MarK, majdnem mindenben egyetértünk.
Lendvairól viszont nekem sokkal rosszabb a véleményem, annak ellenére, hogy fradista vagyok.
Figyeljétek meg, minden meccsen ő szabálytalankodik először.
BB-re meg nem csak a megalázóan nevetséges nyilatkozata miatt haraxom, hanem Sowunmi mellőzése miatt is. A románok be voltak darázva tőle, ezekután még cserének sem jelölni...
A szlovákok ellen pedig jöhetett ismét a jól bevált, gólképtelen
szélsőpárosunk.
szocilibi: Ebbe az irányba szeretett volna megindulni Kovács Attila Azer Attilanknak is vot 1-2 ojan huzasa amit nem kellett vona, legutobb bukarestben a 16 csapatos profiliga. Most allitolag a Mezey el6arozta hogy o is szivesen lenne MLSZ elnok, hat en kivancsi lennek, mit tud, jojjon.
rolling & MarK: Lendvai említésével teljesen egyetértek En is (bar en _kifejezetten_ nem vagyok fradista, hajra lilak!)
pancho: és a fiatalok közül válogatni Ez a valogatott ejropa 1ik legfijatalabbja, hova fijataliccsunk meg? Vegre a Tornyi keze alatt elkezdett mutatni vmit az ifjusag, ha igy megy tovabb, akkor az Egressyket es SebokJket le lehet cserelni Bukszegikre meg Szabicsokra, de ne siessuk el a dolgot.
Intern Otto: A focihoz szerintem mi magyarok túl inteligensek vagyunk Szerintem meg az intelligens magyarok az intelligenst ket l-lel irjak, es nem kivannak ojat hogy oda sujjeggyen a magyar foci ahova te kivanod, akarmijen szomoru hogy most ott van, ahol. (Lecci ne kezd el kijavitani a hejesirasi hibajimat, direkt vannak benne.)
Es vegul, de elsosorban: Oborzil: Koszi a kozvetitest, nagyon jo voltal! Itt kellett meloznom a gepemen, es te tartottal eletben, aztan amikor azt irtad, VEGE, egy kicsit elszontyolottam. A kovetkezon mar ott leszek!
Szia Mindenki!
A magyar labdarugás sohasem volt az az igazi csúcs játék. Még akkor sem ha azt bizonyos aranycsapatot, meg az Albert Flóri féle bagázst is ide vesszük. Én csak azt várom, hogy végre olyan mélységekbe süllyedjen, hogy a játék komolyságához mérten magyarhonban ne is beszéljenek róla. És ehhez közel járunk. A focihoz szerintem mi magyarok túl inteligensek vagyunk, akik pedig mégis játszák azok meg már túl hülyék még a focihoz is.
nagyon úgy van, aki eddig nem tanult meg focizni, az már később sem fog. Sajnos az általad említett fiatalok is túl vannak már az igazán fogékony éveiken. Az utánpótlásról meg csak beszélünk, beszélünk.
MarK, Csaby: riporterügyben egyetértek én is, bár volt egy nagy igazsága: az Egressynek félelmetes bal lába van. Kettő.
Gyerekek, az a szereny velemenyem, hogy egy ilyen valogatott ne is keruljon ki sehova, ugyiscsak leegnenk. Taktika nuku, labdakezeles nulla nullus, eronlet a beka feneke alatt, igy nem lehet.
1986 ota, amiota kikaptunk az oroszoktol, nem tudunk talpraallni, pedig akkor kellett volna elkezdeni csapatot epiteni. De legalabb a fociban ott vagyunk a vilagranglistan ahova az orszag gazdasagi-demografiai sulyaval tartozik, azaz egy kicsit meg mindig elorebb vagyunk
Teljesen egyetértek veled riporter kérdésben. Tegnap végig azt mondta a riporter, hogy mennyire látszik a csapaton a küzdés. Látszik minden személyen, hogy bizonyítani akar. Ez volt végig. Kicsit uncsi volt már. A focitudáshoz nem akarok hozzászólni, mert kritizálni könnyű és én egyébként sem értek hozzá. (Illetve nincs javaslatom, hogy hogy is kellene csinálni.)
Sajnos, aki ennyi idős korára nem tanult meg focizni, az már később se fog. Magyarul ezt a válogatottat 1-2 ember kivételével (Király, Illés, Dombi - ő nem olyan jó, de az elfutásai+beadásai hasznosak) szét kéne zavarni a szerjózsa minden irányába, és a fiatalok közül válogatni (Szabics, Tiber, Sowunmi - remélem, jól írtam - és társaik). Náluk legalább lelkesedés lenne, mert a mai válogatottban én azt se látok.
Nem vagyok fradista, de Lendvai említésével teljesen egyetértek, sok ilyen erőteljes, szívvel játszó focistára lenne szükség a válogatottban is (szerintem a Fradiban mostanában ő a legjobb). Sajnos, Bicskei nem ilyen elvek szerint állítja össze a csapatot. :-((
Üdv!
O.K., hogy reménykedni fogsz, én is reménykedni fogok, csak már egy kicsit elegem van a reménykedésből. Teljesen egyetértek veletek, asszem B.B. most egy kicsit elszállt, pontosabban nem volt reális a nyilatkozata. Egyáltalán nem érdemeltünk győzelmet. Ezzel a játékkal? Egy szóval jellemzve: katasztrófális. Sajna, szerintem még szombaton is jobban játszottunk. Igaza volt Jenei Imrének: ez a futtball, amit mi művelünk, már 10 évvel ezelött sem volt divat. Mindig, újra és újra ez az állandó QRVA ÍVELGETÉS! Évek alatt, nagy nehezen végre találtunk egy olyan kapust, aki megértette, hogy nem kell állandóan kirúgni a labdát (a Hertha-ban biztos megmondták neki, hogy kettétörik a lábát, ha ki meri rúgni - O.K., néha lehet, csak nem állandóan), de a védőink, középpályásaink rendre előre vágják a bőrt. Nem lenne baj, ha alkalomadtán ívelgetnénk, de sajnos a válogatott játéka csak erre épül. Pedig pont amiatt (is) tetszett eddig B.B. munkája, mert a korábbi találkozókon némi elképzelést, földön lévő játékot véltem felfedezni. De O.K., jó, ívelgessünk, nem vagyok ellene. Csakhogy akkor legalább emberhez kéne passzolni! Erre viszont sajna nemhogy mozgó, de még állított labdával sem vagyunk képesek. Megfigyeltétek, hogy hány JÓ szögletet rúgtunk? Kb. 2-őt, pedig min. 10-et lőtünk. A labdakezelést + egyéb alapvető hiányosságokat nem is említem. Nem egy nagy csapat a szlovák válogatott sem, ugyanúgy soxor hibáztak ők is (eladott labdák + hasonlók), de néhány szituból egyértelműen kiderült, hogy ezekben az apró dolgokban még ők is jobbak. Lehet magyarázkodni, hogy milyen hülye gólt kaptunk, pedig csak 1 komoly helyzetük volt (szerintem ez nem igaz, kb. ugyanannyi helyzete volt mindkét csapatnak), de ez van.
Egyébként a riporter meg mit nézett? (Ilyen szöveg pl., hogy Egressynek FÉLELMETES bal lába van, még a NEMZETKÖZI MEZŐNYBŐL IS KITŰNIK! Min. 2 percig fetrengtem a nevetéstől.) Nagy iram + hasonlók? Ugyan már! Tudjátok mit? Elegem van a hatalmas iramú meccseinkből, ahol mindenki úgy, de úgy küzd! Szép és tiszteletreméltó a nagy hajtás, de nem elég. Mellesleg szerintem ezen a meccsen, csak egy átlag magyar bajnokihoz képest volt nagyobb az iram. Ezért (is) szeretem jobban Knézyt (bárki bármit is mond rá), noha mostanában neki is vannak hülyeségei, ő általában elmondja a véleményét. Nem kell mindig egyetérteni vele, de leagalább NEM BESZÉL MELLÉ! Mondják, hogy állandóan csak kritizál, csak a negatívumokat emeli ki. Nem igaz, tud örülni is, ha oka van rá. Lásd pl. a Zürich-i Grasshoppers-FTC meccsen majdnem sírt örömében. Én sem szeretek csak kritizálni, elmondom a véleményemet jó játék esetén is, csak sajna erre kevesebbszer nyílik lehetőség. Az összeállításba nem szeretnék megint belemenni. Annyit azért mégis elmondanék, hogy minden tiszteletem B.B. szakmai tekintélye elött, bizonyára van annyira jó edző, hogy a döntéseit hitelesnek, indokoltnak tekintsem. Nyílván megvolt az oka arra, hogy kit miért tesz be, ő a szakember, ugyhogy nem szetenék itt ítélkezni, de nem igaz, hogy nem látja azt, amit kis túlzással talán egy egész ország, hogy pl. Egressy és Sebők J. nem válogatott színtű játékosok. Nincs velük semmi bajom, nem akarom bántani őket, nem a személyük, hanem a mutatott játékuk ellen van kifogásom. 1/2 év múlva? 1 év múlva? Tegye be őket, ha addigra megtanulnak játszani (jó, inkább finomabban fogalmazok: ha addigra egy kicsivel jobb teljesítményre lesznek képesek :-)). Egyáltalán mi indokolta az ő beválogatásukat? O.K. Egérnek volt egy jó időszaka a DFC-ben, Sebőknek is voltak jó meccsei Zalaegerszegen, de ennek ellenére sajnos látni, hogy nem valók a válogatottba. A Románia elleni gyenge produkció után én azért több helyen változtattam volna, de min. a szünetben cseréltem volna. Bár lehet, talán nem akarta B.B., hogy azt érezzék a játékosok, hogy egyetlen gyengébb teljesítmény után egyből kikerülnek a csapatból. A másik amit nem értek, hogy a NSport szerint Halmai megint kiérdemelt egy ötöst (tehát a jobbakhoz sorolták). Ez most már sorozatban így megy, úgy látszik ezt a kérdést én nem látom jól... (Bár B.B. is lecserélte) Még1szer mondom, nem a játékos személye ellen van kifogásom, de szerintem egy Lendvai Mikit, v. mit tudom én, vkit(?) betehetett volna B.B. Halmai helyett még a szünetben. A többieket nem szeretném bántani (a kritizált 3 játékossal sem ez volt a célom), be kell látnunk, hogy többségüknek azért ott a helye a válogatottban.
A Győri helyszínnel kapcsolatban, Bp-i létemre teljesen egyetértek és követendő példának tartom, de hozzáteszem, amennyiben vmi csoda folytán (v. inkább egy jó játékkal? :-)) nyertünk volna Bukarestben, akkor esetleg 50-60 ezren is kimentek volna (valószínűleg még én is) és ez esetben a Népstadion lett volna szerencsésebb helyszín.
Na most már elég, bocs a regényért, de ez kikívánkozott belőlem.
Helloka!
A szlovák csapat sokkal kultúráltabb és gyorsabb, pontosabb focit játszott. Ami még szomorúbb, hogy a mi csapatunk elképzelés nélkül próbálkozott, szenvedett. Dombi beállítása meg túl késői volt. Igaz, hogy a gyors elfutáson és a beadáson kívül semmit sem tud, de azt jól csinálja, és 10-12 ilyenből lehetett volna valamit keresni (pl. egy ilyen beadás mondjuk bepattan valamelyik hátvédről... :-)))
Szerintem a csapat 50 %-ának a beválogatása egyszerűen tévedés. Ha már a PNB-ben valóban nincsenek jobbak (?), körül lehetne nézni az NBI-ben is. Külföldön is van ilyen, hogy alsóbb osztályú csapatból is bekerülhet játékos a válogatottba.
Nem lehetne ezt a 3 linket kihagyni a hozzaszolasaidbol? Elhisszuk, hogy elvezet linkelni, de kicsit uncsi igy sokadikra, nem beszelve arrol, hogy mindegyik offlink ...
on
Ja igen, aztat elfelejtettem, hogy azért ezt a csapatot és Bicskeit nem kéne elzavarni, mert ez a csapat néhány év múlva akár télleg jó is lehet (Ha lesz két jó csatárunk). Ellenben tegnap pl milyen jók voltak az indítások, figyeltétek? Az nagyon tetszett, Kedves bianco, azok többségét mégis csak Illés adta, nem? Jó, csúnyán elb*ta a helyzet és az egész meccset, de Sebők inkább volt balf*sz, azzal a két kihagyott helyzettel.
Ez a szlovák csapat még a meghatározó játékosa(i) nélkül is egy nagyon jó csapat. Ezzel nem akarom a válogatottunk sz*r játékát dicsérni, sajnos olyan fosok voltunk, mint már jórégen nem. Egyszerűen megérdemlik a vereséget. Aki kihagyja a helyzeteit, az mind megérdemli. Jólenne már egy-két normális csatárt beszerezni...
Igazad van, csakhát sajnos ez a két vereség (főleg a második) éppenséggel most Kovács Attiláéknak sem jött jól, mert nem mondhatják azt az ISM-nek, hogy mit is akartok, hiszen most is győztünk. Kár.
A magyar foci egyetlen orvossága az ÁTLÁTHATÓSÁG, ami tiszta, ÜZLETI alapokon működő professzionális struktúrát jelent. Ebbe az irányba szeretett volna megindulni Kovács Attila (csak hát egy bűzös posványból nem lehet egyik napról a másikra kristályos hegyi patakot varázsolni) és ezt a megkezdett folyamatot vetette vissza (kb. 10 évvel) Deutsch, aki a legnagyobb szolgálatot akkor tette volna a magyar sportnak, ha (még gyorsabb karriert befutva) "leendő" sportminiszterből azonnal "lemondott" sportminiszterré válik (és kihagyja a köztes periódust).
A meccsek előtt mindíg reménykedünk, hogy na majd most feltámada az a magyar foci. Aztán kiderül, hogy mégsem. Ez az egész egy nagy ... Azért a következő meccs előtt újra reménykedni fogok.
Szarok voltak az aranylábú gyerekek. A Bicskeit most hosszú időre leírtam. Azt nyilatkozta, hogy csalódott, mert győzlmet érdemeltünk volna. Asszem, nem ugyanazt a meccset néztük.
Észrevettétek, hogy most először nem ünnepelte a közönség a válogatottat?