Keresés

Részletes keresés

Tereza Creative Commons License 2019.06.27 0 0 98591

Szakácskönyvnél ez nem méltánytalanság. Inkább megtisztelés, hogy használtad, vagyis hasznos volt (gondolom, hogy a szerző is örülne).

Szereted a szakácskönyveket? Sok van neked? És pl. a Lajos Mari-Hemzö Károly "99 recept, 33 színes fotóval" című sorozat tetszik? Már kb. 30 db

könyv jelent meg ezen belül. Lajos Mari most is az Ünnepi Könyvhéten (amely nemrég volt) dedikált.

Előzmény: Csimpolya (98590)
Csimpolya Creative Commons License 2019.06.27 0 0 98590

Az enyém a hatodik sor harmadik képén látható, bár ez a könyv jobb állapotban van, az enyémen látható, hogy sokat forgatták. Ráadásul a kedvenc recepteket aláhúztam, és melléírtam, ha valamit eltérően készítettem el. Azért a többi könyvemmel nem bánok ilyen méltánytalanul!

Előzmény: Tereza (98589)
Tereza Creative Commons License 2019.06.27 0 0 98589

Hájková: Édeskönyve sok kiadást ért meg. Itt a bizonyíték, néhány kiadás könyvborítója:

https://www.google.hu/search?q=maria+hajkova+%C3%A9desk%C3%B6nyv&tbm=isch&source=hp&sa=X&ved=2ahUKEwiu7vLv6onjAhWHpYsKHTobDv4QsAR6BAgJEAE&biw=1920&bih=937

Lehet, hogy neked a legrégebbi kiadásod van, mert utána 4-5 évente jött új. Sokan szerették.

 

Előzmény: Csimpolya (98587)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.23 0 1 98588

Friss fuszernovenyek ideje van - es ha tehetitek, es szeretitek, erdemes megcsinalni ezt a krumplislata receptet.

 

Zeller zold, petrezselyem zold, kapor, metelo hagyma, hagyma, ecet, olaj, mustar, so - es a fott krumpli.

A leveles zoldetket osszevagtam geppel, olajjal soval mustarral egyutt.

A tobbit aprora vagtam.

A forro sos vizben fott (hamozott, szeletelt) krumplira ontottem, hozza adtam a vagott zoldsegeket - kesz.

 

Kellemes izu, konnyu krumplisalata.

Csimpolya Creative Commons License 2019.06.15 0 0 98587

Rájöttem, hogy az alapnak számító Horváth Ilona-féle szakácskönyv mellett van egy Maria Hajková által írt Édeskönyv című süteményeskönyvem is. Ez utóbbi 1957-ben jelent meg, a Minerva könyvkiadó gondozásában. Az édességek mellé jó pár sós sütemény receptjét is közli, például a 156-157 oldalon a töpörtyűs pogácsa háromféle receptjét is. Ami a lényeget illeti, nem nagyon különböznek egymástól: élesztős tészta meggyúr, töpörtyűkrém ráken, háromszor hajtogat, kiszaggat, bekockáz, megken, kisüt. Csak a hozzávalók mennyisége változik.

Csimpolya Creative Commons License 2019.06.13 0 0 98586

Általában én is így készítettem, mert mostanság lusta vagyok vesződni vele. Viszont ma hallottam egy barátnőmtől, hogy a pogácsatészta egy részét kevésbé sózza, és szilvalekvárral megtöltve süti ki. Érdekesen hangzik.

Előzmény: ZsuR (98584)
joy Creative Commons License 2019.06.13 0 0 98585

Sajna nincs jobb, mint a neten elérhető hajtogatottak.
Pölö: https://www.nosalty.hu/recept/hajtogatott-tepertos-pogacsa-anditol
Csak Anyu tudta tökéletesre készíteni, amely -mint nemrégen írtunk róla "dülöngélős" volt. Ha jól emléxem valami hasonló lehetett a töpörtyű-liszt arány, DE-ÉS nem margarint, hanem a töpörty saját zsírját használta a tésztába, és órákat vett el a hajtogatás-pihentetés, többszöri töpörtyűzés.
A borsot kihagyta, mert Apu pocakja égett tőle.
 ! A 100 dkg liszt= 1 kiló!!!
Töpörtyűből ment bele vagy 40-50 dkg!
:o)

/Valahogy minden receptből hiányzik Édes keze!/

Előzmény: ZsuR (98583)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.01 0 0 98584

Horvath Ilona receptem van... ha van neked jobb, megosztanad?

Előzmény: Csimpolya (98582)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.01 0 0 98583

:)  FInom!  Meg van belole... van egy jo tepertos pogacsa recepted?  

Előzmény: joy (98581)
Csimpolya Creative Commons License 2019.05.28 0 0 98582

Remélhetem, hogy a megmaradó "apróságokból" töpörtyűs pogácsa készül? Na, jó, felőlem lehet tepertős pogi is.

Előzmény: joy (98581)
joy Creative Commons License 2019.05.27 0 0 98581

Villámválasz:
Jó étvágyat!
:o)))

Előzmény: ZsuR (98579)
Csimpolya Creative Commons License 2019.05.19 0 0 98580

Erre csak egy helyes kifejezés van: Ahhh!!!

Előzmény: ZsuR (98579)
ZsuR Creative Commons License 2019.05.18 0 0 98579

Remelem toportyuzni fogok meg ma... hagymaval, friss kenyerrel, paradicsommal, paprikaval...

joy Creative Commons License 2019.05.11 0 0 98578

Medvehagyma után dől a spárga -a piacon.
Az eperből meg a balhé tombol.
Nem igazán értem, miért?
Az idősebbek jól tud6tik, hogy májusban indul a primőr -drágán, júniusban a szabadföldi ízes-zamatos lekvárnak-szörpnek való. Akkor kell nyakló nélkül enni.

A krumpli viszont tényleg bedrágult, de már van fóliás újrumli. Csak az nem mindenre való.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 98577

azok az elhajlók

Előzmény: ketyo61 (98576)
ketyo61 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 98576

Mi van a maradek 10 %-kal? ;-)

Előzmény: nagypapi51 (98573)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 98575

huncut aki rosszra gondol :)

Előzmény: homerx (98574)
homerx Creative Commons License 2019.05.02 0 0 98574

magas labda ez np, nagyon magas :)

Előzmény: nagypapi51 (98573)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 98573

Az én vajaspogácsám nem hajtogatott, ezzel együtt dőlingél.

Ha a párom szaggatja, ő a deszkán a tenyerei közt még megsodorgatja.

90%-ban állva maradnak.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (98572)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.04.30 0 0 98572

Leginkább a hajtogatott pogi hajlamos a részegségre, elcsúsznak a rétegek. Nem hiszem, hogy ezen a csavarás-nem csavarás valamit is változtatna :)

Vasárnap medvehagymás pogácsát sütöttem, úgy elfeküdtek, mint annak a rendje. A szaggatás utáni maradékot már nem hajtogattam, azok állva maradtak.

Előzmény: öreg_néne_b (98571)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.30 0 0 98571

Sokkal jobban ízlik az a pogácsa, ami szépen felemelkedik sütés közben, majd eldől, mint amelyik szépen ülve marad...

Előzmény: nagypapi51 (98569)
joy Creative Commons License 2019.04.30 0 0 98570

Nekem pont az hiányzik, anyu féle eldőlős leveles-töpörtyűs pogácsa!

Előzmény: nagypapi51 (98569)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.25 0 0 98569

Az Ízek útján c. főzőműsorban aszonta Nadiya Hussain, hogy a pogácsaszaggatót csak nyomjuk, és ne fordítsuk közben, mert részeges, ide-oda dőlők lesznek a pogácsák.

Engem spec. nem zavar, ha ilyen, de legközelebb kipróbálom.

 

joy Creative Commons License 2019.04.20 0 0 98568


KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

joy Creative Commons License 2019.04.19 0 0 98567

Ha már, akkor vaj, vagy tejföl, de margarin semmiképp!

Előzmény: költekező (98559)
ZsuR Creative Commons License 2019.04.19 0 0 98566

Micsoda jo otlet....

Előzmény: Bubo.Bubo. (98565)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.04.18 0 0 98565

láttam én már "fából vaskarikát" - kerek vaslapot, ami sima rezsóvá alakítja az indukciós tűzhelyet :) arra aztán jó lesz az alumínium edény is (a hatékonyságot ne firtassuk...

Előzmény: nagypapi51 (98564)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 98564

Van néhány Crofton edényem, kerámialapos tűzhelyen használom őket, strapabíró jószágok, de

indukciós laphoz inkább echte acéltalpas edényt vennék.

 

Előzmény: Wormie (98562)
beetee Creative Commons License 2019.04.18 0 0 98563

Ha szkeptikus vagy ne ebay-ről rendelj ilyet, vagy küldd vissza és kérd vissza az árát (tudom bukod a szállítást...), bár lehet a paypal behajtaná..

Bár nekem ebben a hirdetésben gyanús, hogy nem mutatja az alját... abba bele kell lenni öntve az indukciós embléma. Ott van?

 

Egyébként meg baromi egyszerű... vigyél magaddal az Aldiba egy mágnest.. :)))

Előzmény: Wormie (98562)
Wormie Creative Commons License 2019.04.18 0 0 98562

Azért voltam szkeptikus, mert kaptunk egy hasonló alumínium lábast ajándékba, és azon is ott virított, hogy indukcióshoz is jó - aztán meg se makkant, mikor rátettük. :-(

 

https://www.ebay.co.uk/p/Jomafe-Spicy-20cm-Casserole-With-Lid-Non-Stick-Heavy-Induction-for-All-Hobs/2130713871

 

Jomafe Spicy 20cm Casserole With Lid Non Stick Extra Heavy Deep Design For All Hob Types Including Induction.

Előzmény: beetee (98561)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!