Keresés

Részletes keresés

úrnő Creative Commons License 2007.06.03 0 0 43121
Az én, jól bevált eperlekvárom:

Egy kiló epret felteszek főni. Kavargatom és főzöm, ha elfogyott a türelmem, vagy nincs időm, akkor lekapcsolom a hőt és lefedetlenül hagyom, hogy hadd párologjon állásában. Amikor megint van időm/kedvem - akár másnap - akkor alágyújtok és tovább főzöm. Amikor úgy gondolom, hogy már elég jó az állaga, akkor teszek bele 3-5 szem citrompótlót, és 50-60 dkg cukrot. Ezzel is felfőzöm, majd üvegekbe töltöm. A biztonság kedvéért teszek bele egy kevés Na-benzoátot. Csavaros üvegeket használok, és amikor lezárom a forró lekvárokat, akkor az üvegeket fejre állítom, és néhány percig, de akár fél óráig is (amíg elmosogatok) úgy hagyom. Nagyon jó kis vákuum keletkezik így benne. Felcimkézés után a helyükre kerülnek a lekvárral teli üvegek - immár a talpukon.
Előzmény: Törölt nick (43072)
joy Creative Commons License 2007.06.03 0 0 43120

Kösz.

Ez is valami.

Előzmény: andixka (43117)
joy Creative Commons License 2007.06.03 0 0 43119
Ulláccccik.
Előzmény: nagypapi51 (43115)
joy Creative Commons License 2007.06.03 0 0 43118

6 7.

A tyúkpörköltöt nem ismered???

Ami levesnek, az pörköltnek is kiváló!

Előzmény: trofimov (43116)
andixka Creative Commons License 2007.06.02 0 0 43117

Én is kaptam ezt a receptet, de sosem próbáltam (nincs sütőm, de akitől kaptam, ő csinálta :-) ) És létezik egy ilyen receptkönyv is...

Szóval, eperdzsem:

60dkg eper,

35dkg befőzőcukor (lehet még pektint adni hozzá, hogy kellőképp bekocsonyásodjon),

fél citrom leve,

kis darab vaj.

Mindent bele, megfelelő program bekapcs és másfél óra múlva lehet üvegekbe rakni. (Szilvával ugyanez a recept, csak 70dkg gyümölccsel.)

Előzmény: joy (43114)
trofimov Creative Commons License 2007.06.02 0 0 43116

kérdés:

 

- alakalmam lesz rendelni faluról kapirgálós csirkét,  szerintetek milyen idős korban kell levágni, hogy át tudjon sülni egészben úgy, hogy a mellhús és a comb egyszerre süljön szaftosra?

 

a legendás bresse-i csirkát hány hetesen vágják?

 

tyúk az van már, de az "csak" levesnek jó (kiváló)

nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 43115

alighanem maganak kell kikisérletezned...:))

 

Előzmény: joy (43114)
joy Creative Commons License 2007.06.02 0 0 43114

Ullátom, nem kapok kenyérsütő-gépes lekvárrecepteket.

:o(

Előzmény: joy (43100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43113
Hát ezt ismerem.A vákumost én sem tudom kiismerni.Tényleg nem sós eléggé.(már az asztelihoz képest)
Előzmény: tuutuu (43112)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43112

Az van ráírva, hogy asztali só. Az egy ordenáré földes valami, viszont én csak olyat használok, mert mindig tudok hozzá tartani.

A leveshez szülséges mennyiséget pl. tejfölös pohárban föloldom, kb, fél óra alatt leülepszik a benne levő szemét, aztán mehet a helyére.

Amúgy meg van sóm, amit úgy csináltam, hogy föloldottam, ülepedés után leöntöttem a trutyiról. és hagytam kikristályosodni.

Aztán összetörni, és kész.

A mindenféle vákuumos sóktól kiütést kapok, mert nem tudok hozzá tartani, egyszerűen " nem sós"...:}}}

 

Amúgy tényleg roppant koszos tud lenni...:}}

Előzmény: Törölt nick (43111)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43111
Én most nagyon butának érzem magam.Mi az a kősó?A rendes bolti só?
Előzmény: beetee (43084)
bd Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43110
Errefelé kivesztek a lakatos (és minden egyéb) műhelyek.
E hétvégét elkéstem, jövő héten keresek lakatost.
bd
Előzmény: nagypapi51 (43107)
beetee Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43109
Majd áruld el hogy ízlett!
Előzmény: Törölt nick (43077)
andixka Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43108

Én is kipróbáltam: nem rossz szvsz. A dzsem színe szebb maradt nálam. A másikat (nem zseléset) viszont jobban szeretem.

Csak azt nem értem, hogy könyvekben miért azt írják, hogy max. fél órát kell kevergetve főzni a lekvárokat és kész is. Nekem még sosem sikerült úgy. Vagy én csinálok rosszul valamit?

Előzmény: beetee (43075)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43107
Az első lakatosműhelyben megcsinálják 10 perc alatt.
Előzmény: bd (43106)
bd Creative Commons License 2007.06.01 0 0 43106
Vettünk kürtöskalács-sütőt.
Sehol sem kapok hozzá támasztóvillát.
Piaci vasárusoknál max. bográcsállvány van, horgászboltban műanyagvillás.
Tudtok valahol (Bpesten)?
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43105

Már én is írtam meg nemrég tuutuu is, hogy a kősó is tengeri, csak kicsit régebbi.

:o)

Röpke soxázezer évvel ezelőtt sózódott ki.

Azaz jóval tisztább, mint a környezetszennyezett világunkban ma keletkező tengeri só.

Az alapszennyeződések, mint jód, abban is benne van, ha nem agyonfinomítottat veszel.

Bár nem tudom, a mosogatógépeknek mennyire fontos pajzsmirígy működésökhöz a jód?

:o)

Előzmény: VKOrsi (43104)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43104
a tiszta só igen, de mondjuk a tengeriben ezen felül van még jód is pl. nem magában a NaCl molekulában, hanem abban, ami a tengervíz elpárologtatása után marad.
Előzmény: ágika1 (43103)
ágika1 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43103
A só az Nátriumklorid emlékeim szerint,  a tengerből is, meg a kőből való is. De a tengeri drágább.
Előzmény: ribizli (43083)
ágika1 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43102
Ez jó pulyka vagy csirkemellből is.
Előzmény: Törölt nick (43039)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43101
Ez is hasonló formában készült, margerita-nak hívják. Olyan, mint egy szilikon muflis tepsi, csak sekélyebbek a mélyedések, és ilyen "szirmos" az alja.
Előzmény: joy (43099)
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43100
Újból kérek kenyérkotyvasztó gépes lekvárrecepteket!
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43099
Hopp, jó 5letem támadott a muffinsütővel. Őszre megcsinálom.
Előzmény: Zitka (43097)
joy Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43098

Télllleg, mi volt itt a lukban olyan szörnyűség, hogy utána órákig a teljes Fórumon mindenkit letiltottak?

:o)))

Előzmény: nagypapi51 (43092)
Zitka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43097

Ebben speciel nincsenek diógerezdek - de lehet hozzá enni. :-)

Mini (kb. 5 cm-es) kuglófformákat csináltam, meg ilyeneket:

 

Előzmény: nagypapi51 (43095)
andixka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43096
Nem. Én voltam béna és ide nyomtam egy babás hsz-t. :-) vagy inkább :-(, sőt :-D
Előzmény: tuutuu (43094)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43095

belenyomva diógerezdek? nyamm...

Püspökkenyérbe szoktam vagdalni 1-2 szeletnyit.

Előzmény: Zitka (43089)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43094
Hinnye, zavargások voltak?...:}}}
Előzmény: nagypapi51 (43092)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43093
A kősó is tengeri, csak kicsit régebbi...:}}}
Előzmény: ribizli (43083)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 43092
végül is jó a konyha-trükkökbe! :))
Előzmény: andixka (43091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!