mososzerrel es koromkefevel lejon a ragacs, ha tenyleg a hejat hasznalod sokat, akkor hidd el, jobban jarsz, eleg agressziv az a vegyszer, amivel a citrusfelek hejat kezelik
Minek ilyen kezelés után a mélyhűtő. Gyakori -heti 2- ellenőrzéssel el van így a norrmál hűtőtérben is egy hónapig, ha csomagolópapírba, ételtartó dobozba tesszük.
Ráadásul szép lassan száradozik - érik, egyre jobb lesz. Végül tökéletes reszelni valóvá válik, nem kenődik úgy, mint frissen.
Ez az én hamis parmezánom. Ha nem kapok rendeset -vagy csak extrém áron- ezzel pótolom.
Sztem még mindig jobb, mint a made in "G"," P" fűrészporszerű valami!
En is szeretem a csokoladet - kakaot, akarminek is hivja az ember. Itt egy (hires) recept:
8-10 dkg csokolade (a kedvenc marka) 2 evokanal kakao ital keverek 1 1/2 evokanal cukor 1 1/2 csesze tej 3 csesze jeg tejszin reszelt csokolade
Vagd ossze a csokit apro darabokra es goz folott olvaszd fel. Add hozza a kakaoport es a cukrot, kevergest kozben. Vedd le a tuzrol, es add hozza 1/2 csesze tejet. Keverd simara es hutsd le szobahomersekletre.
Egy turmixban a maradek tejet, a csokolade kevereket, es a jeget nagy fordulaton keverd amig sima lesz. Ez ket adag, mind a ketto adagot ontsd egybe egy nagy talpaspoharba (mint a kepen) es a tetejere tedd a tejszint es a csokolade reszeleket.
Szivoszallal, hosszu nyelu kiskanallal - no meg szived valasztottjaval - fogyaszd. A recept innen van.
Pont ilyesfélére gondoltam én is, csak nem élesztőre.
:o)
A szagokra rendkívül rosszul reagálok, szegény Gorgonzola, és egyéb kékre vert sajtpajtásai emiatt nem kedvelt vendégek nálam. Még akkor sem, ha sok kajában isteni ízt tud adni szaga nélkül...
Veszek holland -i sötét kakaóport, 4 eka-t összekeverek 4 eka cukorral, 1/2 dl vízzel, fél vaníliarúddal fölfőzöm, öntök bele még forrón 1/2 dl rumot. -Vigyázat, képes kirohanni a kotlából!
Ebből teszek a bögre tejbe annyit, amennyihez épp kedvem van.
Volt egy kalandom egyszer egy kis elesztovel. . .valahogy a leovaszto valyube keveredett - es hetekig kerestuk a szag forrassat. Amikor a huto leolvasztott, akkor az leszto darab illatozott. Amikorra elfogyott az elparologtatni valo, nem volt szag. Aztan elorol az egesz.
Innen jott az otlet. Nincs eldugulva a leolvaszto kicsi csatornaja? Mert ha nem tud ott kimenni a hutobol, akkor a hutobe urit.
Vagy sokat nyitogatjátok, vagy rosszul zár, vagy az autoleolvasztás után nem tudja elvezetni a motorra a vizet, eldugult a kivezető...vagy, vagy, vagy...
Nehogy megharagudj, de tisztítsd, fertőtlenítsd ki a hűtőd!
Komoly, mi is így jártunk pár éve, utána jötem rá a Gorgonzola-Coeur de Lion páros barmolt ki velünk!
A fertőtlenítés óta nincs gond, de a tárolásra vigyázok: Csomagoló papírba, és jól záródó dobozba kerülnek, és 2-3 naponta megnézem. Ha legpirinyóbb foltosodást is látom, levakarom, sós tejben alaposan megmosom, szárítom, újra csomagolom, másik, tiszta kotlába rakom.
Szeretek akciós trapistát venni, de sosem egyben, két darabban, csupaszon...
Gurigát kizárólag a Tejdiszkontban vettem eddig -nem volt rá panaszom.
Nálunk ez jött be, nagyon tömény és laktató, nehéz ital. (6 személyre) 20 dkg csokoládé, legalább 55% kakaótartalommal, 7,5 dl tej, 25 dkg tejszín, 1/2 rúd vanília, 2 dkg kakaópor. A csokit apróra törjük. A tejet és tejszínt a vaníliával és kakaóporral forrásig hevítjük, kicsit hűtjük, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg fel nem olvad, majd újra melegítjük, de nem forraljuk. A vaníliarudat csak a végén vegyük ki. Közvetlenül tálalás előtt verjük habossá a csokoládét. (Lehet ízesíteni is még.) ribizli
az elképzelhető, hogy nem merült még itt sosem fel a forró csokoládé kérdése????
nekem recept kellene. valójában olyat keresnék, ami rendes olvasztott csokiból van. (klasszikus kakaóban utazom általában, főzve, forrón, tejszínhabbal :D újítanék egy kicsit)
az a bonyolult, hogy itthonról a sovány netemen feltöltsek vhova 200 megát, szóval ahhoz el kell mennem az egyetemig, utána viszont már gyerekjáték :) emailben jelentkezem, linket fogok küldeni.
Köszi, nekem jöhet angolul a ribizli.hu-ra szinte bármekkora méretű file, és cserébe segítek szívesen fordítani! Tudom, hogy párat már leközöltél itt, azokat mentettem is. :) ribizli
volt, amit már beraktam, nemrég pár trüffelt a muffintopikba (vagy Jamie-be?), egy kakaós kekszet a kenyér, süti, étel italba, meg ide is egyet toffifee vagy milyen néven, ezekre emlékszem így hirtelen. az a "praline" (grillázs) is abból volt.
te tudsz angolul? (bocs, nem emlékszem) Ahonnan ZsuRnak küldtem, már letöröltem, mert sok helyet foglalt a tárhelyen (meg hát nem volt odavaló), de ha még pár napot kibírsz, újra felmásolom, ez egy beszkennelt könyv. A másik, hogy karácsonyra le szeretném fordítani (kedves sütkérezős rokonnak ajándékba), egy része megvan már, képeket is illesztek bele, ezt tudom még felajánlani, de most 12-ig nem tudom folytatni, tehát épp karácsony előtt lesz kész. Vagy majd húsvétra adom oda :))
Igazán nem akarok kötekedni, de anyósodék vajon konvencionális (nem bio) ételeket esznek-e, meg használnak-e ételízesítőket pl.? Mert ha igen, akkor _szerintem_ tök felesleges a paranoia. A backmit és egyéb ilyen "sütési kellék" is csodás adalékanyag-tárház (meg szerintem főleg tökből készülhet :D), nem csoda, hogy mellékíze van... Megyek leszűrni a kandúrozott narancshéjamat inkább! Egy tipp ehhez még: a visszamaradt cukorszirupot kávéhoz, teához szoktam elhasználni (ha nem sütihez), isteni narancsos ízt ad hozzá. :) ribizli
ugye, ugye :)) 10, 12, 20, 22, 29, 38, 40, 62, 69, 81, 85, 91, 110 - ezeket próbáltam, ezekkel nem nyúlhatsz mellé. 79 - túl snassz. a 30-31 jön most, ha végre lesz időm. a 88 (és folyományai) izgat már régóta, de kell szereznem kukoricaszirupot. általában dupla adaggal indítok....