Keresés

Részletes keresés

rollller Creative Commons License 2006.11.30 0 0 39163
mososzerrel es koromkefevel lejon a ragacs, ha tenyleg a hejat hasznalod sokat, akkor hidd el, jobban jarsz, eleg agressziv az a vegyszer, amivel a citrusfelek hejat kezelik
Előzmény: t3v3d3s (39124)
joy Creative Commons License 2006.11.30 0 0 39162

Minek ilyen kezelés után a mélyhűtő. Gyakori -heti 2- ellenőrzéssel el van így a norrmál hűtőtérben is egy hónapig, ha csomagolópapírba, ételtartó dobozba tesszük.

Ráadásul szép lassan száradozik - érik, egyre jobb lesz. Végül tökéletes reszelni valóvá válik, nem kenődik úgy, mint frissen.

Ez az én hamis parmezánom. Ha nem kapok rendeset -vagy csak extrém áron- ezzel pótolom.

Sztem még mindig jobb, mint a made in "G"," P" fűrészporszerű valami!

Karácsonyra azonban rendes GP-t veszek.

Előzmény: bd (39160)
joy Creative Commons License 2006.11.30 0 0 39161

Ez se rossz, de eszméletlenül zsíros.

Frászt kapok, ha a bajszomra ragad a hideg zsír.

Előzmény: ZsuR (39159)
bd Creative Commons License 2006.11.30 0 0 39160
joy, akciós trappistát egyben veszek.
Megfürdetem tömény só oldatban, 1 nap szárítás után mégegyszer.
Azután szárít-porcióz-mélyhűt.
Előzmény: joy (39149)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39159
En is szeretem a csokoladet - kakaot, akarminek is hivja az ember. Itt egy (hires) recept:

8-10 dkg csokolade (a kedvenc marka)
2 evokanal kakao ital keverek
1 1/2 evokanal cukor
1 1/2 csesze tej
3 csesze jeg
tejszin
reszelt csokolade

Vagd ossze a csokit apro darabokra es goz folott olvaszd fel.
Add hozza a kakaoport es a cukrot, kevergest kozben.
Vedd le a tuzrol, es add hozza 1/2 csesze tejet.
Keverd simara es hutsd le szobahomersekletre.

Egy turmixban a maradek tejet, a csokolade kevereket, es a jeget nagy fordulaton keverd amig sima lesz.
Ez ket adag, mind a ketto adagot ontsd egybe egy nagy talpaspoharba (mint a kepen) es a tetejere tedd a tejszint es a csokolade reszeleket.

Szivoszallal, hosszu nyelu kiskanallal - no meg szived valasztottjaval - fogyaszd.
A recept innen van.

Előzmény: joy (39158)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39158

:o)))

Én imádom.

Menek, és össze is keverek egy bögrével.

A hűtőben van félüvegynyi sűrűje -ez készültekor még forró csoki volt, meg hideg tej is.

:o)

Előzmény: ZsuR (39156)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39157

Pont ilyesfélére gondoltam én is, csak nem élesztőre.

:o)

A szagokra rendkívül rosszul reagálok, szegény Gorgonzola, és egyéb kékre vert sajtpajtásai emiatt nem kedvelt vendégek nálam. Még akkor sem, ha sok kajában isteni ízt tud adni szaga nélkül...

Előzmény: ZsuR (39154)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39156
Mit szoltok a jeges forro csokoladehoz?
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39155

Valóban nem forrócsokiztunk.

Én nem szeretem a csokiból készültet.

Veszek holland -i sötét kakaóport, 4 eka-t összekeverek 4 eka cukorral, 1/2 dl vízzel, fél vaníliarúddal fölfőzöm, öntök bele még forrón 1/2 dl rumot. -Vigyázat, képes kirohanni a kotlából!

Ebből teszek a bögre tejbe annyit, amennyihez épp kedvem van.

/Általában jéghidegen szeretem a frorrócsokit.../

:o)

Előzmény: VKOrsi (39142)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39154
Volt egy kalandom egyszer egy kis elesztovel. . .valahogy a leovaszto valyube keveredett - es hetekig kerestuk a szag forrassat.
Amikor a huto leolvasztott, akkor az leszto darab illatozott. Amikorra elfogyott az elparologtatni valo, nem volt szag. Aztan elorol az egesz.

Innen jott az otlet. Nincs eldugulva a leolvaszto kicsi csatornaja? Mert ha nem tud ott kimenni a hutobol, akkor a hutobe urit.
Előzmény: joy (39150)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39153

...kacsa...

 

:o)))))))))))))))))))))

Előzmény: t3v3d3s (39131)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39152

Nemtom, ti Hun veszitek a citromot, narancsot, én a ragacsosat meg se fogom.

:o)

Előzmény: wodwo (39127)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39151
Spar-okban is rendszeresen lehet kapni.
Előzmény: lencse_borso (39112)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39150

Takarítás!

Vagy sokat nyitogatjátok, vagy rosszul zár, vagy az autoleolvasztás után nem tudja elvezetni a motorra a vizet, eldugult a kivezető...vagy, vagy, vagy...

:o)

Előzmény: latsia1 (39108)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39149

Nehogy megharagudj, de tisztítsd, fertőtlenítsd ki a hűtőd!

Komoly, mi is így jártunk pár éve, utána jötem rá a Gorgonzola-Coeur de Lion páros barmolt ki velünk!

A fertőtlenítés óta nincs gond, de a tárolásra vigyázok: Csomagoló papírba, és jól záródó dobozba kerülnek, és 2-3 naponta megnézem. Ha legpirinyóbb foltosodást is látom, levakarom, sós tejben alaposan megmosom, szárítom, újra csomagolom, másik, tiszta kotlába rakom.

 

Szeretek akciós trapistát venni, de sosem egyben, két darabban, csupaszon...

Gurigát kizárólag a Tejdiszkontban vettem eddig -nem volt rá panaszom.

Előzmény: rubintocska (39098)
ribizli Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39148
Nálunk ez jött be, nagyon tömény és laktató, nehéz ital.
(6 személyre) 20 dkg csokoládé, legalább 55% kakaótartalommal, 7,5 dl tej, 25 dkg tejszín, 1/2 rúd vanília, 2 dkg kakaópor.
A csokit apróra törjük. A tejet és tejszínt a vaníliával és kakaóporral forrásig hevítjük, kicsit hűtjük, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg fel nem olvad, majd újra melegítjük, de nem forraljuk. A vaníliarudat csak a végén vegyük ki. Közvetlenül tálalás előtt verjük habossá a csokoládét. (Lehet ízesíteni is még.)
ribizli
Előzmény: VKOrsi (39142)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39147

Ehetett, hisz itthun is kapható 4-6e HuFokért a sokat szidott hiperekben.

De ehetett a Venezia Carnivale-n, vagy Regatta-n is...

:o)

Előzmény: Zitka (39097)
moes Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39146
hát én is így vagyok ezzel...
Előzmény: ZsuR (39126)
joy Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39145

Bocsi, de nekem a PR a Parmezán, a többi csak megszáradt trappista...

És főként nem "made in Germany"!

:o)

Ő is csak amiatt a sárga körcimke miatt ugorhatott kosaramba -így lett kilaja 3000 HuF!

Most néztem meg szavatossága lejártát: 10 09 05 !

Azon kívül, hogyhatározottabb illata van, semmi baja.

Igaz a nyáron szedtem elő a frigóból.

Az ilyen vásárlásokkal gyakran befaragok, mert mikor ezt vettem, rá két napra befutott Padovából 1/2 kilós PR -majdnem egy darabban.

 

Apropó!

Épp most van a "C" időmérő  Katilógusában: 3799 HuF/kg lesz elsejétől a Grana Padano.

Előzmény: ZsuR (39092)
wodwo Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39144
Én egyébként itthon kandírozok, csak valaki érdeklődött, hgoy hol lehet kapni...
Előzmény: ribizli (39135)
wodwo Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39143

Mondtam én, hogy igazuk van?

 

Előzmény: ribizli (39135)
VKOrsi Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39142
az elképzelhető, hogy nem merült még itt sosem fel a forró csokoládé kérdése????

nekem recept kellene.
valójában olyat keresnék, ami rendes olvasztott csokiból van.
(klasszikus kakaóban utazom általában, főzve, forrón, tejszínhabbal :D újítanék egy kicsit)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39141
Most allitom ossze a vasarlasi listat - az elsonel vagyok, a 8. oldalon. . .hat ez is jo es konnyu!!!

No es a kedvenceim: Truffle. . .foleg a narancsos. . .

No meg a meringues. . .szeretem!!! Es a makaroons. Ahhoz van is itthon minden!

A csoki dobozt feltetlenul megcsinalom, meg az alapot is, genoise-t. Azt lehet fagyasztani!
Előzmény: t3v3d3s (39134)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39140
az a bonyolult, hogy itthonról a sovány netemen feltöltsek vhova 200 megát, szóval ahhoz el kell mennem az egyetemig, utána viszont már gyerekjáték :) emailben jelentkezem, linket fogok küldeni.
Előzmény: ribizli (39139)
ribizli Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39139
Köszi, nekem jöhet angolul a ribizli.hu-ra szinte bármekkora méretű file, és cserébe segítek szívesen fordítani!
Tudom, hogy párat már leközöltél itt, azokat mentettem is. :)
ribizli
Előzmény: t3v3d3s (39138)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39138
volt, amit már beraktam, nemrég pár trüffelt a muffintopikba (vagy Jamie-be?), egy kakaós kekszet a kenyér, süti, étel italba, meg ide is egyet toffifee vagy milyen néven, ezekre emlékszem így hirtelen. az a "praline" (grillázs) is abból volt.

te tudsz angolul? (bocs, nem emlékszem) Ahonnan ZsuRnak küldtem, már letöröltem, mert sok helyet foglalt a tárhelyen (meg hát nem volt odavaló), de ha még pár napot kibírsz, újra felmásolom, ez egy beszkennelt könyv. A másik, hogy karácsonyra le szeretném fordítani (kedves sütkérezős rokonnak ajándékba), egy része megvan már, képeket is illesztek bele, ezt tudom még felajánlani, de most 12-ig nem tudom folytatni, tehát épp karácsony előtt lesz kész. Vagy majd húsvétra adom oda :))
Előzmény: ribizli (39136)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39137
Most irom ossze, mit is akarok venni. Azt hiszem, a marcipannal fogok jatszani eloszor, mindig szerettem volna. . .meg az a szolofurt! No meg a tobbi.

Hm. Nem izlett a "Butterfinger"? Hm! Nem fogom megcsinalni, eleg jokat lehet a boltban kapni.

Tetszett az a cseresznyes rud is szeletelve. . .nagyon mutatos. Meg a csoki box.

43-63.

Osszeirom a hozzavalokat, talan meg a delutan kimegyek - de holnap biztos. Aztan sutkerezek!

Előzmény: t3v3d3s (39134)
ribizli Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39136
Lehetne esetleg recepteket is? Scan vagy fotó is jó lesz...
ribizli
Előzmény: t3v3d3s (39134)
ribizli Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39135
Igazán nem akarok kötekedni, de anyósodék vajon konvencionális (nem bio) ételeket esznek-e, meg használnak-e ételízesítőket pl.? Mert ha igen, akkor _szerintem_ tök felesleges a paranoia.
A backmit és egyéb ilyen "sütési kellék" is csodás adalékanyag-tárház (meg szerintem főleg tökből készülhet :D), nem csoda, hogy mellékíze van...
Megyek leszűrni a kandúrozott narancshéjamat inkább!
Egy tipp ehhez még: a visszamaradt cukorszirupot kávéhoz, teához szoktam elhasználni (ha nem sütihez), isteni narancsos ízt ad hozzá. :)
ribizli
Előzmény: wodwo (39123)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.29 0 0 39134
ugye, ugye :))
10, 12, 20, 22, 29, 38, 40, 62, 69, 81, 85, 91, 110 - ezeket próbáltam, ezekkel nem nyúlhatsz mellé.
79 - túl snassz.
a 30-31 jön most, ha végre lesz időm. a 88 (és folyományai) izgat már régóta, de kell szereznem kukoricaszirupot.
általában dupla adaggal indítok....
Előzmény: ZsuR (39133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!