Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 1999.06.15 0 0 26

Kurva nagyot tévedsz öregem !
Már miért is ne gazdagodna meg, ha igény van a korrekt módon kínált árujára. Ekkor, amikor ezt most továbbítom, én is ehhez segítem elő - ugye ?
Tudod ! A piacgazdaság.
Az viszont a te egyéni tragédiád, ha elsőre urológusok ugranak be ...
Erre mondta nekem egyszer egy cigányprímás cimborám: cigánybeszéd, pipafüst !

Előzmény: Alfred (25)
Alfred Creative Commons License 1999.06.13 0 0 25
Mijo:
"Fogadatlan prókátoraid némelyike ( valami Alfred a józsibú: meggyőződésem, hogy ezekre nem vagy rászorulva ), - remélem nem a közvetlen haveri slepp ? - esetenként elég tapló módon veti el a sulykot, de hát gyorscsapású altájturkászok mindig is voltak, ki nem tesz rájuk"
Sajnos személyesen nem ismerem Nyírő Andrást, másrészt amit írtam nem az ő védelmében írtam (nem szorul rám, megvédi ő magát, ha bántják :-) ), hanem a te "fúúúúúúj, nehogy má' meggazdagodjon rajtam" hozzállásod ellen.
Az "altájturkászok" szó jól hangzik, de mint kép, bennem elsőre egy urológus ugrott be :-)
Előzmény: Mijo (23)
ISTENHEZ HASONLÓ Creative Commons License 1999.06.13 0 0 24

Többen is tettek említést a vonalak menetközbeni elbontásáról. Hogy nagy méreg az biztos, de hogyan küszöbölhető ki ?

Mijo Creative Commons License 1999.06.11 0 0 23

Nézd kedves Nyírő András, én nem vonom kétségbe, hogy nem a direkt és promt üzleti remény miatt indítasz, de - természetszerű -, hogy a későbbiek során nem deficitre apellálsz, és ha már zakatolnak a kerekek, akkor nekünk már csak az kell, hogy fontos legyen, hogy te/ti az élni és élni hagyni elve alapján pörgessétek a lapjaitokat. Úgy vélem, ez is egy média a sok közül, de még így duettben is ( a meccs pillanatnyilag nyilvánvalóan úgy tűnik a javadra áll ), relatíve - a telefontársaságokhoz hasonlóan - monopolhelyzetben végzitek végzendőtöket, tényleges keresletet kielégítve. Sajnos elég gyakran vagyok tanúja, annak a szerintem nem a legkorrektebb jelenségnek ( kereskedelmi vonatkozásban ), hogy a pillanatnyi jóljövedelmező export mellett, hajlamosak némelyek a belföldi piacot elhanyagolni...

Fogadatlan prókátoraid némelyike ( valami Alfred a józsibú: meggyőződésem, hogy ezekre nem vagy rászorulva ), - remélem nem a közvetlen haveri slepp ? - esetenként elég tapló módon veti el a sulykot, de hát gyorscsapású altájturkászok mindig is voltak, ki nem tesz rájuk.

Amúgy András, még mindig tartoztok egy feltett kérdésre adandó válasszal: má csak azé is, mer' felénk kint a tanyán, illik még a bólintásra is visszaköszönni ! ( És ez lehet, hogy üdvözítő módon oszlatná szét, mások felvetődő kételyeit is !? )

Egyébiránt én utálok öregedni, de a 2002 lehet - ebből a szempontból -, hogy jobb lenne, ha már itt lenne.

Mijo

Előzmény: Nyírő András (14)
SmartAss Creative Commons License 1999.06.08 0 0 22
Mint már írtam, a kapcsolási díjban és az egyebekben teljesen igazatok van. Én nem a sok leszakadás miatt rendeltem meg, hanem mert többször előfordult, hogy napközben kellett keresnem valamit a neten, és hát az kapásból hazavágta a számlám. Talán így most jobb lesz. A netre eddig is havi 15 körül költöttem, talán megéri.
Egyébként a kapcsolási díj mindössze 6.60 Ft/egység (ha jól olvasom a számlát). Ha nem szakad le soxor az emberfia, akkor ez nem olyan jelentős összeg.
csepp Creative Commons License 1999.06.08 0 0 21
Csak két picike kiegészítés:
Digitel 2002, nem Digitel 2000

illetve

a Jásztelt nem a Digitel vette meg, hanem a CG Sat.

Csak a pontosság kedvéért.

KoLa Creative Commons License 1999.06.08 0 0 20
Sziasztok!
Egyszerüen nem értem hol itt a kedvezmény... Pontosabban, látom én, de úgy tűnik nekem, hogy nem azok kapják, akik rászorulnak.
Ugyanis az a bizonyos nullszaldó (ami felett érdemes lenne leszurkolni azt a 8 rongyot) NEM egy számra vetített 10 ezer forintnál kezdődik, ahogy írta valaki, hiszen a kapcsolási díj emellett szintén nem elhanyagolható tétel, és arra nuku kedvezmény (ezt is írta már valaki, én csak összefoglalnám...:-)!
Lássuk csak: én magam ölég sokat használom az Internetet, nem beszélve két srácomról, igaz, túlnyomórészt kedvezményes időszakban (fene tudja, de nálam mostanában nem szokott bontani a Matáv - kopp,kopp,kopp - 5-7 órás kirándulások simán mennek zavar nélkül - lehet, hogy számít a modem, meg a jól beállított Winsux...?). Szóval ilyen tempó mellett összehozunk a srácokkal max. 3-4 ezer nettót a MATÁV számra. Vagyis ha letiltom otthon az éjszakai műszakot, és csak csúcsidőben netezünk (ki a fene ér rá akkor, aki dolgozik...?), akkor vélhetően összejönne annyi, hogy lenne értelme igénybe venni a kedvezményt. És persze nagyon-nagyon happy lennék, hogy bár a havi 3-4 ezer helyett fizetek minimum 11-12 ezret, nade azt kedvezménnyel!!
Jó, tudom, van akinek a munkájához tartozik, hogy napközben is állandóan a Neten legyen (pláne, ha fizeti a melóhely, vagy költségként lesz leírva...), de akkor mondjuk ki szépen, hogy a kedvezményt ők kapták, és NEM a "mezei" szörfösök! Végül is nem kell restellni azt bevallani, hogy most azok kaptak kedvezményt, akik havonta igen sokat költenek erre a passzióra, és nem kéne úgy beállítani, hogy "a hazai Internetes társadalom" kapott újabb szenzációs kedvezményt, mert ez nem igaz. Csak a felső tízezernek...
Ennyi. Ami engem illet, maradok a hagyományos kedvenc számnál, és a bevált max. 150 forintos tarifánál...

Üdv, KoLa

Solt Creative Commons License 1999.06.08 0 0 19
SmartAss,

A 80%-os kedvezmény NEM vonatkozik a kapcsolási díjakra! Sok leszakadás mellett ne számíts arra, hogy a netes telefonköltséged x/5+8,000 Ft-ra csökken, hiszen a sok újratárcsázás miatti rengeteg kapcsolási díj nem játszik.
A kedvezmény után a 10,000 Ft-os netszámládból kb. 12 lesz attól függően, hogy a teljes költség mekkora része a kapcsolási díj.

Előzmény: SmartAss (16)
META TOM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 18
Az itteni telefontársaságot (JÁSZTEL) állitólag a Digitel vette meg, mert a MATÁVnak nem engedték. De sem a MATÁV sem a Digitel nem tolongott itt a neteseknek szóló kedvezmények bevezetésekor. Ezek szerint mi járunk a legrosszabbul, mert hiába olcsó az előfizetés, ha a vonal a legdrágább. Ahogy most nézem a dolgokat, a monopóliumellenes törvények pont azoknak ártanak, akiket védeni akarnak: a fogyasztóknak.
eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 17
Csak nem a Starfishre gondolsz?
És azért rendelted meg a matáv "kedvezményét" mert napi 12X leszakadsz?
Így tényleg megéri.
Bár inkább a számítógéped környékén kellene körülnézni a sok bontás miatt.

Komolyra fordítva a szót.
A matáv "kedvezmény" egy modemes netesnek nonszensz.
AZ EGÉSZ netre költött telefonszánlám kevesebb mit az összegnek a fele.

Hogy igy nappal is netezhetnék kedvezményesen?
A soknak, a 80%-a is sok.!

Előzmény: SmartAss (16)
SmartAss Creative Commons License 1999.06.08 0 0 16
zsoltu,
én csak a netezésről írtam, ugyanis a kedvezmény csak EGY hívott számra vonatkozik, tehát az egyéb telefon/faxköltségek amúgy is érdektelenek.
A többiben teljesen igazad van, én naponta átlagosan 3x szakadok le, pedig használom az internetes órát is, ami sajnos igen sokszor bedöglik, és akkor röpülök. Óra nélkül egy este 12 leszakadás volt a rekordom. Ezért is rendeltem meg a kedvezményt. És persze szeretnék nappal is netezni, bár akkor általában nem vagyok itthon.
A bt elszámolásba most nem érdemes belemenni, de mindent meg lehet oldani. Ez egy ilyen ország. Abban persze megint igazad van, hogy sokkal jobb lenne nem ilyesmiben mesterkedni, hanem normálisan kiszolgált polgárnak lenni. Talán majd az unokáink :(((
Előzmény: Törölt nick (15)
Nyírő András Creative Commons License 1999.06.07 0 0 14
Mijo, egy ilyen másfél éves alkusorozatot az ember nem közvetlen üzleti megfontolásból indít el. Látni kell, hogy amennyi energiát beleöltünk, és amennyi közvetlen haszna van a HIX-nek vagy az Indexnek, akkor a legkevesebb, amit mondhatnank, hogy nem voltunk költséghatékonyak. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy karácsonyi HIX-buli, ott beszélgettünk Józsival, és akkor hozta valaki a hírt, hogy a Matáv emeli az éjszakai tarifákat. Hát, akkor tiltakozzunk. És írtunk egy nyílt levelet. Aztán a Matáv válaszolt, és kiderült, hogy nekünk jobban fel kell készülnünk tarifapolitikából, ahhoz, hogy értelmesen tudjunk érvelni, és ne csak hőbörgés legyen, ne csak annyit mondjunk, hogy drága a telefon.

Egyébként amennyire lehet, foglalkoztunk a vidéki telefontársaságokkal is, kérlek, nézz be a http://helyzet.index.hu című összeállításba, ahol a hazai internetes helyzetről adunk összefoglalást.

Mondom, minden hasonló törekvést támogatunk, de úgy látom, hogy az árakat nem nyomásgyakorlással, hanem piaci eszközökkel kell kialakítani. Tehát az a lobbizás, szervezkedés és alkudozás lassan kimegy a divatból, és helyette jön 2002, a koncesszió vége, a verseny. Bízzunk benne, hogy akkor fogunk igazán jól járni mindannyian, fogyasztók.

Alfred Creative Commons License 1999.06.07 0 0 13
Mijo:
Imádom, mikor valaki vidékről hörög, hogy ő is ember, neki is jár az, ami a "pösti"-nek, mert micsoda dolog, hogy ő csak másodrendű állampolgár, neki mé' nem jön a kék busz meg az "ájjemmikró".
Aztán ha valaki megfejeli ilyenekkel, hogy: "mi önöknek üzlet vagyunk ", "Nekünk ki, önöknek be ", "nagyobb profitot biztosító lehetőségeket", na olyankor felmerül bennem a gyanú, lehet, hogy Magyarország egyes területein még 1950-et írnak, és harcolnak a dolgozók soraiban megbúvó imperialista elnyomók aknamunkája ellen?
Előzmény: Mijo (10)
SmartAss Creative Commons License 1999.06.07 0 0 12
Mijo, talán először tényeket kellene a Tasztalra tenni, mielőtt ilyen hangot használsz, nem gondolod?
Itt a szétválás óta sokan verték sebesre a mellüket, hogy mekkora hasznot hajtanak az Indexnek, Internettonak, Nyírő Andrásnak stb., de ezt még SENKI, SEMMIFÉLE TÉNNYEL nem volt képes alátámasztani, a nagy pofán kívül.
Nem hiszem, hogy a tárgyaló urak karitatív tevékenységet folytatnak, de azt sem, hogy ettől a lépéstől lenne tele a zsebük....
A kedvezmény pedig igencsak kétélű. Én már meg is rendeltem, de nem mindenkinek éri meg. A dolog havi 10.000 Ft-os számlánál nullszaldós, most ugyanis ki kell fizetni a havi 8.000 Ft alapdíjat, plusz a korábbi 10.000 Ft-os számla 20%-át, vagyis 2.000 Ft-ot. Ha valaki csak este 6 után ment fel a hálóra, az 30 nap x 150 Ft, azaz 4.500 Ft volt (persze csak ha 1x sem szakadt meg). Ez a kedvezmény azoknak kedvez, akik napközben is sokat szeretnének netezni, de miután a 20% is tetemes pénz lehet, ajánlatos az óvatosság.

zsoltu, te pedig tényleg nagy majom vagy, ha nem magántelefont bérelsz önmagadtól, hiszen a bekötési díj is nagyságrendekkel nagyobb volt :(((

Mijo Creative Commons License 1999.06.07 0 0 11

Nyírő úr, csak hogy ne kelljen annyit keresni, a címe :

ELTŰNT az ATYÁM ! Ki tud róla ???

( Ha van, akinek unalmas - sajnálom -, csupán konkrét választ várok. Ennyi ! )

Mijo Creative Commons License 1999.06.07 0 0 10

Nyírő úr, köszönöm, hogy megszólalt !

Nagy tisztelettel hajtanék főt ön/önök előtt, amennyiben közlendőjéből az is kiderült volna, hogy az önök tevékenysége karitatív jellegű.
De mivel ezt így nem észleltem, bátorkodom feltételezni, hogy mi önöknek üzlet vagyunk - lehet, hogy nem is rossz ? Ennek vetületében, még azt is eltudom képzelni, hogy jelenlétünk a telefontársaságok számára sem lehet haszontalan. Ha bekapcsoljuk a masinát, az első amit meglátunk az Internetto ( ahol a közelmúltig, ugye köztudott, hogy ön volt a gazda ), és amíg szép lassacskán kinyílanak a rózsák, van időnk felcsigázódni a választékon, és hol ide, hol oda bolyongva, tetemes időt tölteni berkeikben. És az idő, ugye ez is tudott: pénz ! Nekünk ki, önöknek be !
Hát az Isten áldja már meg önt és az üzlettársait, nehogy már arra ösztönözzenek bennünket - ha jól értelmezem -, hogy mi, a szolgáltatást igénybe vevők loholjunk kutatni az elsősorban önöknek és a telefontársaságoknak nagyobb profitot biztosító lehetőségeket !?
Önök pillanatnyilag ketten rivalizálnak egymással, ami valójában az én szemszögemből nem is baj, de amíg a telefontársaságok országunkban azokon a területeken, amelyeket olyan szépen kiosztott a sors a részükre, továbbra is monopolhelyzetet élveznek - és nem tűnik úgy, hogy riválist kapnak a nyakukba -, nem valószínű, hogy okuk lenne mindjobban elnyerni a kegyeinket, hiszen emiatt nem áll fenn a veszélye, hogy beindulna egy belföldi népvándorlás, kutatva a témakörünkkel kapcsolatos jobb, és mégjobb lehetőségeket.

Nyírő úr megtisztelne, ha a részéről taglaltakon kívül, más feltett ( a moderátoroknak címzett, 06.04. 12:38-kor - Tárgy: Mi az oka ? - E-mail-en küldött ) kérdésemre is választ adna, vagy válaszra ösztönözné az arra kompetens kollégáit !

Található a részemről indított topic is, melyben konkrét reflexiót várok el az Index-től.

Mijo

efi Creative Commons License 1999.06.07 0 0 9
Egyszer valaha volt egy MIME azzal mi van??
Miért nem áll össze Andrissal és mister Hixszel??
Nyírő András Creative Commons License 1999.06.07 0 0 8
Mijo, már több, mint másfél éve folynak a tárgyalásaink a Matávval. Azt tapasztaltuk, hogy a kisebb koncessziós partnerek előbb-utóbb csatlakoznak valamilyen formában a Matáv lépéseihez. A koncessziósoknál teljesen szines a kínálat: a Déltávnál pl. hosszú ideig nagyobbak voltak a kedvezmények, a Digitel 2000 szolgáltatását igénybe vevő kollégám fölényes mosollyal söpörte le a matávos kedvezményről szóló hírt, mert ott még most is jobb a helyzet. Már az is kérdés, hogy egy ilyen alkufolyamat mennyire lehet a HIX és az Index feladata, nincs mögöttünk szakértői apparátus, szervezet, stb. De az egészen biztos, hogy nem áshatjuk bele magunkat az összes koncessziós partner tarifapolitikájába. Ez azoknak a feladata lehet, akik ott élnek, ha valaki ilyen tárgyalásokat kezdeményez, természetesen minden segítséget és nyilvánosságot megadunk hozzá.
Előzmény: Mijo (-)
Kajafas Creative Commons License 1999.06.07 0 0 7
Nagy hűhó semmiért. Itt hálálkodjunk a 150 pénz meg az esetleg éppen-hogy-megéri 80 % miatt?

NE RÖHÖGTESSÉTEK KI MAGATOKAT!

myprint Creative Commons License 1999.06.07 0 0 6
Nagy sumák az egész!
Én mint Informatika tanár, igazán rászorulok a Netre.
De int minden rendes pedagóg nappali tagozaton tanítok du. 4-ig.
Rohanaás haza, család, kaja-pia, mi egy más s már is 6 óra.
Ha meg szakodok talaán akkor lesz meg a 8000 ft-os limitem, pedig sokat fenn vagyok!
Kedvezmény nuku!
Előzmény: Mijo (-)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 5
Én meg vettem egy céges vonalat - kis cég, egy személyes /én/ - és így már megint nem kaptam semmit.

Na na! A 150Ft-os kedvezmény az smafu?!
Egyébként pedig marha eccerű kicselezni a Matávékat. Na, elárujjam? :)

Csak a KÖLTSÉGVISELŐ legyen a vállalkozás! És máris kötény... :)
Persze nem tudom miccól ehhez a Zapeh...
Bár szerintem ha a vállalkozás Temagad vagy, akkor... Mittomén. Erről kérdezz okossabbakat. :)

Előzmény: Törölt nick (4)
irokéz Creative Commons License 1999.06.07 0 0 3
Nem vagyok benne biztos, hogy így kéne megközelíteni a témát. Ny. és H. urak ugyanis nem állami alkalmazottak, feltételezhetően nem is Mijo és/vagy joy alkalmazottai, így számonkérésnek itt -szerintem- nem nagyon van helye. Elértek egy kedvezményt, ami az ország internetezőinek nagyobb részét érint(het)i. Ezt sem volt kötelező csinálniuk, nemhogy az összes lokális kisszolgáltatót végigjárni és mindegyikkel leülni tárgyalni - ha egyáltalán hajlandóak fogadni őket. A helyzet az, hogy nem titeket hoztak hátrányos helyzetbe, hanem egy csomó embert -hozzátok képest- előnyösbe. A kettő nem ugyanaz. Egyébként pedig ugyanez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll: tessék elmenni a helyi szolgáltatóhoz és rávenni, hogy adjon kedvezményt. Szép dolog a szájbaröppenő sültgalambra várakozni, de még fel is háborodni, ha nem jön, hát, nagyon furcsa dolog, hogy finom legyek.
ISTENHEZ HASONLÓ Creative Commons License 1999.06.06 0 0 2

Én is hátrányos helyzetű vagyok. Vajon várható-e az egyforma lehetőségek biztosítása, hiszen ez egy kicsi ország ahhoz, hogy még ebben is ekkora eltérések legyenek.
Végül is hány telefontársaság létezik hazánkban ?

joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 1
Tökéletes egyetértés, és részvét, de a név más:

DÉLTÁV 62-63-as körzet!!

Mi itt franciakórban szenvedünk, és nem csak trianon óta, hanem extra!

Előzmény: Mijo (-)
bubu Creative Commons License 1999.06.06 0 0 0
0
Mijo Creative Commons License 1999.06.06 0 0 topiknyitó

Olvasom az Indexben: " Kedvezmény a nehézfiúknak " , és megint írigykedem, amikor azt látom, hogy a két úr kezdeményezésére a Matáv - úgy tűnik - olyan kedvezményeket tud nyújtani a " Kedvenc számok " csomag után, most a " Kedvenc szám NET " csomag hozzáférhetőségével előfizetői részére, hogy szinte kicsordul a nyál az ajkaim közül.

De mivel jómagam hasonlóan, mint a 77, a 78, és a 79-es körzetszám összes előfizetője - osztatlan örömünkre ! - az EMITEL, azaz az Első Magyar Izraeli Telefontársaság akaratunktól független partnerei vagyunk ( monopolhelyzet !), nem először kerülünk hátrányosabb helyzetbe, mint a MATÁV előfizetői.

Választási lehetőség híján kérdezem: ugyan megszokva azt, hogy Budapest ország az országban, de a fenti körülménytől függetlenül, mi nem vagyunk ugyanúgy Magyarország szerves része, mint azok, akik MATÁV partnerségüknek köszönhetően, pozitív diszkriminációban részesülnek, csupáncsak azért, mert pár éve a privatizáció ezt az áldatlan helyzetet zúdította a nyakunkba ?

Az EMITEL önmagában is megérne egy külön misét, ami a szolgáltatásai minőségét illeti, de most ettől eltekintve, Nyírő úr, és Hollósi úr vajon partnereinek tekintette-e, az általam említett területen található internetezőket, és ebből fakadóan megkeresték-e már az EMITEL tulajdonosait ?

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!