Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43008

Nyers volt a közepe?

:o)

 

Addig szokás főzni a gombótzokat, míg föl nem jönnek a víz színére.

Előzmény: pearl12 (43000)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43007

Nem bizarr az, ha jólemléxem pár éve volt itt is szó róla. Csak valahogy kiment a köztudatból.

Jó, hogy Éva48 fölemlegette.

Előzmény: gombákos (42995)
joy Creative Commons License 2007.05.23 0 0 43006

Akkor nekünk szerencsénk volt, mert 20kg-s zsákkal kaptunk 1eHuF-ért. Rá is csesztünk, mert nem tudtuk lecsukni a kocsi csomagtartóját rendesen, és köbö 1/7-e elaprózódott-porlódott. Szeremcsére azt is el tudtuk füstöltetni.

:o)

Előzmény: tuutuu (42992)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43005
Köszönöm. Akkor ezek még egy kicsit nyersek mardtak, mert mihelyst fölbukkantak, kikaptuk őket - persze a belsejük sem lett teljesen egynemű. De az biztos, hogy nagyon jó a recept, igen finomra sikerültek. A közepükbe meglepi gyanánt tettem öszibarackbefőttet is, a gyerkőcnek nagyon tetszett...
Előzmény: nagypapi51 (43002)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43004
nagyon jól hangzik, És ez már gazdagabb dúsított változat.
Előzmény: Törölt nick (42998)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43003
nagypapi51 igazat szólt. nem kell annyira lefikázni ezt a tejbegrízt. minden nap én sem enném meg,de ahogy dübörög a gazdaság lehet,hogy egyszer majd ez lesz hétköznapi ebédeink 1ike
Előzmény: H_G (42997)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43002
A legbiztosabb próba: vegyél ki egyet, és vágd ketté. Ha egynemű a kinézete, középen nincs lágyabb folt, akkor kész. Ha túlfőzöd, megkeményszik.
Előzmény: nagypapi51 (43001)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43001

Felbukkanástól 3-4 perc, de ne forrjon a víz!

Szép komótosan forogni kell a gombócoknak.

Előzmény: pearl12 (43000)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 43000
Nagypapi! Kipróbáltam a túrógombóc-receptedet! Nagyon könnyű lett, csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell a gombócokat főzni? Én addig főztem őket, amig feljöttek a viz felszinére... Ennyi idő alatt átfőttek? Vagy kezdjek el félni a szalmonellától...
Előzmény: nagypapi51 (42999)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42999

:))

Ne becsüld le...

Olyan ez, mint az angoloknál a suffolki sajt

Előzmény: H_G (42997)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42998

Sós tejbegrízből készül egy nagyon finom étel is - a nevét nem tudom, svájcban ettem, és valahogy így  van:

az elkészült sós tejbegrízbe belekeverünk néhány tojást, reszelt sajtot, borsot, szerecsendiót, kihűlés(kiterítve) után szeleteket vágunk belőle, kikent jénaiba rakjuk, nyakonöntjük izesített reszelt sajtos tejszines (tejfölös) trutyival, kisütjük.

Előzmény: Éva48 (42996)
H_G Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42997
Nem vmelyik nagy háború alatt adták ki, amikor ez volt az alternatíva vagy az éhenhalás? :)
Előzmény: Éva48 (42996)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42996
Na nem olyan sósra,hogy ne tudd megenni , de utána néztem és egy "Nagymama szakácskönyvé"-ben olvastam .
Előzmény: gombákos (42995)
gombákos Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42995

ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is."

 

Azért ez már bizarrul hangzik.

Előzmény: Éva48 (42994)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 42994
Nem, mert most csináltam csak először. Így még nem kisérleteztem. De biztosan finom lenne. Próbáld ki és referálj. Valahol a napokban meg azt olvastam ezzel kapcsolatban,hogy ha sósra csinálsz mindent benne nagyon jó feltét főzelékekre is.
Előzmény: joy (42990)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42993
Ez a hírközlés terjedésének hátulütője...
már az óhutai szénégető is tudhatja a benzinkúti árakat. :))
Előzmény: tuutuu (42992)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42992

Mondjuk nekem a Bükkben ab gyár pont annyiért adták, mint a benzinkúton, igaz, ez 10 éve volt.

Amikor lázadoztam, azt mondták, ne vegyek...:}}}

Óhutától 5 km-re.

Mindegy, vettem, meg is van, az műemlék...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (42991)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42991
Faszenet azért lehet kapni sok helyen, mongyuk drágábban, mint "ab gyár"
Én a grill-brikettet szeretem, egyenletesebben ég be, mint a sima darabos, és jobb hőtartó.
Előzmény: joy (42989)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42990

Köszi.

A panírba nem teszel kókuszt, vagy őrültmandulát -diót?

Hétvégére ezt fogok kérni Cicusomtól.

Előzmény: Éva48 (42988)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42989

:o)))

Én is.

Mármint kémcsöveztem, és a Börzsönyben szájtátottam boksaépítésnél -azután zsákkal vettünk. El is grilleztük mindet.

Ám nem szeretnék onnan hazacígölni zsáknyi faszenet.

No, mind1. Majd kitalálok valamit, ha parázson sütögetésre kerül majd a sör.

Előzmény: bd (42987)
Éva48 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42988
Kemény tejbegrízt főzni. Én folpakkal kibéleltem egy özgerinc formát és abba öntöttem ki s hűtőbe megdermesztettem. Majd kiborítottam s a gerinc minták mellett szeleteltem paníroltam s kisütöttem bő olajban. Fahéjja pcukorral, lekvárral tálalható. Isteni !!!!
Előzmény: joy (42980)
bd Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42987
joy, kémcsőben csináltam faszenet, a Bükkben végignéztem a boksák építését-égetését-bontását (kb. 3-5 nap), közötte megoldást nem tudok elképzelni.
Előzmény: joy (42982)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42986

Jól mondod, bár ezt nemcsak tuutuuul értik..:}}

Vettem de. égy vékonyat, mert a drága savállót nem pazulnám..:}}

Most viszont nincs kedvem nekilátni, báár..

A korábbi fázisfotók megvannak, majd jön az egész, joy is látni fogja a settenkedés lényegét...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (42984)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42985

Nekem a felgyújtott ( nem én ) kerítésoszlopaimból lett, amit szerencsére még locsolás útján eloltottam...:{{{

Nem az igazi, de azért van még a 30 oszlopból...

Előzmény: joy (42982)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42984
A flextárcsa olyan mint a flex (gyorsvágó) korong, csak tuutuu-nyelven.
Van egy szénégető cimnborám a Zemplénben, majd összehozlak vele.
Nem túl ördöngős dolog, kell hozzá néhány köbméter fa, türelem-figyelem...:))
Előzmény: joy (42982)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42983
Ki?
Előzmény: durhstósz (42979)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42982

Mi az a flextárcsa?

Borona tárcsát már láttam, használtam is. Sajna nem az enyém.

Apropó grill.

Tudja valaki, lehet-e házilag faszenet készíteni?

/Nem a házból gondolom!/

Előzmény: tuutuu (42977)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42981

Akkor jó, mert úgy értettem, innen modrtak ki, de fura volt, hogy nem emléxettem rá.

:o)

Előzmény: tuutuu (42976)
joy Creative Commons License 2007.05.21 0 0 42980

Régen volt már róla szó, de attól még leírhatod, te hogyan készíted, tálalod, hiszen ahány ház, annyi recept.

:o)

Előzmény: Éva48 (42975)
durhstósz Creative Commons License 2007.05.20 0 0 42979
Tetszik!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!