főtt krumpli van benne, szerintem esélytelen fagyasztani, mert ha kilolvasztod gumis lesz. de lehet, hogy van aki próbálta már... én a krumpli miatt meg sem próbálnám.
Te Mo-rol beszelsz. . .en meg nem. Itt kivesznek az elelmiszerbol mindent amit lehet, aztan visszateszik bele. . .azt is, meg mast is, hogy miert, nem tudom, de ezt csinaljak. . .
Itt a turo nem szaraz, hanem valami mu-csomos allagu ize, ami valamilyen leben van (azt mondjak iro - elhinnem en, de nem teszem :))!
Pl. A turo, amit itt cottage cheese-nek hivnak, az pl tele van soval. . .no en nem ehetek sosat - az orvos szerint 2000 mg so egy napra.
Ha egy csesze turot/cottage cheese veszek, az tobb mint 900 mg. . .honnan?!?!?
Össze-vissza paliztunk, túrógombócoltunk, valaki ,ég kaprot is emlegetett.
Eszembe 5lött egy új túróspali recept:
Sós, kapros-túrós töltelékkel tölteni, mazsola helyett a pörcöt bele, kikent morzsázott szöglete jénai tálba rakni, kapros-tojásos tejfölt rá, megszórni vékony /julienre vágott/ baconcsíkokkal, és összesütni.
Haaat. . .meggy, meg a sargabarack is nagyon hianyzik :)) - erosen gondolkodom rajta!
Koszonom a merest. Tehat:
4 tojas, szuk 1.5 dl griz es fel kg szaraz turo.
Halam!!!
Nekem pl. attól rusztikus, hogy zsírszalonnából olvasztott sertészsíron pirítom aranybarnára a házi készítésű zsemlemorzsát. Sem vajjal, sem olajjal nem tudom elképzelni, pontosabban el tudom, csak úgy nem szeretem.