Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 4 órája 0 0 98865

Nagyszerű! Miután rajongok a konyhai kütyükért, érdemes fontolóra vennem.

Előzmény: öreg_néne_b (98864)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 órája 0 0 98864

A "dugattyúval" szemben van egy csavar, azzal állítható, hogy mekkora hely maradjon.

Előzmény: Csimpolya (98862)
Csimpolya Creative Commons License 4 órája 0 0 98863

Miután féltem a körmömet, nem kalapáccsal, hanem mogyorótörővel dolgoztam. Ez összeszorítja a szemeket, én mg kaparászok a romok között. No de sebaj, évi egyszer csak-csak kibírom.

Előzmény: homerx (98860)
Csimpolya Creative Commons License 4 órája 0 0 98862

Köszönöm! Ez a dióhoz megfelel, bár szörnyű a hangja, de szerinem a mogyoró simán átesik rajta, főleg a kisebbek.

Előzmény: öreg_néne_b (98861)
öreg_néne_b Creative Commons License 28 órája 0 0 98861

Géppel. A gép nem üti, hanem nyomja, beállítható, hogy meddig.
A legegyszerűbb gép videón (azért vannak ennél sokkal profibb készülékek, de azt nem látjuk, hogyan működik):

https://youtu.be/dII_GLYiA8A

 

Előzmény: Csimpolya (98859)
homerx Creative Commons License 28 órája 0 0 98860

egyszeru, tul nagyot utsz :)

Előzmény: Csimpolya (98859)
Csimpolya Creative Commons License 30 órája 0 0 98859

Töredelmesen bevallom, ha közparkokban, utakon törökmogyorót látok a földön, nem tudok ellenállni neki, és fölszedem. Valahová jól elraktam azt a kb. harminc dekát, amit gyűjtöttem (talán mókus voltam ezelőtt) aztán csak egy hetet találtam meg. Nosza, nekiálltam feltörögetni, de elég nehezen sikerült, mert nem csak a héj vált le, a mag is darabokra tört. Sebaj, mert amúgy is meg akartam darálni, de azóta is őszinte csodálattal nézek a boltokban látható, guszta mogyorószemekre. Vajon hogy csinálják?

Egyébként a daráltat a lekváros palacsintához használtam fel, és az íze ellen nem volt kifogásom.

ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98858

Ki kellene probalni,  hogy egy nap a hutoben mit segitene az izen.

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98857

...meg a hagyma is...

Előzmény: többnapmintkolbász (98856)
többnapmintkolbász Creative Commons License 1 napja 0 0 98856

Biztosan ez is benne lehet a történetben, ugyanis a krumpli is édes lesz ha "megfázik".

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2 napja 0 0 98855

Allitolag a dernek meg kellett csipine ahhoz, hogy edes legyen...

Előzmény: homerx (98854)
homerx Creative Commons License 2 napja 0 0 98854

ha mar tukros trukkozes. a tokom mar majdnem megsult, de nem igazi az ize. nem edes. valaha, vagy barmikor, ha az alfoldi piacon veszek, akkor annak kellemesen mas az aromaja. en mostansag mezzel szoktam kenegetni, de nem hiszem el, hogy igy szokott keszulni regebben. mi lehet a problema? nem elegge erett a tok?

Előzmény: homerx (98851)
ZsuR Creative Commons License 2 napja 0 0 98853

Igy igaz.  Ezen ennyi a zsir... 

 

Ha frissen akarom enni a levest es zsirosnak talalom - megvarom mig a zsir osszeall a tetejen es papir torolkozot fektetek a tetejere, azzal leszedem... addig ismetlem amig annyi marad rajta amennyi kell.

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 napja 0 0 98852

Zsírosabb vad- és marhahúsnál megoldás, ha előző nap majdnem puhára megfőzöd és éjszakára kiteszed a hidegre. Nem árt, ha tél van. ;)
Másnap leszeded a tetejéről a faggyút és bezöldségezed, készre főzöd.

Előzmény: homerx (98851)
homerx Creative Commons License 2 napja -1 1 98851

a tovabbi felhasznalas nagyon tetszik :) viszont levesben meg sosem lattam. nalunk, ha disznotor volt, akkor orjaleves keszult, ami szinten eleg zsiros volt, de nem veszesen. manapsag nalunk pl azert nem keszul marhahusleves veloscsonttal, mert a zasszony zsirosnak nevezte. meg nevelem le rola :) de ugye nem lehet alkalmazni a modszert, miszerint: - mit kell mondani az asszonynak, akinek mindket szeme alatt monokli van. -semmit, mar ketszer elmondtad :)

szoval elore a veloscsontert! :)

a heten facanleves volt, ma kacsaaprolekbol lett a leves, tegnap pedig a kacsa nagyobb resze sult meg. ja, ez mar masik topik :) illetve nemsoka beteszek egy egesz kanadai tokot sulni .

Előzmény: ZsuR (98849)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2 napja 0 0 98850

Nem kell víz!

Előzmény: VBL (98834)
ZsuR Creative Commons License 3 napja 0 0 98849

...latod a legutolso kepen?  Persze... nem volt nagyon zsiros a hus - csak amennyi kellett.  Aztan meg... elobb elopiritottam, sok zsir kijott belole... es micsoda izt adott a levesnek a piritas...

Előzmény: homerx (98847)
ZsuR Creative Commons License 3 napja 0 0 98848

Nem... es milyen finom... a recept ir hozza meg nyers kolbaszt is - de az olaszt nem szeretem bele, mas meg nem volt. Igy aztan...csak oldalas...

Ez lett az oldalas tobbi reszebol: 

Előzmény: homerx (98847)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 98847

hm, oldalas a levesben? sosem hallottam rola. nem lesz tul zsiros?

Előzmény: ZsuR (98846)
ZsuR Creative Commons License 3 napja 0 0 98846

Ez az enyem... nincs kolbasz benne, csak oldalas.

Előzmény: ZsuR (98845)
ZsuR Creative Commons License 3 napja 0 0 98845

Szivesen megkinalnalak vele :).

 

Mai levesem - ez csak kep, nem az enyem... most kezdtem fozni az ebedet.

Előzmény: coriella (98844)
coriella Creative Commons License 3 napja 0 0 98844

Szépek a levesek Zsu, megkóstolnám szívesen mindkettőt. :-)

Előzmény: ZsuR (98833)
VBL Creative Commons License 4 napja 0 0 98843

Kérdésemre adott válaszokat köszönöm, ez egy nagyon rokonszenves társaság. :-) 

GPF Creative Commons License 4 napja 0 0 98842

Az igaz :)

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (98840)
dulci Creative Commons License 4 napja 0 1 98841

Nagyon jó! Mindenki mást mond. Én is elmondom. :)

 

Attól függ, milyen gyorsan párolog el a víztartalma, milyen a tűzhelyed és milyen a hús. A savas közegben jól puhul a hús, a zöldség nem puhul. 

Úgy szoktam, hogy először a hagymát kicsit megdinsztelem. A húst lepirítom rajta, engedni fog levet, csak utána sózom meg. Ha már elfőtte a saját levét, csak akkor öntök rá vizet, vagy itt jöhet már a bor. Vizet nem szabad rögtön önteni, mert pörköltöt akarunk, nem főtthúst. Nálam, egy kiló húshoz 1,5 - 2 dl a bor. Utána csak vizet öntök, apránként, annyit csak, ahogy elfővi. Marhánál legalább 2 óra a puhulás, aztán kóstolgatás szerint...

Előzmény: VBL (98834)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 98840

Fél napig a sütőben. :)

Előzmény: GPF (98839)
GPF Creative Commons License 4 napja 0 0 98839

De a beef bourguignon az lényegében borban fő. Akkor hogy működhet az?

Előzmény: beetee (98835)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 98838

Szeretek alaplét használni, de egy jó sűrű marhapörkölt az az étel, amiben nem lehet észrevenni a különbséget.

Előzmény: dekopir (98837)
dekopir Creative Commons License 4 napja 0 0 98837

Szia!

Víz helyett alaplét, a bort meg be kell párolni.

Előzmény: VBL (98834)
Boszorka Creative Commons License 5 napja 0 0 98836

Milyen lenne? Rossz. Egyszer volt valakinek egy ilyen ötlete, kipróbáltam.

Viszont rendszeresen készítek borsos tokányt, amihez fehér bort használok, vizet nem. Mindig rendesen megpuhul. A vörös bort amugy se szeretem.

Előzmény: VBL (98834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!