Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98872

!!!
Valóban jól műxik. Kicsi mogyorózó, nagyobb diótörő.

Előzmény: Csimpolya (98859)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98871

Gyanítom, hogy fajtafüggő, hisz már túl a télen megcsipkedhette a tököt a dér - ha akarta...
:o)))

Előzmény: ZsuR (98858)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98870

Igen, mi is így teszünk évek óta, bejött ez a "lezsírozás". :o)

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98869

Húúú!
Még jó, hogy épp kész a vadasom.
:o)

Előzmény: ZsuR (98848)
joy Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98868

Jó kérdés, kavics a tóba, gyűrűzik sokáig...
:o)))

Sztem boros gazda találmánya: 

Előkészíti a hanymát -bőg, lenyomatja 1/2 pohárka borral, szalonnát olvaszt-pörcöt kajál friss kenyérrel -megint borocska kell-, húskockázás-hagymafonnyasztás-megint könnyezés, újabb borcsa, húspirítás, fűszerezés, fölöntés -éppcsak ellepje vízzel!!! -újfent kortyocska borocska szükségeltetik- hosszú várakozás -1-2-3 borban az igazság- lassan megpuhulva a literes borosflasában még leledzik 3-4 ujjnyi nedű. Jönnek a szagra szájtáti okoskodók, kérdik minek a vörösbor... csöppnyi borkóstolás, és a maradék decinyi megy a kondérba.
Már kész is a vörösboros marhapörkölt!!!
:o)

Előzmény: VBL (98834)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.08 0 0 98867

Üdv, Mirelit hekket vett már valaki? Amit én kaptam, az szó szerint keserű. Hol lehet a hiba?

sickamic Creative Commons License 2020.02.26 0 0 98866

Gazdikereső befőttes és paradicsomos üvegeim vannak. Lakásfelújítás miatt sürgősen elvihetők. 

Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98865

Nagyszerű! Miután rajongok a konyhai kütyükért, érdemes fontolóra vennem.

Előzmény: öreg_néne_b (98864)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98864

A "dugattyúval" szemben van egy csavar, azzal állítható, hogy mekkora hely maradjon.

Előzmény: Csimpolya (98862)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98863

Miután féltem a körmömet, nem kalapáccsal, hanem mogyorótörővel dolgoztam. Ez összeszorítja a szemeket, én mg kaparászok a romok között. No de sebaj, évi egyszer csak-csak kibírom.

Előzmény: homerx (98860)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.18 0 0 98862

Köszönöm! Ez a dióhoz megfelel, bár szörnyű a hangja, de szerinem a mogyoró simán átesik rajta, főleg a kisebbek.

Előzmény: öreg_néne_b (98861)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98861

Géppel. A gép nem üti, hanem nyomja, beállítható, hogy meddig.
A legegyszerűbb gép videón (azért vannak ennél sokkal profibb készülékek, de azt nem látjuk, hogyan működik):

https://youtu.be/dII_GLYiA8A

 

Előzmény: Csimpolya (98859)
homerx Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98860

egyszeru, tul nagyot utsz :)

Előzmény: Csimpolya (98859)
Csimpolya Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98859

Töredelmesen bevallom, ha közparkokban, utakon törökmogyorót látok a földön, nem tudok ellenállni neki, és fölszedem. Valahová jól elraktam azt a kb. harminc dekát, amit gyűjtöttem (talán mókus voltam ezelőtt) aztán csak egy hetet találtam meg. Nosza, nekiálltam feltörögetni, de elég nehezen sikerült, mert nem csak a héj vált le, a mag is darabokra tört. Sebaj, mert amúgy is meg akartam darálni, de azóta is őszinte csodálattal nézek a boltokban látható, guszta mogyorószemekre. Vajon hogy csinálják?

Egyébként a daráltat a lekváros palacsintához használtam fel, és az íze ellen nem volt kifogásom.

ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98858

Ki kellene probalni,  hogy egy nap a hutoben mit segitene az izen.

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98857

...meg a hagyma is...

Előzmény: többnapmintkolbász (98856)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2020.02.17 0 0 98856

Biztosan ez is benne lehet a történetben, ugyanis a krumpli is édes lesz ha "megfázik".

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98855

Allitolag a dernek meg kellett csipine ahhoz, hogy edes legyen...

Előzmény: homerx (98854)
homerx Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98854

ha mar tukros trukkozes. a tokom mar majdnem megsult, de nem igazi az ize. nem edes. valaha, vagy barmikor, ha az alfoldi piacon veszek, akkor annak kellemesen mas az aromaja. en mostansag mezzel szoktam kenegetni, de nem hiszem el, hogy igy szokott keszulni regebben. mi lehet a problema? nem elegge erett a tok?

Előzmény: homerx (98851)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98853

Igy igaz.  Ezen ennyi a zsir... 

 

Ha frissen akarom enni a levest es zsirosnak talalom - megvarom mig a zsir osszeall a tetejen es papir torolkozot fektetek a tetejere, azzal leszedem... addig ismetlem amig annyi marad rajta amennyi kell.

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98852

Zsírosabb vad- és marhahúsnál megoldás, ha előző nap majdnem puhára megfőzöd és éjszakára kiteszed a hidegre. Nem árt, ha tél van. ;)
Másnap leszeded a tetejéről a faggyút és bezöldségezed, készre főzöd.

Előzmény: homerx (98851)
homerx Creative Commons License 2020.02.16 -1 1 98851

a tovabbi felhasznalas nagyon tetszik :) viszont levesben meg sosem lattam. nalunk, ha disznotor volt, akkor orjaleves keszult, ami szinten eleg zsiros volt, de nem veszesen. manapsag nalunk pl azert nem keszul marhahusleves veloscsonttal, mert a zasszony zsirosnak nevezte. meg nevelem le rola :) de ugye nem lehet alkalmazni a modszert, miszerint: - mit kell mondani az asszonynak, akinek mindket szeme alatt monokli van. -semmit, mar ketszer elmondtad :)

szoval elore a veloscsontert! :)

a heten facanleves volt, ma kacsaaprolekbol lett a leves, tegnap pedig a kacsa nagyobb resze sult meg. ja, ez mar masik topik :) illetve nemsoka beteszek egy egesz kanadai tokot sulni .

Előzmény: ZsuR (98849)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2020.02.16 0 0 98850

Nem kell víz!

Előzmény: VBL (98834)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.15 0 0 98849

...latod a legutolso kepen?  Persze... nem volt nagyon zsiros a hus - csak amennyi kellett.  Aztan meg... elobb elopiritottam, sok zsir kijott belole... es micsoda izt adott a levesnek a piritas...

Előzmény: homerx (98847)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.15 0 0 98848

Nem... es milyen finom... a recept ir hozza meg nyers kolbaszt is - de az olaszt nem szeretem bele, mas meg nem volt. Igy aztan...csak oldalas...

Ez lett az oldalas tobbi reszebol: 

Előzmény: homerx (98847)
homerx Creative Commons License 2020.02.15 0 0 98847

hm, oldalas a levesben? sosem hallottam rola. nem lesz tul zsiros?

Előzmény: ZsuR (98846)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.15 0 0 98846

Ez az enyem... nincs kolbasz benne, csak oldalas.

Előzmény: ZsuR (98845)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.15 0 0 98845

Szivesen megkinalnalak vele :).

 

Mai levesem - ez csak kep, nem az enyem... most kezdtem fozni az ebedet.

Előzmény: coriella (98844)
coriella Creative Commons License 2020.02.14 0 0 98844

Szépek a levesek Zsu, megkóstolnám szívesen mindkettőt. :-)

Előzmény: ZsuR (98833)
VBL Creative Commons License 2020.02.14 0 0 98843

Kérdésemre adott válaszokat köszönöm, ez egy nagyon rokonszenves társaság. :-) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!