Azért a helyzet nem ilyen tragikus, persze bepróbálkoznak a nagyobb haszon reményében.
Reggio Emilia azért nem csak egy "kert vége", ölég nagy tartomány, ahonnan a két szőlőfajta származhat. Egy DOP zárjegyes ecet, bár nem olcsó játék, megéri a pénzét.
Egyik kedvenc receptem - bar az ecet nem mindig kerul ra.
Cooking small red potatoes in a super-saturated salt solution creates an incredibly creamy, well-seasoned potato interior. After the potatoes are par cooked, we “smash” them to expose some of the potato flesh, brush them with malt vinegar, and roast them on a well-oiled sheet pan until the exposed surface is golden and crispy. A final brush with more vinegar when the potatoes come out of the oven reinforces the addictive salty-sour flavor of these spuds.
A "vajas-leveles" tészta (lustaasszony tésztája), és az omlós tészta is hűtőkben, nem fagyasztva kapható. Nálunk kedvenc a leveles-sós. Papírral alján kitekerve, méretre rádlizva, rá fölvert tojás, sajt, só tetszés szerint kömény, tört dió, szezámmag, és sütés 180 oC 15-20 perc.