Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 98470

Azért a helyzet nem ilyen tragikus, persze bepróbálkoznak a nagyobb haszon reményében.

Reggio Emilia azért nem csak egy "kert vége", ölég nagy tartomány, ahonnan a két szőlőfajta származhat. Egy DOP zárjegyes ecet, bár nem olcsó játék, megéri a pénzét.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (98469)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.11 -1 1 98469

Mindig gyanús, ha egy elvileg egyetlen falucska határában gyűjtött májusi harmatból készült termék az egész világ minden vegyesboltjában kapható... :D

Előzmény: nagypapi51 (98468)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 98468
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98467

Jaja! a redről az édes ugrott be..

Előzmény: ZsuR (98466)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98466

Ez nem edesbol van, hanem a voros heju krumplibol.  Nem lehet rossz ecettel az sem - meg nem probaltam vele, de fogom.

 

Az edeskrumpli... azzal meg nem sokat kiserleteztem, nagyon szeretem, csak sutve, kocka-hasab vagassal, olaj-so-bors...

Előzmény: nagypapi51 (98465)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.07 0 0 98465

Édesből még nem próbáltam, de jó ötlet! - ehhez persze kell a malátaecet, mert ez nem desszert :)

 

Előzmény: ZsuR (98464)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.07 -1 0 98464

Egyik kedvenc receptem - bar az ecet nem mindig kerul ra.

 

Cooking small red potatoes in a super-saturated salt solution creates an incredibly creamy, well-seasoned potato interior. After the potatoes are par cooked, we “smash” them to expose some of the potato flesh, brush them with malt vinegar, and roast them on a well-oiled sheet pan until the exposed surface is golden and crispy. A final brush with more vinegar when the potatoes come out of the oven reinforces the addictive salty-sour flavor of these spuds.

 

Csimpolya Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98463

Nem vagyok túlzottan meglepve:-))

Előzmény: joy (98457)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98462

Igen, az otvenes evektol az USA-ban elo francia szakacs... csodalatos mester, es tanito.  

 

...es itt szerettem bele - sok, finom es egyszeru recept... meg is csinaltam oket.

Előzmény: Bubo.Bubo. (98461)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98461

jól hallom, hogy erős francia akcentusa van? mindenesetre nagyon jól lehet érteni mit mond - szövegben és technikában is :)

Előzmény: ZsuR (98459)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98460

Ha mar csirkerol van szo - van valamelyikotoknek egy finom toltelek receptje?

Előzmény: ZsuR (98459)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98459

Nem egy nagy dolog - ha jo segitseg van... no meg egy jo eles csontozo kes.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nfY0lrdXar8

Előzmény: joy (98456)
joy Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98458

A "vajas-leveles" tészta (lustaasszony tésztája), és az omlós tészta is hűtőkben, nem fagyasztva kapható.
Nálunk kedvenc a leveles-sós.
Papírral alján kitekerve, méretre rádlizva, rá fölvert tojás, sajt, só tetszés szerint kömény, tört dió, szezámmag, és sütés 180 oC 15-20 perc.

Előzmény: Bubo.Bubo. (98435)
joy Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98457

Késem nekem is van.
:o)))

Előzmény: Csimpolya (98450)
joy Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98456

Ez nagyon remek... ha valaki kicsontozza helyettem! :o)

Előzmény: ZsuR (98448)
Csimpolya Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98455

Valószínű, de azért nem vagyok biztos benne, hogy ezt akarom. Bár, ki tudja...

Előzmény: öreg_néne_b (98452)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98454

De annak is megvan a maga varázsa, hogy a töltött csirkét szeletelni lehet. ;)

Előzmény: ketyo61 (98453)
ketyo61 Creative Commons License 2019.03.02 0 0 98453

Reszemrol a csont melletti reszeket szeretem a legjobban. Csonttal. 

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98452

Elszántság, türelem, némi anatómiai ismeret kell hozzá. A második már könnyebben megy. :)

Előzmény: Csimpolya (98450)
homerx Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98451

tele van a net magyarazo videokkal.

Előzmény: Csimpolya (98447)
Csimpolya Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98450

Könnyen lehet, de ehhez j kézügyesség, éles kés és nagy rutin szükségeltetik, ebből csak eggyel rendelkezem.

Előzmény: nagypapi51 (98449)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98449

De de! Hidd el, nem olyan bonyolult, mint elsőre olvasva.

 

Előzmény: Csimpolya (98447)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98448

Oh... Jacques Pepin a kedvencem, o tanitott ra :)).  Erdekes volt...

Előzmény: nagypapi51 (98446)
Csimpolya Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98447

Ezt inkább el sem kezdem!

Előzmény: nagypapi51 (98446)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.01 0 0 98446

Ha valaki szeret szórakozni: Egészben filézett csirke

Szemléletes cikk, kacsa ügyben  már régebben írtam a módszerről.

 

 

ketyo61 Creative Commons License 2019.02.28 0 0 98445

Aszondom! :-)

Előzmény: nagypapi51 (98443)
Csimpolya Creative Commons License 2019.02.28 0 0 98444

Hiába no, nagy dolog a tudomány!

Előzmény: nagypapi51 (98441)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.28 0 0 98443

Lifelong learning..

Előzmény: ketyo61 (98442)
ketyo61 Creative Commons License 2019.02.28 0 0 98442

:-D Hu de fontos info! :-D

Előzmény: nagypapi51 (98441)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.28 0 0 98441

Nagy megkönnyebbülés. már nem halok meg (annyira) hülyén... :)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!