KB. egy hónapja a Tescoban vettem. Azon a soron, ahol a lábasok stb.. vannak, a legvégén találhatók tömítések, kávéfőző alkatrészek, szűrők, ilyesmik, egy csomagban két szelep van. Kell hozzá egy kis türelem, míg az ember megtalálja... :-) Gondolom, minden üzletükben ilyen séma szerint rendezik az árut.
Tán van még egy. Ha már az is megszűnt , bocs , pár éve nem jártam arra.
Nagymező És Bajcsy Zsilinszky sarok, Bépesten. Úgy két éve ott még valamikori Endékás Turmixgépemre...helyett: szeletelő gépemre is kaptam kompatibilis tetőt!
Ribizli, kedves, vasárnap a "gimli konyhalista" talija lesz, arra készítenék -talán Neked is tetsző- sajtroládot. 175 g paraj,1 kk mustár, 3 tojás sárgája, só, bors, kever. Hozzá a 3 fehérjehab. előmelegített 28*18 tepsiben 200° 15-20' aranybarnára. Hül, kiborít, sütőpapír lehúz. Ráken 175 g ricotta, felcsavar. 190° 5' Sarah Brown Ezerízű vegetáriánus szakácskönyv 90. oldal
Szerdán Torockóra megyünk 6 napra, reggeli-vacsora lesz, csak napközbenre kell valami. Nekem karalábé, alma, aszalt valami.
Én kicsit megsózva hagynám állni a (legyalult vagy szeletelt) káposztát, hogy meglöttyedjen, aztán hozzákeverném a répát, tennék rá egy öntetet, majd befalnám salátának pirítóssal mondjuk. Öntetként kefír/joghurt, bors, mustár, és a káposzta leve, durvára vágott diót vagy szezámmagot szórnék még rá. Vagy olaj+ecet, de ez macerásabb a káposzta levesessége miatt - nem fog "tapadni" jól a zöldséghez. Lehet valami zöldfűszert is tenni rá, vagy pl. kömény- vagy ánizsmagot, esetleg egy kis csípősséget cayenne bors vagy chili személyében. Jó lehet az újhagyma is hozzá... vagy fetasajt rámorzsolva. ribizli
bd kedves, a ricotta magyarul túró. :) A szokottnál lágyabb, krémesebb, mintha kevésbé lenne kipréselve, de ugyanúgy készül, mint a normál tehéntúró - tej hevít, fehérje kicsapódik, savótól elválaszt. (Már csomagolsz kirándulós ételeket holnapra??) ribizli
Van valami jó ötletetek, hogy mit lehet csinálni reszelt sárgarépából (20dkg) meg vöröskáposztából (30dkg)? Már nem tudom, miért vettem őket (talán salátának). A káposztából talán párolt változat lesz sülthússal, krumplipürével. De hogy mihez kezdjek a s.répával, azt nem tudom. :)
Főzd majdnem készre, úgy fagyaszd le. Felhasználáskor 3 percre dobd lobogva forró cvízbe, de még jobb, ha mikróban végzed el a befejező fázist. A legtökéletesebb, ha annyit készítesz, amennyi elfogy...:))
főtt krumpli van benne, szerintem esélytelen fagyasztani, mert ha kilolvasztod gumis lesz. de lehet, hogy van aki próbálta már... én a krumpli miatt meg sem próbálnám.
Te Mo-rol beszelsz. . .en meg nem. Itt kivesznek az elelmiszerbol mindent amit lehet, aztan visszateszik bele. . .azt is, meg mast is, hogy miert, nem tudom, de ezt csinaljak. . .
Itt a turo nem szaraz, hanem valami mu-csomos allagu ize, ami valamilyen leben van (azt mondjak iro - elhinnem en, de nem teszem :))!
Pl. A turo, amit itt cottage cheese-nek hivnak, az pl tele van soval. . .no en nem ehetek sosat - az orvos szerint 2000 mg so egy napra.
Ha egy csesze turot/cottage cheese veszek, az tobb mint 900 mg. . .honnan?!?!?
Össze-vissza paliztunk, túrógombócoltunk, valaki ,ég kaprot is emlegetett.
Eszembe 5lött egy új túróspali recept:
Sós, kapros-túrós töltelékkel tölteni, mazsola helyett a pörcöt bele, kikent morzsázott szöglete jénai tálba rakni, kapros-tojásos tejfölt rá, megszórni vékony /julienre vágott/ baconcsíkokkal, és összesütni.