Keresés

Részletes keresés

efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42938
 De sajnos már nincs!
Előzmény: nagypapi51 (42937)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42937
V. ker. Deák tér-Anker köz sarok.
Ezer apró cikkhez hasonló bolt, nemrég még megvolt...
Előzmény: zrínyi62 (42934)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42936
KB. egy hónapja a Tescoban vettem. Azon a soron, ahol a lábasok stb.. vannak, a legvégén találhatók tömítések, kávéfőző alkatrészek, szűrők, ilyesmik, egy csomagban két szelep van. Kell hozzá egy kis türelem, míg az ember megtalálja... :-) Gondolom, minden üzletükben ilyen séma szerint rendezik az árut.
Előzmény: zrínyi62 (42934)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42935

 Tán van még egy. Ha már az is megszűnt , bocs , pár éve nem jártam arra.

 

Nagymező És Bajcsy Zsilinszky sarok,  Bépesten. Úgy két éve ott még valamikori Endékás Turmixgépemre...helyett: szeletelő gépemre is kaptam kompatibilis tetőt!

Előzmény: zrínyi62 (42934)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 42934
SOS! Ki tudná megmondani, hol lehet hagyományos kuktába való /4 L/ szelepet kapni? Ezer apröcikk boltok már nincsenek, vasedény nem tart. köszi
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42933
Ribizli, kedves, vasárnap a "gimli konyhalista" talija lesz, arra készítenék -talán Neked is tetsző- sajtroládot.
175 g paraj,1 kk mustár, 3 tojás sárgája, só, bors, kever. Hozzá a 3 fehérjehab.
előmelegített 28*18 tepsiben 200° 15-20' aranybarnára.
Hül, kiborít, sütőpapír lehúz. Ráken 175 g ricotta, felcsavar.
190° 5'
Sarah Brown Ezerízű vegetáriánus szakácskönyv 90. oldal

Szerdán Torockóra megyünk 6 napra, reggeli-vacsora lesz, csak napközbenre kell valami.
Nekem karalábé, alma, aszalt valami.

Előzmény: ribizli (42931)
ribizli Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42932
Én kicsit megsózva hagynám állni a (legyalult vagy szeletelt) káposztát, hogy meglöttyedjen, aztán hozzákeverném a répát, tennék rá egy öntetet, majd befalnám salátának pirítóssal mondjuk. Öntetként kefír/joghurt, bors, mustár, és a káposzta leve, durvára vágott diót vagy szezámmagot szórnék még rá. Vagy olaj+ecet, de ez macerásabb a káposzta levesessége miatt - nem fog "tapadni" jól a zöldséghez.
Lehet valami zöldfűszert is tenni rá, vagy pl. kömény- vagy ánizsmagot, esetleg egy kis csípősséget cayenne bors vagy chili személyében. Jó lehet az újhagyma is hozzá... vagy fetasajt rámorzsolva.
ribizli
Előzmény: kyra42 (42928)
ribizli Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42931
bd kedves, a ricotta magyarul túró. :)
A szokottnál lágyabb, krémesebb, mintha kevésbé lenne kipréselve, de ugyanúgy készül, mint a normál tehéntúró - tej hevít, fehérje kicsapódik, savótól elválaszt.
(Már csomagolsz kirándulós ételeket holnapra??)
ribizli
Előzmény: bd (42915)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42930
Csodálatos salátákat (pl. Libanon)és rizseshúshoz (pl. tadzsikoknál).
Receptet én is csak az internetről keresnék.
Előzmény: kyra42 (42928)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42929
répatorta :)
Előzmény: kyra42 (42928)
kyra42 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42928
Van valami jó ötletetek, hogy mit lehet csinálni reszelt sárgarépából (20dkg) meg vöröskáposztából (30dkg)?
Már nem tudom, miért vettem őket (talán salátának). A káposztából talán párolt változat lesz sülthússal, krumplipürével. De hogy mihez kezdjek a s.répával, azt nem tudom. :)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42927
Már többször fagyasztottunk krumplinudlit. Szétterítve, hogy ne tapadjon össze, majd fagyottan zacskózni.
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42926
Főzd majdnem készre, úgy fagyaszd le. Felhasználáskor 3 percre dobd  lobogva forró cvízbe, de még jobb, ha mikróban végzed el a befejező fázist. A legtökéletesebb, ha annyit készítesz, amennyi elfogy...:))
Előzmény: pearl12 (42921)
rollller Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42925
ezert kell nyersen vagy felig fotten fagyasztani
Előzmény: VKOrsi (42924)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42924
van benne igazság......

nos mostantól én megzavarodtam :) :) :)
Előzmény: tasha (42923)
tasha Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42923
de a nudli meg a szilvás gombóc is krumplis, mégis fagyasztható, nem?
Előzmény: VKOrsi (42922)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42922
főtt krumpli van benne, szerintem esélytelen fagyasztani, mert ha kilolvasztod gumis lesz.
de lehet, hogy van aki próbálta már... én a krumpli miatt meg sem próbálnám.
Előzmény: pearl12 (42921)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42921
Na, megint lenne egy nagy kérdésem. Ha csinálok gnocchit itthon, lefagyaszthatom szerintetek? Vagy csináltatok már ilyet?
ZsuR Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42920
Te Mo-rol beszelsz. . .en meg nem. Itt kivesznek az elelmiszerbol mindent amit lehet, aztan visszateszik bele. . .azt is, meg mast is, hogy miert, nem tudom, de ezt csinaljak. . . Itt a turo nem szaraz, hanem valami mu-csomos allagu ize, ami valamilyen leben van (azt mondjak iro - elhinnem en, de nem teszem :))! Pl. A turo, amit itt cottage cheese-nek hivnak, az pl tele van soval. . .no en nem ehetek sosat - az orvos szerint 2000 mg so egy napra. Ha egy csesze turot/cottage cheese veszek, az tobb mint 900 mg. . .honnan?!?!?
Előzmény: joy (42919)
joy Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42919

Elhinném én, ha ismerős nem lenne a tejüzemben, ő mondja semmit nem tesznek bele.

Minek?

Tej van dögivel.

A túró meg magában is eláll min. 1 hétig a hűtőben.

Az adalékok csak drágítanák, a vevők meg nem hajlandók többet fizetni érte.

Előzmény: ZsuR (42913)
joy Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42918

Kapros-túsinta gombamártással?

Hát?

Nagyi anno igen furcsá nézett volna rám, ha a kapros-túrós lepényhez gombamártást kérek. Lehet, hogy megröptette vona a mosogatórongyot.

:o)

 

Viszont nagyon jó 5let a gombapörkölttel töltött palacsinta vargányás fehérbor mártással.

Előzmény: nagypapi51 (42912)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42917
Ha mondod...:}}}
Előzmény: joy (42894)
Thor Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42916
A ricotta. Lehet kapni a hiperekben.
Előzmény: bd (42915)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42915
Mi a ricottához hasonló magyar termék?
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42914
Túrós sütibe bizony nagyon finomak tudnak ám lenni....
Előzmény: joy (42899)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42913
Higgyel nekem. . .tesznek is bele, kitudjamit. Mindenhova. Mindenbe.
Előzmény: joy (42911)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42912

hehe..

el tudom képzelni nyakonöntve egy könnyű tejszínes vargányamártással...

vagy a palitésztába belekeverni egy adag vargányaport

Előzmény: joy (42910)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42911

Nem tesznek bele, kiszednek előle.

A zsírszegényből még a lelket is, mint a 1,5-ös tejből.

:o)

Itt is egjobb az arany középút: félzsíros.

:o)

Előzmény: ZsuR (42908)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42910

Ja.

Fáj a fejem-nyakam.

Hát on fekve még ez is fárasztó.

:o.

 

Össze-vissza paliztunk, túrógombócoltunk, valaki ,ég kaprot is emlegetett.

Eszembe 5lött egy új túróspali recept:

 

Sós, kapros-túrós töltelékkel tölteni, mazsola helyett a pörcöt bele, kikent morzsázott szöglete jénai tálba rakni, kapros-tojásos tejfölt rá, megszórni vékony /julienre vágott/ baconcsíkokkal, és összesütni.

 

/Csorog a nyálam./

 

Vajon milyen lenne ugyan ez rakott formátumban?

Előzmény: nagypapi51 (42904)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42909
OK. 2 egesz +1 feherje. . .koszi! Micsoda figyelmetlen vagyok. . .nem csoda, ha nem jo a turogombocom!!!
Előzmény: nagypapi51 (42906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!