OTI csak néhány évig létezett, SZTK viszont 1950-től egészen a rendszerváltásig. Ugyan azóta már felnőtt egy generáció, de sokat ma is használják a kifejezést. Ugyanígy a főbérlő-albérlő nem azonos tulajdonos-bérlő kifejezésekkel.
A "normál" lencse ilyen. A vöröslencse, sárga-zöld felesborsók viszont szétfőnek a túlfőzésnél. (Én azt szeretem. Főként másnap, amikor már szelni lehet az előző napi sárgaborsó levest... pláne a főzeléket :o)
Az albérlet akkor is albérlet volt, mikor magánytulajdonú házban-lakásban lakott akárki a bérlő albérlőjeként nem csak lakást, szobát is... Igen, igaz, a tanácsi bérlakást bérbeadók akkor is léteztek... mint ma is!
"Takarék lángon". :o) Ha kis lángon, nyomás alatt főzünk akármit, 1/2-1/3 idő alatt megpuhul.
Ha a kezelési utasítás szerint használod, sok-mindenre jó, gyorsfőző, de akad, amit én sosem főzök benne. A marhapörköltre még fedőt sem teszek, más lesz az íze, ha nem fojtják gőzbe... :o) (Vannak még heppjeim... :o)
Ha a tipusa megvan, próbáld megkeresni a NET-en a használati utasítását! A Gugli le is fordítja ha kéred, csak magyarítani kell. /Szenzációsakat lehet közben nevetni:o)))
Egész helyesen és eredetileg, a bérlő vagy tulaj, albérletbe adta a cselédszobát, tehát a lakás egy részét. Az egész lakást már bérbe adták nem albérletbe. Csak a fiatalabbak fejében nincsenek elrendeződve a fogalmak.
Lövésem nem volt, ezért megkérdeztem a Lyányomat. Azért, hogy a kollagén teljesen ki tudjon gyöngyözve főni a (sertés/vagy marha)csontból, és a (tyúkláb) porcokból. Biztos ami biztos, a kuktában főtt vagy 3 órát, ami kb szerintem legalább 12 órát jelenthet normál edénnyel.
Kocsonyát még nem készítettem, mert nem szeretem az állagát, de megmelegítve húslevesként semmi gondom nincs vele.
Már nem tudom, hogy írtam-e (kicsit elmaradtam mindennel), hogy megpróbáltam a lencsefőzést a kuktában. Kicsit elgondoltam a főzési időt, túlfőtt a fél óra alatt, de ami számomra meglepetés volt, hogy az ízek egyben maradtak, és a lencse héja nem különült el.
Van egy csomó idejétmúlt kifejezés közhasználatban, az emberek nem is gondolnak bele, mit mondanak. Mikor volt már pl. az SzTK? Vagy ma is "albérletben" élnek sokan, pedig az akkor volt, amikor a tulajdonos a Tanács volt és a bérlő albérletbe adta tovább a bérlakást.
sejtettem, hogy nem jol tettem fel a kerdest. akkor ok volt, azt ertem. de miert az meg most is? latszik, hogy a bosnyakon is anno a piac resze volt. de miert van most is levalasztva, kulon kerites mogott? ki tartja azt karban? ha a csapi, akkor miert mdf? amugy tenyleg csak ott lehet ostermelot latni. mondjuk kevesebbet mint a vaci piacon, de legalabb van 2-3.
...mint ahogy semelyik általánosan árusított citrusé sem, mert a szedés után rögtön jól megfürdetik gombaölős lében, hogy kibírja az utat a vásárlóig.
És ez a permet szeret beleszivárogni a héjba lemoshatatlanul.
Nem mintha nem tették volna ezt 30-40 éve is, és lehet akkor nem ilyen "gyenge" szerekkel, és csak manapság divatos erre felhívni a vevők figyelmét. És persze akkor csak ezeket lehetett kapni. Nem volt még bio és kezeletlen vállalású.
Gondolom ahogy én is, minden 2000 előtt született addig nyugodtan reszelgette a kajába, süteménybe a vegyszeres héjat. Többen túléltük. :-o
De vissza a Meyerre. A saját termésű, kezeletlen sem jóízű héjilag. Szóval az komposzt.
Igen, annyi az előnye, hogy a lékihozatala egységnyileg tényleg jó.
Egyébként spontán hibrid, úgy találták Kínában a természetben.
mondjatok mar meg, hogy mitol mdf az mdf piac? a bosnyak is "kette" van osztva, hatul van kulon, keritesen kivul az mdf piac. ott szoktak lenni az ostermelok.
Szerintem nagyon jo. Nem annyira savas mint a hagyomanyos citrom es nagyon finom. Ugy tudom mandarinnal kereszteztek citromot, igy szuletett, de persze nem biztos. Nalam most erik hatul a kertben.
Soha sehol nem találkoztam bármilyen elnevezésü citrommal. A citrom az citrom volt, mindenütt ahol jártam vagy éltem. Kiváncsiságból rákérdeztem a zöldségesnél, hogy mi az a meyer citrom. Lécitrom volt a a válasz és kiderült, hogy már a mult héten is azt vettem, név nélkül. :-)
Én is szoktam gyógyászati céllal, a kollagén kedvéért is főzni örömkörpöltet meg kocsonyát... no, meg hogy szeretem is. De ezt a húslevest miért kell olyan sokáig főzni a kollagén miatt?