Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.10.03 0 0 102
Révay18 Creative Commons License 2020.08.05 0 0 101

Sziasztok! Krakkóban tanultam ösztöndíjjal. Szombat este sétálok a Ryneken, Krakkó főterén. Jön szembe velem két kapatós srác. Hangosan nevetnek, beszélnek, hallom, hogy magyarok. Odaköszönök nekik magyarul, már csak udvariasságból is. Az egyik megáll, el kezd fújtatni. Majd így szól. Basszus, annyit ittam, hogy már értek lengyelül.

balika1984 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 100

tavaly februárban pekingben jártam, elmentünk egy piacra, a legalsó szintjén egy ötven körüli házaspár férfi tagja: "itt minden van bazdmeg":D 

pedig a többi öt szinten még nem is járt:) bár tényleg volt a távcsöveken keresztül a golf felszerelésig minden

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.12 0 0 99

ez jó  :)

Előzmény: pappito (98)
pappito Creative Commons License 2011.03.27 0 0 98

Aucklandban élek, éppen kinn beszélgettem a lengyel kollégámmal (itt mindenki bevándorló :) amikor jött egy tréler, hozott egy autót. Lengyel kollegám odaköszönt neki lengyelül, gondoltam a sofőr is lengyel. Eleredt az eső, mondom magamban nabammeg, mire a sofőr, aki addig lengyelül beszélgetett a kollégámmal odaszól, szevasz, magyar vagy? Mondom igen, hát te? Ő nem, ő román, csak magyarok között nőtt fel a magyar hará közelében. Mondom, remek, de hogyhogy tudsz lengyelül? Azt mondja izlandon tanulta meg, mert tizenévig ott volt sofőr és szinte csak lengyel kollégái voltak :)

beszél angolul, izlandiul, lengyelül, magyarul és románul és töri a németet. világlátott sofőr :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 97

Valószínűleg egy román/lengyel ugyanezt érezné. Mindenhol románt/lengyelt látna. Vagy nem?

Előzmény: Quantumleap (95)
Munchausen Creative Commons License 2011.03.11 0 0 96

Aprilis elso ket heteben magam is megyek Amszterdamba, bar mivel egyedul nem valoszinu, hogy megszolalok magyarul, szoval honnan tudna barki, hogy a szomszed asztalnal egy magyar ul? :-)

Előzmény: Quantumleap (95)
Quantumleap Creative Commons License 2011.02.28 0 0 95

Én majdnem három éve Amszterdamban élek. Szinte minden héten legalább egyszer botlom magyarokba. November elején Londonban voltam négy napot, minden nap minimum kétszer botlottam magyarokba, egyszer egy Pizza Hut-ban két (egymástól arrébb lévő) asztalnál is magyar társaság ült. Mi mindenütt ott vagyunk...

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 94

uP!

Sztorikat akarunk.

omena Creative Commons License 2008.04.17 0 0 93
Szilas ausztralok a finn-magyar-nyelvről történetéhez vág az én esetem:

Helsinki egyetem, level 3-4 finnkurzus (középfok) elején történt októberben:
A finntanárnőnk jónéhány évvel ezelőtt 6 évig tanitott egy magyarországi egyetemen finn nyelvet , ahol az évek alatt megtanult magyarul. (Ez is csak véletlen, persze én nem tudtam, hogy ő beszél magyarul, csak mikor mondtam neki, hogy magyar vagyok akkor mosolyogva köszönt: Jó napot !!: )
Na szoval: az órai kérdezés nyelve az angol, (vagy a finn) ezért órán soha nem beszéltem magyarul hozzá (más magyar meg nincs is a csoportban), viszont az óra után néhányszor beszélgettem a tanárnővel magyarul (nem tananyagról, hanem csak úgy, minden másról,) mert úgy vettem észre szereti kicsit gyakorolni a magyar nyelvet, sőt azthiszem ezt mondta is, hogy sajnos sokat felejtett mert kevés a lehetősége magyarul beszélni.)

A második ilyen magyarul beszélgetős alkalom utan az olasz csoporttársnőm rámmeredt és megkérdezte:
Te miért jársz ide, ha már ilyen jól beszélsz finnül??! :DDD

Gőzöm nincs,hogy vélte a magyart finnek! (talán a háttérzaj miatt) Az a kb 15-20 vanha sana (öreg szó) ami tényleg hasonlit a két nyelvben (Pl kéz- käsi, menni-mennä, tűz-tuli, víz-vesi stb.) szinte biztos, hogy nem is volt említve a beszélgetésünk alatt.

Előzmény: szilas (77)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 92
Ezt egy kicsit vissza kéne hozni, nagyon jó sztorik, biztosan lesznek újak is.
adiv Creative Commons License 2007.02.22 0 0 90
én is ott tanulok....hehe...:)))
Előzmény: devnull (13)
adiv Creative Commons License 2007.02.22 0 0 89
Én Londonban voltam fél éve és éppen a Hyde parkban akartam hotdogot venni egy árustól. A srác olyan 25 körül lehetett, egész helyes is volt, de ami azt illeti elég bunkómód viselkedett. Erre megjegyeztem, hogy bunkó angolok. Ő meg rám vigyorgott, hogy inkább bunkó magyarok... szóval... élmény volt. :)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 88
Egyszer apam es a Miska haverja altak valamelyik nagyobb bolt soraban varva (illinoisban) es elottuk egy jo testu csaj volt mire ezek megjegyeztek hogy "de jo segge van!", erre a csaj megfordult es magyarul valaszolt.
ath Creative Commons License 2005.11.15 0 0 87

a saját tapasztalataimból kiindulva már sehol nem beszélek hangosan magyarul.

3 éve a barátnőmmel álltunk a kota bahru (malájzia) nevű kisváros repülőterén és vártuk a kuala lumpurba tartó gépet. rajtunk kívűl kb 3 lézengtek a csarnokban, az egyikük egy  viccesen kinéző, a korát nagyon titkolni igyekvő, valamikori szépasszony. bazi nagy műrózsák voltak a fején és marha cikis rózsás papucs a lábán. én valahogy megéreztem, hogy nem kellene hangosan kommentálni az ízlését és milyen jól tettem....kiderült, hogy kl-ben él az osztrák férjével és természetesen magyar.

tthomas984 Creative Commons License 2005.10.30 0 0 86
Szüleim elmentek Görögbe de unták hogy sok magyar szóval találkoznak ezért inkább úgy döntetnek keresnek jóval odébb egy helyett ahol nincs magyar. Találtak egy elég magas sziklafalat amiről lépcső vezetett le egy kis parthoz elvétve volt 1-2 ember.
Itt nyugiba lepihentek anyukám felhívta nőváremet hogy heccelje egy kicsit és halgassa a tenger zúgását amikor letette a telefont. Akkor a következő amit hallott egy idegentől hogy: Magának van itt térereje?

10 éves voltam amikor kint nyaraltunk olaszban. Apámmal fociztam a tengerparton
egyszer a labda kicsit messzebb gurult egy idősebb bácsi adta vissza elkezdtem megköszönni danke, thank you, gyekujem, szpasziva ami csak eszembe jutott kb a 8.nál apám rámszólt álljak már le, mire a bácsi visszaszólt: Mondhatod ám magyarul.

Ezt pedig csak úgy hallottam: 2 csajszi dél afrikában, előtünik meglátnak egy nagy darab néger emberkét és a csajok egyből elkezdik beszélni hogy mekkora lehet neki mire a néger megszólal: Jó nágy -kiderült M.o-n végzett :)
eni-x Creative Commons License 2005.09.08 0 0 84

sziasztok

sajnalom, hogy elsullyedt! nagyon jokat nevettem itt magamban :-)

az en egyik legkellemetlenebb tortenetem a kovetkezo - nagyon ciki!

magyar baratnommel bementunk Londonba kicsit maszkalni - ultunk a metron, vasarnap delutan volt, nem voltak tul sokan.. sot. ult velunk szemben egyetlen leany, igazan kedves es szep arcu fiatal lany volt.

Mi is lanyok vagyunk ugye.. es hat muszaj volt megjegyeznem a baratnomnek nem kifejezetten suttogva, hogy " nezd mar ez a lany sem angol, mert nincs neki lofeje!"..

es hat lehetett volna 1000-1 nemzet tagja, de hat o eppen szinten magyar volt . es megszolalt, hogy "nincs nekem lofejem, hiszen en is magyar vagyok"...

nagyon gaz volt, nem hiszem, hogy rendesen elnezeset kertem a kellemetlen megjegyzesert. csak azt nem ertem, h birtunk ki 2 kovetkezo megallot a metron, rohoges nelkul. aztan leszalltunk, es pukkadasig rohogtunk..

ez aznap mar a sokadik ilyen tortenet volt...

kicsi a vilag

de segitettem mar ra szerencsetlenkedo pasiknak parizsban, stb. stb.

na eltek meg tortenetek?

Rumpy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 83
Jár még ide valaki??? Itt én, Chiléböl
milkó Creative Commons License 2005.08.27 0 0 82
hrturturt
hizlalda Creative Commons License 2005.08.24 0 0 81
na figyeljetek
a 80 as években LA-ben éltem és egy vasárnap elmentem lakokocsit venni.
nézelödtem és egyszerre odajött hozzám egy eladó és azt mondja ... na tetszik???
én meg el voltam ájulva miért magyarul kérdezte.
szoval megkérdeztem.... miért?
azt mondta ... hát csak megéreztem ahogy nézegettelek te csak magyar lehetsz.
ENNYIT AZ EZER ÉV ŐSSZETARTOZÁSRÓL no meg az intuiciorol.
üdv hizlalda
Looner Creative Commons License 2005.01.11 0 0 80
Belga történetet még nem olvastam itt.
Itt dolgozom és egy barátom laptopot akart vásárolni. Én kísértem el a boltba, mivel ő nem ért hozzá. Sajnos a franciával még egyelőre hadilábon állok, ezért megpróbáltam az általam ismert nyelveken megtudakolni a vevőszolgálattól valamit. Angolul nem tudtak, oroszul sem, németül sem. Spanyolul ugyan jóval kevesebbet beszélek, de ezt azért meg tudtam még kérdezni. Válasz egy szál se. Kifakadtam: legalább magyarul nem tud itt valaki?! Felállt egy kedves, csinos fekete hölgy és mosolyogva válaszolt: De igen, ezer örömmel! Kiderült, Erdélyből ide jött férjhez és már hiányzott a magyar szó. Azóta többször meglátogattuk egymást családostól.

Más. Munka után hazafelé betértem egy supermarketbe bevásárolni. Ott éppen söröket kínáltak kóstolásra (még mindig nem beszéltem a franciát). Angolul kérdeztem, hogy milyen az a sör, miért különleges, stb. A mellettem álló bácsika felfigyelt az angol szóra és beszélgetni kezdtünk. Kiderült, hogy olasz, a szülei anno Mussolini elől menekültek ki. Kérdezte, honan jöttem. Mikor mondtam, hogy Veszprémből (Magyarországot még kimondani se volt időm) széles mosollyal közölte magyarul, hogy "édesapám az Ardennekben volt bányász". Hogy honnan tudott magyarul? A felesége magyar, Londonban tanít magyart és franciát, ezért nem volt ismeretlen neki az angol sem. Ő pedig csokoládékészítő mester és szintén felkerült az itteni barátaim listájára.
kaesvi Creative Commons License 1999.09.23 0 0 79
ne hagyjuk elsüllyedni
eme topicsot
szilas Creative Commons License 1999.08.05 0 0 78
"Muszaki Egyetem, Sved ora kulfoldi diakoknak, bemutatkozas anyanyelven majd angolul. Egy sorra kerulo srac a hatso sorbol:
"Anya nyelvem madzsar...""

Bocs az hogy arab volt az illeto kimaratt!

szilas Creative Commons License 1999.08.05 0 0 77
StockholmII. Barataimmal tortent:

Muszaki Egyetem, Sved ora kulfoldi diakoknak, bemutatkozas anyanyelven majd angolul. Egy sorra kerulo srac a hatso sorbol:
"Anya nyelvem madzsar..."

Ezen az oran az Ausztral diakok megkerdeztek, hogy miert van a Finn es a Magyar nyelv is felirva a tablara, amikor az ugyanaz!!!!!!!!!!!

NeTie Creative Commons License 1999.08.05 0 0 76
Svajc, bevasarlokozpont. Hazank ott elo lanya tolja a kosarat, mellette egy holgy odaszol a fianak:
- Erre gyere, fiam, itt a kocsi is betolhassuk!
A fohosno gondolkodas nelkul odaszol a nonek:
- BetolhatJUK a kocsit!
A no dobbenten ranez, majd ismet a fianak mondja:
- Hogy milyen hulyek ezek a svajciak!

;-)

nils Creative Commons License 1999.08.05 0 0 75
Jajj, Svédország!!!!!
Barátnőm nagymamája ruhát válogatott egy malmöi üzletben. Közben magában dünnyögve ki is elemezte azokat. Az ismerős szavakat hallva egy eladó odaszaladt hozzá, köszöntötte, nagyon megörülve, hogy magyarral találkozott.
A nagymama bemutatkozott:
-Szabó Károlyné
Mire az eldónő:
-Én is!!!!!!
Ez milyen?
szilas Creative Commons License 1999.08.05 0 0 74
Jo ez a topic!
Kozel 3 eve dolgozom kulfoldon es eleg sokat utazok mas orszagokba is rengeteg ilyen elmenyben volt/van reszem. Szerintem Stockholmban peldaul tenyleg mindenki Magyar! :)))) Van rola nehany tortenetem pl:

Mint sportolo 1 kulfoldi csapat tagjakent egy kupan szerepeltunk Stockholmban iden tavasszal. Minden csapat vitt egy sajat birod. A hazigazdak ellen a mi sajat bironk csalt ellenunk!!!! Legalabbis en ereztem. Ettol kezdve a meccs vegeig kapott tolem mindent persze magyarul es nagyon hangosan. A meccs vegen felmentem a nezoterre ahol a barataim ultek mire valaki a nezoterrol:
"Hallom szidtad a birot..."

szilas Creative Commons License 1999.08.05 0 0 73
En Helsinkiben hallottam Lengyel es Vietnami sracot Magyarul veszekedni! Persze mindketten nalunk jartak suliba.
kaesvi Creative Commons License 1999.08.03 0 0 72
nyár közepén vagyunk, esetleg valami friss élmény?
kae svi Creative Commons License 1999.06.18 0 0 71
ez nagyon tetszett sp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!