Keresés

Részletes keresés

ernest Creative Commons License 1999.06.08 0 0 84
Sziasztok

Nem kell igy belemélyedni(ilyen-olyan díjak, stb...). A MATÁV térségünk egyik legjövedelmezőbb cége, ezt csak horror árakkal lehet (extraprofit) kieszközölni.

Egyébként én is neteztem 6-án kb. 5 percet, mert elfelejtettem.Amint rájöttem a fatális vétkemre offoltam.

Rettenet Creative Commons License 1999.06.08 0 0 82
bajnokféléknek:
mielőtt szólsz, javaslom te is tájékozódj. Esetleg utánna lehetne járni, hogy milyen indioklással vezette be a MATÁV pl a kapcsolási díjjat. Ha ezt megnézi valaki, rögtön láccik, hogy mennyire ellentmond ennek a tarifarendszerük további része. Különös tekintettel a netezőkre(minden x időn túl eltöltött perc költség nélküli bevétel a számukra).
Én azt hiszem, hogy nem kell egy olyan cég pénzügyi érdekeit védeni, ahol a saját bevallásuk szerint is aránytalanul nagy nyereségre tettek szert. Aránytalanul nagy nyereségre pedig csakis olyan módon lehet szert tenni, ahol túlságosan nagy haszonkulcsal dolgoznak. Ehhez talán még közgazdásznak sem kell lenni.
Arról már nem is beszélve, hogy ha emlékeim nem csalnak, akkor egy távolsági hívás, pláne egy országon kívüli sokkal nagyobb költségekkel jár, mint egy helyi hívás. Több eszközt, több vonalat érint. Ez teljesen logikus. Viszont az árképzésük alakulása egyértelműen azt célozza, hogy a helyi hívások emelésével akarják megfizettetni a távolsági hívások többletköltségét. Nem mondom, hogy ne tegyék, mert ez az elfogadott eljárás. Csak az a lényeg, hogy arányosan és megfelelő keretek között tegyék.
Az meg aztán teljesen nevetséges, hogy ha ingyenes lenne egy adott telefonvonal, akkor bérelt vonal helyett azokon kommunikálna mindenki. Talán technikai szempontból nem ártana utánnanézni annak, hogy a két vonalfajtán mekkora sebesség valósítható meg. Ha valakinek erről fogalma sincs, akkor talán nem kellene vagdalkoznia.

És persze még lehetne folytatni ezer dologgal a sort, de nem sok értelme van, mert amíg hiányzik a felfogó fél addig csak szélbe szórt homok az egész(egy lónak hiába akarom elmagyarázni mondjuk a kávéfőző működési elvét, úgysem érti meg).

Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 81

John Zero2 Creative Commons License 1999.06.08 0 0 80
bajnok:
Hogy miert nem a tavolsagi dijak ellen szol a sztrajk??
Szerintem ez egyertelmu.
Azert, mert az internetes hivasok helyi hivasok.

Arrol nem is beszelve, hogy mar a helyi hivasok is dragak, azt meg plane nem engedheti meg maganak senki, hogy tavolsagi hivassal internetezzen (nameg nincs is ertelme).

Hasonlitsd mar ossze a Magyar telefondijakat az USA-beli dijakkal!
Szerintem inkabb emelje a matav az alapdijat, de legyen olcso a beszelgetes.

Előzmény: bajnok (69)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 79
Kedves Bajnok!

Ha a többség te vagy, tényleg elhatárolódott (úgy látom, rajtad kívül nincs e hazában, ki még a matávnak nyalint). Persze nem tőlünk határolódott el, csak a saját jól felfogott érdekétől; de akarata ellenére senkit sem lehet boldoggá tenni.

Már nem olvasol, csak írsz. Többen is magyarázták, a másik topicban is, hogy egy kétperces telefon költsége nem 1/60-ad része egy kétórás netezésnek, pedig a matáv ezt számlázza. Ha nem érted, vagy nem akarod érteni, az a te dolgod. Annyira elvakít az egyébként értelmetlen gyűlölet, hogy már nem fogod fel mások szavait, nem látod, mennyire nevetségessé tetted magad.

A szélsőségeseket mindenütt elítélik, írod. Ki itt a szélsőség? John Zero a szélsőség? A MIME a szélsőség? Itt és ma a matáv a szélsőség. Azt viszont már szélsőségnek sem tudom nevezni, hogy fogatlan provokátorként véded, ami védhetetlen, és "segítesz" a kiszolgáltatottak további kiszolgáltattatásában - azért az idézőjel, mert áldásos tevékenységed hatásfoka nulla. Legfeljebb a hangulatot tudnád elrontani, ha valaki még odafigyelne. Ennyiben más a helyzeted, mint a régi KISZ-titkároké: akkor úgy kellett csinálni, mintha odafigyelne az ember.

Csak hogy értsd: nem magam miatt beszélek. Számomra a 80% azt jelenti, hogy kb. ugyanannyit netezhetek, mint eddig, csak nem kell éjjel fennmaradnom. Akár ki is szállhatnék az egészből, csak éppen felelősséget érzek azért a tíz- vagy húszezer vagy ki tudja, hány gyerekért, aki nem tud netezni, mert nem tudja megfizetni. Az jövöjükről van szó, meg persze a többiekéről is. Akkor is, ha valaki nem veszi vagy nem akarja tudomásul venni.

A cégem árairól: nem állítom, hogy a legalacsonyabbak, de tudom, hogy tisztességesek. És ha odajössz egy értelmes ötlettel, hogy meg akarod csinálni, de máshol nem tudod, akkor kapsz 10 megát vagy 50-et vagy akármennyit, és nem kell fizetned semmit, és nem ugrik ki egy konzol minden letöltéskor, sem valami bugyuta reklám, és nem negyed óra, míg az "Üdvözöljük honlapunkon!" lejön.

Előzmény: bajnok (64)
eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 78
Én meg éjfél után pár perccel.
Akkor nyitottam a topicot.
Előzmény: Mike (77)
Mike Creative Commons License 1999.06.08 0 0 77
Nem neteztem.
De mar 7-en 1-kor mar igen.
Mike
bubu Creative Commons License 1999.06.08 0 0 75
kulfodlrol, nem telefonon at csinltam
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 74
Zsoltunak:
Hasonlitsd mar ossze a magyar helyi dijakat es az europai helyi dijakat !
Azt sem tudod mit beszelsz !!!
Na megyek, mert a hulyeseged mar faj !
Szerintem te sem hiszed amit leirsz !
De adj linkeket, s megnezem.
Vagy te is csak hasrautesre allitasz itt marhasagokat ?
Na pa, jojcakat !
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 72
Ha 100 %-os kedvezmeny lenne egy szamra, ilyen sehol sincs, akkor a 200 ezernyi berelt vonal nagy reszet maris lemaondanak a cegek, hisz eleg lenne egy magantelefont elofizetniuk, s maris megsporolnak a berelt vonal havi dijat.
Ez pedig oriasi veszteseg lenne a UTI-nak es a MATAV-nak is.
De ha tudsz ra peldat mondjuk az USA-bol, vagy barhonnan, ne fogd vissza magad !

Mellesleg: emlited ingyen is csinalsz WEB oldalakat.
Ehhez annyit tennek hozza: a MATAV peldaul ingyen biztositja a freemail kek szamat, nem keri el a mukodteteoktol a kulonbozetet.
Ezzel is tamogatja az Internetet Magyarorszagon. Hol van meg ilyen szolgaltatas a vilagban, hogy kek szamon elerheto egy ingyenes levelezorendszer ? Hogy idonkent foglalt, arrol nem a MATAV tehet, nem o a mukodteto, o csak a kek szamot adja.
Tehat hozzad hasonloan a MATAV is tesz, nem is keveset az Internet-ert.
Mondj olyan helyi szolgaltatokat a vilagban akik ennel is tobbet tesznek !

eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 71
Ez így van.Szupernyereséges a Matáv.
Nem vélatlenül lett az "év cége" vagy valami hasonló kitünetést is kapott.
Pedig "csak" az történt hogy 1 multi időben kapcsolt" a 90 évek első felében"
és most kaszál.
Amíg teheti, sokat.
És látszatengednényeket nyúlyt mert muszály,de kigazdálkodta ő ezt okosan.
Előzmény: Törölt nick (68)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 69
Hol elemezte az MTA elnoke a MATAV es a magyar telefonszolgaltatok HELYI tarifait ???
Nem emlekszem ilyesmire, de ha adsz linket megnezem.
HELYI TARIFAKROL BESZELSZ TOVABBRA IS ?
(A tavolsagi dijakkal nekem is vannak problemaim, eppen ezert nem ertettem, hogy a sztrajkotok miert nem azok ellen szol ?)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 67
Zsoltu, arany haver:
A piaci ar alatt is es felett is dolgoznak cegek, ha te ennyire alajuk megy arban nyilvan sok megrendelod lehet.
Ha nincs, az viszont arra utal, azert nincs, mert nem vegzel olyan minosegi munkat, mint peldaul a piaci aron dolgozok.

Sot:
Ellened is sztrajkolni kell, hisz te is csak feleron adod a munkadat a piaci arhoz kepest.
Ezt teszik a telefonszolgaltatok is, a helyi dij ugyanis fele a "piaci arnak".

Holnaptol a tordeloszerkesztok ellen fogok sztrajkolni, akik, aljas modon, kepesek a felet elkerni a piaci arnak, mint ahogy a telefonszolgaltatok is teszik.

eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 65
Ez az új ,Matáv kedvezmény,vicc nem kedvezmény.
Ha ezt már a Matáv sem látja az jellemző.
Mert ugye ezt szánták "mézes madzagnak".
De ez megérne 1 külön topicot.......
Előzmény: Újlaki (61)
bajnok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 64
Eppen ez az: Te akarod megmondani mi a tisztesseges ar, s ezt nem tudod szakertoi velemenyekkel alatamasztani.

En csak annyit allitok tovabbra is: jelenleg Magayarorszagon a helyi dijak valoszinuleg a legalacsonyabbak Europaban. Ezt sem tudtad cafolni, ellenben rengetek -bizonyitek nelkuli- allitas elhangzott s amikor azt kertem, mutassatok fel valamit ennek bizonyitasara is vegre, csak a nagy csond volt a valasz.

A szelsosegesek akcioit mindenutt elitelik, ennyi tortent veletek most vasarnap, semmi mas, s szerintem meg is erdemetetek, hisz nem tudtatok ERVELNI ertelmesen a sztrajk mellett.
Nem sirnotok kellene a kudarcba fulladt sztrajk miatt, hanem legkozelebb jobben felkeszulni, ertelmes erveket felvonultatni, peldaul sajat cegeitek araival alatamasztva.
Ezt mulasztottatok most el, ezert hatarolott el toletek a tobbseg.

Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 63
Tessék: Az egyik a szavakon lovagol, a másik szerint meg hőzöngő az, aki nem akar többet fizetni valamiért, mint amennyit az valóban ér.

Ember, ki követelte itt, hogy ingyen netezhessen? Mi ez, rosszindulat, emberi aljasság, vagy csak szimpla butaság?

Előzmény: Törölt nick (23)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.08 0 0 62
Rettenet:

Nem akarok itt bólogatni, hogy mennyire igazad, van, csak úgy elgondolkodom, hogy mennyire ismétli magát a történelem.

Még nem is olyan régen, Kádár apánk alatt is mindeki lapított azért a nyomorult fizetéséért meg a szánalmas biztonságáért, és alig volt valaki, aki legalább szűk körben ki merte volna mondani, amit gondolt, ha gondolta egyáltalán. Akkor is mindig megvoltak a megalkuvás bajnokai, akik mindig olyan jól meg tudták magyarázni, amit kellett - másnap meg az ellenkezőjét. Most kiröhögjük azokat, akik akkor benne voltak, vagy egyszerűen csak szánjuk őket, pedig hajszálpontosan ugyanazt tesszük most is: behódolunk, elfogadunk, és a legrosszabb esetben megmagyarázzuk magunknak, hogy nincs más megoldás, hogy így a legjobb. A végén már mi magunk is kezdjük elhinni, hogy így van. És eljön a pillanat, amikor már szinte gyűlölettel vetjük rá magunkat arra, aki még ki meri mondani, hogy nem igaz, vagy csak meg meri kérdezni, hogy miért van így. Tessék csak elolvasni egy-két hozzászólást itt vagy az előző topicban.

A röhej az, hogy lassan olyanok lesznek, mint a hajdanvolt KISZ- és párttitkárok: belekapaszkodnak egy-egy szóba (extraprofit), csak mondják görcsösen a magukét, és nem veszik észre, hogy a vita nem erről szól, hogy már minden értelmes ember másról beszél, és csak legyintenek, ha meghallják ezeket.

Előzmény: Rettenet (20)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 61
Matiz, Filburt:

Igazatok van, senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csináltatok és mit nem, miért és miért nem. Egyetlen egy valami van, "akinek" felelősséggel tartoztok, és ez a saját lelkiismeretetek. Ez nem lelkifröccs volna, ez csak ténymegállapítás. Ha nem tartottátok fontosnak, hogy részt vegyetek, ha a dolog nem érint titeket, vagy akár csak egy fontosabb dolog kapott prioritást, a ti dolgotok. Senki nem kérheti számon, ha nem vettetek részt, és - ma még - azt sem, ha részt vettetek.

Aki viszont fontosnak tartotta ezt az ügyet, az, ha tudja is, hogy ez a hang most gyenge, legalább emelt fővel állhat önmaga elé (képzavar tőlem).

De azért az sem elhanyagolható (ha egyébként a Matávot ért kár elhanyagolható), hogy mégis csak tudják: nem hagyjuk magunkat.

Egyébként nem véletlen, hogy a Matáv éppen akkor jelentette be az új kedvezményt, amikor tette: még éppen kellő időben a sztrájk előtt, hogy a hír eljusson mindekihez, de már túl későn ahhoz, hogy az érintett közösség megvitathassa és egységes álláspontot alakíthasson ki.

A klasszikus sztrájkoknál ezt úgy csinálták, hogy egyenként felkeresték a résztvevőket, főleg a hangadókat, és megígérték nekik, hogy ha kiszáll, akkor valamilyen előnyben részesül a többiekkel szemben: őt nem rugják ki, ő megkapja a kért béremelést stb.

Stöki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 60
Azért, mert határidős melóm volt, amihez elengedhetetlen szükségem volt a netre.
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 59
Mogorvanak: Nagyon hajanal fogva elorangatott az osszehasonlitasod, hisz az egyik esetben tortent tapegysegcsere a masikban nem. S te a kereseteket hasonlitottadd ossze ezzel, nem a cegek arait. A HP is szolgaltat Magayarorszagok, ha jol tudom, tehat amit irtal egyben magyar arak is.
A HP itthon is kb. hasonlo arakkal dolgozik mint odakint.
A telefonszolgaltatok mellesleg jobban takarekoskodnak, mert ok a dolgozoiknak nem fizetik ki a kinti ber felet...

Ugyanolyan termeket irjal, ahol az anyagkoltseg, a raforditott ido is hasonlo. Ezeket erdemes osszehasonlitani.

Mi peldaul a sort kozel nyugati aron forgalmazzuk, noha magyar munkaero palackozza, magyar munkaero terjeszti, s magyar munkaero adja el, konyveli, stb.
Ilyen peldad nincs ?

Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 58
Ezt valahogy így akartam leírni:

Átlagos számítástechnikai műszerész szervízóradíj: 1000-3000Ft

Előzmény: Mogorva (57)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 57
Itt van rögötn egy jó szervízes rezsióradíja...

HP szervízóradíj: 8000 Ft+áfa
Átlagos számítástechnikai óradíj: 1000-3000Ft.

A HP műszerésze megállapítja a HP Vectra tápegységének hibáját és cseréjét javasolja 15.000,- Ft ért. Ami természetesen nincs raktáron, de 2 nap alatt leszállítják, majd a csinos diszpécsernő kiszámlázza a 15000+8000=24000 Ft +ÁFA összeget. Az ügyfél örül, hogy nem kellett új számítógépet vásárolnia cirka 150000Ft+ért.

A képzett magyar szervízes megállapítja a HP Vectra tápegységének hibáját, kiméri a tönkrement alkatrészt, katalógusból 2 napos szállítással megrendeli a 800Ft-os félvezetőt, beszereli, beméri, összeszereli, majd kiállítja a számlát 800+2750+2750=6300Ft+áfáról. A vevő örül, hogy nem kellett új tápegységet vennie 15000Ft-ért, sem új számítógépet vennie cirka 150000Ft-ért. A magyar szervízes örül, hiszen van munkája, amit az ügyfél, ha izzadva is, de meg tud (hajlandó) fizetni és kétórás lelkiismeretes munkával megkereste a HP szervízes nettó órabérének a felét...

A fent vázolt eset csak példa, de akár igaz is lehetne... :)

Előzmény: bajnok (52)
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 56
Biztos forrasbol tudomasomra jutott :-) hogy az itt irogatok cegei -mino gyalazat- nem a magyar bereknek megfelelo aron (azaz a nyugati ar otodeert) arul.

SZEGYELLJETEK MAGATOKAT A CEGETEK NEVEBEN ! (En is szegyenlem magam, mi sem a magyar bereknek megfelelo aron arulunk.)

Ezert junius 13-ara sztrajkot hirdetek, elsokent Zsoltu cege, masodsorban Mogorva cege, harmadsorban pedig sajat cegem ellen.
Elvarom hogy mindenki sztrajkoljon, a nevezett cegek termekeit aznap ne vegyetek igenybe.
(En sem fogok sort inni, mi ugyanis azt arulunk, s bizony nyugati aroon tesszuk, Wagner ur a keres rad is vonatkozik, sztrajkolj ellenunk jovo vasarnap !)

bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 55
Biztos forrasbol tudomasomra jutott :-) hogy az itt irogatok cegei -mino gyalazat- nem a magyar bereknek megfelelo aron (azaz a nyugati ar otodeert) arul.

SZEGYELLJETEK MAGATOKAT A CEGETEK NEVEBEN ! (En is szegyenlem magam, mi sem a magyar bereknek megfelelo aron arulunk.)

Ezert junius 13-ara sztrajkot hirdetek, elsokent Zsoltu cege, masodsorban Modorva cege, harmadsorban pedig sajat cegem ellen.
Elvarom hogy mindenki sztrajkoljon, a nevezett cegek termekeit aznap ne vegyetek igenybe.
(En sem fogok sort inni, mi ugyanis azt arulunk, s bizony nyugati aroon tesszuk, Wagner ur a keres rad is vonatkozik, sztrajkolj ellenunk jovo vasarnap !)

Újlaki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 54
Zsoltu:

Karakán gyerek vagy, köszönöm (csak a saját nevemben tudom megköszönni).

Fura helyzet, mert aki sztrájkolt, az nem tudhatja, hogy ki vett részt és ki nem. Csak másodkézből tudom, hogy a net nagy fenegyerekei, enyhén szólva, nem túlságosan vették a szívükre a dolgot. Magunk között szólva, nem az a baj, hogy valaki írt a Fórumban, hanem az, hogy tudott írni a fórumba.

Nehéz dolog sztrájkolni abban, amiből él az ember. Olyan ez, mint amikor egy üzletsor tulajdonosai sztrájkolnának, de mind arra gondol, hogy akkor még az a pár vevő is máshoz megy... és inkább szégyellik magukat, de mégsem vesznek részt.

Előzmény: Törölt nick (5)
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 53
Meg valami:
A tavhivas arak es a mobil percdijak ellen EN is sztrajkoltam volna, de epp a helyi dijak miatt sztrajkolni, enyhen szolva is rohejes, s a helyzet totalis NEM ISMERESERE alapul.
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 52
Mogorvanak: akkor miert nem a tavhivas ar ellen akartal sztrajkolni ?
A sztrajk a helyi dijak miatt volt ugyanis.
Szerintem a tavhivas arak ellen MINDENKI sztrajkolna, sot a mobil percdiajk ellen is, hiszen azok VALOBAN magasabbak mint nalunk.
A helyi dijak ellenben a kulfoldi dijak felet teszik csak ki.
Nem hiszem hogy a magyar cegek tobbsege a magyar fizeteseknek megfelelo aron arulna. Nezd meg mennyibe kerulnek a muszaki cuccok, peldaul az Orion TV-k.
Pedig itthoni munkaerovel keszulnek.
A berendezeseket pedig a telefonszolgaltatok is nyugati aron veszik.
Nagyon orulnek, ha konkreten felsorolnad SAJAT ceged azon arucikkeit, amelyek a nyugati arucikkek 5-odebe kerulnek, azaz amelyeket a hazai fizeteseknek megfelelo aron arul a Te ceged.
KONKRET FELSOROLAST VAROK TOLED !
Újlaki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 51
Nubain

Az európaival általában - és majdnem mindig - igazad van; itt csak részben, ugyanis az esemény neve hivatalosan Európai Távközlési Bojkott volt.

Örülök, hogy akkor már legalább ketten vagyunk, akit zavar a nemhelyes-írás :-)

Előzmény: Nubain (2)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 50
"Elértetek valamit?"
Hát volt egy kellemes vasárnapom baráti nővel a Kékesben (ez azér' valalmi :-))) )

Az USA-ban 1 gallon benzin kb 1 USD. Namarmost mit szolnatok egy autosstrike-hoz? :-))

Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 49
Bajnokom! Ugyanarról beszélünk, csupán annyit jegyeznék meg, hogy szerintem elég nehéz 2-3százezer forintos számlát helyi hívásokból összehozni... :)
Sajnos bizony távolsági hÍvásokból jön össze. De nem is ez a lényeg.
Egyszerűen arról van szó, hogyha mondjuk paradicsomot termesztek és rosszul mérem fel a piac igényeit, ezért 1200Ft-ér árulom, nem kell csodálkozni, ha rámrohad és még az öntözővíz árát sem hozza vissza. Szóval egy szint felett az elérhető hasznot a kereslet és kínálat aránya fogja mexabni. A magyar cégek nagy többsége sajnos kénytelen a "magyar fizetéseknek megfelelő" árú termékeket forgalmazni. Még akkor is ha ez sajnos az elérhető minőség rovására megy. A magyarázat roppant egyszerű. Úgyhívják: fizetőképes kereslet...

Mit gondolsz, ma Magyarországon miért virul(ná)nak az ugynevezett "kínai" KGST piacok? Mert az emberek szeretnek a sárban taposva bizonytalan eredetű és minőségű termékeket vásárolni?
Na ne tégy tönkre...

Előzmény: bajnok (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!