Keresés

Részletes keresés

vatkamati Creative Commons License 2007.07.31 0 0 44001

Sziasztok ! Új vagyok de remélem nem zavarok!

A kenyérlángos dolog miatt gondoltam csatlakozok hozzátok és aztán mindenféle finomat tanítotok nekem, szóval nem rég készült el a kemencénk és alig vártam hogy kenyeret süssek benne ( a kenyér sikerült és igen finom lett), míg dagasztottam  anyukám mesélte hogy amikor ő gyerek volt akkor kenyér sütésnél egy kis tésztát mindíg leválasztott nekik a nagymami és külön kis lángos formájúra megsütötte a kenyér melett a kemencében, amikor elkészült vagy zsírt vagy tejfölt vagy lekvárt kent nekik rá, és azon melegiben megették. Na a következő alkalommal én is kipróbáltam, jó fincsi laktató hami, csak az volt a baj hogy miután kihült már nem volt olyan puha.  

Előzmény: beetee (43986)
buttha Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43999

Tegnap szárított fafülgombát áztattam elő hideg vízben a főzéshez, de fél óra után is szívós volt, noha a zokosok 10 percet javasolnak. Szerintetek hogyan, meddig?

 

Ha a hagymán pörkölődő, fűszerezetlen húskockák enyhe ecetszagot árasztanak, akkor a hentes fejéhez kell vágni a lábast?

ZsuR Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43998
:))
Előzmény: joy (43997)
joy Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43997

Nem pizzának nevezem, hanem cukkini tökféle, tehát tökös, pompos= kenyérlángosnak becézhető. A pizza is egyféle kenyérlángos.

:o)

Csak nem akartam, hogy a HUSz-ba száműzzenek.

:o)))

Előzmény: ZsuR (43990)
beetee Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43996

A régi Marxim a piactéri buszmegállóval szemben a várfalnál. A régi bicskás kocsma helyén.

Nem tudom most milyen. Már évek óta nem voltam ott, és akkoriban is változott a konyha...

Előzmény: tuutuu (43995)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43995

Akkor most már csak azt áruld el, azon belül hol?

Tudom, a II.VH áldozatai név szerint...:}}}

Előzmény: beetee (43994)
beetee Creative Commons License 2007.07.31 0 0 43994
Nem. Fehérváron.
Előzmény: moes (43993)
moes Creative Commons License 2007.07.30 0 0 43993
ez nem véletlenül Pécsett volt?
Előzmény: beetee (43986)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43992
Meg egy gondolat. A pizza tesztat lehet fagyasztani - akkor azt a csodalatos dagasztas nelkuli tesztat is? Ki fogom probalni.
Előzmény: ZsuR (43991)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43991
Ez a kenyer-langos dolog meg jobban izgat, mint a focaccia. . .

Ott van az a dagasztas nelkuli kenyer teszta. . .micsoda jo alap! Es itt a firss zoldseg szezon. . .hm. Ideje nekiallni sutni, nem?
Előzmény: beetee (43986)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43990
Sikerult a birizga :)).
MAr csak ezt forditd le magyarra: "Nevezem t.köspomposnak."
Előzmény: joy (43989)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43989

No, jó.

Nevezem t.köspomposnak.

:o)

 

Természetesen értem, mit mondol, és igazad is van.

 

Valóban nem pizza volt amit kotyvasztottam, hanem megpakolt lángos.

 

/De bocsánat, szeretem birizgáli mások fantáziáját. :o)

Előzmény: ZsuR (43983)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43988
Es gondolj bele - egyszeru teszta, es a variacios lehetosegek vegtelenek! Nagyon kellemes etel!
Előzmény: beetee (43986)
tasha Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43987
ez nem az ún. kenyérlángos, vagyis langalló?
Előzmény: beetee (43986)
beetee Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43986

Egy régi kedves vendéglőmben csinálták azt, hogy kenyértésztából kör alakú formákat nyújtottak, megpakolták mindenféle finomsággal, Pl.: telföl, pirítottszalonna, sajt, vagy lecsó, vagy valamilyen ragu, stb...

..és lepénynek nevezték. :)))

 

Nem hasonlított a pizzára, vastagabb is volt a tészta a klasszikusnál, és messze volt az autentikustól szinte az összes feltét,... de nagyon jól estek a sörözések alatt. :)

Előzmény: ZsuR (43985)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43985
Es biztos, nagyon finom!!! De nem pizza :)) - igazad van!
Előzmény: panettone (43984)
panettone Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43984
Sziasztok csak halkan jegyzem ide, hogy én is szoktam néha napján olyan "pizzát" sütni, aminek az eredeti recepthez csak a tésztában van köze. Ilyen pl. a paprikás csirkés és a fokhagymás tejfölös ( kevés rákarikázott hagymával) ezeken nincs más feltét, nagyon szeretik...:-) ezekre már nem is illik talán a pizza elnevezés.
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43983
Nekem? Semmi. . .illetve az, hogy imadom :)). De pizzara. . .

Tudom, vannak esetek, amikor az ismereteim hianya latszik (besamellel keszult lasagna. . .). . .
De a tojasos es tejfolos pizzak kicsit sok nekem. . .

No ez sem hangzik jol. Mert minden jo, ha valakinek izlik - nem?
Az en "hibam", szeretek eredetiben enni dolgokat. Ha pizzat, akkor lehetoleg ugy ahogy az olaszok eszik (megint hangyaboly, mert az amerikai olaszok masok mint az olaszorszagi olaszok. . .).

Ha arra gondolok, hogy micsoda zoldseges langost sutottel - csodalatos a recepted!!!
Decsen dolgoztam par evig. Ott a helyi pek csodalatos kenyeret sutott! Nala lehetett venni kenyertesztabol kemenceben sutott langost. . .milyen finom volt! Persze az elso ranezsre csalodas volt, mert en az olajban sutott langost ismertem addig - es arra voltam "beallitva". Nem kellett sok ahhoz, hogy megszeressem a kemencest langost :))!

Erted amit mondani probalok?
Előzmény: joy (43982)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43982

Még is, mi bajod a tejföllel?

:o)

Előzmény: ZsuR (43981)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43981
Probalj csak sajtot tenni az aljara - az is szigetel, csodalatos!
Előzmény: joy (43979)
bd Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43980
zsebi41, egy hete aszalok.
Az idő erre való.
Ma kezdtem üvegelni, eddig csak ugy szárazon lopkodta a család.
Mennyire tömöríted az üvegbe rakottat?
Ha erőszakolom, kétszer annyit is beletömködök, mint első szórásra.

Egyébként egy heti munkám belement hat kis üvegbe.
1 kis üveg 1-2 kg paradicsom.
Most az olajjal feltöltött, lezárt üvegeket forralom, ahogy a befőtteket is szoktam, majd éjszaka kihülögetnek.
Két hét mulva ebből az első soroztból semmi sem lesz.

bd
Előzmény: zsebi41 (43248)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43979

A tejföl szigetelőnek -pardon- sugonak kell, nem olajoztam.

Mit is tettem bele?

-Tejföl, majoranna, hagyma, cukkini, sajtok, bacon.

Megvan a max 6.

:o)

 

A lángos mérete adott volt, a hőguta kerete szintén.

Kettőnk befogadóképességi is korlátozott.

:o)

Csak fagyiból 6ártalan!

:o)

 

/Kétféle sajt típusnál én is megfeleztem, mint írtam is./

Előzmény: ZsuR (43976)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43978
Erdekes ez a gyerekekkel meg a pizzaval - imadjak!!!
Enni is, csinalni is. A legjobb dolgog :))!

Meselj, miket tettek ra?
Előzmény: bd (43977)
bd Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43977
A pizza volt gyermekeim konyha-sikere.
Előre készültek, hogy ki milyent készít és küzdöttek az egyéniségükért.
Elképesztő ötleteik is voltak, de így tanulták, mi mihez illik.
bd
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43976
:)) Pizza idegen :))

Komolyan, ha nem teszel bele tejfolt csak a sok-sok sajtot, csodalatos (nekem csodalatos) feher pizzat csinaltal.

OK. Ha te fozol. Ha en fozok: 5 hozzavalo. . .legfeljebb 6 :))!

A mostani uj konyhafilozofiam: nem mindenbe mindent bellefozni, hanem karakteresebb, egyenibb izeket kihozni az etelekbol.

Legyen par hozzavalo, ami meghatarozza az izt - es egy-ketto ami segiti az ervenyre juttatast.

Inkabb csinalok harom kisebb pizzat, mas-mas izzel mint egy nagyot mindennel rajta. Itthon is, bar nem csinalok pizzat hanem rendelek, nem szeretem ha sokminden van rajta. Inkabb kerem fele-fele osszeallitasban, ha szeretnek tobb izt.
Előzmény: joy (43975)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43975

Amint a képen látod, mindenből kevesez használtam.

:o)

Tejföllel mi a gond?

Előzmény: ZsuR (43974)
ZsuR Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43974
A tejfol kivetelevel - nagyon inycsiklandozonak tunik!!! Nekem kicsit tul sok a hozzavalobol, de biztos finom volt!!!
Előzmény: joy (43972)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43973

Bocsi az elütésekért!

Előzmény: joy (43972)
joy Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43972

No, tegnap este végre rászántam magam sajtos pizzázásra.

Azért nem tésztázta, a MARSon vett

- lángos volt az alap. Megkenve

- tejföllel,

- 2 mokkáskanálnyi morzsolt majorannával,

- 1/2-e reszelt cheddar,

- 1/2-e sole krémfehér sajtok rászórva, olajban sült

- közepes fejnyi hagymakarikák,

- -cukkinival dúsítva,

- reszelt trappista vastagon,

- csíkozott baconnal, végül

- 1 csapott eka parmezánnal -csak a látszat kedvéért :o).

Először serpenyőben alulról megmelegítettem, majd a sütőben rádrilleztem teteje pirulásáig.

A 10-rai vacsora :o) maradékja:

Shalina Creative Commons License 2007.07.29 0 0 43971

Szerintem a Veres már nincs meg (ha a Bokor utcaira gondolsz). Mondjuk, nekem régebben sem ízlett annyira.

 

Shal

Előzmény: Cesete (43970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!