Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42892

IGEN!

Az Annavízből készített patronos szódavíz a legtökéletesebb!

Előzmény: bd (42844)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42891

"...En szeretem az eredeti csomagolasu tojast . . . "

Márminthogy tikkal együtt?

:o)

Tényleg remek ricotta-ból is.

Padovában én is abbból csinálnam vaníliás-cukros "Panna acida"-val.

Francost, épp olyan drága volt a tejföl, mint a tejszín, úgy nyelték a digók, akár itthun lettünk volna. Még a másnapi rakottrumlihoz vett két pohárral is be kellett áldoznom.

Előzmény: ZsuR (42840)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42890

Paellához nem ajánlanám, alig van pereme, én a magam részéről lekönyvelném a veszteséglistára...:(( Pláne, ha villanytűzhelye van, a felfekvő sík hamar deformálódik)

A palacsintát forró lapostányérra csúsztatom, és a párjával lefedem, csak ha mind megsült, utána töltöm. Minimális időveszteség a Te módszeredhez képest.

OFF:

(hallod, mázlista vagy...hét végén Szentkútra 'tévedtünk', nem gondoltam, hogy majdnem gyertyát kellett volna gyújtanom...)

 

Előzmény: joy (42889)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42889

Rántották, paelák, kenyérpirítás, vagy magok pirítására a sokmagvas házikenyérhez...

Előzmény: efzsuzsa (42832)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42888

:o)

Nekünk elporlott a mikrónk, ki kellett dobni, de megtartottam a két rácsát. Egyik alacsonyabb, másik magasabb.

Az alacsonybb forró edényalátétként, a magasabb palacsinta, waffel, pirítós tárolóként funkcionál tovább.

:o)

Én a kisült palit ráterítem, míg a serpenyő dolgozik a következővel, a rácson fetrengőt megtöltöm, fölgöngyölöm, tányérra rakom, ...és már fordírhatom is a következő palit.

Előzmény: efzsuzsa (42831)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42887

Autoklávban megedzik, rögtön lágytojást veszel...:))

Inkább sterilizált, antibakterizált vagy mifene, átküdik uv fény alatt...

 

Zsur: nem akarsz hazaköltözni? :))

szűk 1.5 dl.

Előzmény: joy (42885)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42886

Igen, a lényege a búúúborékos víz.

Először alapos elmosogatás-szárítás után minden nélkül, hogy a tiszta plé tüzesedjen át önmagában.

Utána olajjal, sőt, én disznózsírral égettem ki annak idején, mert a füstölgő olaj kétségeket támasztott mindig is bennem, míg a zsír nem úgy ég meg.

Az égett zsír nem hagy a serpenyő oldalára tapadva ragacsos maradékot!

Előzmény: efzsuzsa (42829)
joy Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42885

Pasztőrözött tojáááááááás?

Ammeg milyen?

Előzmény: Törölt nick (42826)
Thor Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42884
Én is a bakonyit szeretem. A téglás az teljesen egyenletes szerintem.
Előzmény: H_G (42880)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42883
Hm. Otlet. . .az egeszet atnyomod, tojas, turo, griz?
Előzmény: nagypapi51 (42878)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42882
Koszonom. . .telhetetlen leszek, lemerned dl-ben is? Mert hat az evokanal. . .kinek milyen. Meg a pupozott. . .azt latni kene. A dl aranylag konnyen alkalmazhato.
Előzmény: nagypapi51 (42878)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42881
Jó hogy mondod a fűszert, néha teszek a masszába apróra vágott kaprot.
Előzmény: ribizli (42879)
H_G Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42880
Mostanában már a bakonyié is :(
Előzmény: nagypapi51 (42878)
ribizli Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42879
ZsuR,
szerintem kezdd azzal, ha nagyon lágynak érzed a túrót, egy tiszta konyharuhába téve csavard ki kissé.
Egyébként én is Horváth Ilona alapján csinálom, csak nem darával, hanem zsemlemorzsával, de az arány a recept szerinti, plusz megy bele reszelt citromhéj és áztatott mazsola.
Cukrot nem nagyon teszek bele, meg sót se, a tányéron szórok rá porcukrot+fahéjat + tejfölt/lekvárt. De már többször gondoltam, hogy lehetne sós változatot csinálni, amit a tányéron valami fűszervajjal, vagy pestoval, paradicsommal öntünk le.
ribizli
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42878

Zsur! lemértem, nálam 12 dkg búzadara = 7 púpos ek.

 

Zitka, én a túrógombihoz tálban összerakom a hozzávalókat, és fakanál helyett kézi burgonyanyomóval, dolgozom össze. 2 légy egy csapásra.

Én is OKÉ, vagy a dobozos félzsíros bakonyit használom. Néha jó a nádudvari, de hullámzó a minősége.

Előzmény: ZsuR (42871)
Zitka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42877
Igen, tényleg, mintha "áttört" lenne. Szoktam is magamban mondogatni, hogy vajon ki az, aki áttöri a túrót (bármilyen sütihez).... Mert én soha. :-))  Pedig jó pár receptben előírás.
Előzmény: t3v3d3s (42876)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42876
gombóchoz szerintem is ezek a közepes szemcséjű, áttört fajták a legjobbak (oké, bakony, sissy, cba túró). van még a spar márkatermék, ami szerintem nagyon finom, de nagy rögök vannak benne, mint az amerikai túróban meg a hazai álricottában. és van a nagyon (túl) pépes, amit ki nem állhatok, az ízük nem elég túrós, pl. montice, alpa (plus), az olyan takonyszerű (már bocsánat), mint a milli vaníliás krémtúró.
Előzmény: Zitka (42875)
Zitka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42875
Én általában az OKÉ márkájú 25 dekás "tégla" túrót veszem. Ez kevésbé rögös, mint a nejlonzacskós, és homogénebb túrógombóc-massza lesz belőle.
Előzmény: pearl12 (42869)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42874
Nem azért irtam. Én is kétféle túrót használok, itt Magyarországon. Van a szárazabb fajta, meg lehet kapni osztrák biotúrót, ami hihetetlenül finom, és krémes. Azt hiszem, hogy a kicsit szétfolyó gombócaimat ebből a fajtából alkottam...
Előzmény: ZsuR (42872)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42873

van itt (is) egy konyhai mértéktáblázat

Otthon kiszámolom Neked kanálra, de nem biztos, hogy egyformát használunk. :))

Előzmény: ZsuR (42871)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42872
Hiszen ha tudnam. Mo-n a rendes, neha szaraz tehenturot hasznaltam, ittt a ricottat. Most talan kiprobalom a "farmers cheese"-t, hatha azzal konnyebb. Az alap recept (Horvath Ilona) biztos a magyar, szaraz turot hasznalta.
Előzmény: pearl12 (42869)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42871
Azt hiszem atallitom a receptet cseszere - azzal a legegyszerubb merni.
Előzmény: nagypapi51 (42870)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42870

evőkanálra nem tudom, mert egy öblös kávéadagoló kanalat rendszeresítettem, abból 4 púpos ad ki 12 dkg-ot.

Egyszer mérd ki, utána már szemre is menni fog.

Előzmény: ZsuR (42868)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42869
Jut eszembe. Milyen túróból jó csinálni a gombócot? Baj, ha szinte krémszerűen lágy, vagy inkább mardjak a szárazabb fajtánál?
Előzmény: ZsuR (42867)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42868
Mennyi kanal?
Előzmény: nagypapi51 (42866)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42867
Azt hiszem nalam a turo minosege az ami mas - a magyar szarazabb. Ideje valtani a "farmers cheese"-re, mert szerintem itt lehet a gond. Mig otthon voltam nem volt problema a turogomboc. Azr hiszem en is kanallal mertem a grizt.
Előzmény: Thor (42865)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42866

Először igen, aztán visszaosztottam kanál-mértékre, a fene se fog állandóan méricskélni.

 

Előzmény: ZsuR (42862)
Thor Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42865
A családi recept nálunk tojásonként egy evőkanál grízt ír elő.
Előzmény: ZsuR (42858)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42864
OK. Ezt fogom csinalni eloszor.
Előzmény: Zitka (42863)
Zitka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42863

Csatlakozom! NÁlunk jellemzően szombati kaja a túrógombóc. Pénteken este bekeverem, így van ideje állni, és jól összeérlelődni. :-)

A Horváth Ilona alaprecept itt is bevált, mint a palacsintánál.

 

1/2 kg túró

4 db tojás

2 dl gríz

csipet só

 

Semmi liszt, semmi egyéb. És nem habozom a fehérjét. Még soha nem főtt szét...

Előzmény: Thor (42856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!