Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42918

Kapros-túsinta gombamártással?

Hát?

Nagyi anno igen furcsá nézett volna rám, ha a kapros-túrós lepényhez gombamártást kérek. Lehet, hogy megröptette vona a mosogatórongyot.

:o)

 

Viszont nagyon jó 5let a gombapörkölttel töltött palacsinta vargányás fehérbor mártással.

Előzmény: nagypapi51 (42912)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42917
Ha mondod...:}}}
Előzmény: joy (42894)
Thor Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42916
A ricotta. Lehet kapni a hiperekben.
Előzmény: bd (42915)
bd Creative Commons License 2007.05.18 0 0 42915
Mi a ricottához hasonló magyar termék?
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42914
Túrós sütibe bizony nagyon finomak tudnak ám lenni....
Előzmény: joy (42899)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42913
Higgyel nekem. . .tesznek is bele, kitudjamit. Mindenhova. Mindenbe.
Előzmény: joy (42911)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42912

hehe..

el tudom képzelni nyakonöntve egy könnyű tejszínes vargányamártással...

vagy a palitésztába belekeverni egy adag vargányaport

Előzmény: joy (42910)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42911

Nem tesznek bele, kiszednek előle.

A zsírszegényből még a lelket is, mint a 1,5-ös tejből.

:o)

Itt is egjobb az arany középút: félzsíros.

:o)

Előzmény: ZsuR (42908)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42910

Ja.

Fáj a fejem-nyakam.

Hát on fekve még ez is fárasztó.

:o.

 

Össze-vissza paliztunk, túrógombócoltunk, valaki ,ég kaprot is emlegetett.

Eszembe 5lött egy új túróspali recept:

 

Sós, kapros-túrós töltelékkel tölteni, mazsola helyett a pörcöt bele, kikent morzsázott szöglete jénai tálba rakni, kapros-tojásos tejfölt rá, megszórni vékony /julienre vágott/ baconcsíkokkal, és összesütni.

 

/Csorog a nyálam./

 

Vajon milyen lenne ugyan ez rakott formátumban?

Előzmény: nagypapi51 (42904)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42909
OK. 2 egesz +1 feherje. . .koszi! Micsoda figyelmetlen vagyok. . .nem csoda, ha nem jo a turogombocom!!!
Előzmény: nagypapi51 (42906)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42908
Attol, hogy nincs benne zsir, meg nem szaraz. . .kitudjamittesznekbele. . .
Előzmény: nagypapi51 (42907)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42907
Nálatok lehet, hogy száraz, itthon 3 fokozat van, zsírszegény (light)-- félzsíros-- zsíros. Lényeg, hogy darabos legyen, ne krémes.
Előzmény: ZsuR (42905)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42906

Már nem jó!!!

3 tojás. (2 egész+1nek a fehérje a túróba, a sárgája a tejfölkrémbe)

Előzmény: ZsuR (42905)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42905
Haaat. . .meggy, meg a sargabarack is nagyon hianyzik :)) - erosen gondolkodom rajta! Koszonom a merest. Tehat: 4 tojas, szuk 1.5 dl griz es fel kg szaraz turo. Halam!!!
Előzmény: nagypapi51 (42887)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42904

Hun itt az időveszteség szted?

Nálam...:) ezt is írtam.

Előzmény: joy (42902)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42903

de gustibus...

Nekem pl. attól rusztikus, hogy zsírszalonnából olvasztott sertészsíron pirítom aranybarnára a házi készítésű zsemlemorzsát. Sem vajjal, sem olajjal nem tudom elképzelni, pontosabban el tudom, csak úgy nem szeretem.

A pirított zsemlekockát  is zsirban készítem.

 

Előzmény: joy (42900)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42902

Máminthogy milyen időveszteség?

Amíg sül a következő pali no1. fele, addig töltöm-tekerem, és fordítom a sülőt no2. oldalára.

Hun itt az időveszteség szted?

:o)

Előzmény: nagypapi51 (42890)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42901

Sós?

Jó 5let!

Rá tejföl, pirmorzsa, szalonnapörc /ennek zsírján pirult a morzsi./

Előzmény: ribizli (42879)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42900

Áttört-nem áttört.

Én sem törögetem.

Azt szeretem, ha rusztikus.

Még a túrósgaluskában is az tetszik, ha találkozok túródarabkákkal a tésztában is.

Előzmény: Zitka (42877)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42899

Szárazabbal.

A 25 dkg-s téglakicsomagolású, vagy a h"ypermárkázott" akármilyen zacsis félkilós tökéletes hozzá.

/Ez kell a kőrözöttbe is.

Azok a krémesített micsudák kenyérre kenve hasznosíthatók csak. Max túrótortába valók.

Előzmény: pearl12 (42869)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42898
Lehet, nem tudok olvni, de én ott grízet láttm lisztet nem.
Előzmény: ZsuR (42861)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42897

Én már csak magamnak hiszek...

:o)

Előzmény: ZsuR (42858)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42896

Fele tojásfehérjét verd föl habnak.

:o)

Előzmény: pearl12 (42857)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42895

Cicusom megjön, leírom a milyenket.

/Ebben Ő a konyhafőnök./

Előzmény: pearl12 (42853)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42894

Megpörgette a dimanóját, és látta, hogy drótjai végén búúúborékolt a pohár víz. Ezután kísérletezte ki, hogyan maradhat magától vízben a búúúborék...

:o)))

Előzmény: tuutuu (42845)
H_G Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42893
Tudtommal nem UV fényt használnak, ózongázzal sterilizálják a tojásokat.
Előzmény: nagypapi51 (42887)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42892

IGEN!

Az Annavízből készített patronos szódavíz a legtökéletesebb!

Előzmény: bd (42844)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42891

"...En szeretem az eredeti csomagolasu tojast . . . "

Márminthogy tikkal együtt?

:o)

Tényleg remek ricotta-ból is.

Padovában én is abbból csinálnam vaníliás-cukros "Panna acida"-val.

Francost, épp olyan drága volt a tejföl, mint a tejszín, úgy nyelték a digók, akár itthun lettünk volna. Még a másnapi rakottrumlihoz vett két pohárral is be kellett áldoznom.

Előzmény: ZsuR (42840)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42890

Paellához nem ajánlanám, alig van pereme, én a magam részéről lekönyvelném a veszteséglistára...:(( Pláne, ha villanytűzhelye van, a felfekvő sík hamar deformálódik)

A palacsintát forró lapostányérra csúsztatom, és a párjával lefedem, csak ha mind megsült, utána töltöm. Minimális időveszteség a Te módszeredhez képest.

OFF:

(hallod, mázlista vagy...hét végén Szentkútra 'tévedtünk', nem gondoltam, hogy majdnem gyertyát kellett volna gyújtanom...)

 

Előzmény: joy (42889)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42889

Rántották, paelák, kenyérpirítás, vagy magok pirítására a sokmagvas házikenyérhez...

Előzmény: efzsuzsa (42832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!