Wc-re ki kell menni, és felhívni a tudakozó pluszt. :)
Nem tudom, hogy volt-e már, de én fizikán azt csináltam, hogy leírtam a padra néhány képletet, ráraktam a tolltartót és néha meglöktem.
De az tök durva volt múltkor, hogy az egyik csaj a 2. padba ült, és vitatkozott a tanárral, hogy mindenből tök jó csak kémiából kettes, meg minden, elég szemtelen de most mindegy, és akkor a tanár kérte a füzetét, hogy megmutassa, hogy ezeket igenis leírtuk (mindez dolgozatnál), na és éppen egy puskát küldtem előre (összehajtogatott papír), és amikor a csajhoz került, a tanár elvette tőle, na mondom bukta. De nem! Ahelyett, hogy kinyitotta volna, azon kezdte magyarázni a cuccot. Semmi se derült ki. Poén!
én is sokat puskáztam annak idején...
de csak gimiben, mert följebb nem
sikerült tornáznom magam - talán pont a
puskázásnak köszönhetoen....
Szóval a kedvencem a "madzagos" :
ülsz otthon, hosszú naci&ujjú ing
recommended, szóval fogsz 1 spárgát,
rákötöd a talpadra(hüveykujj rulz),
ráhuzod a zoknit, végig a naci alatt,
majd az ing alatt ki a csuklódnál...
s beállítod úgy, hogy már az elore
elkészített könyvszeru celluxal(!)
leragasztott -izzad a tenyér- puska
pont kiérjen akkor, amikor a lábad a
szék alatt van. Rákötöd, s ha jól
csináltad, amikor kinyújtod a lábad
a madzag az ing aláhuzza. Persze a
puska kötött vége ék alakú. Csak hogy
jobban csusszon, ugye. Mindig bevállt.
Szépen olvasod a tenyered alatt, jön a
tanár, a lábadat lezseren kinyujtod...
puska hussss ;)))
Az érettségin (szóbelin 5ficko / szoba)
persze ezt túl rizikósnak találtam, ott
gumis verzióját használtam (Éretlenek)
otthon halálra teszteltem, nem szakadt.
Arany adatainak kiirása után persze
egybol leszakadt a könyökmnél...
alig birtam zsebre gyürni... vert
a víz két kézzel...
Errol vérsztoriról személyes, piti kis
bosszúm jut eszembe...
ÉRZÉNYEK, SZÉPLELKÜEK, TANÁROK PgDwn!!!
szóval volt 1 vén orosztanárnonk.
Kb annyira utáltam csak, mint magát
az oroszt. Kib@szott bagószaga volt.
Nos, 1x a 2.sorból hátraültem.
"-Németh, maga miért ült hátra?!"
"-Bocsánat, tanárno... alergiás vagyok
a nikotinszagra."
Nem is volt gond, a köv. órán csak én
5kérdéses röp.balhé. Mondanom sem kell,
semmit nem értettem még a kérdésekbol
sem. Kampó.
Na, gondoltam, ha harc - legyen harc.
Legközelebb, vettem 1 óvszert. WCben
beleköptem + kefir + takony.
Óra elott ráraktam korrekten a tanári
székre. S vártam a hatást. Elmondani
persze senkinek nem mertem... bukta
esetén, ugye...
Szóval bejön, kabát a szék támlájára...
s sétál egész óran. Le se ül. Hát,
mondok ez nem jött be. Nézem óra után:
a folt az ott a széken, de a cuccos
sehol. Gondolom, észrevehette, s inkább
elkavarta vhova, de le már nem ült..
Vérkapszula: Mi kipróbáltuk, igaz nem egyetemen, hanem még gimnáziumban. Csak két gond volt:
1.A vérünk rózsaszín volt!!!!
2.Sem mi, sem az osztály nem bírta ki és szakadtunk a röhögéstől :)))))
Ha esetleg olyan dolgozatot ir valaki hogy ora elejen a tanar feltölti az elsö néhány padot dolgozatirókkal akkor jól használható az a módszer, hogy mig az első padban ülők irnak, addig egy okos megoldja a dolgozatkérdéseket egy kicsi palra, majd kimegy kidobni valami szemetet miközben odacsúsztatja a megoldást, vagy csak egyszerüen a dolgozatirónak kifogy a tolla vagy elfelejtett számológépet hozni magával...A Sharp számológépek nagyon hasznosak, mivel védőtokjuk és a gép közé jópár lap befér...
Van egy roppan kockázatos de igen szórakoztató módszer: a zavarkeltés. Jó adag bátorság és színészi hajlam kell hozzá, főleg írásbeli vizsgákon alkalmazható.
Az első módszer a visitó lány kódjelű. Itt nem te visítasz hanem valaki más a teremből aki nem is tud a tervedről. Azért visít, mert te bevittél titokban egy egeret a terembe és elengedted a vizsga közepén (patkány is jó). Miközben egyre többen visítoznak, kiabálnak ugrálnak fel a helyükről teljes a zavar te a helyzetre felkészlt bölcs nyugodt kézzel használsz bármilyen puckát és írod le akár a terem másik végében ülőröl is a választ.
A másik módszer még őrültebb. Vérkapszulát viszel a vizsgára. Ha olyan tételt kapsz amihez szólásod sincs elkezdesz köhögni. Egyre jobban köhögsz majd egyszercsak titokban bekapod a vérkapszulát és teátrális görcsöt kapsz szádból csurgó vérrel ott helyben. Itt ugyan át nem mész, de legálább megszánnak és megmarad az összes lehetőséged.
Meg utána lehet rajta röhögni.
Monthy
Van egy roppan kockázatos de igen szórakoztató módszer: a zavarkeltés. Jó adag bátorság és színészi hajlam kell hozzá, főleg írásbeli vizsgákon alkalmazható.
Az első módszer a visitó lány kódjelű. Itt nem te visítasz hanem valaki más a teremből aki nem is tud a tervedről. Azért visít, mert te bevittél titokban egy egeret a terembe és elengedted a vizsga közepén (patkány is jó). Miközben egyre többen visítoznak, kiabálnak ugrálnak fel a helyükről teljes a zavar te a helyzetre felkészlt bölcs nyugodt kézzel használsz bármilyen puckát és írod le akár a terem másik végében ülőröl is a választ.
A másik módszer még őrültebb. Vérkapszulát viszel a vizsgára. Ha olyan tételt kapsz amihez szólásod sincs elkezdesz köhögni. Egyre jobban köhögsz majd egyszercsak titokban bekapod a vérkapszulát és teátrális görcsöt kapsz szádból csurgó vérrel ott helyben. Itt ugyan át nem mész, de legálább megszánnak és megmarad az összes lehetőséged.
Meg utána lehet rajta röhögni.
Monthy
Well... Azert tessek figyelni Soltra is, mert igaza van... :) Azert azt illik megtanulni, amire az embernek velhetoen kesobb meg szuksege lesz... A felsorolasok kozott meg termeszetesen akadnak veszelyesek es gyanusak is... Amit az ember nem fog vakon bevetni, hanem elgondolkozik rajta, mukodik-e az adott kornyezetben... Termeszetesen csak vegszukseg eseten... ;) En is leirtam egy rakas dolgot, amit innen-onnan hallottam mar, de eszembe nem jutna kiprobalni, meg nehany olyant is, ami akkor, anno mukodott, es mukodik meg most is...
Nnamindegy... Ilyen figyelmeztetesre remelem nem nagyon van szukseg, mert mindenkinek van maganak valo esze, hogy belassa hol es mit szabad...
Elmondom a legdurvabbat, amit eddig lattam (nem en csinaltam, igy csak 3. nekifutasra sikerult a vizsga...). Naszoval, fizika szigorlat. Ketszer 30 tetel, ami lefedi a teljes tananyagot, tehat a miniatur papirokra dolgozas, porgetes kizarva. A 30-30 tetel veletlenszeruen osszeparositva, tanszeki fejleces papirra nyomtatva, rajta tanszeki pecsettel. Sorbanallas a bejaratnal, kapsz egy papirt a kezedbe - lapdobas kizarva. Mit tesz a hallgato? Bemegy vizsgazni, es megnezi a papirjan a parositast valamint a pecsetet, formatumot. Ezutan visszaadja uresen, hogy ez neki nem megy. Elegtelen. Potvizsgara keszit egy ugyanolyan lapot valamint keszittet a varosban egy megfelelo Fizika tanszek feliratu pecsetet, amivel aztan lepecseteli a kidolgozott papirt. Kovetkezo alkalommal mar semmi problema, csak azon lehet izgulni rendesen, hogy nehogy valaki mas megkapja ugyanazt a papirt, amit elozoleg visszaadott az illeto, mert esetleg feltunik a dolog, es akkor valoszinuleg vege a tanulmanyoknak...
Nem tunt fel. Otos lett.
:o
Foiskolas eveim alatt szobeli/irasbeli vizsgakon a "kekdosszies" (c by Capa/Vasi) modszer valt be legjobban.
Ehhez egy papirboltban (talan meg manapsag is) kaphato attetszo, kek muanyagfolia (A4) es az A4-es lapra kek golyostollal (esetleg ceruzaval - a golyostoll azert jobb, mert veszely eseten berantos puskakent is mukodott :) 2in1 :) )felirt 'emlekeztetore' volt csak szukseg.
A tanar a tole 1-1.5 m-re levo dossziet csak mint ures A4-es lapok gyulekezetet latta. Az olvashatosagi hatar valahol fel meternel vegetert.
A rjazszöges padalatti félkörhöz nekem is kellett 2 alkalom, mire rájöttem. Higgyétek el, a tanárok mindig látják ki puskázik, csak sokszor nem szólnak!
Én viszont voltam olyan "gettó", hogy szemét módon mindenkitől elvettem mindig. Ugyanis: ha én tisztességgel felkészülök az órákra, órákat pöcsölök a feladatokkal, a javítással, akkor a diák ne legyen már olyan pofátlan, hogy puskázik!
Főiskola, egyetem: az más. Ott szabad puskázni, mert szerintem képtelenség annyi mindent megtanulni. Meg valahogy hozzátartozik a főiskolás évekhez. :)
A rjazszöges padalatti félkörhöz nekem is kellett 2 alkalom, mire rájöttem. Higgyétek el, a tanárok mindig látják ki puskázik, csak sokszor nem szólnak!
Én viszont voltam olyan "gettó", hogy szemét módon mindenkitől elvettem mindig. Ugyanis: ha én tisztességgel felkészülök az órákra, órákat pöcsölök a feladatokkal, a javítással, akkor a diák ne legyen már olyan pofátlan, hogy puskázik!
Főiskola, egyetem: az más. Ott szabad puskázni, mert szerintem képtelenség annyi mindent megtanulni. Meg valahogy hozzátartozik a főiskolás évekhez. :)
Ez nem válasz senkinek, csak a hozzászólások többsége miatt fogalmazódott meg bennem.
Csak reménykedni tudok benne, hogy az említett módszereket mindenki olyan szituációban (tantárgy esetén) alkalmazta, ami kizárólag "fogalmazás"-ra épült. Ha a tudáspróbák célja praktikus, tárgyi tudás felmérése volt, akkor az Úr legyen velünk irgalmas, és sose
- kerüljön a kezünke/kezembe olyan tárgy,
- járjak olyan épület( közelé)ben,
- legyek alanya olyan orvosi beavatkozásnak,
- ... (a felsorolás tetszés szerint folytatható)
amit a hozzászólásokból valószínűsíthető hozzáértés határoz meg.
Egyszerűbben: a topic hosszú felsorolásain elgondolkozva kívánok mindenkinek műhibáktól mentes, hosszú, boldog életet. :-(
Fapofa, társaim az Úrban, meg erőteljes kisugárzás a lényeg! Olyan ártatlanul kell felmutatnod a tiszta lelkedet, hogy elképzelhetetlen legyen a gonolata is, hogy te puskázol. Pl. dolgozat gimnáziumban, körülöttem sorra lebukások, volt, aki többször is, én meg rosszalló arckifejezéssel másoltam a füzetbe tett A4-es füzetlapról a témát. Az egyszerűség a leghatásosabb. Hasonló módszerrel hódítottam meg egyetemen a tutira-mindenkit-lebuktató tanárt. Valamit sejtett... de a végén meggyőződésévé vált, hogy tévedett. Ezt onnan tudom, hogy vizsga alatt mindenkiről jegyezgette az impresszióit, és nekem ezt sikerült illegálisan megszereznem. Egyébként érdekes volt elolvasni azt is, hogy egy másik tanszék vezetője miért és hogyan ment át másodjára nála...
Az asztal aljara szurt felkor alaku kemenypapir nekem is sokszor bejott anno... KoppKopp, nem kaptak el vele... De sajna nem lehet rajta sok infot tarolni, mint ahogyan az ora alatt, a szamologep hatuljan ceruzaval felirva es atlatszo toll belsejeben sem... :)
A radios megoldas ott rekedt be, hogy a helyi boltocskaban keptelen voltam megfelelo varicap diodat szerezni... :) Annyira meg nem volt fontos... :) Vizsgakon egyebkent erdemes megnezni a taplalek gyanant becipelt tablacsokik csomagolopapirjat belulrol, a csomagolofoliaba karcolt szoveget, vagy egyszeruen csak a papirzsebkendore firkantott emlekeztetoket... O:)
Akinek ez nem eleg [szidnak mar valoszinuleg igy is elegen O:))], annak figyelmebe ajanlom, hogy anno eleg sok LCD-s motyobol lehetett kiszedni a polarizalo foliakat, hogy aztan sima szemuvegre ragasztva olyasmit is lasson az ember, amit mas nem nagyon lat a kijelzon... :) Persze ez csak szemuvegeseknel valik be, meg ugye egy kicsit furcsa a kozelalloknak, hogy hosunk egy latszolag kikapcsolt gepet nyomkod boszen... :))
Anno azt is megjatszottuk, hogy nemi aproert az osztaly streberkeje szivesen vallalta, hogy a sajat ZH-ja ala becsempesz nehany ures lapot es indigot... Persze az atadasnal mar vigyazni kell... Meg azert illik atirni a kapott papirt sajat fontjainkra... ;)) Mert ezert buktunk le, egy urge lusta volt atirni... :)
A tanterem kialakitasanak koszonhetoen meg pl. tanultunk mar ugy meg verset, hogy az egesz kurva nagy betukkel fenn volt a tabla felett... :) Persze ez altalaban olyan tanarnal valik be, aki nem mozog tul sokat az osztalyban, mert meg esetleg feltunik neki valami uj... :) ... Komoly szobeliken viszont mar gondolkodni kell... :) Volt, amikor magam mellett felejtettem a jegyzeteimet, es nem nagyon vettek eszre... :) A papirrangatas meg latom, piszok nepszeru errefele... :)) Volt egy rendes tanarunk meg szakkozepben, aki ZH-knal engedett valasztani... Vagy azt irtuk, amit o kerdezett, es kijavitotta rendesen, vagy mindenki valasztott maganak egy temat es leirta egy fix kettesert... Imadtuk... :) Nnajo... hagyok ittend masokat is szohoz jutni... :)
Az asztal aljara szurt felkor alaku kemenypapir nekem is sokszor bejott anno... KoppKopp, nem kaptak el vele... De sajna nem lehet rajta sok infot tarolni, mint ahogyan az ora alatt, a szamologep hatuljan ceruzaval felirva es atlatszo toll belsejeben sem... :)
A radios megoldas ott rekedt be, hogy a helyi boltocskaban keptelen voltam megfelelo varicap diodat szerezni... :) Annyira meg nem volt fontos... :) Vizsgakon egyebkent erdemes megnezni a taplalek gyanant becipelt tablacsokik csomagolopapirjat belulrol, a csomagolofoliaba karcolt szoveget, vagy egyszeruen csak a papirzsebkendore firkantott emlekeztetoket... O:)
Akinek ez nem eleg [szidnak mar valoszinuleg igy is elegen O:))], annak figyelmebe ajanlom, hogy anno eleg sok LCD-s motyobol lehetett kiszedni a polarizalo foliakat, hogy aztan sima szemuvegre ragasztva olyasmit is lasson az ember, amit mas nem nagyon lat a kijelzon... :) Persze ez csak szemuvegeseknel valik be, meg ugye egy kicsit furcsa a kozelalloknak, hogy hosunk egy latszolag kikapcsolt gepet nyomkod boszen... :))
Anno azt is megjatszottuk, hogy nemi aproert az osztaly streberkeje szivesen vallalta, hogy a sajat ZH-ja ala becsempesz nehany ures lapot es indigot... Persze az atadasnal mar vigyazni kell... Meg azert illik atirni a kapott papirt sajat fontjainkra... ;)) Mert ezert buktunk le, egy urge lusta volt atirni... :)
A tanterem kialakitasanak koszonhetoen meg pl. tanultunk mar ugy meg verset, hogy az egesz kurva nagy betukkel fenn volt a tabla felett... :) Persze ez altalaban olyan tanarnal valik be, aki nem mozog tul sokat az osztalyban, mert meg esetleg feltunik neki valami uj... :) ... Komoly szobeliken viszont mar gondolkodni kell... :) Volt, amikor magam mellett felejtettem a jegyzeteimet, es nem nagyon vettek eszre... :) A papirrangatas meg latom, piszok nepszeru errefele... :)) Volt egy rendes tanarunk meg szakkozepben, aki ZH-knal engedett valasztani... Vagy azt irtuk, amit o kerdezett, es kijavitotta rendesen, vagy mindenki valasztott maganak egy temat es leirta egy fix kettesert... Imadtuk... :) Nnajo... hagyok ittend masokat is szohoz jutni... :)
No amilyen magabiztos voltam úgy húztak meg most ma reggel. Nagy előadó, ketten vizsgáztunlk írásban, két tanár volt...Ilyet még nem láttam...Na majd legközelebb(lehet, hogy meg kéne tanulni?)
Egy dologra nagyon vigyazzatok, most jutott eszembe velem történt meg.
Mivel jo nehany tetel volt, és egy dossziéban vittem be a cserelapokat, ugy gondoltam hogy szigetelőszalagból regiszteres füzetszerűen ráragasztok minden lapra egyet, szépen egymás mellé, ami elég jól sikerült, igyekeztem a precizitásra törekedni, (ebben mindig) a fehér szigszalagra tételszámok, a
szigszalag kettéhajtva fele kilóg, az ráragad a papirra... letépési próba, sikerül minden ok, de a debilizáló szorongás a vizsga közben meg az a barbár tanárom aki közben ide oda járkált (mint én holnap hehe) na szóval talán a ragasztó is átette a rohadt a4es papirját, a megfelelő eltávolitási pillanatban ugy esett, hogy a papir szép vékony rétegben elvált az alatta lévő rétegektől, egy kevés hártyát hátrahagyva ugy 4-5 cm távon ment a ragaccsal együt hajjajajjjajjaj, mondom idő már nincs a lemásolására, meg különben sem biztos hogy el tudtam volna olvasni a tegnapesti kézirást, hát nincs mit tenni, beadtam úgy ahogy volt. Szegény tanaram nem tudom mit érzett amikor meglátta, örülök, hogy már csak a másnapi higgadt önmagával futottam össze, az is elég volt egy jó időre. Hát kitalálhatjátok, hogy nem igazán találtam a dologra magyarázatot pedig gondolhatjátok, hogy, egy napon át máson sem gondolkodtam. A dologban persze hepiend bújik, mer ma nem lennék tanerő ha anno az a vizsla nem sikerül, ugyanazokat a lapokat felhasználva másodszor már kicsit nagyobb gyakorlattal, a feladatot sikeresen végrehajtottam (és még azt a rohadt n-edik tételt sem irtam ujra, mer ugye másodszor csak nem kérdezi meg ugyanazt)
Ugyanennél a fickónál egyébként tekerős puskával jajjaj de sokszor buktam le zhkon, más vizsgákon...
A rádiós dolgot mi élesben soha nem alkalmaztuk, pedig már nagyon közel álltunk a megvalósitáshoz, de hát jött az államvizsga utána meg már minek...
Szóval ha téptek akkor csakis a lap sikjával kis szöget bezáróan, minél kisebb merőleges komponenssel...
Mivel a diákjaim holnap vizsgáznak, elég hulye vagyok, hogy éjszaka nem alszom hanem a puskázási tippeket olvasom, ezzel a felderitési hatékonyságot nemhogy növelni, de inkább elalvásilag csökkenteni fogom.
Holnapra mindenkinek jó szerencsét!
A méret a lényeg!
Minél feltünőbb minél nagyobb, minél látványosabb!
-Lapdobás(minden vizsgán)
-Füzetlapozás(ha van) az asztalon, mivel csak lapot akarsz ugye kitépni..(néha)
-Vérzik az orrom "felkiáltással" zsebkendőt orr elé kiszaladni és ott kinn megnézni.(kétszer középiskolában bejött. Egyszer meg a gyógyszeremért kellett kimennem pont a dolgozat alatt:-) nagy balek volt, ja egyszer hányingert is eljátszottam nála:-) osz megnéztem a vc-ben a témát)
Felállsz, hogy kivedd az ugye szűk zsebedből a zsebkendőt, és minél több dolgot leversz, nagy zavar keltése (figyelem elterelés lapcserénél mással, lapdobásnál...) eközben a többiek is tudnak ügyködni... ami neked is kamatozhat.. egyéb vígjátékba illő nagy jelenetek...(felvételin akartam visszaszerezni a lapom, és két embert már kettőnkre állítottak)
-Rajzszöggel pad lapjához erősített(alulról) félkör alakú keménypapírra írt puska. (egy tanár meg volt győződve arról, hogy puskázok, de nem jött rá.
-No meg ugye az ötös betűméret. 2-3példány hasznos jóindulatú vizsgáztatónál, aki csak a puskát venné el a zh-t nem. Valaki a kertészgatyára esküszik, nekem mindegy sokzsebes zakó, vagy bőzsebű rövidgatya.
Másik tuti módszer az előtted ülő hátára, csak neki figyelnie kell, hol a tanár...
- no igen és meg lehet tanulni de az másik topic.
-aztán még szoknya alá, skótoknál fiúk is (de jó lehet :-))
-kézre regasztani írni, de ez utóbbiak nem az én módszereim...
Az órámra pillantva 8-9 óra múlva vizsgázom, asszem berántásos technikával...
A kandós pukaversenyes történet ismerős a társaságnak?
Sok sikert mindenkinek...
Eloljaroban hadd szegezzem le, hogy nem olyan regen alltam/ultem a katedra elott/mogott, igy mindket oldalrol vannak elo emlekeim.
Legeloszor is: valasszuk szet a puskazast es a beemelest. (Utobbin az elore elkeszitett tetel felhasznalasat ertem.)
Az elsot hallgatokent es oktatokent is bocsanatos bunnek tartottam, hiszen (1) nemi hatterismeret szukseges a hasznalatahoz, (2) mindenkinel lehet rovidzarlat, es akkor jol jon az emlekezteto. Az en tapasztalatom az, hogy ha valaki sikhulye az anyaghoz, akkor puskaval is az lesz hozza.
A rolleres megoldas, illetve a minikonyv helyett en a leporellot tudnam ajanlani. Egy kb. A5 meretu lapot harmonikaszeruen osszehajtva jol el lehet rejteni a tenyerben, es huvelykujjal konnyen lapozhato.
A beemelesre klasszikus megoldas a zako belesanyagabol keszult A4-es meretu potlolagos zseb. (Ezt a HVG vmelyik tavaszi szamaban foton is bemutattak!) A lanyoknal a bo szoknyaval ugyanez a helyzet.
Van ahol mar annyira elharapozott a beemeles, hogy a fiukat nem is engedik zakoban vizsgazni. Erre azt talaltak ki, hogy az ing ala szerkesztettek be a zsebet, es a nyakkendo alatt eszrevetlenul nyitva hagyott egy-ket gombon keresztul fernek hozza az anyaghoz. Elkepeszto, hogy a vizsgaztatotol 1 meterre ulve is meg birjak csinalni egyesek a beemelest.
Aztan van meg a radiozas, amikor lelkes villamosmernok-hallgatok altal osszetakolt rovid hatotavolsagu adoval ul vki a terem kozeleben, a bentiek pedig radios walkmanen hallgatjak az adast. Nagyhaju lanyoknal a fulhallgatot nyugodtan lehet hajpantnak alcazni. Fiuknal a "felszurtak a fulem, azert van bekotve" formula jatszhat. A problema itt is az, hogy mind az irok, mind az olvaso reszerol nemi hozzaertes szuksegeltetik. Nalunk megtortent szilardtestfizika vizsgazhn, hogy senki sem ertett az anyaghoz, igy lett a "
=" kezdetu kepletbol (impulzus varhato erteke) "kisebb-Pe'-nagyobb-egyenlo". Gondolhatjatok, mekkora karot kaptak a delikvensek egy ilyen zh-ra... :-)))))