Információk és hírek a traffipaxok ellen bevethető eszközökről. A sebességmérés üldözöttjeinek topikja: károsultak és előrelátók, detektorhasználók és forgalmazók - de természetesen a Sasszembrigád tagjainak hozzászólásait is várjuk az utca 'másik' oldaláról!
Megpróbáltam rácsatlakoztatni a bluetooth fülest, bár még sosem használtam, amikor bekapcsolom akkor pár sípoló hangot ad. Amikor gyors ütemű vibrálás szerű sárga-zöld-piros szerű a külső led jelzése, akkor a fülesben olyan hangot ad mintha valami elektromos zaj lenne, konkrétan nem mond semmit. De mikor elmegyek egy konkrét helyen, vagy kút mellett, ott mindig csinálja. Lakott területen kb mindenhol, aztán lakott területen kívül nagyjából ok, de ott sem mindig, ha jön mögöttem másik autó, akkor van, hogy ugyanezt csinálja...
Ha csak a truspeed-s van bekapcsolva akkor nagyjából minden ok, kérdés, hogy ez mindenre elég e?
Ott tartok, hogy adtam egy tiszta tápot relén keresztül az ALP-nak, frissítettem a legújabb firm-re, de ettől nem szüntek meg a vak riasztások. Teszteltem, hogy led lámpa okozza e riasztásokat, de nem, se helyzetjelzőn, se féklámpára nem produkál riasztást.
Ha lelőttem az összes lézerblokkolást, csak a Truspeed-S-t hagytam bekapcsolva akkor szépen működik, nincsenek vak risztások.
Kérdésem, hogy akkor ez minden magyarországon használt sebességmérő lézer ellen elég?
Az AI azt mondja, hogy szükségem van az ALP beállításokban az ARH Trafficspot opció bekapcsolására, ami amúgy alapértelmezetten ki van kapcsolva, az alábbi mérők blokkolásához:
Fáma2-3-4
TraffiCapture TC-108 - mobil mérőeszköz
TC-Lite - ilyen van a fix mérőkben
Itt a fórumon régebbi hozzászolások szerint nincs szükség a bekapcsolására.
Kérdés, hogy most akkor jelenleg van e szükség az ARH Trafficspot bekapcsolására vagy sem?
Megérdeklődtem a KIYO-nál amúgy, készséggel válaszoltak. A pontok körül 360 fokban jelez az összes detektoruk, mindegy az irány, hogy honnan közelíted.
Nagy valoszinuseggel igy van. Annyit arnyal a dolgon, hogy van ahol minden tilos ami alkalmas a blokkolasra, tehat az, hogy eppen nem blokkol meg lehet nem elegendo.
Ha a továbbiakban a rendőr/határőr kábelkötegestül kiszerelteti szervízben a rendszert és nem volt kisütve, akkor tudja bizonyítani, hogy blokkoló valóban. Ha kisütik előtte a rendszert, akkor tehetetlen a szakértő is és nem fogja tudni bizonyítani hogy az blokkoló.
Okes, de mi van, ha azt nem hagyjak ott? Akkor muszaj megrongalni szereles kozben, hogy ne tudjak tesztelni, hogy kedvezo legyen a vegkimenetel. Itt nem arrol van szo, hogy rendben talaltak a blokkolot, hanem nem tudtak ketsegen kizaroan bizonyitani a buncselekmenyt.