Keresés

Részletes keresés

pearl12 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43190
Húha, köszönöm. Valami ilyesmire gondoltam én is. A gőzben pároltat már csináltam, és most valami másfélét szerettem volna kipróbálni. Ez nagyon jól hangzik. Asszem teszek bele konyakot, meg provancei csirke fűszerkeveréket, közé pedig szórok párolt zöldborsót és apróra vágott főtt tojást is... Remélem finom lesz :-)
Még egy kérdésem lenne. Hallottam olyat is, hogy valaki zöldségfasirozottat csinál a levesben főtt zöldségekből. Szerintetek ezt hogy kellene csinálni? Ledarálni, bele só, bors, petrezselyem, tojás, zsemle, majd prézliben megforgatni, és igy kisütni? Én nagyon szeretem a főtt zöldségeket, de egyedül vagyok rá, és ebbe most nagyon sok kellett. A fasirozottra lehet, hogy több vevő lenne...
Előzmény: szysssz (43189)
szysssz Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43189

Főtt húsról lévén szó, nem kell sütni:

 

A színhúst ledarálod. Bő vajban (szalonnazsír, margarin)hagymát párolsz, ezen átforgatod a húsmasszát. Időnként megkavarva hagyod kihülni. Átdarálod.

 

Fűszerezheted hagyományosan: só, bors, fokhagyma; vagy só, fehérbors, pástétomfűszer, kevés konyak; de zöldfűszerekkel is (snidling, petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom) Jól kikevered.

 

A húsmasszát fólián elteríted és rakhatsz rá poppanósra párolt zöldségeket, főtt gombafejeket, főtt-füstölt húscsíkokat, sült szárnyasmáj darabkákat, főtt tojást, stb. A széleket ráhajtod a töltelékre jól összenyomkodod és a fólia segítségével szalámi alakúra formázod. A fóliába becsomagolod, jól lehűtöd.

 

Tálaláskor karikára vágod mindenféle zöldséggel körberakod. Kenyret adsz mellé. 

Ha szalonnazsírral csinálod, a pörcöt is daráld bele a húsba. Ha gombásat csinálsz a szárakat add a húshoz, ha friss gombából készül, a szárakat előbb apróra vágva párold meg a hagymával együtt.

Előzmény: pearl12 (43184)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43188
A főtt tojás eléggé nem kemény, szóval emiatt nem hosszú életű a pástétom.
Előzmény: tuutuu (43187)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43187

...:}}

1 gyöngytyúkból kőlevest?...:}}

Na jó, száraz húsokhoz én pl.( a bőrök persze bele)  vajat szoktam tenni.

Igaz, rövid életű, de főtt tojás is megy bele, füstölt szalonna se árt,szóval finom holmi jöhet ki belőle.

Fűszerezés meg persze tetszés szerint.

Előzmény: pearl12 (43184)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43186
Persze, mivel a gyöngytyúk száraz, én darálnék bele egy kis füstöltszalonnát is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43185

Sajnos puska nélkül én sem tudom precizen, de volt egy nyúlpástétomom (amikor még volt nyulam), ami itt is beválna:

 Egy kis levet felforralva vörösborral,megáztatsz benne egy kis zsemlét (száraz kenyeret), ledarálod a hússal együtt, ízesíted mustár, só, bors, 1-2 tojás bele, kikent vagy füstöltszalonnacsíkokkal kirakott kisebb tepsibe vagy jénaiba  teríted, tetejére is néhány csik füstöltszalonna,vízfürdőben sütőben kisütöd.

Előzmény: pearl12 (43184)
pearl12 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43184
Sziasztok! Most főzök egy nagy adag húslevest gyöngytyúkból. Csak az a bjom, hogy ezen tyúkok húsa (jó nagy volt ám, több mint 2 kilo) hihetetlenül száraz, igy leves utáni husinak nem különösebben élvezhető. Hogy kellene ebből pástétomot készitenem? Tudtok tippeket mondani? (a pástétomokat a csemete igen szereti)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43183
Sőt, az alapozást képező bőrke a rokon qtyájának feledhetetlen élmény lesz..:}}
Előzmény: tuutuu (43182)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43182

Ehető..:}}

Megnéztem a NagyVeneszben, mégis mi lehet az, amit elkövetek, lecsós marha jött ki...:}}

Szóval nem gondoltam én ezt át alaposan, így fura lett a vége, az eredeti célt mindenesetre nem értem el.

Egyrészt ugye a 104 fok több volt, de a baj igazán az volt, hogy füstölt szalonnabőrkére telepítettem paprikát, arra héjazott, magozott paradicsomot, aztán a fokhagymával tűzdelt húst, amire a saját füstöltszalonna-szeleteim mentek, és föntről megint a lecsószerű holmi.

Persze futottak még a pácoláskor dijoni csípős mustár,olivaolaj, vörösbor, meg vöröshagyma..:}}

 

Egyszóval megállapítottam, hogy a hülyülésnek arra a fokára érkeztem, ahonnan elég könnyű okosabbnak lenni..:}}

 

A lecsóféléket kihagyva, valószínűleg jobban jártam volna, továbbá egészen biztosan működik az alacsony hőmérséklet.

Legközelebb nem fogom az összes hülye ötletemet egyszerre bevetni..:}}

 

De mindennek ellenére, nekem alig jutott a cuccból...:}}}

Előzmény: beetee (43181)
beetee Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43181
Milyen lett a tegnapi kísérlet?
Előzmény: tuutuu (43180)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43180
Akkor örvendezz, ez nálunk 50%...:}}}
Előzmény: joy (43179)
joy Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43179

Ya.

Mint nejemnél.

Mire valóban jó lett, elkóstolgatta a a negyedét.

:o)

Előzmény: nagypapi51 (43178)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43178
A jelek számítanak, de a kóstolás dönt ez esetben is.
Előzmény: joy (43177)
joy Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43177

Mirű van szó?

 

Ha a koviubiról, akkor az nagymértékben függ a melegtől, 3-5 napig kell érnie.

Ha a harsogó zöld színe eltűnik, és zavaros lesz a leve, akkor valszeg jó.

:o)

Előzmény: niamano (43170)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 43176
Igen, az ázsiai merőben más, mint a nálunk általánosan ismert lágyszárú citromfű
Előzmény: H_G (43172)
VKOrsi Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43175
örülök, hogy másnak is ízlik :D :D
Előzmény: efzsuzsa (43169)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43174
talán vmi halas recipe kapcsán...?
Előzmény: H_G (43172)
ribizli Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43173
Én szárítom teának (ha megszáradt, leszedem a leveleket a szárról, de nem morzsolom, csak felhasználásnál), "csak úgy" illatosítani pl. fehérneműt (nylonharisnyába kötve, vagy szép kis vászonzsákba),
frissen limonádéhoz, gyümölcssalátához teszem, vagy készítettem egyszer édes pestot belőle Kaldeneker receptje alapján.
Finom volt, de túlbonyolított, és pár nap alatt megpenészedett a hűtőben. Módosítani kell az arányokat, vagy fagyasztani, mert mindenféle süteménybe, krémbe is jó lehet amúgy.
Ja, meg szoktam lekvárhoz is használni, üvegezéskor pár megmosott-megszáradt levelet szórok bele. Málnához, barackhoz, eperhez próbáltam, finom.
ribizli
Előzmény: bd (43171)
H_G Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43172
Azt nem tudom, de vigyázz, mert két merőben különböző növényt egyaránt citromfűnek neveznek. (Cymbopogon citratus ill. Melissa officialis.)

Előzmény: bd (43171)
bd Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43171
Az elmúlt hónapban olvastam a citromfű felhasználására valami tetsző megoldást.
Nem mentettem el.
Elfelejtettem, hogy hol olvastam (kb. 5 rokon témájú fórumon vagyok).
Az Index keresőjével nem találom.
Van tippetek?
bd
niamano Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43170
köszönöm a válaszokat, meglátjuk milyen lesz! és kb. mennyi idő múlva jó? vagy látok rajta vmit, ha kész?
efzsuzsa Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43169
VKOrsi válasz | vissza a topikba 2007.04.23 20:25:49 (42531)

hidegnek van pl. anyu mézes-mustáros szósza

ez mustár, méz, jó sok kapor, só, bors és jó adag citrom ehhez is, hogy ne améz domináljon. ki kell keverni és állni hagyni

Előzmény: efzsuzsa (42528)

 

Kissé megkésve, de nem elkésve jelentem, hogy megcsináltam tegnap, igaz , a sok kaprot, sok petrezselyemmel helyettesítve - és hát, örök hálám, VKOrsi, mert ennél egyszerűbb, ugyanakkor istenibb mártást régen ettem.

Úgy csúszott a halhoz! És a hal hozzá!

Köszi!

Előzmény: VKOrsi (42531)
bd Creative Commons License 2007.06.06 0 0 43168
nagypapi, köszönöm a címet!
Előzmény: nagypapi51 (43163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43167
Tök jó lehet egy ekkora hűtő:-))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (43162)
TTAMAS Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43166
Még csak a harmadik idei adag készül nálam... :))
Előzmény: nagypapi51 (43165)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43165

Jogos, ez eddig nem jutott eszembe!

(talán azért, mert folyamatosan nem készítem)

Előzmény: TTAMAS (43164)
TTAMAS Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43164

A másik megoldás pedig, ha az előző adag levéből teszel bele egy pohárnyit.

(Beállítja a kezdő savasságot és nagy mennyiségű tejsavbacit juttat be.)

Előzmény: nagypapi51 (43157)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43163
Ennyit lehet tudni, itt eligazítanak, esetleg továbbküldenek a megfelelő helyre:

Ciszterci Nővérek Monostora
Dr. Dr. Horváth Olga apátnő
Tel.: (27)350-306, (27) 350-308 Fax: (27)350-029
Postacím: 2623 Kismaros, Pf. 10.(Szuttai dülő)
E-mail: ocist.kismarosinvitel.hu
Előzmény: bd (43160)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43162
Ja, és még decemberben is találtam a hűtő mélyén egy üvegben koviubit, elfeledkeztünk róla és tökéletes volt. Hogy örültem én neki :))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (43161)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2007.06.05 0 0 43161
Én is mindig rakok, tényleg jó roppanós szokott lenni.
Előzmény: nagypapi51 (43157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!