgy mondjam, a tűzoltás megtörtént, de most senki nem tudja, hogy mi lesz. vannak tervek, de ezek a tervek olyan politikusok agyszüleményei, akik legfeljebb a Baedekkerből ismerik a balkáni államokat, és az ottani állapotokat. ezeket a terveket a koszovói lakosságnak magáévá kell tenni, különben ott soha nem lesz béke. talán a vezető politikusok hajlanak ezen elképzelések elfogadására (Jackson-Tachi paktum), és csöndben imádkozom, hogy az aláírók albán részről ne csak önjelölt vezérek legyenek, hanem legyen tényleges hatalmuk a többség felett, illetve valóban annak megbízásából tevékenykedjenek.
szóval most itt tartunk, lehet, hogy béke lesz (én ebben reménykedem, elvégre azért vannak ott a békefenntartók), lehet, hogy nem.
most itt tartunk, ezt eredményezték a bombázások. ezt el lehet ítélni, meg egyet lehet vele érteni. azt hiszem, hogy emberek bombázásával normális ember nem ért egyet, de tárgyalásos úton (bármiféle komolyabb nyomás gyakorlása nélkül) nem lehetett volna semmiféle eredményt elérni. ezek (Milosevicsék) ilyen ember(?)ek. ez pedig a megoldás elodázásához vezetett volna.
egye meg a fene...
Előzmény: PaciPista (451)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.24 0 0 452
Tudtam, hogy számíthatok rád! :))
Ja és klikk, bammmm!
Előzmény: PaciPista (451)
PaciPista Creative Commons License 1999.06.24 0 0 451
OgMog
Itt vagyok, és továbbra sem értek egyet a bombázásokkal!
Majd kapcsold le a villanyt, ha elmész és jól b@szd be az ajtót!
Üdv.: én
Előzmény: Törölt nick (450)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.24 0 0 450
csakazérse :))

De azt én is sajnálom, hogy akik nem támogatták a háborút, azok többsége most nem jelentkezik. Mert, hát, hogy is mondjam...ez úgy jön ki, hogy....
Szóval nagyjából tudjátok, hogy én hogy gondolkodom erről, és itt vagyok...
Úgyhogy ébresztő!!! Már ha olvassa valamelyiktek...

Előzmény: baltimorileny (447)
Skog Creative Commons License 1999.06.24 0 0 449
Tudod mit elnézést a belepofázásért, erre nekem nincs energiám.
Előzmény: baltimorileny (446)
Korcs Creative Commons License 1999.06.24 0 0 448
Örülök, hogy ilyen népszerű a téma, de közlöm, hogy a háború - legalábbis papíron - már vagy két hete véget ért.

Befejeződött a légitámadás!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!