Keresés

Részletes keresés

supraGT Creative Commons License 2004.10.09 0 0 14

Hello!

Érdekelne angol mastiff viszonylak jó áron ha tud valaki írja már ide telefonszom is jó! Kösz előreis!

kutyapest Creative Commons License 2004.10.06 0 0 13
Eltüntek a kutyák a városból?

Én nem vettem észre.

ÜDV:M:S:
SaGa Creative Commons License 1999.06.08 0 0 12
TaTTi!

"a kertben tartott kutyákkal lényegesen kevesebbet foglalkoznak a gazdik, a sétáltatásról már nem is beszélve). Én a több problémával (kötelezettséggel) arra utaltam, hogy a lakáskutyát jobban kell nevelni, fegyelmezni. (500 szomszédot zavar egyszerre az ugatás). Ha valaki ezt, a kakiszedést, a pórázt képtelen tudomásul venni, annak tényleg nem kéne kutya."

Teljesen igazad van. A lakásban tartott kutyákkal általában többet foglalkoznak, mint a kertiekkel, nem beszélve a falusi, egésznap kikötött "házörzökröl".

Viszont vannak olyan emberek, akiknek nem való kutya. Semmilyen élölény.

A kakiszedésröl meg annyit: túlmisztifikálják sokan. Nem egy bonyolult müvelet a kutyákat megtanítani, hogy ott a csatornanyílás fölött végezze (kanális), vagy a másik lehetöség: vigyél magaddal egy-két papirtörölközöt. A blöki elég látványosan kezd neki a müveletnek. Ekkor kell az "akciótérbe" tolni a papírt. A blöki megszokja hamar, és nem kell pl füszálak közül "szemezgetni" az eredményt nejlonzacsival. Ha a rakás nem elég szilárd állagú, a nejlonos módszer nem is müködik. A papírlapot felkapod, összegyüröd(hajtod, kinek-kinek izlése szerint) és a megfelelö helyre juttatod (akár egy nejlonzacsiban).

Csak aki sétáltatás gyanánt a kocsma alé köti a kutyot, vagy végigdumálja az utat a baráttal, barátnövel, ahelyett, hogy a kutyával foglalkozna, úgysem veszi észre, hogy mi készül.

A kutyáknak van helye a városokban, még a lakótelepi lakásokban is, csak nem mindegy kinél.

Üdv SaGa

Előzmény: TaTTi (10)
Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 11
Igen, tényleg szörnyű, amikor egy viszonylag friss kupactól fél méterre találkozom emberekkel, és látom rajtuk azt gondolják az én kutyám alkotta, pedig nem. Van olyan pitbullos a közelünkben, akivel nem lehet kommunikálni. És lehet hogy szörnyű, de úgy vettem észre nem a fiú a főbunkó, hanem a barátnője. Van egy ilyen kutyájuk, akit kölök korában sem engedtek senkihez közel (most olyan mint egy dúvad), ők meg mindenkivel kötözködnek és semmit sem tehetek ellenük. Utálok feljelentgetni, meg ahhoz kellene a neve és címe is - de ilyen embernek nem lenne szabad kutyát tartania. Mégis hogyan védekezhetnénk ez ellen? A kutyavételkor csak a jobb tenyésztők nézik meg hova, kihez kerül a kutya. Aki meg (a törvény ellenére) bitbullt tenyészt attól mit várhatunk el - és hogyan lehet fellépni ellenük?
Előzmény: TaTTi (10)
TaTTi Creative Commons License 1999.06.08 0 0 10
Amit írsz, abban teljesen igazad van. (Bár szerintem - és nagyon nagy tisztelet a (remélem, minél nagyobb számú) kivételnek - a kertben tartott kutyákkal lényegesen kevesebbet foglalkoznak a gazdik, a sétáltatásról már nem is beszélve). Én a több problémával (kötelezettséggel) arra utaltam, hogy a lakáskutyát jobban kell nevelni, fegyelmezni. (500 szomszédot zavar egyszerre az ugatás). Ha valaki ezt, a kakiszedést, a pórázt képtelen tudomásul venni, annak tényleg nem kéne kutya. Ha ez így megy tovább, a normális kutyásokat is nyílt színen le fogják köpködni (feltéve, ha a kutya mérete kisebb, mint 20 kg :-/), mert a sok nemtörődöm bunkó után ítélnek meg bennünket is. Ez szomorú.
Előzmény: Robin (9)
Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 9
Kertben sem mindig könnyebb a kutyával, kérdezd csak a kertes kutyásokat :)) amig kicsi szeret ásni és kapálni, de még nem is meri a növényeket ezért kóstol is. Ingerkedik vele a szomszéd macskája, ezért megpróbál 'utánna menni' (aztán éri a meglepetés a macskát, ha megnőtt a kutya). A szomszédok kutyája mindig a te kerítésedhez pisil, mert ott van az idegen szag (ha hagyják). És foglalkoztatni (tanítani, játszani, sétáltatni) a kertes kutyát is kell, mert ő is tud ám unatkozni.
Előzmény: TaTTi (8)
TaTTi Creative Commons License 1999.06.08 0 0 8
Ehhez még tegyük hozzá azt is, hogy a kistermetű "ölebek" pórázon sétálnak... Mert féltik őket. Az biztos, hogy én sem mertem beszólni a házban lakó gazdinak, akinek a rotikája mint egy lavina zúdult le naponta 3* a lépcsőn. Egyedül, mert a gazdi liften jött...

Azért azt őrületes túlzásnak találom, hogy "arra vetemedik, hogy 4 fal között kutyát tartson". Azért nem ez a gonoszság, vagy esetleg elmebetegség első jele ! Vannak lakásban tartható, sőt oda való kutyák is. Csak foglalkozni kell velük. Az tuti, hogy lakásban tartott kutyával több a gond, mint a kertben tartottal. De ezt akkor is tudni kéne a jövendő gazdinak, amikor megveszi azt a kis szőrcsomót :-)) Aki nem vállalja, nem vegyen.
5 év alatt egyetlen vitám volt csak a kutya miatt, mert a közterületet bontott sittel bekerítő és gazzal beültető idős hölgyek egyike (miután elsétáltam a pórázon tartott kutyával a füvön a "kertje" mellett 1 méterrel), megdobált minket az ablakból. Ilyen emberekkel nem tudok mit kezdeni.

Előzmény: Opi (7)
Opi Creative Commons License 1999.06.08 0 0 7
Nem tudom nálatok hogy van, de nálunk mindig azok kapnak megjegyzéseket, stb., akiknek kistermetű kutyájuk van. Arról még nem hallottam, hogy bárki is szólt volna egy szót is a póráz, szájkosár, sőt gazdi! nélkül sétáló rotik gazdájáinak.
Egyébként nálunk is van kutyafuttató, kb. 15X15 méter!, és aki egészben szeretné tudni a kutyáját, az oda ugyan be nem viszi.
Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 6
Ez azért messze nem igy van. Vannak u.n. nem mozgásigényes kutyák, vagy ha úgy tetszik ölebek (bocs akié nem az). Próbálj te egy tacsival 10 km-t csak szép lassan sétálni...
Előzmény: k.u.k. (5)
k.u.k. Creative Commons License 1999.06.08 0 0 5
Javaslom, hogy azoknak is rendezzenek be egy-egy kutafuttatót, akik olyanra vetemedenek, hogy kutyát tartanak a négy fal között.
A kutya ahhoz van szokva (genetikailag), hogy naponta 10-20 km-t fusson. Te meg úgy gondolod, hogy ezt letudod a napi 3-4 sétáltatással.
Javaslom, hogy köss a saját nyakadba egy nyakörvet, add oda a végét egy öreglánynak (hogy ő diktálja a tempót) és miután megtettel -- csoszogva -- 300 métert, majd átérzed, mit érez a kutyád.
Emellett zavarod embertársaid életét is, de ezt tudom, hogy leszarod (a kutyád is a maga realitásában).
SaGa Creative Commons License 1999.06.07 0 0 4
SDS

"Szerintem ha az ember a kutyáját ismeri annyira, hogy tuggya, hogy támadós-e akkor el lehet engedni! "

NEM!!! A kutyádat csak akkor engedd el, ha:
- kutyafuttatón vagy, ahol jól elkülönülsz a nem kutyásoktól (kerítés, egyebek)

Közel-s távol sehol egy ember vagy egy másik, ismeretlen kutya. És még csak véletlenül sem lehet.

Soha nem tudhatod, hogy mikor éri az akár legjobban nevelt kutyát is olyan inger (pl egy tüzelď szuka illata), amitďl elfelejti minden jó modorát, s Téged is. A kölyök elengedéssel egyetértek.

Sajnos a városainkban szinte nincs kutyafuttató hely. Ahol én élek, kivétel, itt 3 kijelölt terület is van és 6-8 év alatt azt is sikerült megértetni az önkormányzattal: azzal, hogy kijelölték a területet, még nicns letudva a dolog. Azt tisztán is kell tartani, füvet nyírni kullancsot irtani.

Más kérdés, hogy rengeteg agyatlan barom elengedi a kutyáját bent a városban, mert "másnak is tetszik". Olyan is van, akinek nem, Mert fél tďle, vagy mert olyan kutyája van, mint az enyém is: ha a közelébe jön egy másik kan, nehéz megoldani, hogy ne verekedjenek össze. De némelyik eleresztett kutya is olyan, hogy a gazdája azt hiszi: tud neki parancsolni, aztán mikor ott állok az egyik kezemmel a saját kutyámat fogom, a másikkal meg az övét, mert már egymást tépték, akkor csak lihegve fut oda... A drága jólnevelt jószág habzó pofával rontott ránk. Még szerencse, hogy nem félek tďlük általában, de a lányaim is viszik a blökit sétálni. Ha ďket éri ilyen támadás, már csak az oltások jönnek, meg annak a baromarcú másiknak az "elnézést, pedig máskor milyen jó..." dumája 8-(((

Van olyan "jólnevelt" bernáthegyi kan, amelyiket a gazdája szintén elenged, ď meg zsebrevágott kézzel, walkman-ezve ballag valahol fél utcával arrébb. A kutyája meg séta gyanánt, habzó pofával próbált meg néhányszor felugrani az erkélyünkre, mert ott a csaunk. Nem vicc. č is meg van róla gyďzďdve, hogy a kutyája "behívható".

A szabadon futkosó kutya megijeszti a gyerekeket, aztán ennek folyományaként jön a kutyás nemkutyás vita, anyázás, hülye önkorm rendeletek (ld: kispest) stb. A blökik a városban igenis legyenek pórázon. Tombolják ki magukat a futtatón. Az arra való.

SaGa

Előzmény: SDS (1)
rolling Creative Commons License 1999.06.07 0 0 3
Szerintem a kutyaürülék otthagyása nem lustaság, hanem a magyar emberek többségének "európaiságára" utaló virtus. Rokonságban a sok dohányossal (főleg az a rengeteg nő), hogy "nekem asztán ne szójjon senki, mer..."
Előzmény: SDS (-)
TCrown Creative Commons License 1999.06.06 0 0 2
Nem értek egyet veled. Engedd el ott a kutyáidat, ahol nincsenek mások. A telkeden, például. Mert ha valakit mégis összemarcangolnak, akkor őt nemigen fogja vígasztalni, hogy a marcangolós esetek kis részébe tartozik.
Már akkor is dühös vagyok, amikor egy 40 kilós csontkollekció sétáltat egy 70 kilós csupaizom kutyát. Más ember testi épségét nem kellene ilyen könnyen venni, hogy "én ugyan ismerem a kutyáimat, úgysem fognak bántani senkit!" Van egy rendelet, tessék szépen betartani. Képzeld, ha az autósok a járdán hajtanának, (mondjuk mert a fiatal gumikat ott KELL lekoptatni) és azt mondanák, "ugyan, ismerem a gyalogosokat, mindig szépen elugrálnak előlem..."
Én is imádom a kutyákat, de nem bírom, ha a gazdi azt hiszi, csak ő meg a kutyája van a világon.
Előzmény: SDS (1)
SDS Creative Commons License 1999.06.06 0 0 1
Hi!
Szerintem ha az ember a kutyáját ismeri annyira, hogy tuggya, hogy támadós-e akkor el lehet engedni!
Már nagyon kis korban el KELL engedni, mert ha nem , akkor a kutya nem utggya kiadni magából az energiát, és ha egyszer elengeded, kész a baj....
Nézd meg, a kutyatámadások nagy része vidéken volt, ahol be voltak zárva, és legalább ketten voltak!!!!
Érdekes, nem?
Előzmény: joy (0)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 0
Nem lelkesedés kérdése! Én is szeretem a blökiket, a macskákat, és minden értelmes jószágot, a részeg disznók kivételével, de azok meg nem is értelmesek!
Yó ne érts velem egyet, de én sem szeretek kutyasz.rba lépni! Beletenyerelni nem szoktam, mert ha annyira beszívok csöndben lefexem otthon egy sarokban, és kialszom.
Egyebiránt, ha azt megvalósítanák, amit Te is írtál, a problémák 50%-a megszünne.
A másik 50% meg akkor, ha a póráz-szájkosár kötelező betartása meglenne!
Nem a tartók ellen, hanem a mocskolók és szabadon futtatók ellen kell föllépni!
A vad kutyagyűlölőket itt nem veszem számításba, azok nem észlények.
Előzmény: SDS (-)
SDS Creative Commons License 1999.06.06 0 0 topiknyitó
Nekem van két angol mastifom, a környéken többen szeretik, mint akik nem. Esténként el vannak engedve, mindenki meglepődik, de az emberek nagy részének tetszenek.... A szart összeszedjük.....
Szerintem mindenkinek így kellene tennie.
A sajtónak pedig itt is nagy a befojása, mert mikor hallottam utójjára olyat, hogy "A kutya megmentett vkit." Mindig csak, hogy itt is kutyatámadás, ott is... Lelkes kutyahívő vagyok, imádom az állatokat, és (nem de) egyetértek azokkal akik nem szeretnek kutyaszarba tenyerelni....
A mi környékünkön meg lett mondva, hogy ki lesznek tiltva a kutyák a parkból, ha ott hagyják a kutyások a kutyaszart --- összeszedik.........
Sajna ez nem mindenhol így van.....
Mért lusták az emberek, hogy ennyit megtegyenek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!