Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2023.09.07 0 0 100023

Borzasztó.
Egyébként fő összetevői a só, cukor, Na-glutamát. Homeopátiás mennyiségben egyéb anyagokat is tartalmaz, hogy kicsit szalonképesebbnek tűnjön, de ezeknek valódi szerepük nincs az íz kialakításában.

Előzmény: Fleur de sel (100022)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.09.07 0 0 100022

Kirázott a hideg, amikor a megmikrózott vegetás margarinos kenyérről szóló mondatot olvastam. :-D

Előzmény: Boarhunter (100019)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.09.07 0 0 100021

Az én nagyikám 1904-ben született. Már nyugdíjas volt, mikor én megszülettem.

 

Előzmény: nagypapi51 (100015)
Popenka Creative Commons License 2023.09.07 0 0 100020

Azon gondolkodom, mire használta nagyanyám?

Mert időnként láttam a konyhaszekrényben, pontosabban a magyar Delikátot.

Fogalmam sincs, tette-e valamibe? Pedig sokszor ebédeltem nála, és élete vége felé nála is laktam, főzött is rám, de akkor már biztos nem használta.

Szerintem csak valami Nők Lapja recept miatt vásárolhatta, de nem rontotta el vele a saját házi szárnyasokból főzött ételeit.

 

Én viszont használom a manapság piacokon többfelé kapható szárított zöldség keveréket.

 

Előzmény: H_G (100018)
Boarhunter Creative Commons License 2023.09.06 0 0 100019

Csak magamat tudom idézni, ezt az ácsborit eddig se az eszéért szerettük...

Buta de legalább határozott. Hülyét nem csinál magából mert már az.

A vegetát meg szórja a franciakrémesre aztán zabálja kétpofára, hülye liba...

Előzmény: Fleur de sel (100014)
H_G Creative Commons License 2023.09.06 0 0 100018

Az enyém bizony használta. Nem mindenbe, de az ételek nagyobb felébe.

 

Előzmény: öreg_néne_b (100016)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.09.06 0 1 100017

Benke Lacii bácsi élete végéig nem tudott leszokni róla...

Előzmény: öreg_néne_b (100016)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.09.06 0 0 100016

Gyermekkoromban keresett volt a Jugoszláviából behozott Vegeta. (Ez fél évszázada volt.)

Előzmény: Fleur de sel (100014)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.09.06 0 1 100015

A cikkíró nagyanyja nyilván sokkal fiatalabb nálunk, így róla már elhiszem, hogy teleszórt mindent vegetával. :)

Előzmény: Fleur de sel (100014)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.09.06 0 0 100014

Úgy érzem, hatalmas a generációs szakadék a cikkíró és közöttem. :) Az én nagymamám szerintem nem is ismerte a Vegetát, de tuti, hogy nem használta.

 

Nagyanyáink mindenbe tettek egy kevés Vegetát a fasírttól a húslevesen át a krumplipüréig, ...

 

homerx Creative Commons License 2023.08.07 0 2 100013

az idei elso adag aszalt paradicsom okorszivbol, extra szuz olivaban elteve.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.27 0 0 100011

Nem egy nagy trükk, de nyilvánvaló:

Ma krumplis tészta az ebéd, de a 4 tojásos fodros nagykocka tészta nem elég, viszont van 8 tojásos

szélesmetélt. A nagykocka főzési ideje felében/harmadában szórom bele a főzővízbe a szélesmetéltet, így egyszerre puhulnak meg. Egyszerű, nem?

GPF Creative Commons License 2023.07.11 0 0 100010

Az se hátrány, hogy mire a nagy sütő bemelegszik, addig ebben kész a kaja.

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (100009)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100009

úgy olajnélküli, hogy forró levegőt keringet és azzal süti az ételt, és így lehet benne olaj nélkül sütni krumplit meg rántott húst - de a rántott hús pl. hóka lesz és nem teljesen olyan, mint ami olajban sült - így aztán vannak trükkök, hogy hasonlítson: olajat és kevés pirospaprikát lehet a panírba tenni

 

a miénkben van nyárs, amire kisebb csirkét rá lehet applikálni és teljesen szabályos grillcsirke készül

 

ami igazából jó benne, hogy kisebb mint a rendes sütő, és így kisebb adagokat lehet benne sütni, s így kiváltja a sütőt, ha csak 1-2 személynek készül valami, és pl. pogácsákat egy adagra valót lehet benne sütni (a boltban kapható fornettihez hasonlító pogikhoz sütikhez is tökéletes)

 

(én azóta vettem rendes sütőt másikat a nyavalyás egér miatt - és abban is van forrólevegős funkció, szóval nagyobb adag pogácsát abban készítek, de a kicsi tökéletes pl. amikor valakinek gusztusa támad kis adagra)

Előzmény: homerx (100008)
homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100008

nota bene, meg minden ami meg belefer. akkor most olajnelkuli, vagy ez valami parasztvakitas mar megint? jelzem, kb egy eve van nekunk is, de mukodes kozben meg sosem lattam.

Előzmény: Bubo.Bubo. (100006)
homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100007

ah sooo, majd csekkolom, ha elokerul :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (100006)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100006

a takarítással az a gond, hogy ha olyan sül benne, ami kicsit fröcsköl, akkor rá tud égni a fűtőszálra, meg belül a sütő tetejére, és ahhoz nehéz hozzáférni

Előzmény: homerx (100004)
Boszorka Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100005

Ilyn csodasütőt én is akartam venni, de nekem túl nagy. Ismerősöknél 3 kamasz gyerek, nagyon élvezik a finom sült krumplit. Aztán megnéztem a kicsit de rájöttem, hogy az messze nem ugyanaz kicsiben. Másik szingli ismerős megvette, de nagyon csalódott tőle.:-(

homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100004

en is akartam irni a kerek szamra :) de mi a problema a takaritassal? nalunk csak valami fiokot kell kihuzni es elmosni.

Előzmény: Bubo.Bubo. (100003)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100003

és még mondanivalóm is volt a kerek számhoz :) (láttam, és nem hagyhattam ki, de a levegőkergetős sütőt tényleg kedvelem - egyedül a takarítása a problémás)

Előzmény: Fleur de sel (100002)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100002

Micsoda gyönyörű kerekszám! 100000

Gratula! :)

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (100000)
homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100001

jelzem, van ilyenunk. eddig ugy gondoltam, hgy a zasszony csak jatszik vele, de tenyleg megnezem mit tud.

Előzmény: Bubo.Bubo. (100000)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2023.07.10 0 0 100000

Megvannak a trükkjei, de nagyon hasznos (nekem tavaly egy egér / patkány beköltözött a sütőmbe, karácsonykor kellett kirakni a konyhából a szerkezetet, mert belefészkelt a szigetelő gyapotba- akkor a karácsonyi sütiket - csökkentett mennyiségben - is abban sütöttem)

Előzmény: homerx (99998)
GPF Creative Commons License 2023.07.10 0 1 99999

Olajspray-vel kicsit megfújom, különben szokatlanul fakó lesz. 

(Sőt, kicsi paprikát is szoktam tenni a panírba, csak a látvány kedvéért.)

 

De, azért inlább a comb jó.

 

Sőt, egész csirkét is sütöttem már. A Mi kütyünk kb. akkora, hogy egy nem túl nagy csirke belfeér. Kinyitottam, befűszereztem, kb 20 perc az egyik oldalán, és 20 a másikon. Szaftos hús, ropogós bőr :)

 

Előzmény: homerx (99998)
homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 99998

na varjunk. szoval siman bepanirozom a csirekcicit, es olaj nelkul rantom ki ebben a masinkaban? hat ezt megnezem meg en is! :)

Előzmény: GPF (99996)
homerx Creative Commons License 2023.07.10 0 0 99997

na, majd mondom a zasszonynak.

Előzmény: GPF (99996)
GPF Creative Commons License 2023.07.10 0 0 99996

Pl. a rántott csiperke sokkal ízesebb ebben, mint olajban sütve. 
A csirkecombokat is szuperül megsüti. Nem olyan bolondság ez, mint elsőre gondolná az ember.

 

Előzmény: homerx (99991)
GPF Creative Commons License 2023.07.10 0 0 99995

Szerintem nem a kevergetésen múlik... Az Aldis nekünk is jó lesz kevergetés nélkül is.

 

Előzmény: H_G (99986)
Boszorka Creative Commons License 2023.07.09 0 0 99994

Fokhagymával elrontani a roquefortot? Számomra szörnyű bűn.:-)

Előzmény: nagypapi51 (99993)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 99993

Nálam a fokhagyma a roquefort társa, meg persze kevés jó vaj, és még jobb konyak a kevercsbe :)

Előzmény: H_G (99992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!