Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42846
volt egy komplex patentja is, a dinamóról hajtott szikvíztöltő, de elkallódott...:))
Előzmény: tuutuu (42845)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42845
A feltaláló Jedlik Ányos, aki mellesleg a dinamót is feltalálta...:}}}
Előzmény: bd (42844)
bd Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42844
Az igazi magyar szódavíz pótolhatatlan, Hungarikum várományos.
Nem csak a szülőhelye miatt, hanem íze és összetevői miatt is.
Gondoljatok egy kánikulai jó fröccsre, nem kérném ásványvízzel.
A palacsintatésztába is spiccelni kell :)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42843
A "forte" ásványvíz pótolja az otthon készített patronos szódavizet.
Előzmény: efzsuzsa (42842)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42842

 KÖSZÖNÖM!!!  :-))))))))

 

 (Most már csak a szódavíz kontra ásványvíz kérdésben  segítsetek!)

Előzmény: bd (42841)
bd Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42841
efruzsa, a teflonos palacsintasütőt rántotta, sonkástojás, pirítottzöldség, kis adag flekken.... sütésére használom.
A Lehelen vásárolt vasbádog palacsintasütőt teletöltöttem sóval, föltettem a gázra, kicsire állítottam és otthagytam sokáig.
Ha a magas vékony árus van ott, szívesen elmondja.
Előzmény: efzsuzsa (42832)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42840
En szeretem az eredeti csomagolasu tojast . . .

Most mar jon pitliben is a "Farmers Cheese"!!! MElyhutoben meg nem taroltam - itt mindig van a boltban (miota kiprobaltam, jo latni, hogy van. . .). Lehet ebbol csinalom a turogombocot - bar ricottabol is jo.
Előzmény: Törölt nick (42830)
Thor Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42839
Ehhez képest Magyarországon gyakorlatilag az összes boltban kapható tyúktojás szalmonellamentes évtizedek óta. Amire ráírják, hogy még ezen felül is meg-uv-lámpázták egy kicsit és mégfertőtlenebb, az csak egy kicsivel drágább.
Előzmény: Törölt nick (42838)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42838

Itt Amerikában óva intenek minket a nyers tojás fogyasztástól. Állitólag már mind szalmonellás. El tudom képzelni. Ezért is árulnak pasztőrözött tojást: olyat is, ami héjában maradt, de az rém drága, és folyékonyat, ami olcsóbb.

 

Előzmény: nagypapi51 (42837)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42837
A tatárbifsztekben is nyers a tojássárgája, a majonézben szintén, nem beszélve a lágytojásról...:))
Előzmény: ZsuR (42824)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42836

Tükörtojássütéshez. :-)

Előzmény: efzsuzsa (42832)
nyanyad Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42835
Palacsintához még1 jó tanács: nagy lángon, gyorsan süljön, mert ha lassan sül rágós lesz. Az első kódis palacsinta (ha az lesz) is ehető, arra mindig van vevő. Ha a p.sütőbe sót melegítesz, kiöntöd, áttörlöd, és utána kezded a sütést, nem ragad le a csintalan. Ha édes palacsintát sütök kb. 1 kiskanál cukrot is belekeverek, de nem többet, mert ragadni fog.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42834

Gratulálok!

Előzmény: pearl12 (42833)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42833
A brios finom lett, bár egy kicsit sikerült odakapatnom :-(, de azért nem nagyon. A kókusztej egy egészen kevés kókuszreszelékkel vegyitve igen finom lágy kókuszizt adott a tésztának... A kókusztej külöben a teljesen száraz reszelékből és a dupla mennyiségű viztől olyan tejsűrűségű lett - nem tudom, milyennek kellene lennie...
Előzmény: Törölt nick (42812)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42832

 Lehel?

 Halleluja!!!!

 És kösz!

 

 Most már csak az a kérdés, mire fogom használni a teflonos pal.sütőt? :-)

Előzmény: bd (42825)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42831

 Várgyá, várgyá! A mikró mijére???

 És bekapcsolt állpotban? És egymásra? ( A palikat...)

 

Előzmény: joy (42815)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42830

Szupermarketben. Felénk a tejespult felső polcán vagy a közelében. Többféle van: csak fehérjék, egész tojások, vagy omlett, ill. quiche keverék. Én csak a full tojást vettem eddig, valami hideg krémhez, és semmi különbséget nem tapasztaltam attól, ami héjában jön.

Itt van "normális" túró is gombóchoz, "Farmer's Cheese" néven, az is a tejespult környékén lakik...nem pitliben, hanem kis téglaalakú csomagokban árulják. Sajnos nem mindig kapható, ezért nekem mindig kell tárolnom néhányat a mélyhütőben.

Előzmény: ZsuR (42827)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42829
 Újabb kérdés: az ásványvíz, a buborékos, ugyanazt tudja, mint a szódavíz???
Előzmény: joy (42815)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42828

 

Kösz!

 

Ámbár , itt a főváros közepén viszonylag ritkán botlok falusi vásárokba és  hétvégi piacokba. Na de hát...

 

Olajjal égesssem vagy sóval? Mármint ha egyszer lesz?

 

 

Előzmény: Zitka (42813)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42827
Hol?
Előzmény: Törölt nick (42826)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42826
Használhatsz pasztőrözött tojást, amit kis kartondobozokban árulnak.
Előzmény: ZsuR (42824)
bd Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42825
Hagyományos vas palacsintasütő a Lehel földszintjén is kapható, ráadásul kétféle méretben.
Én a multkor a kisebbet vettem, mert akkora jénaim van (gondolni kell a rakott palacsintákra is).
A tésztájába teszek olajat és legalább felerészben szódavizet, a bekevertet több órát állatom. A sütés során a felhasználandó anyag sűrüsödik -akárhogy keverem- , ilyenkor szódavízzel javítom.
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42824
Hm. Az ize biztos jo - a nyers tojas sarga miatt aggodok kicsit, nem tudom, hogy ez a rovid melegviz furdo eleg - de elvesztenem a hideg tejfol kontrasztjat. . .azt pedig nagyon szeretjuk. Gondolkodom rajta. . .
Előzmény: nagypapi51 (42822)
tasha Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42823
engem érdekelne a recept! :)
Előzmény: nagypapi51 (42809)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42822

Ha tényleg kedveskedni akarnál  (isten ments...:)), akkor egy pohár tejfölben keverj el egy vanliás cukrot és egy tojássárgáját, és tedd meleg vízfürdőbe tálalásig.

Mongyuk a gombóc fáradt főzővizébe.

Előzmény: ZsuR (42821)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42821
Jaja. . . Nem toltom, az mar sok lenne egy erzo leleknek. Maradok a hideg cukros-vaniliad tejfolnel. . .az is eppen eleg! Meg azt hinne a csaladom, kedveskedek nekik!!!!
Előzmény: joy (42819)
joy Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42820

"...mint a kétszáz éves angol fűnél..."

Kapható itthun, de sztem másutt is.

Én pár éve a Belgáknál láttam a Carefour edényosztályán.

Annyi azért nem köll. Már az első adag sütése során "bedolgozódik" a plésütő".

 

Ha az olajat nem a tésztába, hanem a teflonos vékonyfalú! serpenyőbe öntöd minden tészta eéőtt a serpenyőbe, egészen jól hasonlítani fog a "rendes"-re.

Előzmény: efzsuzsa (42810)
joy Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42819

Csodásan illik a forró gulyás után túrógombóc hideg vaníliás tejfőllet, pirmorzsival megszórva!

Töltöd a gombócokat?

Húsvét után Cicusom fél sárgabarack-befőtteket dugott a gombózokba.

Eszméletlen finommmmm volt!

Előzmény: ZsuR (42807)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42818
azóta megtaláltam a választ :)
Előzmény: VKOrsi (42816)
VKOrsi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42817
én ezt a problémát ca. az 5. kísérlet után feladtam. egyszerűen nekem nem megy :(
úgyhogy én amerikai palacsintát sütök :)

ráadásul egyik fiam sem szereti a palacsintát :(
Előzmény: efzsuzsa (42793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!