Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98879

Jó neked, én még sosem úsztam meg hagymaaprítást, és tormareszelést könnyek nélkül.

Előzmény: yüz karasi (98875)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98878

Én rendszeresen sütök mirelit heket. Azt a kiszerelést, amelyikben egyenként is be vannak kék nylonba csomagolva. A feleségem jobban szereti, mint a kárászt vagy a csukát amelyekből komoly fagyasztott készleteim vannak, így meg szoktam venni egy-egy csomagot amiben hét vagy nyolc haltörzs van aztán két-három alkalomra elég. Le kell pikkelyezni mert azt slendriánul(vagy sehogy) csinálták de amúgy a minőségével semmi baj.

Előzmény: nagypapi51 (98877)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98877

Sütöttem már mirelit heket, semmi baját nem éreztük.

Előzmény: Beer Monster (98876)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98876

Akkor a mirelit hekkel senkinek nem volt tapasztalata? Vagy csak a keserűvel nem?

yüz karasi Creative Commons License 2020.03.17 0 0 98875

A "bőgés/könnyezés"-től eltekintve szinte ugyanígy csinálom.:-)

Előzmény: joy (98868)
Csimpolya Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98874

A közepe pedig mandula, legalábbis az én példányomnál. Igaz, erre a célra sosem használtam. Nem volt rá alkalmam.

Előzmény: joy (98872)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.14 0 1 98873

Ráadásul pillepalack makacs kupakjának a letekerésére is kiváló.

Előzmény: joy (98872)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98872

!!!
Valóban jól műxik. Kicsi mogyorózó, nagyobb diótörő.

Előzmény: Csimpolya (98859)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98871

Gyanítom, hogy fajtafüggő, hisz már túl a télen megcsipkedhette a tököt a dér - ha akarta...
:o)))

Előzmény: ZsuR (98858)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98870

Igen, mi is így teszünk évek óta, bejött ez a "lezsírozás". :o)

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98869

Húúú!
Még jó, hogy épp kész a vadasom.
:o)

Előzmény: ZsuR (98848)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98868

Jó kérdés, kavics a tóba, gyűrűzik sokáig...
:o)))

Sztem boros gazda találmánya: 

Előkészíti a hanymát -bőg, lenyomatja 1/2 pohárka borral, szalonnát olvaszt-pörcöt kajál friss kenyérrel -megint borocska kell-, húskockázás-hagymafonnyasztás-megint könnyezés, újabb borcsa, húspirítás, fűszerezés, fölöntés -éppcsak ellepje vízzel!!! -újfent kortyocska borocska szükségeltetik- hosszú várakozás -1-2-3 borban az igazság- lassan megpuhulva a literes borosflasában még leledzik 3-4 ujjnyi nedű. Jönnek a szagra szájtáti okoskodók, kérdik minek a vörösbor... csöppnyi borkóstolás, és a maradék decinyi megy a kondérba.
Már kész is a vörösboros marhapörkölt!!!
:o)

Előzmény: VBL (98834)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.08 0 0 98867

Üdv, Mirelit hekket vett már valaki? Amit én kaptam, az szó szerint keserű. Hol lehet a hiba?

sickamic Creative Commons License 2020.02.26 0 0 98866

Gazdikereső befőttes és paradicsomos üvegeim vannak. Lakásfelújítás miatt sürgősen elvihetők. 

Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98865

Nagyszerű! Miután rajongok a konyhai kütyükért, érdemes fontolóra vennem.

Előzmény: öreg_néne_b (98864)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98864

A "dugattyúval" szemben van egy csavar, azzal állítható, hogy mekkora hely maradjon.

Előzmény: Csimpolya (98862)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98863

Miután féltem a körmömet, nem kalapáccsal, hanem mogyorótörővel dolgoztam. Ez összeszorítja a szemeket, én mg kaparászok a romok között. No de sebaj, évi egyszer csak-csak kibírom.

Előzmény: homerx (98860)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98862

Köszönöm! Ez a dióhoz megfelel, bár szörnyű a hangja, de szerinem a mogyoró simán átesik rajta, főleg a kisebbek.

Előzmény: öreg_néne_b (98861)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98861

Géppel. A gép nem üti, hanem nyomja, beállítható, hogy meddig.
A legegyszerűbb gép videón (azért vannak ennél sokkal profibb készülékek, de azt nem látjuk, hogyan működik):

https://youtu.be/dII_GLYiA8A

 

Előzmény: Csimpolya (98859)
homerx Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98860

egyszeru, tul nagyot utsz :)

Előzmény: Csimpolya (98859)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98859

Töredelmesen bevallom, ha közparkokban, utakon törökmogyorót látok a földön, nem tudok ellenállni neki, és fölszedem. Valahová jól elraktam azt a kb. harminc dekát, amit gyűjtöttem (talán mókus voltam ezelőtt) aztán csak egy hetet találtam meg. Nosza, nekiálltam feltörögetni, de elég nehezen sikerült, mert nem csak a héj vált le, a mag is darabokra tört. Sebaj, mert amúgy is meg akartam darálni, de azóta is őszinte csodálattal nézek a boltokban látható, guszta mogyorószemekre. Vajon hogy csinálják?

Egyébként a daráltat a lekváros palacsintához használtam fel, és az íze ellen nem volt kifogásom.

ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98858

Ki kellene probalni,  hogy egy nap a hutoben mit segitene az izen.

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98857

...meg a hagyma is...

Előzmény: többnapmintkolbász (98856)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98856

Biztosan ez is benne lehet a történetben, ugyanis a krumpli is édes lesz ha "megfázik".

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98855

Allitolag a dernek meg kellett csipine ahhoz, hogy edes legyen...

Előzmény: homerx (98854)
homerx Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98854

ha mar tukros trukkozes. a tokom mar majdnem megsult, de nem igazi az ize. nem edes. valaha, vagy barmikor, ha az alfoldi piacon veszek, akkor annak kellemesen mas az aromaja. en mostansag mezzel szoktam kenegetni, de nem hiszem el, hogy igy szokott keszulni regebben. mi lehet a problema? nem elegge erett a tok?

Előzmény: homerx (98851)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98853

Igy igaz.  Ezen ennyi a zsir... 

 

Ha frissen akarom enni a levest es zsirosnak talalom - megvarom mig a zsir osszeall a tetejen es papir torolkozot fektetek a tetejere, azzal leszedem... addig ismetlem amig annyi marad rajta amennyi kell.

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98852

Zsírosabb vad- és marhahúsnál megoldás, ha előző nap majdnem puhára megfőzöd és éjszakára kiteszed a hidegre. Nem árt, ha tél van. ;)
Másnap leszeded a tetejéről a faggyút és bezöldségezed, készre főzöd.

Előzmény: homerx (98851)
homerx Creative Commons License 2020.02.16 -1 1 98851

a tovabbi felhasznalas nagyon tetszik :) viszont levesben meg sosem lattam. nalunk, ha disznotor volt, akkor orjaleves keszult, ami szinten eleg zsiros volt, de nem veszesen. manapsag nalunk pl azert nem keszul marhahusleves veloscsonttal, mert a zasszony zsirosnak nevezte. meg nevelem le rola :) de ugye nem lehet alkalmazni a modszert, miszerint: - mit kell mondani az asszonynak, akinek mindket szeme alatt monokli van. -semmit, mar ketszer elmondtad :)

szoval elore a veloscsontert! :)

a heten facanleves volt, ma kacsaaprolekbol lett a leves, tegnap pedig a kacsa nagyobb resze sult meg. ja, ez mar masik topik :) illetve nemsoka beteszek egy egesz kanadai tokot sulni .

Előzmény: ZsuR (98849)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98850

Nem kell víz!

Előzmény: VBL (98834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!