Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.12 0 0 100
mer elfelejtettem. Sorrrrry!!!!
Herczog Creative Commons License 1999.06.11 0 0 99
nem nereztem, hanem neteztem
Ja és ez a 100. hozzászólás :)
Herczog Creative Commons License 1999.06.11 0 0 98
Nem is nereztem, csak a munkahelyemről és az meg a Matáv.. :)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.11 0 0 97
Kösz, vettem :-)

Én egyébként elsősorban a nagyobb tartalomszolgáltatóktól várok el valamiféle indoklást, csak talán virágnyelven mondtam. Aki csak maga netez, az csak magának tartozik felelősséggel. Akinek van napi 20-30, vagy 20 000-30 000 látogatója, az azonban már nekik is. Tudod, a szemükbe kell tudni nézni nap-mint-nap, ha csak virtuálisan is.

Egyébként elfogadom akár azt is, hogy egy konkrét esetben éppen a szolgáltatás fenntartása szolgálta jobban vagy legjobban a látogatók érdekeit.

Személyeskedni meg tényleg kár, csak időpocsékolás, az adrenalin-szintet valami hasznosabbal is lehet emelni (lányok, internet, kirándulás, mittomén).

:-)

Előzmény: Törölt nick (95)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.11 0 0 96
Sok kishal megeszi a nagyhalat.
Persze ez nem igaz, de legalább éhesnek kell lenni hozzá, hogy ez megtörténhessen.
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.11 0 0 95
Újlaki,
örülök, hogy ezt leírtad. A nagy viták keretében(?) már kezd elfajulni a személyeskedés.
Én nem köpködök a Matávra (pedig egy szemét cég), mert ott dolgozom. Nincs telefonkedvezményem, nem jár ingyen net, ráadásul olyan helyen lakom, ahol nem a Matáv a telefon-szolgáltató. Szóval fizetnem kell a telefondíjat + a net előfizetést ami nem kis pénz.
Úgy döntöttem, hogy nem sztrájkolok, mert túl kis hal vagyok ahhoz, hogy bármit elérjek. Tudom, tudom, ha meg sem próbálom, akkor még annyi sem fog történni.

Előzmény: Újlaki (90)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.11 0 0 94
most én kérdezem. komolyan beszélsz?
Ebben a szakmában ha valaki nem naprakész, akkor az szép lassan eláshatja magát. Nem tartom valószínűnek, hogy a naprakészség egy leadott órán, vagy az arra való felkészülésben merül ki. Azt a bizonyos felkészülést folyamatosan kell művelni, hogy tudd alkalmazni, ha szükség van rá. Nempedig úgy, hogy erről lila fogalmam sincs, utánnanézek, aztán mondok valamit.
Ami meg a rossz mondatot, meg a számonkérést illeti, legalább rájön a páciens arra is, hogy senki nem tudhat mindent. Én hányni tudok az olyan tanároktól, akik képtelenek beismerni, hogy egyes diákok az ő szakterületükön bizonyos téren mérföldekkel jobbak. Mindenki hibázik, mindenkit érhet olyan kérdés, amire nem tudja a választ, vagy csak sejti. Ha ezt be is ismeri valaki, akkor nem hiszem, hogy bárki előtt leégetné magát. Inkább csak akkor, ha megpróbálja elkendőzni.
Asszem egy tanórán, főleg egy ilyen jellegűn, nem árt, ha egy bizonytalan válasz helyett gondolkodásra adja a fejét a diák is, meg a tanár is.
Szóval én aszondom, hogy aki ért hozzá annak nem kell felkészülés, mert folyamatosan teszi azt.
útyhoty még mindig gyenge az indokod. Lehetett volna pl. Szombaton is felkészülni, ha már annyira akartál. Csak az időbeosztásodat kellett volna kissé másképpen megcsinálni.
Előzmény: myprint (92)
myprint Creative Commons License 1999.06.10 0 0 92
Minek felkészülni akármiből is amit tanítsz?
- Mert sosem lehetsz naprakész!
Az elsö rossz mondatodat, eredményedet számonkérik rajtad s a számonkérésben a gyerek legyőzhetetlen!
A felkészülés nem csak elméleti, hanem technikai követelményeket is támaszt s feltételez irányodba.
Előzmény: Rettenet (89)
myprint Creative Commons License 1999.06.10 0 0 91
Halál komoly!
A normálisokkal sokkal több a gond, meg vannak róla győződve, hogy mindent tudnak.
Előzmény: Törölt nick (87)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.10 0 0 90
Senki se értse félre, nincs szemrehányás, se okunk, se jogunk erre. De magánemberként egy indoklást szívesen vennénk mindenkitől, aki a magyar neten valakinek tartja magát, hogy milyen meggondolásból döntött akár így, akár úgy sztrájk-ügyben.
Rettenet Creative Commons License 1999.06.09 0 0 89
Amíg nem vagy tisztában azzal, hogy én eddig hány órát tartottam fogyatékosoknak, addig ne feltételezd, hogy nem tudom miről van szó.
Amúgy meg nem tudom minek kell felkészülni belőle, hiszen ez a szakmám, ehhez értek, ebből élek. Ha nem tudnám, akkor nem tudnák megélni belőle. (Sajnos sokaknak még így is sikerül, de az már ismeretség kérdése és nem ide tartozik)

Zsoltu!
minden user fogyatékos. Nem tudtad?
Csak vannak olyanok is, akiken nem nagyon láccik, mert már majdnem nem azok, de van sajnos olyan is szép számmal, amelyik szinte már nyáladzik, mikor magyarázol neki valamit:-)

Előzmény: myprint (85)
myprint Creative Commons License 1999.06.08 0 0 86
miben létével = mibenlétével
legyszíves = légy szíves
Előzmény: myprint (85)
myprint Creative Commons License 1999.06.08 0 0 85
Kedvesem, na már miért ne "vetíccsek"?
Ha esetleg elérsz arra a szintre, hogy fogyatékos gyerekeknek számítástechnika órát tarthatsz, és ezen az órán 6 számítógépen floppyról " modelezed az Internet müködését, na, az már nem semmi!
De ha még ezen belül az Index és az Internettó mükődését, az olvasók-írók szerepét elmagyarázod érthetően fogyatékosoknak akkor azt mondom igazad van, de addig míg nem vagy tisztában a tanítás- tanulás, beszéd és szemléltetés miben létével, legyszíves langsam...., langsam.
Üdv: myprint
Előzmény: Rettenet (15)
ernest Creative Commons License 1999.06.08 0 0 84
Sziasztok

Nem kell igy belemélyedni(ilyen-olyan díjak, stb...). A MATÁV térségünk egyik legjövedelmezőbb cége, ezt csak horror árakkal lehet (extraprofit) kieszközölni.

Egyébként én is neteztem 6-án kb. 5 percet, mert elfelejtettem.Amint rájöttem a fatális vétkemre offoltam.

Rettenet Creative Commons License 1999.06.08 0 0 82
bajnokféléknek:
mielőtt szólsz, javaslom te is tájékozódj. Esetleg utánna lehetne járni, hogy milyen indioklással vezette be a MATÁV pl a kapcsolási díjjat. Ha ezt megnézi valaki, rögtön láccik, hogy mennyire ellentmond ennek a tarifarendszerük további része. Különös tekintettel a netezőkre(minden x időn túl eltöltött perc költség nélküli bevétel a számukra).
Én azt hiszem, hogy nem kell egy olyan cég pénzügyi érdekeit védeni, ahol a saját bevallásuk szerint is aránytalanul nagy nyereségre tettek szert. Aránytalanul nagy nyereségre pedig csakis olyan módon lehet szert tenni, ahol túlságosan nagy haszonkulcsal dolgoznak. Ehhez talán még közgazdásznak sem kell lenni.
Arról már nem is beszélve, hogy ha emlékeim nem csalnak, akkor egy távolsági hívás, pláne egy országon kívüli sokkal nagyobb költségekkel jár, mint egy helyi hívás. Több eszközt, több vonalat érint. Ez teljesen logikus. Viszont az árképzésük alakulása egyértelműen azt célozza, hogy a helyi hívások emelésével akarják megfizettetni a távolsági hívások többletköltségét. Nem mondom, hogy ne tegyék, mert ez az elfogadott eljárás. Csak az a lényeg, hogy arányosan és megfelelő keretek között tegyék.
Az meg aztán teljesen nevetséges, hogy ha ingyenes lenne egy adott telefonvonal, akkor bérelt vonal helyett azokon kommunikálna mindenki. Talán technikai szempontból nem ártana utánnanézni annak, hogy a két vonalfajtán mekkora sebesség valósítható meg. Ha valakinek erről fogalma sincs, akkor talán nem kellene vagdalkoznia.

És persze még lehetne folytatni ezer dologgal a sort, de nem sok értelme van, mert amíg hiányzik a felfogó fél addig csak szélbe szórt homok az egész(egy lónak hiába akarom elmagyarázni mondjuk a kávéfőző működési elvét, úgysem érti meg).

Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 81

John Zero2 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 80
bajnok:
Hogy miert nem a tavolsagi dijak ellen szol a sztrajk??
Szerintem ez egyertelmu.
Azert, mert az internetes hivasok helyi hivasok.

Arrol nem is beszelve, hogy mar a helyi hivasok is dragak, azt meg plane nem engedheti meg maganak senki, hogy tavolsagi hivassal internetezzen (nameg nincs is ertelme).

Hasonlitsd mar ossze a Magyar telefondijakat az USA-beli dijakkal!
Szerintem inkabb emelje a matav az alapdijat, de legyen olcso a beszelgetes.

Előzmény: bajnok (69)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 79
Kedves Bajnok!

Ha a többség te vagy, tényleg elhatárolódott (úgy látom, rajtad kívül nincs e hazában, ki még a matávnak nyalint). Persze nem tőlünk határolódott el, csak a saját jól felfogott érdekétől; de akarata ellenére senkit sem lehet boldoggá tenni.

Már nem olvasol, csak írsz. Többen is magyarázták, a másik topicban is, hogy egy kétperces telefon költsége nem 1/60-ad része egy kétórás netezésnek, pedig a matáv ezt számlázza. Ha nem érted, vagy nem akarod érteni, az a te dolgod. Annyira elvakít az egyébként értelmetlen gyűlölet, hogy már nem fogod fel mások szavait, nem látod, mennyire nevetségessé tetted magad.

A szélsőségeseket mindenütt elítélik, írod. Ki itt a szélsőség? John Zero a szélsőség? A MIME a szélsőség? Itt és ma a matáv a szélsőség. Azt viszont már szélsőségnek sem tudom nevezni, hogy fogatlan provokátorként véded, ami védhetetlen, és "segítesz" a kiszolgáltatottak további kiszolgáltattatásában - azért az idézőjel, mert áldásos tevékenységed hatásfoka nulla. Legfeljebb a hangulatot tudnád elrontani, ha valaki még odafigyelne. Ennyiben más a helyzeted, mint a régi KISZ-titkároké: akkor úgy kellett csinálni, mintha odafigyelne az ember.

Csak hogy értsd: nem magam miatt beszélek. Számomra a 80% azt jelenti, hogy kb. ugyanannyit netezhetek, mint eddig, csak nem kell éjjel fennmaradnom. Akár ki is szállhatnék az egészből, csak éppen felelősséget érzek azért a tíz- vagy húszezer vagy ki tudja, hány gyerekért, aki nem tud netezni, mert nem tudja megfizetni. Az jövöjükről van szó, meg persze a többiekéről is. Akkor is, ha valaki nem veszi vagy nem akarja tudomásul venni.

A cégem árairól: nem állítom, hogy a legalacsonyabbak, de tudom, hogy tisztességesek. És ha odajössz egy értelmes ötlettel, hogy meg akarod csinálni, de máshol nem tudod, akkor kapsz 10 megát vagy 50-et vagy akármennyit, és nem kell fizetned semmit, és nem ugrik ki egy konzol minden letöltéskor, sem valami bugyuta reklám, és nem negyed óra, míg az "Üdvözöljük honlapunkon!" lejön.

Előzmény: bajnok (64)
eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 78
Én meg éjfél után pár perccel.
Akkor nyitottam a topicot.
Előzmény: Mike (77)
Mike Creative Commons License 1999.06.08 0 0 77
Nem neteztem.
De mar 7-en 1-kor mar igen.
Mike
bubu Creative Commons License 1999.06.08 0 0 75
kulfodlrol, nem telefonon at csinltam
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 74
Zsoltunak:
Hasonlitsd mar ossze a magyar helyi dijakat es az europai helyi dijakat !
Azt sem tudod mit beszelsz !!!
Na megyek, mert a hulyeseged mar faj !
Szerintem te sem hiszed amit leirsz !
De adj linkeket, s megnezem.
Vagy te is csak hasrautesre allitasz itt marhasagokat ?
Na pa, jojcakat !
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 72
Ha 100 %-os kedvezmeny lenne egy szamra, ilyen sehol sincs, akkor a 200 ezernyi berelt vonal nagy reszet maris lemaondanak a cegek, hisz eleg lenne egy magantelefont elofizetniuk, s maris megsporolnak a berelt vonal havi dijat.
Ez pedig oriasi veszteseg lenne a UTI-nak es a MATAV-nak is.
De ha tudsz ra peldat mondjuk az USA-bol, vagy barhonnan, ne fogd vissza magad !

Mellesleg: emlited ingyen is csinalsz WEB oldalakat.
Ehhez annyit tennek hozza: a MATAV peldaul ingyen biztositja a freemail kek szamat, nem keri el a mukodteteoktol a kulonbozetet.
Ezzel is tamogatja az Internetet Magyarorszagon. Hol van meg ilyen szolgaltatas a vilagban, hogy kek szamon elerheto egy ingyenes levelezorendszer ? Hogy idonkent foglalt, arrol nem a MATAV tehet, nem o a mukodteto, o csak a kek szamot adja.
Tehat hozzad hasonloan a MATAV is tesz, nem is keveset az Internet-ert.
Mondj olyan helyi szolgaltatokat a vilagban akik ennel is tobbet tesznek !

eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 71
Ez így van.Szupernyereséges a Matáv.
Nem vélatlenül lett az "év cége" vagy valami hasonló kitünetést is kapott.
Pedig "csak" az történt hogy 1 multi időben kapcsolt" a 90 évek első felében"
és most kaszál.
Amíg teheti, sokat.
És látszatengednényeket nyúlyt mert muszály,de kigazdálkodta ő ezt okosan.
Előzmény: Törölt nick (68)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 69
Hol elemezte az MTA elnoke a MATAV es a magyar telefonszolgaltatok HELYI tarifait ???
Nem emlekszem ilyesmire, de ha adsz linket megnezem.
HELYI TARIFAKROL BESZELSZ TOVABBRA IS ?
(A tavolsagi dijakkal nekem is vannak problemaim, eppen ezert nem ertettem, hogy a sztrajkotok miert nem azok ellen szol ?)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 67
Zsoltu, arany haver:
A piaci ar alatt is es felett is dolgoznak cegek, ha te ennyire alajuk megy arban nyilvan sok megrendelod lehet.
Ha nincs, az viszont arra utal, azert nincs, mert nem vegzel olyan minosegi munkat, mint peldaul a piaci aron dolgozok.

Sot:
Ellened is sztrajkolni kell, hisz te is csak feleron adod a munkadat a piaci arhoz kepest.
Ezt teszik a telefonszolgaltatok is, a helyi dij ugyanis fele a "piaci arnak".

Holnaptol a tordeloszerkesztok ellen fogok sztrajkolni, akik, aljas modon, kepesek a felet elkerni a piaci arnak, mint ahogy a telefonszolgaltatok is teszik.

eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 65
Ez az új ,Matáv kedvezmény,vicc nem kedvezmény.
Ha ezt már a Matáv sem látja az jellemző.
Mert ugye ezt szánták "mézes madzagnak".
De ez megérne 1 külön topicot.......
Előzmény: Újlaki (61)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 64
Eppen ez az: Te akarod megmondani mi a tisztesseges ar, s ezt nem tudod szakertoi velemenyekkel alatamasztani.

En csak annyit allitok tovabbra is: jelenleg Magayarorszagon a helyi dijak valoszinuleg a legalacsonyabbak Europaban. Ezt sem tudtad cafolni, ellenben rengetek -bizonyitek nelkuli- allitas elhangzott s amikor azt kertem, mutassatok fel valamit ennek bizonyitasara is vegre, csak a nagy csond volt a valasz.

A szelsosegesek akcioit mindenutt elitelik, ennyi tortent veletek most vasarnap, semmi mas, s szerintem meg is erdemetetek, hisz nem tudtatok ERVELNI ertelmesen a sztrajk mellett.
Nem sirnotok kellene a kudarcba fulladt sztrajk miatt, hanem legkozelebb jobben felkeszulni, ertelmes erveket felvonultatni, peldaul sajat cegeitek araival alatamasztva.
Ezt mulasztottatok most el, ezert hatarolott el toletek a tobbseg.

Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 63
Tessék: Az egyik a szavakon lovagol, a másik szerint meg hőzöngő az, aki nem akar többet fizetni valamiért, mint amennyit az valóban ér.

Ember, ki követelte itt, hogy ingyen netezhessen? Mi ez, rosszindulat, emberi aljasság, vagy csak szimpla butaság?

Előzmény: Törölt nick (23)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 62
Rettenet:

Nem akarok itt bólogatni, hogy mennyire igazad, van, csak úgy elgondolkodom, hogy mennyire ismétli magát a történelem.

Még nem is olyan régen, Kádár apánk alatt is mindeki lapított azért a nyomorult fizetéséért meg a szánalmas biztonságáért, és alig volt valaki, aki legalább szűk körben ki merte volna mondani, amit gondolt, ha gondolta egyáltalán. Akkor is mindig megvoltak a megalkuvás bajnokai, akik mindig olyan jól meg tudták magyarázni, amit kellett - másnap meg az ellenkezőjét. Most kiröhögjük azokat, akik akkor benne voltak, vagy egyszerűen csak szánjuk őket, pedig hajszálpontosan ugyanazt tesszük most is: behódolunk, elfogadunk, és a legrosszabb esetben megmagyarázzuk magunknak, hogy nincs más megoldás, hogy így a legjobb. A végén már mi magunk is kezdjük elhinni, hogy így van. És eljön a pillanat, amikor már szinte gyűlölettel vetjük rá magunkat arra, aki még ki meri mondani, hogy nem igaz, vagy csak meg meri kérdezni, hogy miért van így. Tessék csak elolvasni egy-két hozzászólást itt vagy az előző topicban.

A röhej az, hogy lassan olyanok lesznek, mint a hajdanvolt KISZ- és párttitkárok: belekapaszkodnak egy-egy szóba (extraprofit), csak mondják görcsösen a magukét, és nem veszik észre, hogy a vita nem erről szól, hogy már minden értelmes ember másról beszél, és csak legyintenek, ha meghallják ezeket.

Előzmény: Rettenet (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!